עזרה חג ללא אבא / ללא אמא

מצב
הנושא נעול.

Harmonyapro

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
סאונד והפקות אולפן
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
הארה נכונה, רק בשנה ראשונה יש שנהגו לא לומר יזכור.
ויש קהילות שלמות שכלל לא אומרים את זה אף פעם.
אי אפשר לדעת לאן שייכת פותחת האשכול ובכ''א הערה נכונה.
נשתדל בלנ''ד להתחזק כולנו למענו ולמען כולם.

tuty

משתמש פעיל
הנדסת תוכנה
2 דברים שהכי בלטו :
דבר ראשון כל אדם שנפטר שהוא מכיר אותו בקשר קרוב או רחוק הוא היה הולך ללויה שלו ולנחם לא משנה אם מדובר באדם מהמרכז מהדרום או מהצפון , היה מתניד ב - 2 ואפילו 3 אוטובוסים ובלוויה שלו השתדלנו לעשות כמה שפחות אנשים כי זה היה בתקופה של 10000 חולים ביום וכולם אמרו שדווקא לו מגיע שתהיה לוויה ענקית מה שלא היה ..אבל אני בטוחה שבמקום לוויה ענקית בשמיים הגיעו מלאא מלאכים לקבל אותו וזה יוצא כדאיי
דבר שני הוא היה מתפלל במניין של שעה רבע לשמונה בבוקר, בשעה 7 ועשרים כבר היה בבית הכנסת , היה מקפיד להגיע לבית הכנסת מוקדם ולא היה מדבר דברים בטלים ונזהר , השתדל להיות אדם שקט כדי לא להצטרך להיות מעורב בשיחות של לשון הרע !
אם מישהו יוכל לקבל קבלה לעילוי נשמתו זה ישמח אותי מאוד , הרי אומרים ששנה שלמה יש לאדם דין אד גם אם עבר קצת זמן , שנה עדיין לא עברה ובטוחה שזה יעשה לו טוב בשמיים וגם לי מאוד !!
וואו זכית!! התרגשתי מאד לקרוא!
מקבלת על עצמי בלי נדר להיזהר יותר בלשון הרע לעילוי נשמתו
יש לך גם המון זכויות מהפתיחה של האשכול הזה שאני בטוחה שעזר להמון אז אשרייך!! תודה רבה!!
ויהי רצון שיבולע המוות לעולם...

אבדגהו

משתמש מקצוען
2 דברים שהכי בלטו :
דבר ראשון כל אדם שנפטר שהוא מכיר אותו בקשר קרוב או רחוק הוא היה הולך ללויה שלו ולנחם לא משנה אם מדובר באדם מהמרכז מהדרום או מהצפון , היה מתניד ב - 2 ואפילו 3 אוטובוסים ובלוויה שלו השתדלנו לעשות כמה שפחות אנשים כי זה היה בתקופה של 10000 חולים ביום וכולם אמרו שדווקא לו מגיע שתהיה לוויה ענקית מה שלא היה ..אבל אני בטוחה שבמקום לוויה ענקית בשמיים הגיעו מלאא מלאכים לקבל אותו וזה יוצא כדאיי
דבר שני הוא היה מתפלל במניין של שעה רבע לשמונה בבוקר, בשעה 7 ועשרים כבר היה בבית הכנסת , היה מקפיד להגיע לבית הכנסת מוקדם ולא היה מדבר דברים בטלים ונזהר , השתדל להיות אדם שקט כדי לא להצטרך להיות מעורב בשיחות של לשון הרע !
אם מישהו יוכל לקבל קבלה לעילוי נשמתו זה ישמח אותי מאוד , הרי אומרים ששנה שלמה יש לאדם דין אד גם אם עבר קצת זמן , שנה עדיין לא עברה ובטוחה שזה יעשה לו טוב בשמיים וגם לי מאוד !!
וואוו נשמע שהיה לך אבא מדהים!!
זכית...

נערה יהודיה

משתמש מקצוען
וואוו תקשיבו פשוט מרגש לקרא את כל הוודעות באשכול הזה!!!
רואים במוחש את החיבוק ואהבה ש עמ"י!!
נראה לי זה ממש שליחת מתנות לאבא שלך...
שנזכה בקוב לביאת משיח צדקנו!
נכון זה ממש מחמם את הלב לקרוא את מה שכולם רושמים פה!!
הלוואי שיהיה זה לעילוי נשמתו ושיהיה לו רק טוב

D

Deleted 66182

אורח
לכתוב פה כל מיני דברים שיצאתי מדעתי "בשבעה"?
אואה אפשר להוציא אנציקלופדיה עם הדברים האלה, שבאמת יכולים להוציא בנאדם ועוד אבל מקצת שפיותו...
נתנחם שהכוונה טובה
אך אם לא יודעים מה לומר לעיתים רבות השתיקה עדיפה...מלהכאיב עוד יותר.
יש דברים גם שמורות אמרו לי בשנת אבל ועצבנו אותי (אולי בגלל הטון ה"רחמונעס", למי שמכיר)
אבל תכלס היום ממרומי גילי...אמרו דברים נכונים.
מה שהכי דבר אלי זה "ברא מזכה אבוה" -הבן מזכה את האב
יקירנו לא יכול לעשות שום מצווה אפילו קטנטנה, לא "שהכל" ולא שרוול שמכסה ולא חיוך למישהו ולא אות אחת בתהילים..(אא"כ יש דבר שעושה מצוות כמו גמ"ח או קירוב רחוקים או זיכוי הרבים וכד'..)
אנחנו הפירות של העשיה שיקירנו השאיר
ואתם עוד זכיתם שהשאיר ס"ת שמזכה את כולם! יש לו פירות משובחים!
ואיזו בת שווה יש לו כאן! שמחפשת לשמוח על אף הקושי!
רק על הרצון והחיפוש שכרך הרבה מאד!!!
ואילו כל מצווה שאני עושה אפילו בקושי מורגשת בלי כמעט טרחה-מזכה אותו למעלה
ויש מדרשים מדהימים (בזוהר למשל) איך מקרבים את הנשמה לכסא הכבוד כי הבן או הבת עשו מצווה!
קוראים לה להתקרב עוד יותר לשכינה...
אם הוא היה יכול לדבר איתנו ומבקש משהו היינו קוטפים בשבילו תשמיים...אז זה מה שהנשמה תשמח....
אז העסקתי את עצמי בשליחת מזוודות ללמעלה...(גם לעילוי נשמתי...)
אבל גם זה שלב.
לא תמיד יש כח לדברים חדשים אז לפחות שתהיה לנו כוונה במה שממילא עושים-נט"י, ברכה, לבוש מכובד, ועוד..
לכל אחד טוב להתמקד במשהו אחר, עשייה שמתאימה לו
עשייה זה החיות (בשורוק) של האדם וזה היפך הדכאון העצבות והחידלון.
לתת מקום לכאב ובמקביל לא להישאב אליו, לא לתת לו לנהל לנו תחיים.
מי שחווה אובדן יודע שיש צורך אמיתי בלהיות אבל עם כל המשתמע מכך וזה בסדר
רק שזה לא ישתלט עלינו מידי הרבה זמן או בעומצה שתייאש אותנו חלילה
ואם קצת כן הציעו כאן מלא דברים שיכולים לעזור...

את מדהימה!!

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  108  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה