חלבי חגיגת קישים-----

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
יוצרי ai
ו----

קלוריות


אז נכון שנגמר חנוכה
ונכון שחלבי זה כבר לא מנהג
ונכון שנמאס

ובכל זאת-
קישים מדהימים. קלים להכנה. טעימים רצח [מאיפה בא לי הביטוי הזה???] ומשמינים עוד יותר רצח....

IMG_1952.JPG


בתמונה הקישים קרים והגבינ"צ שלמעלה נראית קצת עצובה:(

בחימום היא מחייכת חיוך שממיס אותה מרוב חום ומפשט על פניה..:)


אז מה יש שם:
קיש גבינות ופטריות
קיש גבינות ובצל
קיש גבינות ופלפלים


הבצק- אותו בצק.
מתאים ל-2 תבניות עגולת קטנות. 20 ס"מ קוטר

בצק
3 כוסות קמח
200 גרם חמאה
3 חלמונים
1 כפית מלח
מעט מים פי הצורך

מעבדים יחד את כל הרכיבים במעבד מזון בפולסים קצרים עד שהבצק מתאחד. בתחילה הוא יראה כאילו לא מתאחד אבל אחרי כמה דקות הוא יתאחד ויהפוך לבצק מעולה. אם יש צורך מוסיפים טיפה מים. אם יצא דביק מדי מוספים עוד קמח. זה תלוי בסוג הקמח [ראיתי שיש הבדל בין קמח של חברות שונות]
אם אין מעבד מזון חלבי אפשר ללוש במיקסר או ביד.
יוצרים כדור מהבצק, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל 3/4 שעה עד שעה.

אחרי הקירור מרדדים על משטח מקומח, מרפדים את התבניות [לא צריך ניר אפיה] ונפטרים משולי הבצק שמעבר לשולי התבנית. מהדקים.

מכינים מלית

מלית בצל:

5 בצלים קצוצים גס.
4 כפות שמן
3/4 גביע גבינת שמנת בטעם טבעי [נפוליאון אפור למשל]
3/4 כוס קמח
3 ביצים
1/2 כוס שמנת לבישול
מלח
פלפל
1 כוס פתיתי גבינ"צ

מלית פטריות:
2 בצלים קצוצים גס.
2 קופסאות שימורי פטריות חתוכים
4 כפות שמן
3/4 גביע גבינת שמנת בטעם טבעי [נפוליאון אפור למשל]
3/4 כוס קמח
3 ביצים
1/2 כוס שמנת לבישול
מלח
פלפל
1 כוס פתיתי גבינ"צ

מלית פלפלים:
2 בצלים קצוצים גס.
2 פלפלים אדומים
1 פלפל כתום או צהוב
4 כפות שמן
3/4 גביע גבינת שמנת בטעם טבעי [נפוליאון אפור למשל]
3/4 כוס קמח
3 ביצים
1/2 כוס שמנת לבישול
מלח
פלפל
1 כוס פתיתי גבינ"צ

הכנת המלית:
בצל
- מאדים את הבצל בשמן עד שהוא נעשה שקוף
פטריות-מאדים את הבצל בשמן עד שהוא נעשה שקוף. מוסיפים פטריות ומאדים עוד 2 דקות תוך כדי ערבוב
פלפלים- מאדים את הבצל בשמן עד שהוא נעשה שקוף. מוסיפים רצועות פלפל וצאדים לריכוך חלקי של הפלפליפ.

מעבירים את תכול הסיר לקערה ומוסיפים את יתר החומרים. מערבבים היטב.

ממלאים בתבניות המרופדות. אופים ב 180 מעלות כ35-40 דקות.
ב-5 דקות האחרונות מפזרים פתיתי גבינ"צ מלמעלה.
מגישים חם
טוב בקירור שלושה ימים
בהקפאה מעבר לזה אבל חובה לחמם ישירות מהמקפיא ללא הפשרה.


תכינו,
תשתפו
IMG_1958.JPG


IMG_1959.JPG


בתיאבון
 

Tweenset

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
פרסום וקופי
מוזיקה ונגינה
הנדסת תוכנה
צילום מקצועי
D I G I T A L
נראה טוב!

על איזה מהקישים את הכי ממליצה?
 

גיטיgiti

משתמש מקצוען
הפקות ואירועים
וואו תודה העני.
מחר לארוחת ערב בעז"
שאלה קטנה מה ההבדל בין שמנת לבישול לשמנת להקצפה?
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
ו----

קלוריות


אז נכון שנגמר חנוכה
ונכון שחלבי זה כבר לא מנהג
ונכון שנמאס

ובכל זאת-
קישים מדהימים. קלים להכנה. טעימים רצח [מאיפה בא לי הביטוי הזה???] ומשמינים עוד יותר רצח....

צפה בקובץ המצורף 586098

בתמונה הקישים קרים והגבינ"צ שלמעלה נראית קצת עצובה:(

בחימום היא מחייכת חיוך שממיס אותה מרוב חום ומפשט על פניה..:)


אז מה יש שם:
קיש גבינות ופטריות
קיש גבינות ובצל
קיש גבינות ופלפלים


הבצק- אותו בצק.
מתאים ל-2 תבניות עגולת קטנות. 20 ס"מ קוטר

בצק
3 כוסות קמח
200 גרם חמאה
3 חלמונים
1 כפית מלח
מעט מים פי הצורך

מעבדים יחד את כל הרכיבים במעבד מזון בפולסים קצרים עד שהבצק מתאחד. בתחילה הוא יראה כאילו לא מתאחד אבל אחרי כמה דקות הוא יתאחד ויהפוך לבצק מעולה. אם יש צורך מוסיפים טיפה מים. אם יצא דביק מדי מוספים עוד קמח. זה תלוי בסוג הקמח [ראיתי שיש הבדל בין קמח של חברות שונות]
אם אין מעבד מזון חלבי אפשר ללוש במיקסר או ביד.
יוצרים כדור מהבצק, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל 3/4 שעה עד שעה.

אחרי הקירור מרדדים על משטח מקומח, מרפדים את התבניות [לא צריך ניר אפיה] ונפטרים משולי הבצק שמעבר לשולי התבנית. מהדקים.

מכינים מלית

מלית בצל:

5 בצלים קצוצים גס.
4 כפות שמן
3/4 גביע גבינת שמנת בטעם טבעי [נפוליאון אפור למשל]
3/4 כוס קמח
3 ביצים
1/2 כוס שמנת לבישול
מלח
פלפל
1 כוס פתיתי גבינ"צ

מלית פטריות:
2 בצלים קצוצים גס.
2 קופסאות שימורי פטריות חתוכים
4 כפות שמן
3/4 גביע גבינת שמנת בטעם טבעי [נפוליאון אפור למשל]
3/4 כוס קמח
3 ביצים
1/2 כוס שמנת לבישול
מלח
פלפל
1 כוס פתיתי גבינ"צ

מלית פלפלים:
2 בצלים קצוצים גס.
2 פלפלים אדומים
1 פלפל כתום או צהוב
4 כפות שמן
3/4 גביע גבינת שמנת בטעם טבעי [נפוליאון אפור למשל]
3/4 כוס קמח
3 ביצים
1/2 כוס שמנת לבישול
מלח
פלפל
1 כוס פתיתי גבינ"צ

הכנת המלית:
בצל
- מאדים את הבצל בשמן עד שהוא נעשה שקוף
פטריות-מאדים את הבצל בשמן עד שהוא נעשה שקוף. מוסיפים פטריות ומאדים עוד 2 דקות תוך כדי ערבוב
פלפלים- מאדים את הבצל בשמן עד שהוא נעשה שקוף. מוסיפים רצועות פלפל וצאדים לריכוך חלקי של הפלפליפ.

מעבירים את תכול הסיר לקערה ומוסיפים את יתר החומרים. מערבבים היטב.

ממלאים בתבניות המרופדות. אופים ב 180 מעלות כ35-40 דקות.
ב-5 דקות האחרונות מפזרים פתיתי גבינ"צ מלמעלה.
מגישים חם
טוב בקירור שלושה ימים
בהקפאה מעבר לזה אבל חובה לחמם ישירות מהמקפיא ללא הפשרה.


תכינו,
תשתפו
צפה בקובץ המצורף 586112

צפה בקובץ המצורף 586113

בתיאבון
נראה מצוין ומזמין ביותר.
 

חניפו

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
D I G I T A L
את ממליצה על הפלפלים גם למי שלא חובבת מושבעת שלהם?
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
יוצרי ai
אין בה תוספת סוכר קוראים לה מתוקה כי היא לא חמוצה...
אין הבדל באמת בין שמנת מתוקה לשמנת להקצפה. רק ששמנת 18% היא לא להקצפה אז היא רק לבישול.
יש לה טעם מתוק יותר.
ויתכן והסיבה היא כי יש בה יותר שומן והוא מדגיש את הטעם היותר מתקתק שיש בשמנת באופן טבעי
 

אמא יש רק אחת

משתמש מקצוען
אין בה תוספת סוכר קוראים לה מתוקה כי היא לא חמוצה...
אין הבדל באמת בין שמנת מתוקה לשמנת להקצפה. רק ששמנת 18% היא לא להקצפה אז היא רק לבישול.
בטעם יש הבדל ענקק, הכנתי פעם מוקרמים עם שמנת להקצפה בטעות, אפחד לא נגע בזה..
 
נערך לאחרונה ב:

java

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
אוף איתך.
מה זה לכתוב דבר כזה בפורום ציבורי? אולי יש ניקים רעבים ליד המקלדת?;)
תודה על ההתראה.
כמעט העליתי את ארוחת הערב שהכנתי, אז נתחשב ולא נעלה:rolleyes:
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
יוצרי ai
בטעם יש הבדל ענקק, הכנתי פעם מוקרמים עם שמנת להקצפה בטעות, אפחד לא נגע בזה..
נכון כי היא עם יותר שומן והשומן מדגיש את הטעם המתוק

בשוקולד ללא סוכר למשל, מוסיפים אחוזי שומן כדי שהוא ירגיש מתוק מספיק
 

CooKiss

משתמש סופר מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
הכל נראה טעייייים ומתאים לקור שבחוץ...
 

saryk

משתמש מקצוען
יש לה טעם מתוק יותר.
ויתכן והסיבה היא כי יש בה יותר שומן והוא מדגיש את הטעם היותר מתקתק שיש בשמנת באופן טבעי
באמת? בשמנת מתוקה אין סוכרים בכמות גדולה??
ואני סתם שללתי על הסף כל עוגה עסיסית כזאת, בגלל השמנת... רק עוגות עם שמנת חמוצה.
(עם סכרת הריון)
 

אולי מעניין אותך גם...

לוח לימודים

מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:

18.11

י"ז חשוון


וובינר מרתק!

המדריך (הלא שלם) לסטוריטלינג

הרצאה ייחודית עם ירון פרל ממשרד הפרסום מקאן, על עולם הסטוריטלינג. מספרי סיפורים נולדים ככה או שאפשר ללמוד את זה? מה הופך סיפור אחד ל״תעירו אותי כשזה מסתיים״ ואחר ל״ספרו לי את זה שוב!״, והקשר לעולם הקריאייטיב.

הכניסה חופשית!


19.11

י"ח חשוון


פתיחת

קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI

קורס מקוצר


19.11

י"ח חשוון


אירוע שיתופים ייחודי

בוטים מספרים על עצמם

בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.

הכניסה חופשית!


25.11

כ"ד


פתיחת

קורס פרסום קופי+

מלגות גבוהות!


27.11

כ"ו חשוון


פתיחת

קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות

מלגות גבוהות!


27.11

כ"ו חשוון


פתיחת

קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!

מלגות גבוהות!


27.11

כ"ו חשוון


נפתחה ההרשמה!

קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!

מלגות גבוהות!


הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכה

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת הַבֹּטְחִים בַּיהוָה כְּהַר צִיּוֹן לֹא יִמּוֹט לְעוֹלָם יֵשֵׁב:ב יְרוּשָׁלִַם הָרִים סָבִיב לָהּ וַיהוָה סָבִיב לְעַמּוֹ מֵעַתָּה וְעַד עוֹלָם:ג כִּי לֹא יָנוּחַ שֵׁבֶט הָרֶשַׁע עַל גּוֹרַל הַצַּדִּיקִים לְמַעַן לֹא יִשְׁלְחוּ הַצַּדִּיקִים בְּעַוְלָתָה יְדֵיהֶם:ד הֵיטִיבָה יי לַטּוֹבִים וְלִישָׁרִים בְּלִבּוֹתָם:ה וְהַמַּטִּים עַקַלְקַלּוֹתָם יוֹלִיכֵם יי אֶת פֹּעֲלֵי הָאָוֶן שָׁלוֹם עַל יִשְׂרָאֵל:
נקרא  4  פעמים

אתגר AI

געגוע קיצי • אתגר 138

לוח מודעות

למעלה