התייעצות חברה שמבקשת קוד אישי בביטוח לאומי

מבריק הפלא

משתמש סופר מעניין
סורי.
א. אני לא נכנס לשאלה המשפטית, האם אתם חייבים להעביר להם את הקוד על פי המופיע בחוזה. אלא האם זה כדאי וראוי עבורך אתם כלקוחות.
ב. רק אגב מעניין על אלו פרטיים שהם יותר אישיים קיימים באתר ביטוח לאומי מתביעת נכות....
ג. דבר אחד ברור לי וזה מה שהדגשתי כי אם אתם סומכים עליהם... שווה להעביר להם את הקוד כי זה צורך חיוני בהחלט הנדרש למקסום ההצלחה והטיפול בתביעה
אני עונה לך מפורט
א. אין פה חייב כי להם יש גישה, אלא כנראה הם רוצים לראות מעבר למה שביטוח לאומי פותח להם בהרשאה
ב. יש באזור האישי עוד הרבה דברים כמו פרוט על ילדים, עברת קופת חולים ש אישורים מכל הסוגים, אופציה לעלות מסמכים מסווגים, תביעות אחרות, פרוטוקולים ועוד.. שאין צורך שהחברה תראה אותם.
ג. בסומכים עליהם רק בעניין הנושא הזה ספציפי (כמו נכות) אבל לא להכנס לאזור האישי.
כי המקסימום הצלחה (בלגבות כספים.. )זה הם.
כי ברגע שכבר הוגש עירור מה עוד יש להוסיף??

תותית מפונקת

משתמש מקצוען
@הקה
אם הם מאוד רוצים החברה יכולה כל פעם להתקשר אליך ולבקש לעדכן מה חדש..
אבל אל תעשי נזק לכל החיים ואך תעיזי להעביר את הקוד (זה יותר גרוע מלעביר את הכרטיס אשראי עם הקוד הסודי)
מה כזה סודי בביטוח לאומי?
מה כבר יכולים לעשות עם המידע ?

נוצר חסד

משתמש מקצוען
D I G I T A L
לא בודקים אימות??
שהחשבון רשום על שמך??
לא ניתן לשנות חשבון בנק באתר האישי, זה מפנה לדף חיצוני ובו נדרש להקיש פרטים ולקבל קוד אימות,
יחד עם זאת זה לא רלוונטי כי ביטוח לאומי לא מפקיד לפני שמוודא כי המבוטח הוא בעל החשבון, [מערכת אוטומטית שלהם מזהה את זה ]אז לא ניתן לגנוב באופן זה..

נוצר חסד

משתמש מקצוען
D I G I T A L
אני עונה לך מפורט
א. אין פה חייב כי להם יש גישה, אלא כנראה הם רוצים לראות מעבר למה שביטוח לאומי פותח להם בהרשאה
ב. יש באזור האישי עוד הרבה דברים כמו פרוט על ילדים, עברת קופת חולים ש אישורים מכל הסוגים, אופציה לעלות מסמכים מסווגים, תביעות אחרות, פרוטוקולים ועוד.. שאין צורך שהחברה תראה אותם.
ג. בסומכים עליהם רק בעניין הנושא הזה ספציפי (כמו נכות) אבל לא להכנס לאזור האישי.
כי המקסימום הצלחה (בלגבות כספים.. )זה הם.
כי ברגע שכבר הוגש עירור מה עוד יש להוסיף??
ידידי
א. בלי קוד אישי אין גישה. אין דבר כזה ! רק עם קוד חד"פ או קבוע
ב. האישורים הקיימים בביטוח לאומי ממה נפשך, האישיים יותר כמו פרוטוקולים קודמים או תקופות תעסוקה הם רלוונטיים לטיפול בנכות ואילו מעבר קופת חולים ומספר ילדים שיש נו באמת זה לא אישי.

הערה: אתה כותב ועוד...שאין צורך שהחברה תראה אותם, יש רק אפשרות אחת, נניח כשמדובר בנכות אישית ויש גם נכות על ילדים. על זה אני מסכים שזה אישי
ג. יש אין ספור דוגמאות לדברים שצריכים טיפול אחרי ועדה וזה אני מגלה לך כמומחה

במבונה

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
הערה: אתה כותב ועוד...שאין צורך שהחברה תראה אותם, יש רק אפשרות אחת, נניח כשמדובר בנכות אישית ויש גם נכות על ילדים. על זה אני מסכים שזה אישי
ג. יש אין ספור דוגמאות לדברים שצריכים טיפול אחרי ועדה וזה אני מגלה לך כמומחה
זה חוקי להחתים שחייבים להביא את הקוד האישי??
מה צריך אחרי הועדה חוץ מלעקוב אם נכנס כסף? [במיוחד אלו שמחייבים גם אם כשלא הצליחו, הלקוח המשיך לבד]
הסיפורים על החברות הצדקניות, מציפים את העולם בעוולות שנעשו על ידם.

נוצר חסד

משתמש מקצוען
D I G I T A L
זה חוקי להחתים שחייבים להביא את הקוד האישי??
מה צריך אחרי הועדה חוץ מלעקוב אם נכנס כסף? [במיוחד אלו שמחייבים גם אם כשלא הצליחו, הלקוח המשיך לבד]
הסיפורים על החברות הצדקניות, מציפים את העולם בעוולות שנעשו על ידם.
1. המלצתי לא לחתום בשום אופן הסכם עם חברה שמחייבת את המשך התקשרות בעת חוסר הצלחה.
2. על פי בג"ץ לבנת פורן הידוע אין לחברה אפשרות לסייע משפטית ואמורים לסיים את תפקידם בעת שהערר נכשל
3. החברות מחתימות שכל הטבה כספית שקשורה לתביעה תזכה אותם בעמלה של 12.25 % ולכן למרבה הכאב במידה והקצבה עלתה והם מבקשים כסף הם צודקים לפי החוזה [למרות שאני מסכים שזה נותן טעם לפגם]
4. לגבי השאלה של החוקיות, כל אדם זכאי לפרטיות וכל אדם רשאי להחליט על ויתור סודיות, זכות החברה לבקש זאת וזכות הלקוח לא להסכים לכך מראש
5. מלבד זאת, אסיים במאמר העולם שלושה אנשים אומרים את האמת: א. רופא. ב. עורך דין. ג. אדמו"ר/ הרב
אם אתם רוצים למקסם את ההצלחה מומלץ לא להסתיר ולגבי השאלה מה יש לטפל אחרי התביעה מלבד מעקב וכו'
א. מיצוי הזכאות, שזה תוספת תלויים כי לעיתים הפקידות עושה חיים קשים אפילו שזה עניין טכני
ב. אם ערר הצליח ויש זכאות לגימלת לימודים רטרואקטיבית שפעמים רבות לא תינתן בלי בקשה
ג. לפעמים יש טעויות וצריך לטפל
ד. כשוועדה עצרה דיון לדרוש את הפרוטוקול להבין על מה נעצר הדיון. אפילו שהחוק מחייב זאת אבל זה תמיד ייתקל בסירוב הפקידות במוסד ויש להתעקש שוב ושוב..
ויש עוד הרבה אבל אין טעם להאריך

במבונה

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
4. לגבי השאלה של החוקיות, כל אדם זכאי לפרטיות וכל אדם רשאי להחליט על ויתור סודיות, זכות החברה לבקש זאת וזכות הלקוח לא להסכים לכך מראש
דיבר כאן אדם שכבר הגישו לו את המסמכים. יש להם זכות לדרוש את הקוד?
ובהקשר לויתור סודיות, האם יש להם אפשרות להחתים שתהיה להם גישה לאיזור האישי לאחר הגשת התביעה?

נוצר חסד

משתמש מקצוען
D I G I T A L
דיבר כאן אדם שכבר הגישו לו את המסמכים. יש להם זכות לדרוש את הקוד?
ובהקשר לויתור סודיות, האם יש להם אפשרות להחתים שתהיה להם גישה לאיזור האישי לאחר הגשת התביעה?
זכותם היא כאמור רק בהתאם לחוזה שנחתם. השאלה היא למה לסרב ולא לאפשר "להם" לסייע ללוקח ביעילות ולשם כך אף להעניק להם את השימוש באישי זאת במידה ויש ללקוח אימון בהם.
אני בהחלט ממליץ לוודא שפרטי ההתקשרות המופיעים באתר כמו דוא"ל וטלפון עם סמ"ס כשיש הם בבעלותכם וזאת כדי שיהיה בקלות אפשרות לשחזר הסיסמה ולהחליפה באמצעות: שכחתי סיסמה

פינחס רוזנצוויג

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
לא להעביר בשום אופן את הקוד האישי.
אני מכיר אישית כמה וכמה סיפורים שחברת הכוכביות נצלה את הקוד לגבית כספים מטורפים.
למשל, אם מגיעה קיצבה ממקור אחר, הם גובים אותה.
אם מגיעה קיצבה אחרי הרבה שנים, הם גובים אותה (כלומר הם מנסים לגבות ואם אתה מסרב הם תובעים אותך לדין תורה, ולפעמים קשה לנצח אותם כי החוזה שלהם דרקוני ומוטה מאוד לטובתם).
קוד אישי הוא אישי.
אין שום חוק שמחייב להעביר קוד אישי, ואם יש להם בעיה שיתפוצצו.
גם שום חוזה לא יכל לחייב לתת קוד אישי.
אגב,
דחוף מאוד לשנות גם את הקוד הטלפוני וגם את הקוד באינטרנט, \
עכשיו ומיד.

כוכב103

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
עימוד ספרים
למה לתת?
אם בחוזה שחתמתם - כל שקל שאתם מקבלים מביטוח לאומי עד 120 הם מקבלים 20% אז ממילא אין לכם איך לברוח מלשלם להם כי התחייבתם.
למה לא לתת?
כי אם יש חלילה סיבה לבקש בקשה נוספת במשפחה - אז הם לא אמורים להתחלק איתכם בהכנסה.
ואם המצב הרפואי ישתנה אז הם לא אמורים לקבל אחוזים על התוספת |(אא"כ החתימו אתכם אחרת)
בקיצור- אם אתם מעוניינים בשותפים בקצבה שלכם לבטוח לאומי לעולם ועד - תתנו את הקוד.
ואם לא- אל תתנו!!!!
ואם כבר חתמתם - תשלמו מה שהתחייבתם ותעשו ביטול חוזה מכאן ואילך כולל תשלום דמי ביטול חוזה.
ותצאו לחופשי מהחוזה הדרקוני שנפלתם בו....

נוצר חסד

משתמש מקצוען
D I G I T A L
למה לתת?
אם בחוזה שחתמתם - כל שקל שאתם מקבלים מביטוח לאומי עד 120 הם מקבלים 20% אז ממילא אין לכם איך לברוח מלשלם להם כי התחייבתם.
למה לא לתת?
כי אם יש חלילה סיבה לבקש בקשה נוספת במשפחה - אז הם לא אמורים להתחלק איתכם בהכנסה.
ואם המצב הרפואי ישתנה אז הם לא אמורים לקבל אחוזים על התוספת |(אא"כ החתימו אתכם אחרת)
בקיצור- אם אתם מעוניינים בשותפים בקצבה שלכם לבטוח לאומי לעולם ועד - תתנו את הקוד.
ואם לא- אל תתנו!!!!
ואם כבר חתמתם - תשלמו מה שהתחייבתם ותעשו ביטול חוזה מכאן ואילך כולל תשלום דמי ביטול חוזה.
ותצאו לחופשי מהחוזה הדרקוני שנפלתם בו....
אין אפשרות לערוך חוזה לשלם עד 120, כי זה לא חוקי והוא בטל ומבוטל כמובן בדין תורה ואצ"ל להבדיל במשפט בישראל.
אגב. לאור העובדה שבחוזה כבר חותמים שמסכימים על בוררות אצל בי"ד מסוים במידה שיתעורר ויכוח לכן אני מבקש להציע ברמיזא לכל מי שעומד לחתום חוזה לבדוק ולברר אצל דיינים נאמנים האם "ביה"ד המוצע הוא בי"ד שבאמת הולך לפי דיני התורה ללא משוא פנים.. ולעמוד על דרישתכם לשינוי בעת הצורך . לפני החתימה. ודי לחכימא

~נעמי~

עיצוב גרפי
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
פרסום וקופי
מוזיקה ונגינה
D I G I T A L
מלחיץ. בעבר התעסקתי עם מישהו במיצוי זכויות והעברתי לו את הקוד ואת הקוד של קופ"ח.
איך אני משנה את זה עכשיו?
כלומר הכל היה אמין ולא ראיתי נזק אבל הלחצתם אותי.

מבריק הפלא

משתמש סופר מעניין
מלחיץ. בעבר התעסקתי עם מישהו במיצוי זכויות והעברתי לו את הקוד ואת הקוד של קופ"ח.
איך אני משנה את זה עכשיו?
כלומר הכל היה אמין ולא ראיתי נזק אבל הלחצתם אותי.
החלפת הקוד
נכנסים לאזור האישי
בלשונית של פרטיים אישיים יש החלפת קוד אישי (וכן שינויי בחשבון הבנק. )

גימפעל

משתמש מקצוען
יש לי תחושה שהרבה מהמגיבים כאן בכלל לא מכירים את הנושא וכותבים כאן רק תחושות בטן.

מבריק הפלא

משתמש סופר מעניין
יש לי תחושה שהרבה מהמגיבים כאן בכלל לא מכירים את הנושא וכותבים כאן רק תחושות בטן.
אני לא יודעת מה מגיבים אחרים.
אבל אני מדברת מנסיון אישי ממש (כמו שכתבתי הועדת ערר היתה ביום ראשון שבוע שעבר, בנוסף על סיפור שהיה לי...)

ואם כבר היו שואלים אותי, אני לא ממליצה ללכת עם חברה אלא עם עו"ד שמבין בתחום, יש לזה הרבה מעלות (כמו שהוא יכול להיות נוכח בדיון, אסור לעצור דיון או להוריד אחוזים בלי לעדכן אותו, וכו’ וכן הוא צמוד לחוק כמה מותר לגבות ואם יש בעיה יש גם למי לפנות-ללשכת עורכי הדין)

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  105  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה