זקוקה לעזרה: תימחור כתיבה עיתונאית

• פותח הנושא mis
  • פורסם בתאריך

נוי

משתמש סופר מקצוען
פרסום וקופי
מוזיקה ונגינה
נכתב ע"י mig;514299:
אני חושבת שברגע שיעלו את המחיר אבל יחד עם זה יסננו היטב את כל הסופרות בעיני עצמן, או אז כולם ירויחו יותר.
כמו בכל תחום גם כאן, אי אפשר לנתח חומר בשיקול דעת נטול השפעות זרות כמו קשרים, או שם. ובעיקר הכתבות מגבוה.
ובשביל הדוגמא: קראתי לאחרונה ספר שהתפרסם על במה מכובדת. סגנון הכתיבה בתחילתו היה יבשושי למדי, דו שיחים בעייתיים שאפילו כותבת מתחילה לא תכתוב כמו:
"מה?"
"כן בודאי!"
"לא, אני לא חושבת כך!"
"מחשבה לא תעזור בנושא הנידון!" וכן על זו הדרך. אני בטוחה, שאם הכותבת הייתה אנונימית החומר שלה לא היה מתקבל. שתוסיף למען ה' כמה פרטים שיצבעו קצת את המשפטים הנזרקים מהתא להכם. בהמשך הספר שעלילתו הייתה בנויה יפה, אין מה לדבר, שוב נתקלתי בזה, ובעוד בעיות ניסוח שהפריעו לי.
הכותבת הנכבדה, ידה רב לה בכתיבת סיפורים ידועים ומוכרים, ולכן החומר שלה התקבל. פשוט בגלל השם שבחתימה, כלומר ה"מותג".
כמו כן יצא לי לפגוש בעורכות מתלבטות שאהבו חומר שנמצא ראוי לעיניהן, אך מחמת הכתבות הקשורות לסגנון העורכים ובעלי המאה לא יכלו לפרסמו -ולא מטעמים דתיים...

עדיאל

משתמש מקצוען
כתיבה ספרותית
והוא גם העיתון הוותיק ביותר... אם לכך כוונתך.

המחיר הסטנדרטי שידוע לי, וכך שלמו לי תמיד, הוא 15 דולר לכתיבה לאדם פרטי, ו10 דולר לעיתון (בטור קבוע), ל-1000 תוים. שהם בסביבות ה-200 מילה.
ז"א, 1000 מילים - 50 $

מרק

משתמש צעיר
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
בררתי קצת אצל בעלי נסיון. המחיר הוא 200+ ש"ח לאלף מילים, במקומות שמשלמים ממוצע.
כותבות מפורסמות מקבלות כמובן יותר.

ארבע

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הפקות ואירועים
אני מתחילה לחוש פראיירית אמיתית. מאחורי קרוב לעשר שונות נסיון בכתיבה, בבמות נחשבות יותר ופחות (יותר בנחשבות מאשר בפחות).

עדיאל

משתמש מקצוען
כתיבה ספרותית
אכן, 200 ש"ח לאלף מילה, זה מה שמשלמים.
אולי באמת לסופרות משלמים פחות, יתכן שבשל ההצע הרב.

אולי מעניין אותך גם...

לוח לימודים

מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכד

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לְדָוִד לוּלֵי יי שֶׁהָיָה לָנוּ יֹאמַר נָא יִשְׂרָאֵל:ב לוּלֵי יי שֶׁהָיָה לָנוּ בְּקוּם עָלֵינוּ אָדָם:ג אֲזַי חַיִּים בְּלָעוּנוּ בַּחֲרוֹת אַפָּם בָּנוּ:ד אֲזַי הַמַּיִם שְׁטָפוּנוּ נַחְלָה עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ:ה אֲזַי עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ הַמַּיִם הַזֵּידוֹנִים:ו בָּרוּךְ יי שֶׁלֹּא נְתָנָנוּ טֶרֶף לְשִׁנֵּיהֶם:ז נַפְשֵׁנוּ כְּצִפּוֹר נִמְלְטָה מִפַּח יוֹקְשִׁים הַפַּח נִשְׁבָּר וַאֲנַחְנוּ נִמְלָטְנוּ:ח עֶזְרֵנוּ בְּשֵׁם יי עֹשֵׂה שָׁמַיִם וָאָרֶץ:
נקרא  5  פעמים

אתגר AI

רישום קווי - חורף • אתגר 22

לוח מודעות

למעלה