זקוקה לעזרה: תימחור כתיבה עיתונאית

• פותח הנושא mis
  • פורסם בתאריך

mis

משתמש צעיר
לחברה שלי יש טור קבוע בעיתון ארצי נפוץ, ומתפרסם מידי שבוע.
הטור שלה מתפרס על עמוד שלם והוא כולל 1000 מילים בערך.
היא ביקשה ממני לברר, כמה נהוג/רצוי לקחת על כזה מאמר?
יצויין כי מדובר בטור שחשוב מאוד למערכת העיתון ויש להם עניין שהוא ימשיך להתפרסם.
תודה מראש!

ארבע

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הפקות ואירועים
דומני שמאה וחמישים שקלים הם סכום נאה מאד בעד טור כזה. בדרך כלל משלמים מאה שקלים על סך המילים הזה.

אות ומופת

משתמש מקצוען
ארבע, את רצינית?

זה עיתון ארצי, כן? לא עלון לקהילה של 50 משפחות.

אני עצמי לא פרסמתי מעולם בשום עיתון, לכן אני כנראה בורה בנושא. תמיד ידעתי שבעיתונים חרדיים משלמים גרושים, אבל לא חשבתי שזה עד כדי כך.

ארבע

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הפקות ואירועים
למה שלא אהיה רצינית? אין לי שום כוונה לגרום למבקשת להרוויח פחות. יש לי חברה בעלת שם שכותבת סדרה בהמשכים, סדרה מוצלחת מאד, בת יותר מאלף מילים, ומרוויחה מעט יותר מהסכום הזה בעבור כל פרק.

גם אני עצמי נתבקשתי לכתוב טור מסוים בן אלף מילים, תמורת מאה שקלים. בנוסף, שאלתי חברות נוספות העוסקות בתחום, וזה הסכום שהן ציינו כתמורה הולמת.

אות ומופת

משתמש מקצוען
כן, הבנתי שאת רצינית, רק שהופתעתי מאוד.

בעינייך זו באמת תמורה הולמת?

כתיבה נכונה

משתמש צעיר
עיצוב גרפי
חשבתי שזה ראוי לציון: אני כותב בעיתון נפוץ בארה"ב (אידיש) אני מקבל בעד כתבה בת 2000 מילים למעלה מ100 דולר.

ארבע

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הפקות ואירועים
נכתב ע"י אות ומופת;514128:
כן, הבנתי שאת רצינית, רק שהופתעתי מאוד.

בעינייך זו באמת תמורה הולמת?

הייתי שמחה להשתכר יותר, אין ספק, אבל פחות או יותר אלו מחירי השוק. בל נשכח גם שאין המדובר באחד היומונים/שבועונים הנמכרים בתשלום, מה שמוזיל עוד יותר את התעריף.

יש מקומות בהם הרווחתי פחות, יש מקומות בהם הרווחתי מעט יותר, מה שכן - כתבה היא מדיום שונה, מאחר שהפקתה וכתיבתה מורכבת יותר מכתיבת טור הגיגים/דעות, ובשל כך התמורה המשולמת בעדה עשויה להיות גבוהה יותר (אל דאג, לא בהרבה).

mig

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עימוד ספרים
צילום מקצועי
נכתב ע"י כתיבה נכונה;514136:
חשבתי שזה ראוי לציון: אני כותב בעיתון נפוץ בארה"ב (אידיש) אני מקבל בעד כתבה בת 2000 מילים למעלה מ100 דולר.

לצערינו זו הפרופורציה...

גם על לחם לכאורה אנחנו משלמים 7 שקלים ואתם 7 דולר או שאני טועה וסתם יקר לחיות כאן?

נוי

משתמש סופר מקצוען
פרסום וקופי
מוזיקה ונגינה
נכתב ע"י ארבע;514140:
הייתי שמחה להשתכר יותר, אין ספק, אבל פחות או יותר אלו מחירי השוק. בל נשכח גם שאין המדובר באחד היומונים/שבועונים הנמכרים בתשלום, מה שמוזיל עוד יותר את התעריף.

יש מקומות בהם הרווחתי פחות, יש מקומות בהם הרווחתי מעט יותר, מה שכן - כתבה היא מדיום שונה, מאחר שהפקתה וכתיבתה מורכבת יותר מכתיבת טור הגיגים/דעות, ובשל כך התמורה המשולמת בעדה עשויה להיות גבוהה יותר (אל דאג, לא בהרבה).
תלוי באיזה עיתון. התעריף שכתבה ארבע, הוא מהנמוכים. יש עיתונים לארג'ים שמשלמים יותר, אבל לא הבדל דרמטי.

mis

משתמש צעיר
בואו נשאל ככה-
האם זה נורמלי לדרוש 300 ש"ח על מאמר ש"עושה" את העיתון ומעלה מאוד את הרמה שלו?

ארבע

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הפקות ואירועים
נכתב ע"י נוי;514188:
תלוי באיזה עיתון. התעריף שכתבה ארבע, הוא מהנמוכים. יש עיתונים לארג'ים שמשלמים יותר, אבל לא הבדל דרמטי.

נוי, את מדברת על כתיבת טור, סיפור, או כתיבה עיתונאית?

התעריף נמוך בהתחשב בבמה, אבל אין זה אומר שעיתונים נחשבים משלמים הרבה יותר.

שלוש מאות שקל זה מחיר מוגזם לגמרי. מאתיים שקלים- בחסד וברחמים.

נוי

משתמש סופר מקצוען
פרסום וקופי
מוזיקה ונגינה
נכתב ע"י ארבע;514199:
נוי, את מדברת על כתיבת טור, סיפור, או כתיבה עיתונאית?

התעריף נמוך בהתחשב בבמה, אבל אין זה אומר שעיתונים נחשבים משלמים הרבה יותר.

שלוש מאות שקל זה מחיר מוגזם לגמרי. מאתיים שקלים- בחסד וברחמים.
טור, או סיפור. כתיבה עיתונאית? אין לי מושג.

מי

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
אני קיבלתי מעיתון נשים 100 ש"ח על טור קבוע של 300-500 מילים לשבוע (כמובן שהיה קשה להגביל את זה במדויק), ולא חשבתי שזה כזה לארג'י מצידם...
מחובתי להדגיש שלא מדובר בכלל בעיתון שנחשב ללארג', וזאת בלשון המעטה.

נוי

משתמש סופר מקצוען
פרסום וקופי
מוזיקה ונגינה
נכתב ע"י מי;514271:
אני קיבלתי מעיתון נשים 100 ש"ח על טור קבוע של 300-500 מילים לשבוע (כמובן שהיה קשה להגביל את זה במדויק), ולא חשבתי שזה כזה לארג'י מצידם...
מחובתי להדגיש שלא מדובר בכלל בעיתון שנחשב ללארג', וזאת בלשון המעטה.
אכן, תעריף נמוך.

מי

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
נכתב ע"י ארבע;513590:
דומני שמאה וחמישים שקלים הם סכום נאה מאד בעד טור כזה. בדרך כלל משלמים מאה שקלים על סך המילים הזה.

נוי, לא הבנתי אותך. על זה ^ אמרת שזה די נורמלי, ומדובר על מאה עד מאה חמישים ש"ח לאלף מילים, ועל מאה ש"ח לחמש מאות מילים את כותבת לי שזה נמוך?

נוי

משתמש סופר מקצוען
פרסום וקופי
מוזיקה ונגינה
נכתב ע"י מי;514288:
נוי, לא הבנתי אותך. על זה ^ אמרת שזה די נורמלי, ומדובר על מאה עד מאה חמישים ש"ח לאלף מילים, ועל מאה ש"ח לחמש מאות מילים את כותבת לי שזה נמוך?
כתבתי בעדינות שהיא כתבה תעריף מהנמוכים. מה, שאני אכתוב:"בושה" ושהכותבות יחושו מנוצלות? -כל עוד על כל כותבת שתעז להתמקח יהיו עוד כמה שינסו להתחלף איתה העיקר שיפורסמו הגיגיהן, לא נראה לי שיחול שינוי משמעותי.
עיתונים בודדים משלמים יפה.

ארבע

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הפקות ואירועים
מי, אני חושבת (וגם יודעת) שזה לארג'י מאד.

אגב, מה אפשר לדחוס בשלוש מאות - חמש מאות מילים?

ארבע

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הפקות ואירועים
מי, אני חושבת (וגם יודעת) שזה לארג'י מאד.

אגב, מה אפשר לדחוס בשלוש מאות - חמש מאות מילים?

mig

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עימוד ספרים
צילום מקצועי
אני חושבת שברגע שיעלו את המחיר אבל יחד עם זה יסננו היטב את כל הסופרות בעיני עצמן, או אז כולם ירויחו יותר.

ארבע

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הפקות ואירועים
למען האמת עיתון אחד ויחיד משלם יפה.

אולי מעניין אותך גם...

לוח לימודים

מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכד

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לְדָוִד לוּלֵי יי שֶׁהָיָה לָנוּ יֹאמַר נָא יִשְׂרָאֵל:ב לוּלֵי יי שֶׁהָיָה לָנוּ בְּקוּם עָלֵינוּ אָדָם:ג אֲזַי חַיִּים בְּלָעוּנוּ בַּחֲרוֹת אַפָּם בָּנוּ:ד אֲזַי הַמַּיִם שְׁטָפוּנוּ נַחְלָה עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ:ה אֲזַי עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ הַמַּיִם הַזֵּידוֹנִים:ו בָּרוּךְ יי שֶׁלֹּא נְתָנָנוּ טֶרֶף לְשִׁנֵּיהֶם:ז נַפְשֵׁנוּ כְּצִפּוֹר נִמְלְטָה מִפַּח יוֹקְשִׁים הַפַּח נִשְׁבָּר וַאֲנַחְנוּ נִמְלָטְנוּ:ח עֶזְרֵנוּ בְּשֵׁם יי עֹשֵׂה שָׁמַיִם וָאָרֶץ:
נקרא  5  פעמים

אתגר AI

רישום קווי - חורף • אתגר 22

לוח מודעות

למעלה