זעזוע,מחזמר :"מוטל בן פסי החזן" מוצע לציבור

ariels

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
סתם אנקדוטה...
חברה בעלת תשובה סיפרה לי שבתקופה שהתחילה להתעניין ביהדות לא היו בסביבתה הקרובה שום ספרי קודש, היא גדלה בבית שבקושי תנ"ך היה בו. את הידיעות הראשונות שלה לגבי החגים, ימים נוראים, צום יום כיפור ובכלל מנהגים יהודיים - היא שאבה, לא יאומן, מספריו של עגנון שהיו בבית הוריה כ"אושיות התרבות הישראלית".
את יום הכיפורים הראשון שלה העבירה עם תנ"ך ו..... ספר של עגנון....(לא ידעה בכלל מה זה מחזור תפילה)
(אולי בזכות שחזר בתשובה בסוף ימיו זכה שאנשים יתעוררו לתשובה בקריאת ספריו???)

נוי

משתמש סופר מקצוען
פרסום וקופי
מוזיקה ונגינה
נכתב ע"י ariels;490934:
סתם אנקדוטה...
חברה בעלת תשובה סיפרה לי שבתקופה שהתחילה להתעניין ביהדות לא היו בסביבתה הקרובה שום ספרי קודש, היא גדלה בבית שבקושי תנ"ך היה בו. את הידיעות הראשונות שלה לגבי החגים, ימים נוראים, צום יום כיפור ובכלל מנהגים יהודיים - היא שאבה, לא יאומן, מספריו של עגנון שהיו בבית הוריה כ"אושיות התרבות הישראלית".
את יום הכיפורים הראשון שלה העבירה עם תנ"ך ו..... ספר של עגנון....(לא ידעה בכלל מה זה מחזור תפילה)
(אולי בזכות שחזר בתשובה בסוף ימיו זכה שאנשים יתעוררו לתשובה בקריאת ספריו???)
אולי היא זכתה וחזרה למרות שזו הייתה ההכרות הדתית הראשונה שלה? (להבדיל מיליוני הבדלות גם מקריאת התנ"ך נטו ללא פרושים עלולות להתחזק שאלות רבות וקשות)
וסתם שאלה מתענינת: חזותו של ש"י עגנון, כפי שהופיעה על השטרות הסגולים של החמישים ש"ח, הייתה מעת חזרתו בתשובה? הוא מופיע עם כיפה אם זכרוני אינו מטעיני.

אברהם

מהמשתמשים המובילים!
עיצוב גרפי DIP
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
עריכה תורנית
D I G I T A L
עימוד ספרים
נכתב ע"י נוי;490942:
וסתם שאלה מתענינת: חזותו של ש"י עגנון, כפי שהופיעה על השטרות הסגולים של החמישים ש"ח, הייתה מעת חזרתו בתשובה? הוא מופיע עם כיפה אם זכרוני אינו מטעיני.

כן, לפי ויקיפדיה הוא חזר בתשובה בגיל 37.

נוי

משתמש סופר מקצוען
פרסום וקופי
מוזיקה ונגינה
בתור אחת שחונכה להינזר מכתביו ובכלל מכתבי משכילים או "חופשיים" (אתם זוכרים את הביטוי?) ואילו ספרות עולם מצונזרת הותרה לקריאה בחפץ לב, לא אנסה לבדוק את החומר שלו לאחר החזרה בתשובה.
ולמה? הייתי מצפה כי אם אמנם היה מידע הזה נכון, אזי היו מובאים סיפוריו לאחר החזרה בתשובה בשיעורי ספרות ב"בית יעקב". בזמנו, מבחר החומר לא היה מי יודע מה, ובודאי היו ששים להעשיר את שיעורי ספרות בחומר טוב.
המשורר מרדכי אלעי, למשל, שיריו נלמדים עד היום בבית יעקב ("מי ששב מעולם לא פרש/ פרישתו הייתה נידודים וכאב").

געוואלדיג

משתמש צעיר
עימוד ספרים
כתבתי לפחות תגובה אחת באשכול זה וכנראה שהודעות רבות עלו השמימה בעשן הדליקה בכרמל ולא נספדו כהלכה. בין השאר סיפרתי עובדא דארע בקרתא קדישא בההוא שבועונא דהוי נפק כל ערבא דשבתא, ואשתכחו ביה שירי עגבים דאתאמרו משמיה דביאליק רשיעא, ומן ההוא יומא דנפק קלא דא, שבק ההוא שבועונא חיי לנא ולכל ישראל ואיתקטר בקטירא חדא עם ביאליק רשיעא.
ברם ביקשתי וחיפשתי אחר הודעה דידי בעזרת חיפוש במנוע החיפוש של פרוגא-גוגלא ומצאתיהו תלוי אי שם בין הקישקעס של הפורום, ואילו באשכול הנוכחי איננו ואני אנה אני בא. והיינו דאמרי אינשי חבל על דאבדין ומשתכחין.

אפכא מסתברא

משתמש סופר מקצוען
מוזיקה ונגינה
עריכה תורנית
נכתב ע"י געוואלדיג;491487:
כתבתי לפחות תגובה אחת באשכול זה וכנראה שהודעות רבות עלו השמימה בעשן הדליקה בכרמל ולא נספדו כהלכה. בין השאר סיפרתי עובדא דארע בקרתא קדישא בההוא שבועונא דהוי נפק כל ערבא דשבתא, ואשתכחו ביה שירי עגבים דאתאמרו משמיה דביאליק רשיעא, ומן ההוא יומא דנפק קלא דא, שבק ההוא שבועונא חיי לנא ולכל ישראל ואיתקטר בקטירא חדא עם ביאליק רשיעא.
ברם ביקשתי וחיפשתי אחר הודעה דידי בעזרת חיפוש במנוע החיפוש של פרוגא-גוגלא ומצאתיהו תלוי אי שם בין הקישקעס של הפורום, ואילו באשכול הנוכחי איננו ואני אנה אני בא. והיינו דאמרי אינשי חבל על דאבדין ומשתכחין.
האם מעלת כבודו שכח את התנצלות ההנהלה על אבדן הודעות רבות עקב איזושהי טעות (אישית, כך טען רב פרוגא בפתשגן כתב ההתנצלות), שבגינה נעשה שחזור לפי כמה ימים אחורנית, ועמו שבו אחור כמה הודעות חשובות דפה, וביניהן - חבל על דאבדין ולא משתכחין - גם הודעת מר וכן הודעתו המוחצת של שי דרומי שהלכה לבלי שוב.

אולי מעניין אותך גם...

לוח לימודים

מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכג

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת אֵלֶיךָ נָשָׂאתִי אֶת עֵינַי הַיֹּשְׁבִי בַּשָּׁמָיִם:ב הִנֵּה כְעֵינֵי עֲבָדִים אֶל יַד אֲדוֹנֵיהֶם כְּעֵינֵי שִׁפְחָה אֶל יַד גְּבִרְתָּהּ כֵּן עֵינֵינוּ אֶל יי אֱלֹהֵינוּ עַד שֶׁיְּחָנֵּנוּ:ג חָנֵּנוּ יי חָנֵּנוּ כִּי רַב שָׂבַעְנוּ בוּז:ד רַבַּת שָׂבְעָה לָּהּ נַפְשֵׁנוּ הַלַּעַג הַשַּׁאֲנַנִּים הַבּוּז לִגְאֵיוֹנִים:
נקרא  10  פעמים

אתגר AI

רישום קווי - חורף • אתגר 22

לוח מודעות

למעלה