כללי זכויות יוצרים דיסני וכדו'

מדבקאות

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
יוצרי ai
יש לי שאלה שחיפשתי עליה תשובה ולא מצאתי משהו מוחלט.
אם לקוחה מבקשת ממני עיצוב מדבקה של דיסני, ניקי וכדו',
הבנתי שיש זכויות יוצרים למותגים, נכון?
ואם כן, אז אסור לי למכור מדבקות של מותגים? גם אם אני יצרתי לבד את המדבקה (על בסיס תמונה, נגיד)?
מי יודע בבירור?
תודה

chamutal

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
צילום מקצועי
לדיסני חייב שיהיה זכויות יוצרים גם אם עשית משהוא מאד ומה הם עלולים לתבוע אותך...לא כדאי בלי זכויות בהצלחה

super tiger

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
אבל באליאקספרס למשל מוכרים מדבקות של דיסני, נראה לך שמשלמים להם על זה? (אני באמת שואלת!)

ruchma

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
הדמיות בתלת מימד
נראה לי שנגמר להם הזכויות יוצרים על חלק מהדמויות.
צריך לברר את זה.

אות לי

משתמש סופר מקצוען
מיקי מאוס ודונלד דאק הם קשישים בני קרוב לשמונים..
ובכל זאת זה לא רק זכויות יוצרים, הדמות שלהם היא סמל מסחרי שתוקפו לא פג.
ולשאלתך דיסני הם הכי קשוחים בעניין הדמויות שלהם,
ויש להם הרבה זכיינים של הדמויות, כלאמר זכיין לדמויות על מחברות ואחר על צעצועים
אבל יש משרד עו"ד אחד ששומר על הזכויות של כולם.

Avishag

משתמש פעיל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
D I G I T A L
ואם יש דמויות של דיסני כווקטורים חינמיים להורדה?

אריאל וו

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
מוזיקה ונגינה
עימוד ספרים
זה שיש באליאקספרס, שזה דברים מסין, ברור שהכל מזוייף. הסינים לא בדיוק מוכרים ככאלה ששומרים על זכויות יוצרים.

מה שכן, אפשר ליצור קשר עם דיסני בארץ ולשאול כמה יעלה להשתמש בציורים שלהם למטרה הקטנה שלך. יכול להיות שהמחיר סביר -- הרי הם רוצים להרוויח מזה!

מדבקאות

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
יוצרי ai
איך אני יכולה ליצור קשר עם דיסני?
ומה עם ניקי, תותית וכדו'? זה גם מוגן בזכויות יוצרים?

אבל סתם זה לא נשמע הגיוני, מה, כל אחד שמוכר מדבקות בהכל בשקל של פו הדב ומיקימאוס, שילם לזכיינים כסף? ואלה שמוכרים עטיפות גם כן?

Avishag

משתמש פעיל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
D I G I T A L
פורסם בגלובס לפני שנה בקשר למעצבי עוגות שמשתמשים בדמויות מצויירות -

חברת דיסני הגישה לאחרונה תביעה משפטית כנגד מעצב עוגות בקליפורניה, שפרסם את יצירותיו - דמויות דיסני מעוצבות ומתוקות - ללא קבלת רשות.

דיסני משקיעה כסף רב במיתוג דמויותיה ובמכירת סחורה נלווית לסרטים (merchandise), כך שאם חושבים על זה, זה היה רק עניין של זמן עד שיחלו ההליכים המשפטיים כנגד כל אותם מעצבי עוגות שמוכרים סחורות (עוגות מעוצבות) המעוטרות בדמויות המוגנות בזכויות יוצרים. מעצבי עוגות חיים ופועלים במסגרת החוק, ככל עוסק במדינה, ומשכך עליהם לפעול בהתאם להוראותיהם של דיני זכויות היוצרים.

לכן, עד כמה שהדבר ישמע מוזר או קטנוני, כל מעצב עוגות שמפרסם את יצירותיו בישראל - הכוללות דמויות המוגנות בזכויות יוצרים - חשוף לתביעה משפטית ולתשלום פיצויים של עד 100 אלף שקל לכל דמות שעיצב ופרסם ללא רשות.

אם לא די בפיצוי הכספי הגבוה, חשיפתם של מעצבי העוגות גדולה אף יותר, שכן הם מסתכנים בצווי מניעה, שיאסרו עליה לעצב ולמכור עוגות מעוצבות בדמויות המוגנות והאהובות על הילדים. אמנם הליכים משפטיים כאלה בישראל נראים כלקוחים מעתיד רחוק, אבל זיכרו שישראל מייבאת מארה"ב הכול.

ברק09

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
הדמיות בתלת מימד
שלום וברכה,
כבר עניתי על שאלות כאלה בעבר אבל חשוב להבהיר את הנקודה:
דיסני מוכרות זיכיונות לפי קטגוריות. אם "דיאמנט" רוצים למכור מנורות של דיסני הם לא יכולים
כיוון שהקטגוריה שלהם היא מוצרי יצירה. אם הם יחליטו לפתח מנורה של דיסני הניתנת לצביעה סביר להניח שהם יקבלו אישור.
כמו כן הקשר עם דיסני והתנאי לקבלת זיכיון מבוסס על הצגת תכנון מכירתי רב שנתי הכולל התחייבות למינימום מכירות מאוד גבוה כדי לקבל אפשרות מכירה. זאת בנוסף לאחוזים שדיסני מקבלים מכל מכירה.
דיסני גם התחילו לחייב כל זכיין לעבוד אך ורק עם מפעלים שעברו אישור 'אודיט'.
לא מומלץ להתעסק עם ייצור המוני הכולל את הדמויות ולא משנה מי צייר אותו.

אסתי H

משתמש סופר מקצוען
מוזיקה ונגינה
עריכה והפקת סרטים
דיסני לא באמת יחפשו מוכרת ישראלית מסכנה שעושה מדבקות ללקוחות בודדים ושמרוויחה על כל מדבקה גרושים... (נראה לי...)
אלא אם כן החלטת ממש לייצר ואז את בבעיה

שרינה

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
איפה יש אפשרות למצוא דמויות דיסני ללא זכויות יוצרים (להדפסה על שמשונית)

מרקר

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עימוד ספרים
לדיסני יש כללים קשוחים
דיברתי איתם וצריכים מחזור מכירות של סביבות המיליון ש"ח או משהו כזה בשביל לעבוד איתם.

B&B

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
לדיסני יש כללים קשוחים
דיברתי איתם וצריכים מחזור מכירות של סביבות המיליון ש"ח או משהו כזה בשביל לעבוד איתם.
אז מאוד מעניין אותי איך חברות שמייצרות עטיפות לספרי לימוד משתמשות בדמויות של דיסני וכד'?

מרקר

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עימוד ספרים
יש כאלו שמעצבות עטיפות אישיות עם דיסני וזה ממש לא חוקי
לא יודעת איך הן לא חוששות מזה

מאה נקודות

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
D I G I T A L
לאחרונה פורסם שדיסני מתמודדת עכשיו עם משפטים על ה'מיקי מאוס'
שתוקף הזכויות על הדמות פג לאחרונה, מה שאומר שכנראה בקרוב כל אחד יוכל להשתמש בדמות כרצונו.

שרינה

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
לאחרונה פורסם שדיסני מתמודדת עכשיו עם משפטים על ה'מיקי מאוס'
שתוקף הזכויות על הדמות פג לאחרונה, מה שאומר שכנראה בקרוב כל אחד יוכל להשתמש בדמות כרצונו.
נראה לי שהכוונה על הדמות עצמה אבל לא על הציורים ...

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  107  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה