מבחינה רגשית, זה אכן נסיון לא קל.איך מתמודדים עם זוגות נשואים שיורדים ברמה הרוחנית ברמה מוגזמת
מבחינה רגשית
אם אפשר בבקשה תגובות רק מניסיון בלבד
יש צער מזה שכבוד ה' יורד בגלל הילדים שלנו דוקא. לא?בודקים מה באמת באמת מפריע לנו בזה
האם כבוד ה'? (אז למה השכנים שבמצב דומה פחות מפריע.. הרי זה גם כבוד ה'...)
קל להטיף את זה, אם הילדים שלך היו הולכים ברחוב עם צואה על הראש גם הייתם אומרים, תלוי מה איכפת לנו, אם כבוד שמים או כבוד עצמינו,? או שלחילופין הילד מגיע עם סכין ופשוט קורע את הספה שנקנתה לפני חודש בהרבה כסף, גם נאמר את כל זה? הלוואימבחינה רגשית, זה אכן נסיון לא קל.
כשמו כן הוא
נסיון.
בודקים מה באמת באמת מפריע לנו בזה
האם כבוד ה'? (אז למה השכנים שבמצב דומה פחות מפריע.. הרי זה גם כבוד ה'...)
האם הפדיחות מהחברה?
האם הפחד מהשידוכים של הילדים?
האם הפחד ממה יקרה להם בעתיד?
אולי הפחד שזה יקרה לי גם? ברמה כזו או אחרת? שאסחף?
דבר ראשון זה להבין למה זה כל כך מפריע לי
ורק אז אפשר להתמודד עם זה בצורה הנכונה
כי אם אני מגלה שמה שבאמת מפריע לי זה מה יגידו על המשפחה שלנו, שאנחנו לא יודעים לחנך, שאנחנו עשינו את זה, שאנחנו מקולקלים וכו'
אז אני יודע לומר לעצמי ולהרגיע את עצמי בצורה שמתאימה לזה.
את כל המילים של ההרגעה ושהכל מאת ה', כולם יודעים
רק אנחנו באמת נוכל להרגיע את עצמינו
ואחרי שנדע מה באמת כואב לנו,ומה הנקודה האמיתית אמיתית, אז יהיה לנו יותר קל להגיד לעצמינו את הדברים הנכונים
אם אנחנו לא אשמים, אז לא.יש צער מזה שכבוד ה' יורד בגלל הילדים שלנו דוקא. לא?
זה צער גדול מאד.
לא הובנתי.קל להטיף את זה, אם הילדים שלך היו הולכים ברחוב עם צואה על הראש גם הייתם אומרים, תלוי מה איכפת לנו, אם כבוד שמים או כבוד עצמינו,? או שלחילופין הילד מגיע עם סכין ופשוט קורע את הספה שנקנתה לפני חודש בהרבה כסף, גם נאמר את כל זה? הלוואי
אני חושבת שגם אם היו על אי בודד ההורים והזוג זה היה כואב בטרוף.אם אנחנו לא אשמים, אז לא.
הכל אותו כבוד ה'
אכן, צריך לבדוק האם הכאב הוא לא תחושת אשמה.
שזה באמת שורף מאד.
וגם לזה התשובה האמיתית היא, שהם ילדים גדולים ויש להם זכות בחירה!
וגם אם אחנו לא היינו הורים טובים, אבל הם יש להם את הבחירה שלהם, ואם ה' נתן להם אותנו כהורים, הוא דרש מהם לעמוד בנסיון הזה.
בכל מקרה, הנושא הוא מה באמת מפריע.
גם אם יש יותר צער שכבוד ה' נפגע ממישהו קרוב אלי
אבל עדיין, מה באמת מפריע לי?
למשל, אם אפשר היה ללחוץ על כפתור והם היו נעלמים
וגם כל התיעוד שאי פעם הם היו, היה נמחק
אף אחד לא היה יודע שהיו קיימים אי פעם
האם זה היה מפריע לי אותו דבר( כבוד ה' וזה)
או שאז היה לי יותר קל... כי אין פדיחות מכולם
(הכל בסדר, לא לרצות שיהיה לי פדיחות זה טבעי ובסדר גמור, אני רק אומר שצריך לדייק מה באמת מפריע לי ורק ככה אפשר להתמודד עם זה נכון)
נכון.אני חושבת שגם אם היו על אי בודד ההורים והזוג זה היה כואב בטרוף.
א. נכון, אבל צריך המון כנות עם עצמינו לדעת מה באמת הוא הכי..ברור גם כשמאבדים קרוב ח"ו זה כואב במלא פנים.
השאלה מה הכי...
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
18.11
י"ז חשוון
וובינר מרתק!
המדריך (הלא שלם) לסטוריטלינג
הרצאה ייחודית עם ירון פרל ממשרד הפרסום מקאן, על עולם הסטוריטלינג. מספרי סיפורים נולדים ככה או שאפשר ללמוד את זה? מה הופך סיפור אחד ל״תעירו אותי כשזה מסתיים״ ואחר ל״ספרו לי את זה שוב!״, והקשר לעולם הקריאייטיב.
הכניסה חופשית!
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
19.11
י"ח חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: