זה קרה באמת - הסיפור והבקשה

miri

מירי הס- אמנית ציור
מנוי פרימיום
איור וציור מקצועי
לא נעים! אבל כנראה שלא נורא, הקו שלך הוא מקסים וייחודי ובטוחני שתצליחי עוד הרבה!!

imb

משתמש מקצוען
בלי קשר לכל סיפורי האמונה והביטחון..
לדעתי זה דבר נורא ואיום שציירת מסכימה לעבוד חינם אין כסף. גם לי הציעו פעם לעבוד חינם תמורת קרדיט. אם כל החיים נעבוד תמורת קרדיט, כבר עדיף לא לשים כלל את החתימה שלנו בעבודה... כדי שנעבוד שוב חינם?? :(
זה דבר שלדעתי צריך לעשות משהו נגדו, כמו שלא תכנסו לחנות ותבקשו מוצר כלשהוא ללא תמורה, כי 'אני אעשה לכם פרסומת..', כך גם אל תחפשו ציירת שתעבוד חינם..
ואליך, ציירת יקרה שהסכימה לעבוד חינם, אשלח איחולי להרבה עבודה תמורת קרדיטים. ומן השמים תנוחמי, שירי, בכל ברכות התורה ;)

מוטי הלר

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
איור וציור מקצועי
הדמיות בתלת מימד
נכתב ע"י מירי10;410538:
בלי קשר לכל סיפורי האמונה והביטחון..
לדעתי זה דבר נורא ואיום שציירת מסכימה לעבוד חינם אין כסף. גם לי הציעו פעם לעבוד חינם תמורת קרדיט. אם כל החיים נעבוד תמורת קרדיט, כבר עדיף לא לשים כלל את החתימה שלנו בעבודה... כדי שנעבוד שוב חינם?? :(
זה דבר שלדעתי צריך לעשות משהו נגדו, כמו שלא תכנסו לחנות ותבקשו מוצר כלשהוא ללא תמורה, כי 'אני אעשה לכם פרסומת..', כך גם אל תחפשו ציירת שתעבוד חינם..
ואליך, ציירת יקרה שהסכימה לעבוד חינם, אשלח איחולי להרבה עבודה תמורת קרדיטים. ומן השמים תנוחמי, שירי, בכל ברכות התורה ;)

זה הדבר שהכי מכעיס, כשבא לקוח והוא בטוח שהמוצר שלו הוא הכי מוצלח והוא מנסה להוריד במחיר בתירוץ של הפירסום שבדבר. ועוד נקודה. אני ב"ה נעזרתי רבות בידי בני אנוש שאני חייב להם הרבה תודה אך דה עקא ישנם הרבה אנשים שאני בקושי זוכר אותם ומנסים לתפוס עלי קרדיט כדי לקבל הנחה משמעותית "מוטי אתה יודע שבזכותי אתה מפורסם היום?? אתה לא זוכר......בלה בלה וכו'. המסקנה היא אחת.. חבר'ה אנחנו כולנו עובדים קשה מאוד על כל איור ואיור ומגיע לנו מחיר מלא ללא הנחות וללא פשרות (למעט מקרים שהמו"ל מזמין כמויות וכדו'). אנחנו לא פראיירים של אף אחד וזכותינו להתפרנס בכבוד

גרפיקסטאר

משתמש רשום
המשפט הנ"ל חזר על עצמו כאן בדיון פעמים רבות בסגנונות שונים:

מה שבחינם שווה חינם
מה שבזול עולה ביוקר
וכו' וכו'

זה לא נכון בכלל!!!

הרבה כשרונות גדולים בתחילת דרכם עובדים בחינם או במחירי רצפה בכדי להיכנס לשוק.
לקוחות מוכנים לשלם מחיר מלא+ לבעלי מקצוע מפורסמים בעלי שם. ממש מגוחך לקרוא כאן את כל המציעים "לקחת מחיר מלא" ו"לא לעבוד בחינם" לאמנים בתחילת דרכם, שהרי אם הם לוקחים את אותו מחיר כמו אמנים וותיקים בעלי שם - תחשבו מעט בהגיון :rolleyes: - מי יבוא אליהם?!.....
במחילה מכבודכם... אך כנראה זו כוונתכם - שכולם יקחו מחיר מלא ואז כמובן יבואו רק אליכם המפורסמים.... אולי כבר שכחתם איך אתם נראיתם בתחילת דרכיכם... וכדי שתיזכרו בכך לפני שאתם משתלחים...

אני אישית מכירה מעצבת גרפית ידועה מאד בעלת שם ארצי אשר בתחילת דרכה עבדה, לא במחיר נמוך, אלא חינם אין כסף. כיום, לאחר שהיא מפורסמת ומלאה לקוחות כרימון, המחירים שלה בשמים.

ואולי היא גם נמצאת כאן עכשיו, תחת איזשהו ניק, ומשתלחת באלו העובדים בזול או בחינם...

Danbarlev

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
אישית לא התחלתי חינם אבל נמוך מאוד וזה באמת עבד!
צריך להבין שהמעסיקים לא מבינים בציור הם רוצים או צייר זול או צייר מפורסם
אם אנחנו לא זה ולא זה יהיה קשה להיכנס !אני מציע לצייר להתחיל מנמוך וכאשר יהיה לו עבודה אנשים באים אליו פה תיח כמה שמגיע לך
אבל ברור שאסור למי שלא יהיה לגשת לעיתון שיש שם צייר/ת
ולהציע את שרותיו במחיר זול יותר זאת גניבה בלי קשר לכמה הוא לוקח זה מעשים שלא יעשו

yaeli

משתמש צעיר
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
נכתב ע"י גרפיקסטאר;410747:
המשפט הנ"ל חזר על עצמו כאן בדיון פעמים רבות בסגנונות שונים:

מה שבחינם שווה חינם
מה שבזול עולה ביוקר
וכו' וכו'

זה לא נכון בכלל!!!

הרבה כשרונות גדולים בתחילת דרכם עובדים בחינם או במחירי רצפה בכדי להיכנס לשוק.
לקוחות מוכנים לשלם מחיר מלא+ לבעלי מקצוע מפורסמים בעלי שם. ממש מגוחך לקרוא כאן את כל המציעים "לקחת מחיר מלא" ו"לא לעבוד בחינם" לאמנים בתחילת דרכם, שהרי אם הם לוקחים את אותו מחיר כמו אמנים וותיקים בעלי שם - תחשבו מעט בהגיון :rolleyes: - מי יבוא אליהם?!.....
במחילה מכבודכם... אך כנראה זו כוונתכם - שכולם יקחו מחיר מלא ואז כמובן יבואו רק אליכם המפורסמים.... אולי כבר שכחתם איך אתם נראיתם בתחילת דרכיכם... וכדי שתיזכרו בכך לפני שאתם משתלחים...

אני אישית מכירה מעצבת גרפית ידועה מאד בעלת שם ארצי אשר בתחילת דרכה עבדה, לא במחיר נמוך, אלא חינם אין כסף. כיום, לאחר שהיא מפורסמת ומלאה לקוחות כרימון, המחירים שלה בשמים.

ואולי היא גם נמצאת כאן עכשיו, תחת איזשהו ניק, ומשתלחת באלו העובדים בזול או בחינם...

יש משהו בדברייך, אבל ברגע שגרפיקאי או צייר כבר לא מרגיש עצמו ירוק וחסר נסיון אלא מקצועי מספיק, אין סיבה שלא יגבה תשלום מלא.

זאת ועוד, אני מאד מקווה בשביל אלה ש'מוכנים לעבוד בחינם' בשביל להתפרסם, שזה לא על חשבון אותה גרפיקאית/ציירת/מה שלא יהיה, שכבר עבדה והשקיעה מספר שנים וצריכה עכשיו פשוט להתחפף כי... מישהו מוכן לעבוד במקומה בלי כסף.

זה פשוט ניקר לי במוח מאתמול וחשבתי שהציירים המתנדבים האלה חייבים לדעת שיש כאן שאלה הלכתית ומוסרית מאד מאד גדולה.

RacheliArt

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
מוטי-מסכימה איתך...
ציירתי פעם ציור קיר לאיזו אחת שבעבר ציירתי לבעלה בכיתת החיידר גם, ובעקבותיו הזמינו לכל החיידר.
היא לא הפסיקה לבלבל לי בשכל ש"בזכותה" בלה בלה בלה... אך אני המשכתי לחייך ולומר לה כן כן נכון...
היתה עוד אחת שהיום ממש מפורסמת בתחומה ובעבר איירתי לה ספרי ילדים(היא כיום לא סופרת.)
היא כל הזמן ניסתה להתמקח. "אני אפרסם אותך..."

מוטי הלר

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
איור וציור מקצועי
הדמיות בתלת מימד
נכתב ע"י dvory;410840:
מוטי,
מה עם מחירון? אנחנו מחכים...

מחירון זה אחד הדברים הכי קשים לביצוע. אני למשל יש לי מחירים קבועים כשאני יודע פחות או יותר במה מדובר. וכמעט בכל המקרים מדובר על אותו סגנון ואותו גודל. אני אודה שיש פעמים שאני לוקח מחיר איקס ואח"כ אני מתחרט כי העבודה היתה קצת יותר קשה. אבל אני נהנה מהעבודה בכל מקרה וזה משלים לי את הפער

מאוד קשה להגיד לצייר אחר מה המחיר וכו' כל צייר צריך להרגיש כמה העבודה שלו שווה ולפי זה לקחת

שריל'ה

משתמש צעיר
עיצוב גרפי
לא יודעת איך זה בציור.
אבל בגרפיקה השוק מוצףףףףףףףף
באלפיי גרפיקאיות שמוכנות לעבוד אפילו בחינם!!
ובזיל הזול..

אח"כ שדורשים סכומים, נתקעים בגלל כל אלה שמוכנות שינצלו אותם ויעבדו בחינם!
צריך לשים לזה סוף!

שירי כהן

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
לכן כתבתי...
לא בשביל הפגנת רחמים עצמים..
באמת שעברתי הלאה,
פשוט ליידע את הציבור,
שמי שעושה כאלו דברים - שיידע למה זה גורם.

Danbarlev

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
נכתב ע"י שריל'ה;410855:
לא יודעת איך זה בציור.
אבל בגרפיקה השוק מוצףףףףףףףף
באלפיי גרפיקאיות שמוכנות לעבוד אפילו בחינם!!
ובזיל הזול..

אח"כ שדורשים סכומים, נתקעים בגלל כל אלה שמוכנות שינצלו אותם ויעבדו בחינם!
צריך לשים לזה סוף!

ציור זה ברור משהו אחר כל אחד שונה מהשני אין אחד שיכול לעשות מה שהשני עושה אם מישהו רוצה ציורים של יוני ....זה רק יוני!
גרפיקה החל שאתה מקצועי אפשר לעשות כל דבר ככה שלקונה אין עניין כל עוד שזה עבודה טובה ומקצועית....ובזול!! מה שמושך קונה לגרפיקאי זה קודם כל ה"פה לאוזן" בציור (בד"כ) זה שהוא אהב את הסגנון
ברור שגם בגרפיקה כל אחד מיוחד אבל רוב הקונים לא מזהים סגנונות כבר בציור קשה להם....

ובא נשמע
איך אתם מציעים לצייר/גרפיקאי שרוצה להתחיל במקצוע ?? מה האפשרויות?

שירי כהן

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
נכתב ע"י Danbarlev;411095:
ציור זה ברור משהו אחר כל אחד שונה מהשני אין אחד שיכול לעשות מה שהשני עושה אם מישהו רוצה ציורים של יוני ....זה רק יוני!
גרפיקה החל שאתה מקצועי אפשר לעשות כל דבר ככה שלקונה אין עניין כל עוד שזה עבודה טובה ומקצועית....ובזול!! מה שמושך קונה לגרפיקאי זה קודם כל ה"פה לאוזן" בציור (בד"כ) זה שהוא אהב את הסגנון
ברור שגם בגרפיקה כל אחד מיוחד אבל רוב הקונים לא מזהים סגנונות כבר בציור קשה להם....

אני בעד התגובה עם כל הלב.
צייר חדש אחד שנכנס עכשיו לשוקינו, (לא נוכח כאן, עד כמה שידוע - נראה לי), פשוט מדהים בסגנון ובקו שלו, מאד שונה ומקצועי ומיוחד, לוקח מחירים טובים.... ככה טוב!
הרי אם הייתי רוצה אותו עכשיו בתור צייר לספר שלי, זה בגלל שהוא מוצלח ומקצועי, לא בגלל שהוא מתחיל!
מה שנוצר זה שיש ציירים שלוקחים אותם בגלל המחיר.
אם אתה טוב - אין סיבה לא לקחת מחיר יפה.
כמובן שאחרי ותק אפשר לקחת יותר,
ומי שמתחיל עכשיו לא יכול לקחת מחירי יוני באמת,
כמו בכל מקצוע אחר,
אבל לא למכור את עצמך בחינם.
קבלן שרוצה להכנס לשוק מוכר דירות בחינם?
מה קרה לנו...:(:)

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קיט ס'

קיג סֵעֲפִים שָׂנֵאתִי וְתוֹרָתְךָ אָהָבְתִּי:קיד סִתְרִי וּמָגִנִּי אָתָּה לִדְבָרְךָ יִחָלְתִּי:קטו סוּרוּ מִמֶּנִּי מְרֵעִים וְאֶצְּרָה מִצְוֹת אֱלֹהָי:קטז סָמְכֵנִי כְאִמְרָתְךָ וְאֶחְיֶה וְאַל תְּבִישֵׁנִי מִשִּׂבְרִי:קיז סְעָדֵנִי וְאִוָּשֵׁעָה וְאֶשְׁעָה בְחֻקֶּיךָ תָמִיד:קיח סָלִיתָ כָּל שׁוֹגִים מֵחֻקֶּיךָ כִּי שֶׁקֶר תַּרְמִיתָם:קיט סִגִים הִשְׁבַּתָּ כָל רִשְׁעֵי אָרֶץ לָכֵן אָהַבְתִּי עֵדֹתֶיךָ:קכ סָמַר מִפַּחְדְּךָ בְשָׂרִי וּמִמִּשְׁפָּטֶיךָ יָרֵאתִי:
נקרא  9  פעמים

לוח מודעות

למעלה