זה נראה לכם נורמלי?

מצב
הנושא נעול.

להרגיש בבית

משתמש סופר מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
שתי הנקודות הראשונות היו מדליקות לי נורות אדומות
השלישית...קטונתי מלדון בדיני שמים.

איטא

משתמש סופר מקצוען
עריכה והפקת סרטים
אשכול הזוייייי......!!!
ה ישמור על הקטנה שלך

אפשר הסבר מה הקשר
יראת שמיים צדיקה ושתורמת כסף ועושה הנחה לאברכים
זה מה שעושה טוב לילד?

ההפך אני משלמת יקר למטפלת שתרגיש שהיא חייבת לטפל בו טוב

אני לא הייתי מכניסה

המוון נחת

bbr

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
כשאני נמצאת בספק כזה אני עושה לעצמי סימולציה כזו:
עוד חצי שנה אם אגלה שבאמת משהו לא תקין והשארתי את הבת שלי מה אני ארגיש?
עוד חצי שנה אם אגלה שבאמת משהו לא תקין והוצאתי את הבת שלי מה אני ארגיש?
עוד חצי שנה אם אגלה שהכל בסדר והיא מקסימה ובכל אופן הוצאתי מה אני ארגיש?
עוד חצי שנה אם אגלה שהכל בסדר והיא מקסימה והשארתי את הבת שלי מה אני ארגיש?

תעני לעצמך, ופשוט תגלי שהסיכון בלהוציא הוא לא כל כך גדול, לעומת הסיכון שתשאירי ומשהו לא יהיה בסדר, ואפילו בלתי הפיך, אני לא רוצה לדמיין את הנקיפות מצפון....

המון הצלחה!

A JERBI

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
שניה..
בואו ננסה לדון לכף זכות?! (בכ"א הימים עושים משהו..)
יתכן שאותה מטפלת נעזרת באמת בבנותיה שבחופש? והיא לא מכניסה הורים, כי היא פשוט טיפוס כזה... לא אוהבת שחופרים./ לא הדריכו אותה שזה כרוך בזה...
בקיצור אסור לשפוט וזהו!

וירושלמית תעשי מה שליבך ולב בעלך אומר לכם!
בהצלחה

ISRAELNR

משתמש צעיר
משפחתון זה יותר מ5 ילדים??????
עם זה משפחתון של העייריה אז יש פיקוח לא?
15 תינוקים- זה לא פיר לתינוקת שלך כי לדעתי אין אפשרות לתת יחס ראוי לכל אחד!!!!

ירושלמית0

משתמש סופר מקצוען
נכתב ע"י פרוגיוזר;n4997197:
אם היא שמחה ורגועה ואפילו מחייכת למטפלת זה סימן טוב.
האם המטפלת מחייכת אליה? מתענינת בה? מחבקת אותה? או שלא יצא לך לראות שום דבר מהנ"ל?

כן, ראיתי שהיא מחייכת אליה, בקרירות אמנם, אבל חייכה.
מחבקת- לא נראה לי...

Malki.A

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
צילום מקצועי
תשמעו ספור הזוי
ואם הוא לא היה קורה אצלי לא יודעת אם הייתי מאמינה
הבן שלי נמצא אצל מטפלת מיוחדת מאוד, רק מה היא לא עובדת בימי שישי ואני כן ולכן חיפשתי לו מטפלת לימי שישי.
שמעתי על מטפלת טובה שהרבה שנים מטפלת והיא כמו סבתאלה טובה לילדים, שמעתי שהיא טובה - שלחתי
בשבוע השני ששלחתי, ביום שבת הבן שלי עם 40 מעלות חום נלחצתי אמרתי וירוס ביום ראשון אחר הצהרים החום ירד וב"ה הכל חזר על מקומו בשלום
שבוע לאחר מכן שוב בשבת 40 מעלות חום אמרתי כנראה וירוס יום ראשון אחר הצהרים החום יורד והכל כרגיל במשך כל השבוע
שבוע שלישי שוב חום ועוד כויה קטנה בזרת ביד והמטפלת אפילו לא דיווחה לי על כך ואז אני כבר מבוהלת, דיברתי איתה היא נשמעת כאילו הכל הכי טוב בעולם
עשיתי ניסוי שבוע לאחר מכן שלחתי את הילד שלי ביום שישי לאמא שלי לשמור עליו וראה פלא הילד בריא ושלם 3 פעמים מדדתי לו חום והכל כשורה.
ומאז כמובן כל יום שישי שמתי אותו בידיים הכי טובות אצל סבתא שלו.
מה שכן עד היום ליבי נצבט מרחמנות על העוול שהיה לו

ירושלמית0

משתמש סופר מקצוען
נכתב ע"י gilafr40;n4997768:
2 הבנים שלי היו אצלה, והבן הגדול עד גיל 2, כבר ידע לדבר היה מאושר שם.
היא ידעה בדיוק מתי אכל, מתי חותל וכו'.
היא לא פטפטנית גדולה, זה נכון... אבל תנסי לדבר איתה טלפונית- תופתעי כמה היא נשפכת ומדברת ומספרת. אישה מדהימה.
אכן יש לה מלא ילדים (באזור ה30, לא 15) ולכן מוות בעריסה שהיה שם פעמיים- באופן יחסי למספרים האלה זה נורמלי !
ולגבי המות בעריסה- האחרונה שנפטרה שם- הייתה אצלה בדיוק שעתיים... משמיים, היא פשוט היתה השליח זה ממש לא קשור אליה!!
(ואחות של האם- דודה של התינוקת שנפטרה המשיכה לשלוח אליה ילדים... בוקר אחר כך היא הביאה אליה את הבן שלה ואמרה לה "אני יודעת שאת בסדר זה לא קשור אליך"... זה אמר המון)
בכל אופן, אני הייתי מאד מרוצה. הבן שלי לאחר המקרה האחרון עזב שם לבקשתה, היא לקחה כמה שבועות חופש ע"מ להתאושש ואז כבר לא החזרתי כדי לא לבלבל את הילד...
המחירים שלה זולים באופן מיוחד, והשעות שלה גמישות באופן נדיר! היא מעריכה לומדי תורה ואברכים ומוזילה יותר. מחיריה ועבודתה הן אידיולוגיה והיא ממש אישה טובה! בתשעה באב היא גם עובדת אך תורמת את הכסף שמקבלת לצדקה ל מנתלא להרוויח מעבודה ביום כזה. אישה מדהימה!

באופן כללי, אפשר לראות לפי הילד אם מרוצה, ואם האמא לא מרגישה בטוחה- שתוציא, כי זה עובר לילד באופן עקיף ואז הוא גם לא שמח...
לא מה שטוב לאחת טוב לאחרת.

אבל בעיקרון אפשר לסמוך על המטפלת הזו והיא בסדר גמור.

אפשר את הטלפון שלך?
אני חייבת לדבר איתך

ירושלמית0

משתמש סופר מקצוען
נכתב ע"י מסלול;n4997983:
לרוב איני מגיבה במלל ארוך אבל אני חייבת

אמהות פליז!!!
תאזינו באמצע היום מאחורי הדלת

כאחת שבמקרה גרה בשכונה הזו
ועובדת מהבית
אין יום שאיני מתפללת על אותם ילדים חסרי אונים שצורחים עד חצי שעה לפני שהאמא באה לקחתם...
רחמי עליהם
ואז רגע לפני שהם באים דואגים להרגיע אותם:(

רק אמא שתבוא באמצע הבוקר ותאזין לפחות 10 דק' מאחורי הדלת תוכל לדעת מה קורה
אין אופציה אחרת!!
מבטיחה שתופתעו----

זה שהילד יוצא רגוע לא אומר כלום כי בסוף הוא מקבל את הטיפול

שולחת לך בפרטי

ירושלמית0

משתמש סופר מקצוען
נכתב ע"י שריונה;n4998197:
30 תינוקות??

הבת שלך ירושלמית- לא אצל מטפלת
היא במוסד.

האם זה מתאים לך? לשיקול דעתך!!

זה לא מתאים לי.
בכלל לא.
הלוואי שה' יעזור לי למצוא מטפלת אחרת

לילי 1

משתמש מקצוען
מה היה קורה אם המטפלת הזו היתה גובה כמה שמקובל באיזור שלכם והשעות שלה היו גם, גמישות ברמה המקובלת אצלכם.
גם היית שולחת? או, בואי נניח לך, נראה שאת במצוקה ממשית, אבל שאר האמהות- גם היו מהללות את הצדקות שלה וממשיכות לשלוח?

נראה שיש כאן מקרה קלאסי של שינוי התפיסה בעקבות מה שמשתלם לחשוב, או להרגיש. (יש לזה מונח פסיכולוגי מוכר userit תעזרי לי?)

יש כאן מטפלת חינמית כמעט וגמישה מאוד. שווה לי להאמין שהיא הכי טובה לילדים שלי. במיוחד כשאין לי חלופות סבירות כרגע

ירושלמית0

משתמש סופר מקצוען
נכתב ע"י userit;n4998055:
משהו קצת לא ברור לי בתיאור שלך...
כשבאת לשם בפעם הראשונה- היא לא הכניסה אותך לבית? היית צריכה לשמוע מאמהות אחרות שגם אותן היא לא מכניסה, כדי להבין שזה חריג?
כשבאים לבדוק מקום לפני שקובעים עם מטפלת, רואים את הבית.
פרטיות ממש אינה ממין העניין. מי שחרד לפרטיותו- יתכבד ולא יעבוד בבית.
כל מקום שבו הילד שלך נמצא- הסלון, חדר השינה, המרפסת- אלו מקומות שמחובתך וזכותך לראות. הפרטיות והררי הכביסה אינם רלוונטיים כלל ועיקר.
מטפלת שלא מבינה את החשיבות של מצב הבית ומראהו עבור ההורים, לדעתי גם לא תהיה מטפלת מסורה ודואגת.
המטפלת של הילד שלי- מתנהגת איתי בדיוק כמו שהיתה רוצה שהמטפלת של הילד שלה, תנהג בה.
הכל פתוח, אמיתי וכן. ואם הילד שלי נדנד היום בעייפות והיא היתה באמצע להרגיע עוד כמה צורחים ועד שהגיעה אליו הוא כבר לא רצה לישון- היא מספרת לי את זה. שתינו יודעות שהיא לא מלאך, מה גם שאני לא מצפה ממטפלת של חמישה להספיק את מה שלפעמים אני- האם והמטפלת באחד, לא מצליחה ומספיקה.
מוות בעריסה- שימי את הנקודה הזו בצד. המקרים האלו בהכרח דווחו למשטרה (אחרת את גרה באחת מכמה נקודות מסויימות בארץ) ונחקרו. אם מותר לה להמשיך לטפל, אז זה פחות עניינך. הקב״ה גלגל על ידה, ה׳ ירחם.
מספר הילדים ---- מה פרוש האמירה שמישהי העיזה לשאול והיא טרקה בפניה את הדלת ? מי עובד אצל מי- אלוקים אדירים!
כשמתקשרים למטפלת ושואלים ׳שלום, זו חנה? קוראים לי שושי, רציתי לדעת אם יש לך מקום לתינוק בן 4 חודשים...׳ שואלים ׳כמה ילדים יש במשפחתון? ׳ ׳בני כמה הילדים׳? - לא שאלת אם היא מכבסת בזמן העבודה ולא כמה ילדים יש לה עצמה. שאלת שאלה הנוגעת באופן ישיר לאוצרך ולטיב העבודה שתקבלי .
אם יש חשד סביר שישנם 10 ילדים- הופ, קחי לך את הילדה ואמרי שלום.

ביום הראשון שהגעתי אני הייתי פשוט בהלם.
הייתי בטוחה שבגלל שזה היום הראשון היא תכניס אותי לבית, תעשה לי הכירות קצרצרה איפה ישנים, ואיפה אוכלים, וכו'.
דפקתי בדלת, היא פתחה כדי סדק צר (אחרי 5 דקות המתנה), שאלה אותי איך קוראים לתינוקת, מתי אכלה, לקחה אותה וסגרה את הדלת.
לא היתה לי אפילו אפשרות לשאול משהו.
בחזור כשלקחתי את הילדה וראיתי שזו ההתנהלות והיא הולכת להיות קבועה, שאלתי כמה אמהות שבדיוק הגיעו יחד איתי ואמרו לי שככה היא. ואין מצב להכנס אליה לבית. אבל להם זה לא מפריע.
ככה עברו הימים כשאני עדיין מחפשת מטפלת אחרת, עד ששמעתי השבוע על המקרה מוות ואז כבר לא יכולתי להשאר אדישה לעניין...

userit

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
נכתב ע"י לילי 1;n4998993:
מה היה קורה אם המטפלת הזו היתה גובה כמה שמקובל באיזור שלכם והשעות שלה היו גם, גמישות ברמה המקובלת אצלכם.
גם היית שולחת? או, בואי נניח לך, נראה שאת במצוקה ממשית, אבל שאר האמהות- גם היו מהללות את הצדקות שלה וממשיכות לשלוח?

נראה שיש כאן מקרה קלאסי של שינוי התפיסה בעקבות מה שמשתלם לחשוב, או להרגיש. (יש לזה מונח פסיכולוגי מוכר userit תעזרי לי?)

יש כאן מטפלת חינמית כמעט וגמישה מאוד. שווה לי להאמין שהיא הכי טובה לילדים שלי. במיוחד כשאין לי חלופות סבירות כרגע

דיסוננס קוגניטיבי

הכל בדקה

משתמש צעיר
אני הייתי מוציאה את הבת שלי מכזה מקום היום!
איך את יכולה לעבוד תחת חששות כאלו? אני, אם הבת שלי לא במקום מבטחים בראש שלי לא איתי....

Tweenset

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
פרסום וקופי
מוזיקה ונגינה
הנדסת תוכנה
צילום מקצועי
D I G I T A L
אני מכירה משהי בבני ברק שמטפלת במספר דומה של ילדים
ויש לה עזרה - עוד מישהי אחת
ושם היה פתוח יכולת לראות בדיוק איך מתנהל הטיפול
הילדים שמקבלים בקבוק מקבלים ושותים ממנו לבד
אין האכלה בידיים
וחוץ מזה העריסות אינן אישיות.. קחו בחשבון

תשאלי את עצמך האם היא שומרת על הגיינה מהחלפה של תינוק אחד לבין השני?
נראה לי שרוב הסיכויים שלא.
אם היא לבד - והשעות הן נניח מ8-16 תחלק ל30 ילדים - מה שאומר שהילד שלך לא יכול לקבל ממנה יותר מ20 דקות ביום - אישיות.
ככל הנראה הוא מקבל פחות..

על ההיא מבני ברק שמעתי המלצות מצוינות! ואמהות ממש מרוצות אצלה
אז מה שהיה מפריע לי בעיקר זה חוסר השקיפות. האם יש מקום? כי צריך ה-מ-ו-ן מקום!
האם יש מספיק עריסות? כי אם אין מספיק, היא גם בטוח לא מחלפה סדין מילד אחד לשני.. וד"ל
היכן היא מחתלת אותם? מה קורה אם ילד נופל בנתיים? יש לה עזרה נוספת?

ובדיקה קטנה שתוכלי לעשות - יש לה שכנים. תתקשרי אליהם, נניח לשכנים ממול
ותשאלי אותם אם יש זמנים שקטים או ששומעים רוב היום צרחות
נכון שזה כל פעם מישהו אחר (מקווה)
אבל רחמנות על התינוקות שכל היום צורחים להם באזניים
עוד נקודה למחשבה...

userit

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
נכתב ע"י pinati;n4998589:
שניה..
בואו ננסה לדון לכף זכות?! (בכ"א הימים עושים משהו..)
יתכן שאותה מטפלת נעזרת באמת בבנותיה שבחופש? והיא לא מכניסה הורים, כי היא פשוט טיפוס כזה... לא אוהבת שחופרים./ לא הדריכו אותה שזה כרוך בזה...
בקיצור אסור לשפוט וזהו!

וירושלמית תעשי מה שליבך ולב בעלך אומר לכם!
בהצלחה

אני לא רואה מה כף זכות קשורה. ברצינות.
כשזה נוגע לילד שלך אתה לא יכול לדון לכף זכות את מי שמטפל בו... באמת! את צריכה לנסות לחשוב גם מחשבות פחות ורודות , סבירות במידה מספקת.
הילדות שלה עוזרות? זה מקסים. אז אני רוצה לדעת מי המטפלת של הילד שלי. כי אולי אני לא הייתי בוחרת בשבילו בת 16 או בת 13.
שקיפות. זו דרישה בסיסית והכרחית. התפקיד של המטפלת להיות שקופה ושל ההורה להבין מה קורה אצלה.

בשם

משתמש סופר מקצוען
סליחה שאני בוטא - אבל את אמא רשלנית לא?
והקהילה מסביב גם כן...
מה אתם ממשיכים לשלוח אליה? 2 מקרי מוות זה לא ממש מקרי!!!!
הזוי שהיא לא נותנת להכנס! - ונוראי שיש לה ככ הרבה ילדים ....
קהילה מוזרה ביותר- כלומר סביבה הזויה שמטפחת כאלו יצורים מוזרים
זה הרבה יותר ממוזר
תרשי לי לנחש - היא לוקחת גרושים נכון??
איך איך אפשר???? להפקיר את הילד שלך בשביל לחסוך כמה מאות שקלים בחודש

מרשימה

משתמש סופר מקצוען
נכתב ע"י חוחי;n4999190:
סליחה שאני בוטא - אבל את אמא רשלנית לא?
והקהילה מסביב גם כן...
מה אתם ממשיכים לשלוח אליה? 2 מקרי מוות זה לא ממש מקרי!!!!
הזוי שהיא לא נותנת להכנס! - ונוראי שיש לה ככ הרבה ילדים ....
קהילה מוזרה ביותר- כלומר סביבה הזויה שמטפחת כאלו יצורים מוזרים
זה הרבה יותר ממוזר
תרשי לי לנחש - היא לוקחת גרושים נכון??
איך איך אפשר???? להפקיר את הילד שלך בשביל לחסוך כמה מאות שקלים בחודש

את שופטת מאד בחומרה.
צריך להבין שיש פה אילוצים, כי יש מחסור חמור במטפלות ובמיוחד שעובדות עד ארבע.
ולכן כמו שכתבה לילי 1, כנראה שהתת מודע יוצר שינוי תפיסה בהתאם למה שנוח.

לא מדובר המצב שיש 10 מטפלות ושולחים לזאת כי היא הכי זולה.
ירושלמית כתבה בפרוש שלא היו לה אופציות אחרות.

A JERBI

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
נכתב ע"י userit;n4999180:
אני לא רואה מה כף זכות קשורה. ברצינות.
כשזה נוגע לילד שלך אתה לא יכול לדון לכף זכות את מי שמטפל בו... באמת! את צריכה לנסות לחשוב גם מחשבות פחות ורודות , סבירות במידה מספקת.
הילדות שלה עוזרות? זה מקסים. אז אני רוצה לדעת מי המטפלת של הילד שלי. כי אולי אני לא הייתי בוחרת בשבילו בת 16 או בת 13.
שקיפות. זו דרישה בסיסית והכרחית. התפקיד של המטפלת להיות שקופה ושל ההורה להבין מה קורה אצלה.

אני הראשונה שנחרדתי.
אבל אחרי שהתחילו פה לזהות במי מדובר, חובה עלינו לדון לכף זכות. בלי קשר למה שהאמא ירושלמית תעשה.

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

לוח לימודים

מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכד

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לְדָוִד לוּלֵי יי שֶׁהָיָה לָנוּ יֹאמַר נָא יִשְׂרָאֵל:ב לוּלֵי יי שֶׁהָיָה לָנוּ בְּקוּם עָלֵינוּ אָדָם:ג אֲזַי חַיִּים בְּלָעוּנוּ בַּחֲרוֹת אַפָּם בָּנוּ:ד אֲזַי הַמַּיִם שְׁטָפוּנוּ נַחְלָה עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ:ה אֲזַי עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ הַמַּיִם הַזֵּידוֹנִים:ו בָּרוּךְ יי שֶׁלֹּא נְתָנָנוּ טֶרֶף לְשִׁנֵּיהֶם:ז נַפְשֵׁנוּ כְּצִפּוֹר נִמְלְטָה מִפַּח יוֹקְשִׁים הַפַּח נִשְׁבָּר וַאֲנַחְנוּ נִמְלָטְנוּ:ח עֶזְרֵנוּ בְּשֵׁם יי עֹשֵׂה שָׁמַיִם וָאָרֶץ:
נקרא  5  פעמים

אתגר AI

געגוע קיצי • אתגר 138

לוח מודעות

למעלה