מידע שימושי זהירות!! מוצר עם כשרות שונה ברמה פחותה ובאותו מראה

למד מכל אדם

משתמש פעיל
מי מתנדב לפתוח עצומה שתפנה הן ובעיקר לבד"ץ העד"ח והן למפעלי המזון (עלית, תנובה, כרמית). (אני לא יודע איך עושים את זה). וזכות הרבים תעמוד לו ולזרעו אחריו.

למד מכל אדם

משתמש פעיל
הייתה לי אותה הסיפור בתנובה "גבינה צהובה" התקשרתי זיכו אותי בחדש.
תודה,
התקשרתי היום לעלית בעיקר בשביל המחאה, (הם טענו שכל ההבדל הוא במוצרי החלב שיש מחסור במוצרים שבכשרות העד"ח ולכן משתמשים במהדרין תנובה, אבל שאלתי את הרב זריצקי והוא אמר שלא להשתמש), ובאמת הם זיכו אותי.

גלבוע

משתמש סופר מקצוען
אמנם באמת אפשר לבקש מגופי הכשרות שהכשרות תהיה יותר בולטת
אבל בסך הכל... האחראיות היא שלנו שזה כשר. שזה מהודר. שזה טוב. לא של אף אחד אחר
בגן של הבן שלי לימדו אותם לבדוק על כל דבר.
בהתחלה זה היה נראה לנו סתם טיפשי. יאלה נו. אני מביאה לילד שלי וופלה והוא מבקש שאני אראה לו את ההכשר....
אפשר לחשוב מה אני קונה שהילדון בן הארבע עוד צריך לבדוק אחריי.
אבל אחרי שפעם אחת גילינו בזכות זה גבינה אחת רבנות שהצליחה להגיע אלינו הביתה בכל זאת, אני כבר לא אומרת יאלה נו.

mum

משתמש מקצוען
שימו לב!
נראה לי שהפרסומאים בפורום ייטיבו להסביר את זה יותר טוב ממני, אבל היום עלית במצב שהם מתחרטים על העניין של 'מגדים' כי זה סתר את המושג של עיצוב "מותג". מבחינת השיווק ההכשר הוא משהו זניח שאסור לו לפגוע במותג המהולל שלהם.
הבד"ץ הם הראשונים לבכות על זה- אבל עלית בשום פנים ואופן לא מוכנים להתפשר על זה יותר (אולי צריך לפנות אל הפרסומאים שלהם).
הייתה תכנית להעביר את כל השוקולדים של עלית לכשרות בד"ץ שתפתור את הבעיה אבל אז צץ המחסור באבקת חלב של הבד"ץ וגרם לזה שעברו לווסטהיים ואחר כךOU (פעם היה רק רבנות)- המחסור נבע מזה שישראל מגבילה יבוא של אבקת חלב מאוקראינה, אז אולי ניתן לפנות למשרד החקלאות.

גלגל הצבעים

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
עריכה והפקת סרטים
אמנם באמת אפשר לבקש מגופי הכשרות שהכשרות תהיה יותר בולטת
אבל בסך הכל... האחראיות היא שלנו שזה כשר. שזה מהודר. שזה טוב. לא של אף אחד אחר
זה ויכוח ישן מה נכלל באחריות של גוף הכשרות, בג''ץ טוען שגוף כשרות לא אמור להתערב אם מגישים חלב אחרי בשר או לפתוח בתשעה באב או לא, העיקר שהחומר גלם כשר ותו לא.
לעומתם הרבנות ואחריה הבדצים טוענים שכשרות זה לקיחת אחריות כוללת על הנעשה במקום כולל שעת סגירה לפני שבת כדי שאחרון העובדים לא יחלל שבת בחזרתו, וכן אי מתן כשרות מהדרין למסעדה אם יש מסעדה תחת אותה הרשת ללא הכשר כלל, ועוד, והרבנות נאלצת להתפשר על הרבה דברים כי בג''ץ עושה לה צרות, אבל הבדצים חייבים להקפיד על השורה התחתונה - לקחת אחריות כוללת.

Dvori B

משתמש סופר מקצוען
שימו לב!
נראה לי שהפרסומאים בפורום ייטיבו להסביר את זה יותר טוב ממני, אבל היום עלית במצב שהם מתחרטים על העניין של 'מגדים' כי זה סתר את המושג של עיצוב "מותג". מבחינת השיווק ההכשר הוא משהו זניח שאסור לו לפגוע במותג המהולל שלהם.
הבד"ץ הם הראשונים לבכות על זה- אבל עלית בשום פנים ואופן לא מוכנים להתפשר על זה יותר (אולי צריך לפנות אל הפרסומאים שלהם).
הייתה תכנית להעביר את כל השוקולדים של עלית לכשרות בד"ץ שתפתור את הבעיה אבל אז צץ המחסור באבקת חלב של הבד"ץ וגרם לזה שעברו לווסטהיים ואחר כךOU (פעם היה רק רבנות)- המחסור נבע מזה שישראל מגבילה יבוא של אבקת חלב מאוקראינה, אז אולי ניתן לפנות למשרד החקלאות.
לא הבנתי, על מה עלית לא מוכנים להתפשר?

גלגל הצבעים

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
עריכה והפקת סרטים
אם עושים סימן זה נהיה מותג אחר?
אכן, אם אתה עושה סימן בולט זה מזיק למותג

ולגוף הכשרות אין יכולת להכריח להבליט?

כבר התייחסתי לזה
הבעיה היא שכיום אין לבד''ץ העה''ח מונופול כמו שהיה לו בעבר, והרבה מפעלים וחנויות עוברים לכשרויות מהודרות אחרות כמו רובין ושארית, וכשיש תחרות אין לך שום כח מול המפעל - כי אם תאמר מילה מיותרת הוא מחר מחליף כשרות.

haiosi

משתמש מקצוען
@למד מכל אדם, אם אפשר לנחם אותך, שלא אכלת ממש טרף. ראיתי למשל באתר של "כושרות" שהם מתייחסים למוצר הזה כ"מהדרין". מתוך האתר:

"מבירור שערכנו עם משגיח מפעל עלית בנצרת עלית התברר כי כל המוצרים שמיוצרים במפעל זה בהשגחת הרבנות נצרת עלית הינם ברמת מהדרין גבוהה בין ברמת חומרי הגלם ובין בנהלי הכשרות.
אי לכך, אין משמעות מעשית לכך שעל חלק מהמוצרים מופיעים הכשרים אחרים, למשל: איגוד הרבנים, OU, בד"ץ בית יוסף ועוד, ובכל מקרה המוצרים ברמת מהדרין.
אחד מפסי הייצור במפעל הוא בכשרות העדה חרדית. בייצור זה נעשה שימוש רק בחומרי גלם שעל תהליך הייצור פיקח משגיח מטעמם. "

מקור:https://www.kosharot.co.il/index2.php?id=415469&lang=HEB

גם הרב מזוז נשאל כך:
ברצוני לשאול האם כשרות מוצרי עלית בהשגחת הרבנות נצרת עלית (חלב ישראל) מספיקה או שיש להחמיר ולקנות בד"צ בלבד?
ותשובתו:
לדעתי מספיקה.

מקור:https://www.ykr.org.il/question/5827

mum

משתמש מקצוען
אם עושים סימן זה נהיה מותג אחר?
ולגוף הכשרות אין יכולת להכריח להבליט?
ת השאלה הראשונה צריך להפנות לפרסומאים בפורום- כך הם טוענים.
ולגוף הכשרות אין אפשרות להכריח. לא. (יש להם את הממונה על ההגבלים שיושב להם על הזנב ועוד כאלו)

mum

משתמש מקצוען
@למד מכל אדם, אם אפשר לנחם אותך, שלא אכלת ממש טרף. ראיתי למשל באתר של "כושרות" שהם מתייחסים למוצר הזה כ"מהדרין". מתוך האתר:

"מבירור שערכנו עם משגיח מפעל עלית בנצרת עלית התברר כי כל המוצרים שמיוצרים במפעל זה בהשגחת הרבנות נצרת עלית הינם ברמת מהדרין גבוהה בין ברמת חומרי הגלם ובין בנהלי הכשרות.
אי לכך, אין משמעות מעשית לכך שעל חלק מהמוצרים מופיעים הכשרים אחרים, למשל: איגוד הרבנים, OU, בד"ץ בית יוסף ועוד, ובכל מקרה המוצרים ברמת מהדרין.
אחד מפסי הייצור במפעל הוא בכשרות העדה חרדית. בייצור זה נעשה שימוש רק בחומרי גלם שעל תהליך הייצור פיקח משגיח מטעמם. "

מקור:https://www.kosharot.co.il/index2.php?id=415469&lang=HEB

גם הרב מזוז נשאל כך:
ברצוני לשאול האם כשרות מוצרי עלית בהשגחת הרבנות נצרת עלית (חלב ישראל) מספיקה או שיש להחמיר ולקנות בד"צ בלבד?
ותשובתו:
לדעתי מספיקה.

מקור:https://www.ykr.org.il/question/5827
ההבדל הוא האבקת חלב וזהו.
וזה בטוח חלב ישראל.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  54  פעמים

לוח מודעות

למעלה