לאחר בדיקה, ולצערי, עבודה מול מחשב שנפגע מהוירוס, אני רואה לנכון להתריע בפניכם
על הוירוס הזה שמקודד לכם את הקבצים בצורה שלא ניתנת כמעט שום אפשרות שיחזור!!!
שימו לב והעבירו הלאה!
עדכון חשוב לגבי התפרצות נוספת של תוכנת הכופר ממשפחת Cryptolocker שפגעה (שוב) בעסקים בישראל ב 24 שעות האחרונות:
בתאריך. ה- 19.01.2015 באזור 12 בצהריים התקבלו פניות מלקוחות ושותפים עסקיים על נוזקת CTB-Locker שמצפינה קבצים ודורשת כופר לשחרורם. ההתקפה הנ"ל היא זן חדש שממשיך את גל התקפות הכופר Cryptolocker שהחל לפני שנה וחצי בערך, ותקף עשרות מיליוני עסקים בעולם.
איך הנוזקה פעלה?
נא לראות את התמונות שמצורפות להבין במה מדובר
בנוסף אין לפתוח שום מייל של מישהו לא מוכר, ובמיוחד עם הוא צירף קובץ שנראה מקובץ
בנוסף להעביר את זה לכל העובדים בארגון בבקשה, שאני לא הגעתי אליהם
---------------
על מנת לוודא שאין לכם וירוס במחשב, הקפידו על שימוש בתוכנת אנטי וירוס עדכנית!\במקרה חירום אפשר להשתמש בתוכנה הראשונה המובאת כאן באשכול:
http://www.prog.co.il/showthread.php?t=145521
תעדכנו אותה ותסרקו את כל המחשב!
בהצלחה.
על הוירוס הזה שמקודד לכם את הקבצים בצורה שלא ניתנת כמעט שום אפשרות שיחזור!!!
שימו לב והעבירו הלאה!
עדכון חשוב לגבי התפרצות נוספת של תוכנת הכופר ממשפחת Cryptolocker שפגעה (שוב) בעסקים בישראל ב 24 שעות האחרונות:
בתאריך. ה- 19.01.2015 באזור 12 בצהריים התקבלו פניות מלקוחות ושותפים עסקיים על נוזקת CTB-Locker שמצפינה קבצים ודורשת כופר לשחרורם. ההתקפה הנ"ל היא זן חדש שממשיך את גל התקפות הכופר Cryptolocker שהחל לפני שנה וחצי בערך, ותקף עשרות מיליוני עסקים בעולם.
איך הנוזקה פעלה?
- הנוזקה הופיעה בתוך קובץ ZIP שצורף לאימייל המתחזה להודעת פקס
- משתמש שפתח את הקובץ המצורף והפעיל אותו – הדביק את המחשב שלו מקומית בלבד (למעט אם ברגע ההדבקה, תיקיות משותפות היו פתוחות ואז גם הן נדבקו).
- דגימות של הנוזקה הועברו מיידית ל-ESET והחל משעה 13:00 שוחררה גרסת חתימות (מספר: 11037) שזיהתה את הנוזקה כ : Win32/Filecoder.DA.
נא לראות את התמונות שמצורפות להבין במה מדובר
בנוסף אין לפתוח שום מייל של מישהו לא מוכר, ובמיוחד עם הוא צירף קובץ שנראה מקובץ
בנוסף להעביר את זה לכל העובדים בארגון בבקשה, שאני לא הגעתי אליהם
---------------
על מנת לוודא שאין לכם וירוס במחשב, הקפידו על שימוש בתוכנת אנטי וירוס עדכנית!\במקרה חירום אפשר להשתמש בתוכנה הראשונה המובאת כאן באשכול:
http://www.prog.co.il/showthread.php?t=145521
תעדכנו אותה ותסרקו את כל המחשב!
בהצלחה.