כתבת מצוין.אין הפרעת קש"ר לא נוירולוגית.
לגבי המשפט המצוטט-
אבל יש הפרעת קשב נרכשת על רקע סביבתי/ רגשי/ תחושתי ועוד ואז זה לא נוירולוגי. זה לא נקרא הפרעת קש"ר- ADHD/ADD אבל התסמינים הם כמו של קש"ר.
כתבת מצוין.אין הפרעת קש"ר לא נוירולוגית.
הפרעת קשב אינה הפרעה ביכולת הריכוז, אלא הפרעה ביכולת לווסת את הקשב, וזה הבדל שמים וארץ.לא כל התרופות לקש"ר הן תרופות ממריצות שמגבירה את הדופמין, כזה אכן הוא ריטלין וויאנס ודומיהן.
אבל יש גם תרופות כמו סטרטרה שמשפיעה ישיר על הקש"ר, שמגבירה את הריכוז.
ומה עושים במצב כזה?כתבת מצוין.
לגבי המשפט המצוטט-
אבל יש הפרעת קשב נרכשת על רקע סביבתי/ רגשי/ תחושתי ועוד ואז זה לא נוירולוגי. זה לא נקרא הפרעת קש"ר- ADHD/ADD אבל התסמינים הם כמו של קש"ר.
צריך לאבחן על מה יושב. נוירולוג טוב יודע לאבחן מה המקור.ומה עושים במצב כזה?
כי זה לא הפרעת קש"ר. ולכן ריטלין לא יעזור.זה לא נקרא הפרעת קש"ר
אגדה אורבניתהוא קשור ועובד על חומר מסוים במח שחסר רק למי שיש לו הפרעת קש"ר.
מה אימון עוזר לילדים הללו?ובהקשר הזה, ריטלין הוא הרבה פחות גרוע מתרופות הרגעה כאלו ואחרות.
בתור מאמנת קשב נחשפתי לסיפור (שאני בטוחה שיש רבים כמותו) על ילד שמסיבות כאלו ואחרות לא קיבל טיפול תרופתי, עבר בחיידר הרבה הצקות מחברים, לא הסתדר עם הרבה'ס וההנהלה, כתוצאה מהחוויות הקשות שעבר העבירו אותו לחיידר אחר של חנ"מ ו'גולת הכותרת'- היה צריך לקבל ריספונד-תרופת הרגעה פסיכיאטרית. א"א לדעת אבל יתכן מאד שעם ריטלין המצב היה שונה.
בנוסף להיותי מאמנת קשב אני אמא לכמה ילדי קש"ר ואני עושה את כל המאמץ כדי לתת להם את התרופה. אחד הבנים שלי (בן 12) עבר יותר מ-10 סוגים/ מינונים ולא הגענו לאיזון ממש. בלית ברירה הייתה תקופה שהפסקנו את הטיפול (יותר נכון הוא לא הסכים לקחת) ואחרי תקופה העמדנו לו את המצב מול העיניים עם היתרונות והחסרונות בטיפול והוא הבין והסכים לחזור לזה.
ואני מדברת שכל הנ"ל היה ביחד עם טיפול רגשי ואימון. הכדורים נחוצים כדי שהטיפולים האלו יהיו יותר יעילים ואפקטיביים.
מה אימון עוזר לילדים הללו?
נשמח לתשובה מפורטת
האם כל ילד כזה נצרך לאימון?
האם האימון בנוי על בעיות ספיציפיות או שזה סל כלים קבוע לכל מתאמן?
אצל מי למדתם?
נשמח למענה מקיף
@יחזקאל קראוס , נשמח לתשובה נוספת שלך
ברור שלא כל ילדי הקשב עוברים אימון והרבה מהם מצליחים לשרוד או עם טיפול תרופתי או כי ההפרעה שלהם לא בדרגה גבוהה. אבל מצד שני החיזוקים האלו והעבודה יכולים לתרום מאד גם לילדים שהיו יכולים להמשיך בלי אימון.האם כל ילד כזה נצרך לאימון?
את המטרה עליה עובדים בוחר המתאמן. גם אם להורים מאד מפריע בעיית התארגנות לילד עצמו יכול להפריע דווקא קושי חברתי או לימודי ולכן הוא בוחר את המטרה האימונית.האם האימון בנוי על בעיות ספיציפיות או שזה סל כלים קבוע לכל מתאמן?
תיקון טעות יש מגוון רחב של צמחים שכן גורמים לעלות את רמת הדופמיןאין הפרעת קש"ר לא נוירולוגית.
ריטלין ומקביליו הן תרופות המביאות להפרשת הדופמין (שהוא הורמון) החסר אצלם במח.
אין חומר טבעי שעושה את אותה פעולה, כי החומר הטבעי הוא הדופמין... לא ידוע היום על צמח שמכיל אותו.
מה כן?
יש מגוון ויטמינים/רכיבים שנמצאו כמשפרים פוקוס, קשב, ריכוז,
בלי קשר להפרעה הקיימת.
גם תזונה עם פחות סוכר, יותר סיבים תזונתיים, שנת לילה רציפה וטובה, פעילות אירובית בעצימות גבוהה- כל אלו גם הם משפרים קשב. אצל כלל האוכלוסיה.
ולכן, מי שלא מעונין לקחת ריטלין, (או לא יכול, יש דבר כזה) בוודאי אם הקש"ר אצלו ברמה נמוכה יוכל להסתייע מהם.
גם מי שאין לו קש"ר. גם מי שיש לו ונוטל ריטלין, זה יכול להשפיע עליו לטובה.
פורמולות הן בדר"כ שילוב יותר מרוכז של כמה חומרים כאלו.
וגם ברפואה הסינית מתאימים אישית אצל מומחה פורמולה כזו לפי המצב.
האם היא יכולה לסייע? כן.
האם היא תחליף לריטלין? לא.
לגבי אימון כולם יסכימו שזה נצרך בנוסף לריטלין ומומלץ לקיים מפגשים תחת השפעת ריטלין כדי להפיק מהם את מירב התועלת. האם זה תחליף? לא. זה ללמוד אסטרטגיות חיצוניות שעוזרות לנו להיות יותר מווסתים/קשובים/שמים לב לפרטים/פחות אימפולסיביים, כל אחד לפי צרכיו.
וסליחה שאני מזלזלת, כאמור אני כן מאמינה שיש דברים שמסייעים- חומר טבעי שלוקח לו חודש להשפיע ואחריי שבועיים מפסיק להשפיע- בעיני נקרא שזה לא משפיע.
לכולנו יש ימים טובי
אין הפרעת קש"ר לא נוירולוגית.
ריטלין ומקביליו הן תרופות המביאות להפרשת הדופמין (שהוא הורמון) החסר אצלם במח.
אין חומר טבעי שעושה את אותה פעולה, כי החומר הטבעי הוא הדופמין... לא ידוע היום על צמח שמכיל אותו.
מה כן?
יש מגוון ויטמינים/רכיבים שנמצאו כמשפרים פוקוס, קשב, ריכוז,
בלי קשר להפרעה הקיימת.
גם תזונה עם פחות סוכר, יותר סיבים תזונתיים, שנת לילה רציפה וטובה, פעילות אירובית בעצימות גבוהה- כל אלו גם הם משפרים קשב. אצל כלל האוכלוסיה.
ולכן, מי שלא מעונין לקחת ריטלין, (או לא יכול, יש דבר כזה) בוודאי אם הקש"ר אצלו ברמה נמוכה יוכל להסתייע מהם.
גם מי שאין לו קש"ר. גם מי שיש לו ונוטל ריטלין, זה יכול להשפיע עליו לטובה.
פורמולות הן בדר"כ שילוב יותר מרוכז של כמה חומרים כאלו.
וגם ברפואה הסינית מתאימים אישית אצל מומחה פורמולה כזו לפי המצב.
האם היא יכולה לסייע? כן.
האם היא תחליף לריטלין? לא.
לגבי אימון כולם יסכימו שזה נצרך בנוסף לריטלין ומומלץ לקיים מפגשים תחת השפעת ריטלין כדי להפיק מהם את מירב התועלת. האם זה תחליף? לא. זה ללמוד אסטרטגיות חיצוניות שעוזרות לנו להיות יותר מווסתים/קשובים/שמים לב לפרטים/פחות אימפולסיביים, כל אחד לפי צרכיו.
וסליחה שאני מזלזלת, כאמור אני כן מאמינה שיש דברים שמסייעים- חומר טבעי שלוקח לו חודש להשפיע ואחריי שבועיים מפסיק להשפיע- בעיני נקרא שזה לא משפיע.
לכולנו יש ימים טובים יותר...
יש את ההפשרות לעצלנים שזה לתת רטלין וזהומכירה שכל אלה לא עוזרים
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: