התייעצות ויטמין D

שפרינצלה

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
צילום מקצועי
משהו מבין בתוצאות בדיקה של ויטמין D?
מה הנורמה ומכמה נחשב חוסר?
וכן כמה לקחת: 400, 1000?

ציפורן חודרנית

משתמש פעיל
אני לא זוכרת כמה נחשב חסר, אבל ידוע שלכל אחד חסר היום ויטמין D. ומאוד קשה להגיע לעודף בגוף ברמה מסוכנת, ולכן ממליצים היום לכולם לקחת,
לי אמר רופא לקחת לפחות 1000, הרוקחת בבית מרקחת אמרה לי לקחת 2000 או 3000 אחת ליומיים,
תבדקי שהויטמין D שאת קונה יש בה שומן שעוזר לספיגה שלו.

צילומנציה

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
הסף הנמוך הוא 20-25
והטווח רחבבבב
אין תושב בישראל שקרוב מידי לסף הגבוה- כך אומרים

אבל זה לא קשור- הרעלה יכולה להגרם מנטילת כמות גבוהה במיוחד גם אם אין מספיק ויטמין D בגוף
אז לא להסחף
(שמעתי על קפסולה של 10,000, נשמע לי מסוכן)

חיולה

משתמש מקצוען
משהו מבין בתוצאות בדיקה של ויטמין D?
מה הנורמה ומכמה נחשב חוסר?
וכן כמה לקחת: 400, 1000?
ראשית תלוי באיזה קופת חולים אתם
הגבולות משתנים בין קופה לקופה
(אם את במכבי אדע לומר לך)

ולגבי כמה לקחת זה תלוי מאוד כמה החוסר
אם את ממש ברמה נמוכה של ויטמין די אז (כמובן לשאול רופא ולא להסתמך על זה אני סתם כותבת לך על עצמי מניסיון שלי) מומלץ כ 2000 יח"ל ביום (עדיף מאוד לא בכדורים) בטיפות. במינון כזה אפשר לקחת כל טיפה 400, אם רופא ימליץ לך למשל על 5000 ליום אז יותר קל לקחת כל טיפה 1000.

מרחבית

משתמש מקצוען
בלי אחריות כי אינני רופאה וגם לא מכירה את נתוני השואלת!
לי אמרו שכדאי להגיע בבדיקה לתוצאה של 50, ואפילו יותר כגון 60, 70. (ובדרך כלל לא בקלות מגיעים לזה גם אחרי חודשים עם תוסף!).
מ 100 ומעלה זה נחשב מזיק ואף רעיל!

במצב רגיל, לקיחה של 2,000 ביום למבוגר - רצוי בטיפות - נחשבת בטוחה ורצויה. יש האומרים שעד 4,000 ביום זה בסדר.

כדאי לעשות בדיקת דם אחרי כמה חודשים - ואם עושים עוד בדיקות ביחד - לבקש מהרופא במיוחד בדיקה לויטמין D כי הם לא נותנים את זה אוטומטית.
ואז רואים לפי התוצאה האם להמשיך כמו קודם, או לשנות לכאן או לכאן.

mum

משתמש מקצוען
בלי אחריות כי אינני רופאה וגם לא מכירה את נתוני השואלת!
לי אמרו שכדאי להגיע בבדיקה לתוצאה של 50, ואפילו יותר כגון 60, 70. (ובדרך כלל לא בקלות מגיעים לזה גם אחרי חודשים עם תוסף!).
מ 100 ומעלה זה נחשב מזיק ואף רעיל!

במצב רגיל, לקיחה של 2,000 ביום למבוגר - רצוי בטיפות - נחשבת בטוחה ורצויה. יש האומרים שעד 4,000 ביום זה בסדר.

כדאי לעשות בדיקת דם אחרי כמה חודשים - ואם עושים עוד בדיקות ביחד - לבקש מהרופא במיוחד בדיקה לויטמין D כי הם לא נותנים את זה אוטומטית.
ואז רואים לפי התוצאה האם להמשיך כמו קודם, או לשנות לכאן או לכאן.
נראה לי שצריך להפסיק לקחת את הויטמין כמה ימים לפני הבדיקה כדי לקבל תוצאה אמינה.

שפרינצלה

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
צילום מקצועי
ראשית תלוי באיזה קופת חולים אתם
הגבולות משתנים בין קופה לקופה
(אם את במכבי אדע לומר לך)
תוצאה 29 לפני חצי שנה 10
לקחתיעד עכשיו 1000 ולאחרונה שמעתי שיש בעיה לקחת יותר מדי

חיולה

משתמש מקצוען
תוצאה 29 לפני חצי שנה 10
לקחתיעד עכשיו 1000 ולאחרונה שמעתי שיש בעיה לקחת יותר מדי
10 זה מאוד נמוך (גם לי היה ככה)
29 זה כמעט בגבול (אם אני לא טועה הגבול הוא 32 או 34)
לי היה 10 ולקחתי במשך כמעט שנה 2400 יח"ל (כמות של 400 בטיפה= סה"כ 6 טיפות) ועלה לי רק ל 32 בבדיקות דם שעשיתי לאחר מכן.

ולכן אם את לוקחת בכדורים עדיף לא לקחת מינון גבוה (יותר מאלף) כי כדורים מעלים את המינון מאוד מהר (יודעת על מישהי שלקחה 800 ותוך כמה חודשים עלה לה ל 70, שזה גבוה מאוד ומתקרב לגבול הרעילות 100)

אם את מחליטה על טיפות (שזה הכי מומלץ) 1000 לפי מה שידוע לי (ועדיין מומלץ להתייעץ ברופא) זה ממש לא נחשב מינון יתר (לשם השוואה רופא אמר לי שמינון יתר זה אדם ששותה בקבוק שלם של טיפות ויטמין די בשבוע, או למשל לוקח מינון של 50,000 ליום שזה כמות אדירה!!)

במיוחד אם לא יוצא לך כ"כ להחשף לשמש
אבל בכל מקרה תמיד מומלץ להתייעץ עם רופא לגבי המינון הדרוש.

אולי מעניין אותך גם...