תודה, @סיון , על האתגר.נתחיל עם הנושא הנפיץ, האם תצליח להוכיח או לשכנע הרבה וורדפרסים בפעולה, שיש סוגי אתרים שהעולם בונה אותם בוורדפרס, אבל זו טעות חמורה ושגיאה רצינית להקים אותם על פלטפורמה זו?
או בכלל באופן כללי וורדפרס למה כן ולמה כן (אופס סליחה, ולמה לא : ) )
ואפשר לבקש איזה JavaScript לקינוח? איזה פיצ'ר מעניין, פונקציה או שדרוג שאפשר לעשות בעזרת השפה הזו. גם למי שאינו מיטיב לכת בה.
הצגת את האתגר בצורה טיפה קיצונית, אבל אנסה לזרום אתך (ולעצבן את הציבור עד כמה שאוכל)
אני חושב שוורדפרס זו פלטפורמה מצוינת כאשר עיקר מעלתה היא בכך שהיא מאפשר לבנות אתרים פשוטים ללא צורך בכתיבת קוד.
זו היא, כנראה, המעלה היחידה שלה.
אפשר לעשות בוורדפרס גם אתרים מורכבים, אפשר לעשות בוורדפרס כל דבר. אבל כאן, לדעתי, נופלות לא מעט טעויות בעניין בחירת הפלטפורמה.
- אני רוצה לבנות אתר בשביל המוסד. תהיה אפשרות לרשום תלמידים, לרשום את הפרמטרים שלהם (שם ההורים, תאריך לידה ועוד), שכר הלימוד שנקבע, הוספת תמונה וכו׳. צריכה להיות אפשרות להציג טבלאות של התלמידים לפי הכיתה ולפי פילוחים נוספים וכמובן גם חיפוש לפי פרמטרים מבוקשים. מי יכול לעשות לי את זה?
- בוא אלי. נעשה לך את זה בוורדפרס (חושב לעצמו: אממ.... אשתמש בקאסטופ פילדס, קאסטום פוסט, קאסטום בלה בלה בלה... ואולי גם אקח מישהו שיכתוב לי קאסטום קוד).
- למה וורדפרס?
- אממ... כאילו... אלא מה עוד? וורדפרס זו פלטפורמה הכי פופולראית. 30% מהאתרים בעולם בנויים בוורדפרס. יש קהילה חזקה מאוד סביבה. אלפי תוספים. אחסונים מותאים וכו׳ וכו׳
- הא... באמת? לא ידעתי. נשמע מגניב. הולכים על זה.
בשיחות כאלה נתקלתי לא פעם. ולדעתי זה מצב לא נכון.
יכול להיות שבאמת יותר מ-30% של האתרים בעולם בנויים בוורדפרס. אבל לא צריך להיות מומחה גדול לסטיסטיקה בשביל להבין שהנתון הזה אינו מעיד על כך שזו היא פלטפורמה הכי טובה.
וורדפרס מצוינת בשביל מה שהיא מתאימה (אתרי תדמית, בלוגים, אולי גם חנויות פשוטות), אבל זה לא עושה אותה יותר טובה בשביל מה שהיא לא מתאימה. וורדפרס גרועה בשביל מה שהיא לא מתאימה.
אז ככלל אצבע הייתי אומר: אם אתה צריך להשתמש בהרבה קאסטום כל מיני, ואם אתה כותב הרבה קוד PHP במסגרת בניית האתר בוורדפרס, אז כנראה שטעית בכתובת. כמו כן, אם אתה כבר כותב בצורה של OOP ואולי אתה אפילו משתמש בגיט, קח את הרגליים שלך, תעזוב את הביצה הזו, ותתקדם למשהו יותר נורמלי.
גילוי נאות: אני בעצמי די נכשלתי בזה.
___
לגבי החלק השני. טיפ לשימוש בJS
אז הנה.
נגיד שאתם עורכים שינויים מסוימים בקוד PHP של התבנית. ואתם רוצים לראות את הערכים של המשתנים בצורה נוחה. ברוב המקרים תוכלו להדפיס את המשתנים לתוך הקונסול של הדפדפן. זה בערך הקוד PHP שמייצר קוד JS שמדפיס משתני PHP בצורה מאוד יפה לתוך הקונסול:
קוד:
?>
<script>
console.log( '<?php echo $title; ?>' );
console.log( <?php echo json_encode($var); ?> );
</script>
<?php
נערך לאחרונה ב: