דרוש מידע ווארטים וחידושים מר' ברוך מרדכי זצוק"ל

זושא דרבנן

משתמש צעיר
אודה מאוד למי שיכול לשתף 'ווארטים' מוצלחים, 'חידושי תורה' מענינים, 'שארפים' ואפי' 'בדיחות' מאפיינות
על הגאון הגדול שמלבד יגיעתו העצומה בתורה, זכה גם 'להחיות' את התורה והדת.
אני זקוק לזה עבור הרצאות בפני צעירים ואנשים ממגוון הקשת הישראלית.
תודה

זושא דרבנן

משתמש צעיר
מעשה מדהים ששמעתי מנכד של הגרב"מ:
לפני תקופה כשחלה מאוד והי'ה מצב קשה, הי'ה אוירה קשה אצל החילונים נגד החרדים, ודיברו על מצבו בחדשות בערוצי התקשורת.
רופא שהי'ה בחדרו בבית החולים שאל את אחד מבני הבית 'תגיד, זה נראה לכם הגיוני להחיות זקנים בכח, מה אתם משקיעים כל כך הרבה בבריאות של אדם כזה זקן, יש הרבה צעירים מוצלחים' [עפרא לפומי'ה]..
באותו החדר הי'ה רופא נוסף שזינק אליו והיסה אותו מיד, תוך כדי שהוא מספר:
"עתה באתי מטיפול נמרץ, שוכב שם אדם שהי'ה במסעדה עמוסה באנשים, וראה במסך ביחד עם כולם איך שמסקרים את מצבו של ר' ברוך מדרכי, הוא התעצבן וצעק על בעל המסעדה שיחליף ערוץ מיד.
בתוך המסעדה, בעודו אוכל לפתע עקץ אותו נחש לעיני כל הסועדים, והרגע, חזרתי מטיפול נמרץ לטפל בו ומצבו לא פשוט בכלל, אז תזהר"...
עד כאן דברי הרופא הנוסף שנוכח בחדר !!

ההדר שבהדר

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
שמעתי שר' ברוך מרדכי בזקנותו רצה לקנות לאשתו 'עגילים' חדשים, והביאו לה הביתה כמה סוגים שתבחר.
וכנראה ב'טעות' היא מדדה שני סוגים שונים של עגילים ובאה להראות לו, מבלי לשים לב שזה לא זהה.
ר' ברוך מדרכי רצה להחמיא לה ומצד שני להעיר לה בחכמתו שמא תגלה אח"כ שאינם זהים, אז הוא אמר
"אינני מבין מי יודע מה בעגילים, אבל בוודאי שמה שנמצא בין שני העגילים זה פלאי פלאים"...
אני לא חושב שצריך לרשום בדיחות שלא היו. אם אתה יודע שהמעשה היה נפלא...
אני ראיתי במו עיני איך מרן זצ"ל מחמיא לרבנית ז"ל וזה היה נפלא.

זושא דרבנן

משתמש צעיר
אני לא חושב שצריך לרשום בדיחות שלא היו. אם אתה יודע שהמעשה היה נפלא...
אני ראיתי במו עיני איך מרן זצ"ל מחמיא לרבנית ז"ל וזה היה נפלא.
אם ראית במו עיניך, זכית, אולי תשתף אותנו בדברים טובים מהבית..
אדם גדול, בודאי זה הזמן ללמוד ממנו וללכת בדרכיו, גם בדרכי הנהגתו..

ההדר שבהדר

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
אני הייתי רוצה לשתף אבל אני חושב שהאשכול הפך לבדיחות רדודות על אדם ענק בענקים וחבל על דאבדין

מור100

משתמש מקצוען
לא בטוח שזה הזמן, ובכלל.
למרות שמי שהכיר ויודע לשים פרופורציות בין איש שכל ימיו מקשה אחת של אהבת תורה ומסירות נפש לתורה, וגאונות כבירה - לבין אופי חי, מלא שמחה פנימית וחיצונית, יוכל כן ליהנות ולהיזכר בדמות

למעשה יש כאן אשכול שלם כזה:
https://tora-forum.co.il/threads/מילתא-דבדיחותא-במשנת-הגרב-מ-אזרחי-מפיו-ומפי-השמועה.36972/

נערך לאחרונה ב:

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  54  פעמים

אתגר AI

תרפיה בבעלי חיים • אתגר 143

לוח מודעות

למעלה