זה אולי כשר. אבל מסריח.מבחינה הלכתית הם צריכים להחזיר את הכסף??? בכלל לא בטוח, הכסף מוחזק אצלם.
כל הכבוד!נאות השמחה במודיעין עילית החזירו דמי מקדמה.
ובאמת מגיעה להם על זה הערכה גדולה!!
שירבו כמותם...
אינני רב, אך קשה להאמין שאם הזמנתי ממך חתונה והאולם נשרף. ולא סיפקת לי לא חתונה ולא אולם ולא כלום מה הקשר בין האונס שלך לדמי הקדמה שלי??מבחינה הלכתית הם צריכים להחזיר את הכסף??? בכלל לא בטוח, הכסף מוחזק אצלם.
לא חולקתזה אולי כשר. אבל מסריח.
יתכן ובדיני אדם לא ניתן להוציא מהם את הכסף, אך מדוע שאדם ישלם על אירוע שלא עשה?
אוקי, אולי לא יפה מצידם אבל אם הולכים לפי ההלכה הם נוהגים כראוי, כמובן שיש לפנים משורת הדין וכל הכבוד למי שמחזיר על אף שלא חייב.זה אולי כשר. אבל מסריח.
יתכן ובדיני אדם לא ניתן להוציא מהם את הכסף, אך מדוע שאדם ישלם על אירוע שלא עשה?
ממה שאני יודע -מבחינה הלכתית הם צריכים להחזיר את הכסף??? בכלל לא בטוח, הכסף מוחזק אצלם.
כל מילה!!אינני רב, אך קשה להאמין שאם הזמנתי ממך חתונה והאולם נשרף. ולא סיפקת לי לא חתונה ולא אולם ולא כלום מה הקשר בין האונס שלך לדמי הקדמה שלי??
תזכורת, מוחזקות ותפיסה אינם מועילים אלא במקום שיש צד ספק!!
זה לא דומה למקרה דנן, כאן החתן והכלה רוצים להתחתן. היו מאוד רוצים להתחתן באולם אבל אי אפשר.מה כל הרעיון של מקדמה
בדקתם פעם?
אם יומיים לפני חתונה החתן לא מוכן להתחתן והחתונה בוטלה האולם גם צריך להחזיר תמקדמה?
אני לא בשום צד רק מעוררת שאלה
זה לא אותו דבר כמו כאן- במקרה שלנו מדובר ב'מכת מדינה' ובכל חוזה נורמלי כתוב שאם קורה דבר כזה שלא בשליטת אף אחד מהצדדים-מה כל הרעיון של מקדמה
בדקתם פעם?
אם יומיים לפני חתונה החתן לא מוכן להתחתן והחתונה בוטלה האולם גם צריך להחזיר תמקדמה?
אני לא בשום צד רק מעוררת שאלה
אני יודעת שמחזיריםאני רואה שמישהו שירבב את ארמונות חן לרשימת המחזירים מישהו יודע אם הם החזירו?
יש אופני אונס שפוטר למשל אם אני חוכר שדה והיתה מכת מדינה בשדה באופנים מסויימים אינו מקבל את השכר. אבל שימו לב אמנם שם קרה משהוא לבעלי השדה, מכל מקום כיון שהאונס, אמנם אונס פרטי שלו, מנע מהחוכר לעבוד אינו מקבל שכר. אבל במקרה דנן אני שילמתי על משהוא שלא קיבלתי הכסף הוא שלי. זאת כאשר היה לבעלם האולם אונס. מסיבה זו עליו להחזיר כי האונס קרה אצלו, ויתרה מזו מבחינה הלכתית יש מקום לומר שאם האונס הוא בתנאי השטח לו הוי אומר שהאונס קרה בגללו. כך או כך פורס ביתד מכתב שלם של דייני בבי"ד של ר' ניסים שבו היו כל מיני פרטי דינים ופשרות בענייני חו"מ, לא בכדי לא הוזכר הענין הזה שם, ומיסבה פשוטה כי ככל הנראה אין צד לפטור את בעל האולםזה לא אותו דבר כמו כאן- במקרה שלנו מדובר ב'מכת מדינה' ובכל חוזה נורמלי כתוב שאם קורה דבר כזה שלא בשליטת אף אחד מהצדדים-
ויותר מכך- הם אפילו מצטערים שקרה דבר כזה וכן מעונינים לקיים את האירוע-
אז לאף צד אין התחיבות לטוב ולמוטב.
ע"כ
אני גם שמעתי שהחזירואני יודעת שמחזירים
משום מה מזכיר מנהלים שונים שטוענים שהמוסד שלהם במצב קשה, לא הייתי מצפה שיטען שהמצב שלו טוב, אולם זה לא גמ"ח מותר לו להרוויח אבל לא להיות גזלן על חשבון הקורונה.לפני שדנים לחובה את אלו שלא מחזירים.
מכירה בעל אולם שאין לו מאיפה להחזיר.... אם גם בסיון תמוז בעונת החתונות עדיין לא יחזרו לשגרה, הוא מכריז על פשיטת רגל....
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: