התקנת ווינדוס מחדש - איך עושים?

משתמש1

משתמש פעיל
ברצוני להתקין ווינדוס 10 מחדש, מה צריך לגבות מראש [רק את הווינדוס או את כל הדיסק]? איך ישמרו לי כל הסיסמאות?כמה זמן / ג'יגה להורדה זה אמור לקחת? והאם יש עוד טיפים?

בני2

משתמש מקצוען
אתה יכול לעשות את זה פשוט מאוד דרך ההגדרות> איפוס, בעיקרון לא צריך לגבות שום קובץ אישי הכל נשמר, תמיד טוב שיהיה גיבוי לכל צרה שלא תבא. שים לב שכל התוכנות שלך ימחקו זה כולל את אופיס וכולל משחקים. שאותם תצטרך להקין מחדש ע"י התקנות.

רעואל

משתמש פעיל
מוזיקה ונגינה
אתה יכול לעשות את זה פשוט מאוד דרך ההגדרות> איפוס, בעיקרון לא צריך לגבות שום קובץ אישי הכל נשמר, תמיד טוב שיהיה גיבוי לכל צרה שלא תבא. שים לב שכל התוכנות שלך ימחקו זה כולל את אופיס וכולל משחקים. שאותם תצטרך להקין מחדש ע"י התקנות.
והדרייברים ושאר ירקות גם ימחקו?

בני2

משתמש מקצוען
הדרייברים ימחקו, אבל לשלב ראשון זה לא קריטי, יהיה אפשר בד"כ לעבוד עם המחשב בצורה כזו עד להתקנת כל הדרייברים.
יש גם תוכנות שיודעות לאסוף את כל הדרייברים הישנים ולגבות אותם. עושים את זה לפני הפירמוט ואז מחזירים לאחר הפירמוט עם התוכנה בצורה הפוכה.

משתמש1

משתמש פעיל
וזה עוזר כמו מה שממליצים כאן בפורום מידי פעם להתקין את הווינדוס מחדש? [אצלי יש תוכנות כרגע שאני לא מליח להתקין / להסיר התקנה, וכן נראה לי שהמחשב לאחרונה יותר איטי]. במקרה כזה צריך את הקוד התקנה של הווינדוס {אני צריך לבדוק אם קיבלתי אותו כשקניתי את המחשב}?
לגבי הדרייברים - הם לא מותקנים אוטומטית מחדש דרך האינטרנט?

משתמש1

משתמש פעיל
מחיצה עושים MBR (עד כמה שזכור לי), ותעיין במדריך שאלישי הביא.
עייניתי במדריך ומשם השאלות - זה נראה שם שהוא ממליץ על GPT אך לא ברור לי, והוא מדבר על ביוס שתומך בUEFI אך לא מצאתי שמסביר מניין לי לדעת את זה.

בני2

משתמש מקצוען
וזה עוזר כמו מה שממליצים כאן בפורום מידי פעם להתקין את הווינדוס מחדש? [אצלי יש תוכנות כרגע שאני לא מליח להתקין / להסיר התקנה, וכן נראה לי שהמחשב לאחרונה יותר איטי]. במקרה כזה צריך את הקוד התקנה של הווינדוס {אני צריך לבדוק אם קיבלתי אותו כשקניתי את המחשב}?
לגבי הדרייברים - הם לא מותקנים אוטומטית מחדש דרך האינטרנט?

זה יעזור כמו התקנה חדשה,
לא צריך קוד ההפעלה של ווינדוס במקרה של איפוס הוא נשמר, לפעמים גם לא צריך בפירמוט מלא.
הדרייברים אני ימליץ לך לעשות את זה בסוף ע"י תוכנה כמו דרייבר בוסטר.

אין לך מה להסתבך עם הביוס GPT וכו' זה לא רלוונטי אם אתה עושה איפוס אין בכלל אופציה לשנות את זה תשאיר את זה איך שזה וזהו.
בהצלחה!

משתמש1

משתמש פעיל
באיזו תוכנת גיבוי מומלץ לגבות את החומר? [ניסיתי לעשות העתק הדבק וזה העתיק רק 70 מתוך כ200 ג'יגה]. וכן איך שומרים שכל הסיסמאות לא יאבדו לי?

בני2

משתמש מקצוען
באיזו תוכנת גיבוי מומלץ לגבות את החומר? [ניסיתי לעשות העתק הדבק וזה העתיק רק 70 מתוך כ200 ג'יגה]. וכן איך שומרים שכל הסיסמאות לא יאבדו לי?

אני לא כ"כ ממליץ על תוכנות גיבוי זה יותר בלגן מסדר ויותר קשה אח"כ להגיע לקבצים ועוד עדיף לעשות העתק הדבק, ולבדוק איזה תיקיות עברו איזה לא וכו'.

בקשר לסיסמאות אני מניח שמדובר בסיסמאות מדפדפן אם זה כרום אפשר להוציא אותן דרך ההגדרות ולהעתיק ידני לתוך קובץ בתוך דיסק נשלף. אם זה דפדפן אחר או שזה קצת קשה יש גם תוכנות שעושות את זה לדעתי קצת יותר מסובך.

יוסי מחשבים

משתמש סופר מקצוען
אני לא כ"כ ממליץ על תוכנות גיבוי זה יותר בלגן מסדר ויותר קשה אח"כ להגיע לקבצים ועוד עדיף לעשות העתק הדבק, ולבדוק איזה תיקיות עברו איזה לא וכו'.
אני מגבה עם תוכנת FreeFileSync (לחץ כאן לעמוד ההורדה)
גיבוי.png

1. כאן בוחרים את התיקייה שרוצים לגבות, בלחצן ה + ניתן להוסיף כמה תיקיות
2. כאן בוחרים את התיקייה בה יווצר הגיבוי
3. אם רוצים רק לעדכן את תיקיית הגיבוי מומלץ לבחור באפשרות "שדרג", לחיצה על אפשרות זאת תאפשר גם ליצור תיקייה בה יאוחסנו הגירסאות הקודמות.
4. זהו המסנן בו ניתן ליצור רשימה של קבצים/תיקיות שלא יגובו
5. כאן ניתן לראות אלו קבצים קיימים רק בתיקיית המקור ועוד לא גובו וכן ההפך קבצים שנמצאים בגיבוי אך נמחקו מתיקיית המקור
6. ניתן ליצור קובץ אצווה שלחיצה עליו תתחיל את תהליך הגיבוי

כמובן שיש הרבה אפשרויות בתוכנה וצריך ללמוד אותה, רק הגבתי בקשר לשאלת הגיבוי שהועלת לכאן.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  54  פעמים

לוח מודעות

למעלה