דרוש מידע התיעצות בקשר לטיפול- אשמח לתגובות רק מבעלי נסיון או ידע מקצועי

שולמית רוז

משתמש מקצוען
כתיבה ספרותית
בעיני עצם הידיעה שהמטפלת חושבת שטעיתי מעוררת אי נוחות.
השאלה האם זה נכון הצפיה שלי או שזה בדיוק תפקידה..
התפקיד שלה הוא גם להגיד דברים שפחות נעים לשמוע. כשזו טובת המטופל.
כמו שאומרים שחבר טוב הוא אחד שיגיד לך את האמת גם כשהיא לא נעימה.
אבל לא נראה לי שהיא צריכה להסתכל על זה כטעות אלא כמשהו מובן שקורה להרבה אנשים,
ושצריך לשנות את הדרך להתמודד

שואלת אנונימית

משתמש פעיל
לא מרגיש לי חריג במידה קיצונית. אולי לא חכם ומספיק "טיפולי", אבל גם מטפלים מעולים עלולים לטעות.
צודקת לגמרי, מה שיצר את הפגיעה זו הסיטואציה.

הטיפול הוא יותר מזה, לא?
יותר מתחושת האמון והידיעה שמקבלים אותי בלי לשפוט? לא בטוחה

על הדרך

משתמש פעיל
תלוי באיזו גישה המטפלת עובדת, אבל לרוב תפקידה הוא לא להיות במקום של צודק/ לא צודק, אלא לעזור למטופלת להבין למה פעלה כפי שפעלה ואיך סיטואציה מסוימת משפיעה עליה.

מרחבית

משתמש מקצוען
גילוי נאות: אין לי מספיק ידע מקצועי, ואין לי מספיק ניסיון.
בנוסף, יש הרבה סוגי טיפולים, ואינני יודעת במה מדובר ומהו האופי הכללי של הטיפול.
כותבת בכל זאת לפי מיטב ידיעתי והרגשתי.

טיפול עומק נתפס בעיניי כמשהו שונה לגמרי משיח עם חברות או עם אדם חכם, או עם יועץ או מאמן.
העיסוק בשאלה איך נכון להתנהג והאם המטופלת צדקה/לא צדקה/נהגה בחכמה/לא בחכמה בסיטואציה שהיא הביאה - לא נראה לי מתאים לסוג כזה של טיפול, כיוון שההתמקדות איננה בדברים האלה.
טיפול עומק מבוסס על מה שעולה ועל מה שקורה מבחינה נפשית בחדר הטיפולים. וכדי שזה יקרה בצורה טובה, המרחב הטיפולי צריך להיות מרחב מאוד בטוח.
זהו מצב עדין ופגיע. וכמה שמטפל יכול לבוא ממקום יותר נקי - לא להתערבב - זה יותר טוב.

מטפלת היא גם בן אדם. עולים בה לפעמים דברים שקשורים בעולמה, בעברה, ברגשותיה ובדיעותיה הפרטיות.
היא אמורה להיות מודעת לזה, ולנטרל את עצמה עד כמה שזה אפשרי, לפעמים עם עזרה ממוקדת מבחוץ.
מטפלת יכולה לחשוב על משהו שהוא טעות, כמו כל אדם. ואולי היא אפילו צודקת. אבל בטיפול עומק, כאמור - לא זה הנושא, לא בזה עוסקים. המיקוד הוא בכלל שונה, מה קורה בנפש. וזה צריך להיעשות בעדינות רבה.

אם היית מספרת רק שבטיפול (בלי מעורבות של רגשות ודעות של המטפלת) צף בך החשש אולי המטפלת חושבת שאת טועה, אולי היא שופטת אותך, אולי מאשימה, פחד מאבוד הערכה וכו' - הייתי חושבת שטוב לדבר על זה, להביא למודעות מה קורה עם הדבר הזה בנפש - כמו דברים אחרים שצפים במרחב הטיפולי - והם לא קשורים דווקא לטיפול ולמטפלת - אלא נוכחים בחיים, ובמרחב הטיפולי הם צפים ומתגלים ואפשר לעבד אותם.

אמנם אם יש משפטים בסגנון של 'את הורסת לעצמך' - זה חוסם. והשאלה האם זה משהו שקורה הרבה, או רק לעיתים רחוקות.

כואב מאוד לחוות חוסר הבנה מהמטפלת, ועוד שאני בתור מטופלת משתפת כי לא נעים, ורוצים להרגיש את האימון והקשר החזק וכו', והמטפלת מתקיפה או שאומרת: את במצב שאת לא מבינה, את מידי רגישה, ועל זה הדרך,
פשוט לברוח לברוח כי אין לזה סוף, ורק מרגישה שיורדת עלייך, והיא המטפלת המבינה וכו'
שיטה לעוף אל האושר נראית מאד מבטיחה, אבל בביקורת הכי קטנה, ה' ישמור !
בהצלחה וס"ד, שיש כבוד לשני, מכבדים.

נערך לאחרונה ב:

בינה מלכותית

משתמש מקצוען
שאלת אם יכול להיות שיש משפטים חריפים שנאמרים?
אז דבר ראשון היא בן אדם, ואולי לא מספיק מבינה עד כמה שזה מפריע לך,
אצלי היה פעם בטיפול, תחושה של התעלמות מכל מיני משפטים, הרגשתי את זה פעם ועוד פעם
ולא הצלחתי לפתוח את הנושא,
אחרי כמה מפגשים נוספים פתאום קלטתי שהיא רצתה להוציא מזה משהו תועלתי מאוד מאוד מאוד!
ושום מילים ושום הסברים והדרכות לא היו עושים את זה כמו שההתעלמות ממה שאמרתי היה.
כמובן שהיא מאוד שמרה איך לעשות את זה, וגם שכן זרקתי מילה היא סוג של התנצלה
אבל לא רצתה לפתוח לי שזה פשוט סוג של חינוך על בשרי(ולא זה בכלל לא היה הנושא של התעלמות)
היא רצתה להקפיץ אותי בכמה שלבים קדימה

בינה מלכותית

משתמש מקצוען
את טיפוס מרצה?
במהלך טיפול חובה להגיע למקומות האלו שלא נעים לנו לחשוף
אבל אם לא ניגע בהם איך נטפל בהם?

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  55  פעמים

אתגר AI

הצבע הירוק • אתגר 23

לוח מודעות

למעלה