השקעות השקעה בתחום הAI - בינה מלאכותית

יוני 10

משתמש רשום
קשה להאמין שתהיה עוד חברה עצמאית, כי צריך מיליארדים עבור כל השקעה בתחום ורק חברות הענק מסוגלות לתת מימון כזה.
אבל אם יהיה איזה מיליארדר שעד היום לא יתעסק בai ויום אחד הוא יחליט שהוא נכנס לזה עם כל הכסף (כמו מאסק שגייס בסבב גיוס אחד 6 מיליארד דולר לחברה שלו ai×)?

יוני 10

משתמש רשום
אז שיהיה ברור לבחור סקטור מסוים וזה לא משנה אם זה טכנולוגיה שלפי דעתך זה ההשקעה הטובה בעולם, או נדל"ן וכדו' זה בהחלט להקטין את הפיזור ובעצם הבחירה הזאת זה בעצם מהווה השקעה אקטיבית.
כמובן שיש השקעות הרבה יותר אקטיביות, כגון לבחור להשקיע במניות של חברה בודדת אחת בלבד או כל כמה זמן לשנות את תיק ההשקעות וכדו'.
פאסיבי זה לא להיות "חכם" ולנסות לנצח את השוק הגדול, גם אם זה אומר רק בחירה בסקטור שלפי דעתך הוא עדיף על פני שאר הסקטורים.

זה כמובן לא הוכחה לכלום!!
אחרי שתמצא לי יותר מבן אדם אחד שבמשך עשור כל תיק ההשקעה שלו באינבידיה מבלי שום מניות אחרות או מכירות באמצע וכו' אז אולי נתחיל לדבר.

והרחבתי על כך כבר לפני שנים כשהפורום הכלכלי נפתח בפרוג.
אולי צריך להשקיע בראסל ולהתפרס על יותר חברות ולא ללכת לסקטורים מסוימים כמו בסנפ??

מקצועי בלבד

Moderator
מנהל
מנוי פרימיום
אולי צריך להשקיע בראסל ולהתפרס על יותר חברות ולא ללכת לסקטורים מסוימים כמו בסנפ??
בS&P 500 אין בחירה בסקטורים מסוימים אלא כל הסקטורים נמצאים שם.
וחברות ענק מכל סקטור שיהיו מ500 החברות הגדולות ביותר בבורסות ארה"ב יכנסו למדד הזה.

משושי

משתמש מקצוען
הראסל 2000, לרוב שאומרים ראסל מתכוונים לראסל 2000, יש גם את הראסל 3000 שהוא כולל את החברות הגדולות גם, הוא רק חברות קטנות ולא כולל את חברות הטכנולוגיה הגדולות כך שאתה עלול לפספס את העליות המשמעותיות ביותר.
אז שיהיה ברור לבחור סקטור מסוים וזה לא משנה אם זה טכנולוגיה שלפי דעתך זה ההשקעה הטובה בעולם, או נדל"ן וכדו' זה בהחלט להקטין את הפיזור ובעצם הבחירה הזאת זה בעצם מהווה השקעה אקטיבית.
כמובן שיש השקעות הרבה יותר אקטיביות, כגון לבחור להשקיע במניות של חברה בודדת אחת בלבד או כל כמה זמן לשנות את תיק ההשקעות וכדו'.
פאסיבי זה לא להיות "חכם" ולנסות לנצח את השוק הגדול, גם אם זה אומר רק בחירה בסקטור שלפי דעתך הוא עדיף על פני שאר הסקטורים.
אני מכבד את דעתך, אבל תצייני שזו דעתך, אין שום מחקר שתומך בזה אם תמצאי אני אשמח לראות, שהשקעה בסקטור רחב (לא באיזה נישה קטנה, כגון תרופות למחלה מסוימת וכדו') פחות רווחית לאורך זמן.
זה כמובן לא הוכחה לכלום!!
אחרי שתמצא לי יותר מבן אדם אחד שבמשך עשור כל תיק ההשקעה שלו באינבידיה מבלי שום מניות אחרות או מכירות באמצע וכו' אז אולי נתחיל לדבר.
למה בלי שום מניות נוספות, לא שמעתי עד כה טיעון כי השקעה פאסיבית היא השקעה במוצר אחד בלבד.

ואני מכיר כמה שהחזיקו מניות של אנבידיה לאורך 10 שנים ומעלה.

באמת כל מי שמכר באמצע השקיע באנבידיה אקטיבי, אבל אילו הוא היה מאמין באמת ובתמים שהחברה בסוף תרוויח משמעותית הוא היה משקיע בה בצורה פאסיבית והיום היה מורווח משמעותית על פני כל מדד אחר.

רק שבנייה מסוימת מאוד קשה להצליח להחזיק מעמד בירידות, וגם לא ברור שחכם לא למשוך בירידות כי חברות יכולות גם להתרסק ולא לתקן לעולם, מה שאין כן בהשקעה במדד על כל הסקטור יותר קל לא למכור, וודאי שהמדד יתקן בסקטור רחב כמו טכנולוגיה.

מקצועי בלבד

Moderator
מנהל
מנוי פרימיום
למה בלי שום מניות נוספות, לא שמעתי עד כה טיעון כי השקעה פאסיבית היא השקעה במוצר אחד בלבד.
כי אם זה בתוך סל של מניות אחרות, אז גם כל אחד שקונה מדד S&P 500 בהחלט משקיע באינבידיה 10 שנים.
ככה שכל המשקיעים שהשקיעו בצורה פסיבית הם משקיעים סופרר מתוחכמים, כי הם השקיעו באינבידיה והרוויחו בזה רווחים מאד גבוהים...

והשקעה אקטיבית זה לבחור חברות מסוימות שלדעתם תניב יותר, ומדי לשנות אותם בהתאם לתחזיות שלכם.
ואם בחרתם בכמה מניות ספציפיות ושכולם ביחד הניבו תשואות יותר גבוהות ממדד S&P 500 בטווח של מעל 10 שנים, אז אתם בהחלט מיחידי הסגולה שעשו זאת!!

ובגדול הדברים פשוטים, ויש על זה בלי סוף מאמרים ומידע פה וברשת.

יוני 10

משתמש רשום
מישהו כאן יכול לומר למה לא להשקיע בנאסדק, הרי זה ברור שהעתיד זה הטכנולוגיה? וגם אם הנאסדק יפול אז הוא יפיל בדרך את הסנופי?

השקעות R הון

מנהל פורום השקעות
מנהל
מנוי פרימיום

יוני 10

משתמש רשום

השקעות R הון

מנהל פורום השקעות
מנהל
מנוי פרימיום

מאמין בניסים

משתמש פעיל
בדקת
בגוגל פיננס ראיתי שמ1995 עד היום הנאסדק עלה באזור ה4000 אחוז והסנופי עלה באזור ה660 אחוז.
ובנושא העמלות הנמוכות, זה לא שבסנופי העמלות נמוכות כי יותר אנשים קונים סנופי?
בדקת גם כמה הוא ירד במקסימום לעומת הספיי ? ובמילים אחרות כמה אחוז מהתיק שלך היית רואה נשרף? חושב אתה גבר חביבי?

השקעות R הון

מנהל פורום השקעות
מנהל
מנוי פרימיום
שטכנולוגיה מובילה ותוביל את העולם בעשורים הקרובים. לא לא צריכה אישית ולא אנרגיה ירוקה
מסקנה לגיטימית.
אבל אם ככה למה להשקיע בנאסד"ק כדי לקבל טכנולוגיה. תשקיע במדד טכנולוגיה ותקבל 100% חשיפה.

יוני 10

משתמש רשום
בדקת

בדקת גם כמה הוא ירד במקסימום לעומת הספיי ? ובמילים אחרות כמה אחוז מהתיק שלך היית רואה נשרף? חושב אתה גבר חביבי?
וכשהסנופי קרס בדוט-קום ובסאב-פריים?
ובכל אופן להגיד שנאסדק זה השקעה לא טובה זה לא נכון.

יוני 10

משתמש רשום
לך אחורה ותבדוק 2 דברים
בכמה כל אחד מהם קרס
כמה שנים לקח לכל אחד מהם לחזור לשיא
ואז תקבל תשובה לסיפא שלך
דבר ראשון זה קרה בגלל שנוצרה בועה ואני לא חושב שזה המצב כיום, ודבר שני אם עושים השקעה פסיבית בצורה כזאת שכל חודש מפקידים כסף בנאסדק אז זה לא מפריע

מאמין בניסים

משתמש פעיל
דבר ראשון זה קרה בגלל שנוצרה בועה, ודבר שני אם עושים השקעה פסיבית בצורה כזאת שכל חודש מפקידים כסף בנאסדק אז זה לא מפריע
מניח שאתה מתכנן להשקיע שנים ארוכות קדימה
מה יקרה בעוד 10 שנים
בעזרת השם תשב שם על 200 300 400 אלף שקל
תמשיך לחסוך לקראת רישה עוד סכום כל חודש . ואז תראה את התיק שלך נחתך בחצי ויותר . תוכל לעמוד בזה?
אני לא אומר שאתה לא צודק. אני אומר שתשאל את עצמך אם אתה מסוגל

מאמין בניסים

משתמש פעיל
מניח שאתה מתכנן להשקיע שנים ארוכות קדימה
מה יקרה בעוד 10 שנים
בעזרת השם תשב שם על 200 300 400 אלף שקל
תמשיך לחסוך לקראת רישה עוד סכום כל חודש . ואז תראה את התיק שלך נחתך בחצי ויותר . תוכל לעמוד בזה?
אני לא אומר שאתה לא צודק. אני אומר שתשאל את עצמך אם אתה מסוגל
תחשוב טוב על אותו יהודי מכובדיג שהשקיע כל חודש 1000 שקל בנאסדק מ 1995 נניח . איך הוא הרגיש מ 2000 עד 2016!!! לדעתך הוא המשיך בהפקדות החודשיות?
זה נשוא רחב היום מצד אחד יותר קל בגלל האינטרנט והידע. פשוט להיות מסוגלים לזה מראש. הספיי יותר נוח לרוב

החלפת המידע בפרום הינה בין משקיעים חובבנים, ואינה מהווה תחליף ליעוץ מקצועי.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קיט צ'

קלז צַדִּיק אַתָּה יי וְיָשָׁר מִשְׁפָּטֶיךָ:קלח צִוִּיתָ צֶדֶק עֵדֹתֶיךָ וֶאֱמוּנָה מְאֹד:קלט צִמְּתַתְנִי קִנְאָתִי כִּי שָׁכְחוּ דְבָרֶיךָ צָרָי:קמ צְרוּפָה אִמְרָתְךָ מְאֹד וְעַבְדְּךָ אֲהֵבָהּ:קמא צָעִיר אָנֹכִי וְנִבְזֶה פִּקֻּדֶיךָ לֹא שָׁכָחְתִּי:קמב צִדְקָתְךָ צֶדֶק לְעוֹלָם וְתוֹרָתְךָ אֱמֶת:קמג צַר וּמָצוֹק מְצָאוּנִי מִצְוֹתֶיךָ שַׁעֲשֻׁעָי:קמד צֶדֶק עֵדְוֹתֶיךָ לְעוֹלָם הֲבִינֵנִי וְאֶחְיֶה:
נקרא  19  פעמים

אתגר AI

הסוואה • אתגר 21 • אתגר נושא פרסים 🎁

לוח מודעות

למעלה