מאמין בניסים
משתמש פעיל
השוק הגדול בעצמו מוטה לטכנולוגיה ומהמר עליה בגדולהשוק הגדול
השוק הגדול בעצמו מוטה לטכנולוגיה ומהמר עליה בגדולהשוק הגדול
אבל אם יהיה איזה מיליארדר שעד היום לא יתעסק בai ויום אחד הוא יחליט שהוא נכנס לזה עם כל הכסף (כמו מאסק שגייס בסבב גיוס אחד 6 מיליארד דולר לחברה שלו ai×)?קשה להאמין שתהיה עוד חברה עצמאית, כי צריך מיליארדים עבור כל השקעה בתחום ורק חברות הענק מסוגלות לתת מימון כזה.
אולי צריך להשקיע בראסל ולהתפרס על יותר חברות ולא ללכת לסקטורים מסוימים כמו בסנפ??אז שיהיה ברור לבחור סקטור מסוים וזה לא משנה אם זה טכנולוגיה שלפי דעתך זה ההשקעה הטובה בעולם, או נדל"ן וכדו' זה בהחלט להקטין את הפיזור ובעצם הבחירה הזאת זה בעצם מהווה השקעה אקטיבית.
כמובן שיש השקעות הרבה יותר אקטיביות, כגון לבחור להשקיע במניות של חברה בודדת אחת בלבד או כל כמה זמן לשנות את תיק ההשקעות וכדו'.
פאסיבי זה לא להיות "חכם" ולנסות לנצח את השוק הגדול, גם אם זה אומר רק בחירה בסקטור שלפי דעתך הוא עדיף על פני שאר הסקטורים.
זה כמובן לא הוכחה לכלום!!
אחרי שתמצא לי יותר מבן אדם אחד שבמשך עשור כל תיק ההשקעה שלו באינבידיה מבלי שום מניות אחרות או מכירות באמצע וכו' אז אולי נתחיל לדבר.
והרחבתי על כך כבר לפני שנים כשהפורום הכלכלי נפתח בפרוג.
בS&P 500 אין בחירה בסקטורים מסוימים אלא כל הסקטורים נמצאים שם.אולי צריך להשקיע בראסל ולהתפרס על יותר חברות ולא ללכת לסקטורים מסוימים כמו בסנפ??
הראסל 2000, לרוב שאומרים ראסל מתכוונים לראסל 2000, יש גם את הראסל 3000 שהוא כולל את החברות הגדולות גם, הוא רק חברות קטנות ולא כולל את חברות הטכנולוגיה הגדולות כך שאתה עלול לפספס את העליות המשמעותיות ביותר.אולי צריך להשקיע בראסל ולהתפרס על יותר חברות ולא ללכת לסקטורים מסוימים כמו בסנפ??
אני מכבד את דעתך, אבל תצייני שזו דעתך, אין שום מחקר שתומך בזה אם תמצאי אני אשמח לראות, שהשקעה בסקטור רחב (לא באיזה נישה קטנה, כגון תרופות למחלה מסוימת וכדו') פחות רווחית לאורך זמן.אז שיהיה ברור לבחור סקטור מסוים וזה לא משנה אם זה טכנולוגיה שלפי דעתך זה ההשקעה הטובה בעולם, או נדל"ן וכדו' זה בהחלט להקטין את הפיזור ובעצם הבחירה הזאת זה בעצם מהווה השקעה אקטיבית.
כמובן שיש השקעות הרבה יותר אקטיביות, כגון לבחור להשקיע במניות של חברה בודדת אחת בלבד או כל כמה זמן לשנות את תיק ההשקעות וכדו'.
פאסיבי זה לא להיות "חכם" ולנסות לנצח את השוק הגדול, גם אם זה אומר רק בחירה בסקטור שלפי דעתך הוא עדיף על פני שאר הסקטורים.
למה בלי שום מניות נוספות, לא שמעתי עד כה טיעון כי השקעה פאסיבית היא השקעה במוצר אחד בלבד.זה כמובן לא הוכחה לכלום!!
אחרי שתמצא לי יותר מבן אדם אחד שבמשך עשור כל תיק ההשקעה שלו באינבידיה מבלי שום מניות אחרות או מכירות באמצע וכו' אז אולי נתחיל לדבר.
כי אם זה בתוך סל של מניות אחרות, אז גם כל אחד שקונה מדד S&P 500 בהחלט משקיע באינבידיה 10 שנים.למה בלי שום מניות נוספות, לא שמעתי עד כה טיעון כי השקעה פאסיבית היא השקעה במוצר אחד בלבד.
מישהו כאן יכול לומר למה לא להשקיע בנאסדק, הרי זה ברור שהעתיד זה הטכנולוגיה? וגם אם הנאסדק יפול אז הוא יפיל בדרך את הסנופי?
בגוגל פיננס ראיתי שמ1995 עד היום הנאסדק עלה באזור ה4000 אחוז והסנופי עלה באזור ה660 אחוז.
ומה ההסבר לזה?בגוגל פיננס ראיתי שמ1995 עד היום הנאסדק עלה באזור ה4000 אחוז והסנופי עלה באזור ה660 אחוז.
שטכנולוגיה מובילה ותוביל את העולם בעשורים הקרובים. לא לא צריכה אישית ולא אנרגיה ירוקהומה ההסבר לזה?
בדקת גם כמה הוא ירד במקסימום לעומת הספיי ? ובמילים אחרות כמה אחוז מהתיק שלך היית רואה נשרף? חושב אתה גבר חביבי?בגוגל פיננס ראיתי שמ1995 עד היום הנאסדק עלה באזור ה4000 אחוז והסנופי עלה באזור ה660 אחוז.
ובנושא העמלות הנמוכות, זה לא שבסנופי העמלות נמוכות כי יותר אנשים קונים סנופי?
מסקנה לגיטימית.שטכנולוגיה מובילה ותוביל את העולם בעשורים הקרובים. לא לא צריכה אישית ולא אנרגיה ירוקה
וכשהסנופי קרס בדוט-קום ובסאב-פריים?בדקת
בדקת גם כמה הוא ירד במקסימום לעומת הספיי ? ובמילים אחרות כמה אחוז מהתיק שלך היית רואה נשרף? חושב אתה גבר חביבי?
מה הכוונה מדד הטכנולוגיה?מסקנה לגיטימית.
אבל אם ככה למה להשקיע בנאסד"ק כדי לקבל טכנולוגיה. תשקיע במדד טכנולוגיה ותקבל 100% חשיפה.
לא הבדל גדולמסקנה לגיטימית.
אבל אם ככה למה להשקיע בנאסד"ק כדי לקבל טכנולוגיה. תשקיע במדד טכנולוגיה ותקבל 100% חשיפה.
לך אחורה ותבדוק 2 דבריםוכשהסנופי קרס בדוט-קום ובסאב-פריים?
ובכל אופן להגיד שנאסדק זה השקעה לא טובה זה לא נכון.
דבר ראשון זה קרה בגלל שנוצרה בועה ואני לא חושב שזה המצב כיום, ודבר שני אם עושים השקעה פסיבית בצורה כזאת שכל חודש מפקידים כסף בנאסדק אז זה לא מפריעלך אחורה ותבדוק 2 דברים
בכמה כל אחד מהם קרס
כמה שנים לקח לכל אחד מהם לחזור לשיא
ואז תקבל תשובה לסיפא שלך
מניח שאתה מתכנן להשקיע שנים ארוכות קדימהדבר ראשון זה קרה בגלל שנוצרה בועה, ודבר שני אם עושים השקעה פסיבית בצורה כזאת שכל חודש מפקידים כסף בנאסדק אז זה לא מפריע
תחשוב טוב על אותו יהודי מכובדיג שהשקיע כל חודש 1000 שקל בנאסדק מ 1995 נניח . איך הוא הרגיש מ 2000 עד 2016!!! לדעתך הוא המשיך בהפקדות החודשיות?מניח שאתה מתכנן להשקיע שנים ארוכות קדימה
מה יקרה בעוד 10 שנים
בעזרת השם תשב שם על 200 300 400 אלף שקל
תמשיך לחסוך לקראת רישה עוד סכום כל חודש . ואז תראה את התיק שלך נחתך בחצי ויותר . תוכל לעמוד בזה?
אני לא אומר שאתה לא צודק. אני אומר שתשאל את עצמך אם אתה מסוגל
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
26.09
כ"ג אלול
פתיחת
קורס מאסטר בשיווק דיגיטלי
מלגות גבוהות!
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קיט צ'
קלז צַדִּיק אַתָּה יי וְיָשָׁר מִשְׁפָּטֶיךָ:קלח צִוִּיתָ צֶדֶק עֵדֹתֶיךָ וֶאֱמוּנָה מְאֹד:קלט צִמְּתַתְנִי קִנְאָתִי כִּי שָׁכְחוּ דְבָרֶיךָ צָרָי:קמ צְרוּפָה אִמְרָתְךָ מְאֹד וְעַבְדְּךָ אֲהֵבָהּ:קמא צָעִיר אָנֹכִי וְנִבְזֶה פִּקֻּדֶיךָ לֹא שָׁכָחְתִּי:קמב צִדְקָתְךָ צֶדֶק לְעוֹלָם וְתוֹרָתְךָ אֱמֶת:קמג צַר וּמָצוֹק מְצָאוּנִי מִצְוֹתֶיךָ שַׁעֲשֻׁעָי:קמד צֶדֶק עֵדְוֹתֶיךָ לְעוֹלָם הֲבִינֵנִי וְאֶחְיֶה: