כללי השלט הגדול...

רון דומם

משתמש פעיל
עיצוב גרפי
בהמשך למודעה אני שמח להעלות כאן גם את השלט לחוות דעתם המקצועית של חברי הפורום שליט"א.
האמת, שהוא עבר הרבה מאוד גלגולים עד שהגיע לצורתו הנוכחית, אבל העיקר שבסופו של דבר - הלקוח מרוצה.
השלט עצמו הולך להיות מודפס בגודל ענק ממש - 2X7 מטר....

(אם יהיה כח, אעלה בע"ה בהמשך את הסקיצה הראשונית).

קבצים מצורפים

• שלט כ'ד טבת 770.jpg
    3.1 MB · צפיות: 19

גרף הול

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
יפה מאוד

התמונה של רבינו הזקן - חיוור מידי

album

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
D I G I T A L
שופט/ת באתגר דריבל
יפה מאד!
תבקש חו"ד מהניק ירונימוס...:D אלוף העיטורים...

yaronimus

משתמש רשום
נכתב ע"י רון דומם;926978:
בהמשך למודעה אני שמח להעלות כאן גם את השלט לחוות דעתם המקצועית של חברי הפורום שליט"א.
האמת, שהוא עבר הרבה מאוד גלגולים עד שהגיע לצורתו הנוכחית, אבל העיקר שבסופו של דבר - הלקוח מרוצה.
השלט עצמו הולך להיות מודפס בגודל ענק ממש - 2X7 מטר....

(אם יהיה כח, אעלה בע"ה בהמשך את הסקיצה הראשונית).

שלום רון, תודה שבחרת לחלוק עמנו שוב. אין ספק שיש לך סגנון, אבל הייתי ממליץ להרחיב את הידע העיצובי והידע בהסטוריה של העיצוב והאמנות.
אני חושב שהמודעה הזו יותר טובה, אבל הנה כמה הערות -
1. הקישוטים (אתה יודע)
2. שני פונטים/משקלים יספיקו למלאכה (אפילו שלוש משקלים או משהו בוואריאציה הזו). זה קצת שרירותי ומתייחס להודעה.
3. אם מדובר בשלט חוצות, השאלה היא האם הוא מכוון לפרסום למכוניות או להולכי רגל? אם מדובר בהולכי רגל, יש מקום לציטוטים (אחד היה מספיק).
4. גם למודעה להולכי רגל ייתכן כי מדובר בעומס מידע לענ"ד.
5. אני לא מכיר מספיק את קהל היעד לכן תביא את זה בחשבון בהתייחס למה שאני אומר.
6. גם בחברה החרדית, שהיא חברה שיותר קוראת, יש המון המון עומס ויזואלי.
7. נתייחס לאלמנטים -
א. כותרת ראשית ופרטים
ב. שנות המאתיים
ג. מבחר הציטוט
ד. תמונה של הרבי
ה. המון מידע נוסף
ישנה התקדמות עם ההיררכיה מאז השלט הקודם, אבל עדיין יש עודף עודף עודף.

אני בטוח שהלקוח לחץ להוסיף כמה שיותר, ולכן התפקיד שלנו כמעצבים ליידע אותו שבחברה המודרנית (גם החרדית היא מודרנית) יש המון רעש רקע ולכן אחוז הקליטה של כל אדם קטן יותר, מאשר חברה לא מודרנית שבה הייתי תוקע כזה שלט יפה באמצע עיר. לכן עלינו להוליך את הקורא מן הEYE CATCHER הראשון, לפרט הקטן.

אבל גם במסמך צריך להיות סינון לגבי כמות הפרטים. כיום אנו בני מזל, לא רק שאנחנו חיים בזמנים שבהם הפצת המידע הפכה לקלה ונגישה, אנחנו יכולים להיעזר באינטרנט כדי להפנות את הקוראים הפוטנציאליים למידע נוסף (כתובת אינטרנט, QR CODE, למרות שאלה קשים יותר לנגישות מטעמי כשרות).

במידה ומוטל עלינו ליצור מסמך בעל מידע רב, עלינו כמעצבים להצטמצם בשאיפותינו האסתטיות ולשרת קודם כל את----- המסר והמידע.

מדוע? מכיוון שאנחנו מעצבים, זה חלק מהגדרת התפקיד. החשיבות היא, לפי החינוך המודרניסטי - FORM FOLLOWS FUNCTION - הצורה עוקבת אחר הפונקציה.

בהקבלה, אם אני מעצב כסא המורכב ממסמרים והוא לא נוח לישיבה, אני יוצר מסר בעייתי או אפילו ביקורתי כלפי המטרה המקורית (לעצב כסא שהוא אובייקט שיושבים עליו), אלא אם אני התכוונתי ליצור מסר ביקורתי על האובייקט שאני מעצב או על התפיסות החברתיות עליו (אבל זה סיפור אחר).

כלומר, אם האסתטיקה מונעת או מקשה על הנמען לקלוט את המסר, הרי שיצרנו מוצר בעייתי.

בעיקרון, מה שאני מנסה לומר זה - אתה אלוף באסתטיקה, עכשיו, נראה אותך משפר את האתיקה.

דומני שאתיקה לפי היוונים - תאימוּת שבין מי שהאדם (על גשמיותו ורוחניותו), לבין מה שהוא עושה. למשל - חולה סוכרת שזולל מתוקים - זהו מעשה לא אתי כי אותו חולה צריך לדעת - "דע מי אתה", ולפעול על מנת לממש את עצמו.

ובהקבלה - בין מה שהמוצר המעוצב מנסה להעביר, לבין איך שעוצב (או בין המסר לבין איך שמנסים להעביר אותו). אין לי ספק שהפוסטרים והמודעות מעוצבים ביושר ובאמונה, לא על כך אני מדבר. אני מדבר על כך שמעצב יכול ללמוד וצריך לשאול עצמו מהו המוצר/מסר, מהו הפורמט והחומר ומהן ההגבלות, כיצד לממש את המסר דרך הפורמט והחומר הגשמי, וכו' וכו'.

ראש בריא

משתמש פעיל
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
ירונימוס...
איזה השקעה! יפה מצידך... :)

amirot

משתמש רשום
דומני שאתיקה לפי היוונים - תאימוּת שבין מי שהאדם (על גשמיותו ורוחניותו), לבין מה שהוא עושה. למשל - חולה סוכרת שזולל מתוקים - זהו מעשה לא אתי כי אותו חולה צריך לדעת - "דע מי אתה", ולפעול על מנת לממש את עצמו.

כלומר, כאשר פושע מבצע פשע, זהו מעשה אתי, מאחר והוא תואם את מהותו.

רון דומם

משתמש פעיל
עיצוב גרפי
ושוב תודה לכל המגיבים, ובמיוחד ל־yaronimus.
אני מאוד שמח להעלות כאן עבודות ולקבל ביקורת. מן הסתם שוותיקי הפורום כבר התרגלו לציטוט החב"די הכל-כך מפורסם: "אהוב את הביקורת כי היא תעמידך על הגובה האמיתי"... :):p:)

בנוגע לתמונה של אדמו"ר הזקן, הרי שזו היתה בקשתו המפורשת של הלקוח. מה שהיה הכי חשוב לו זה להדגיש את את שנת המאתיים. בכלל, הוא אדם מאוד 'עקרוני', ומי שיעיין באותיות הקטנות, יראה עד כמה הוא התעקש לצטט בדיוק המירבי את לשון קודשו של אדמו"ר ה'צמח צדק' לגבי שנת ההסתלקות.

וזהו גם המענה הכללי לירונימוס (ככה כותבים את זה בעברית? - תודה רבה ועצומה על התגובה המפורטת!), בנוגע לעומס הציטוטים.

ואגב, המודעה אינה מיועדת לא למכוניות, לא לשלט רחוב, ואפילו לא להולכי רגל. זהו שלט רקע להתוועדות שתתקיים במוצאי שבת הקרוב ב־770. לקהל היעד של השלט, יהיה זמן ממושך ביותר להתבונן בשלט (אם יהיו נואמים משעממים...:)), וממילא, אם זה מעוצב יפה, הרי שלענ"ד אין כאן עומס טקסט.

שלל הפונטים - זוהי הערה בונה, יישר־כח. (או אולי ייש"כ?).

נכתב ע"י amirot;927884:
כלומר, כאשר פושע מבצע פשע, זהו מעשה אתי, מאחר והוא תואם את מהותו.
זה יכול להיות נכון אולי לגבי פושעי אומות העולם. לפי מה שאדמו"ר הזקן מסביר בתניא שמהותו האמיתית של כל יהודי היא הנשמה האלוקית הטמונה בו, הרי שמעשים הנוגדים את הרצון האלוקי אינם תואמים את מהותו האמיתית כלל וכלל...:)
(ולמען האמת, על פי המוסבר בחסידות חב"ד בהרחבה, הרי שמצד האמת הפירוש המדוייק של "אין עוד מלבדו" הוא, שאכן אין שום מציאות חוץ מהקב"ה, אפילו הקליפות והסטרא-אחרא אינם מציאות נוספת. וממילא נמצא, שמהותו הפנימית והאמיתית ביותר של כל דבר היא המציאות האלוקית שלו, וכל פסע באשר הוא לא תואם את מהותה של אף בריאה אלוקית - נחותה ככל שתהיה!).

והייתי שמח לקבל תשובה על נקודה חשובה שהועלתה כאן:
האם תפקידנו כמעצבים לשרת את הלקוח, כולל רק את האינטרסים שלו, או גם את הבקשות שלו?
כאשר מדובר במכירת מוצר, השאלה פשוטה יותר, אבל השלט הזה הוא דוגמא מצויינת למקרה מסובך יותר.
הלקוח מבקש במפורש הרבה ציטוטים, אבל הוא גם רוצה שהשלט יהיה יפה. דרישות מנוגדים בהחלט. עומס ויזואלי מול פשטות ואסתטיות.
זה שאני מבליע את הציטוטים - לא פוגע באינטרסים של הלקוח (שלט יפה ומוצלח שיכבד את האירוע, ואולי גם יגרור מחמאות), אבל מנוגד לבקשות שלו.
ושוב - השלט לא בא לפרסם מוצר מסויים.

כמו שהבטחתי, מצורפת כאן הגירסה הראשונית של הקובץ. נראה שאותה ירונימוס הנכבד יאהב הרבה יותר...:):p:)

קבצים מצורפים

• שלט ראשוני כד טבת.png
    KB 460.8 · צפיות: 15

album

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
D I G I T A L
שופט/ת באתגר דריבל
נכתב ע"י yaronimus;927754:
שלום רון, תודה שבחרת לחלוק עמנו שוב. אין ספק שיש לך סגנון, אבל הייתי ממליץ להרחיב את הידע העיצובי והידע בהסטוריה של העיצוב והאמנות.
אני חושב שהמודעה הזו יותר טובה, אבל הנה כמה הערות -
1. הקישוטים (אתה יודע)
2. שני פונטים/משקלים יספיקו למלאכה (אפילו שלוש משקלים או משהו בוואריאציה הזו). זה קצת שרירותי ומתייחס להודעה.
3. אם מדובר
......
ממש חיכיתי לתגובתך...!!!

album

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
D I G I T A L
שופט/ת באתגר דריבל
השני באמת יותר אסטטי.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קיט ע'

קכא עָשִׂיתִי מִשְׁפָּט וָצֶדֶק בַּל תַּנִּיחֵנִי לְעֹשְׁקָי:קכב עֲרֹב עַבְדְּךָ לְטוֹב אַל יַעַשְׁקֻנִי זֵדִים:קכג עֵינַי כָּלוּ לִישׁוּעָתֶךָ וּלְאִמְרַת צִדְקֶךָ:קכד עֲשֵׂה עִם עַבְדְּךָ כְחַסְדֶּךָ וְחֻקֶּיךָ לַמְּדֵנִי:קכה עַבְדְּךָ אָנִי הֲבִינֵנִי וְאֵדְעָה עֵדֹתֶיךָ:קכו עֵת לַעֲשׂוֹת לַיי הֵפֵרוּ תּוֹרָתֶךָ:קכז עַל כֵּן אָהַבְתִּי מִצְוֹתֶיךָ מִזָּהָב וּמִפָּז:קכח עַל כֵּן כָּל פִּקּוּדֵי כֹל יִשָּׁרְתִּי כָּל אֹרַח שֶׁקֶר שָׂנֵאתִי:
נקרא  6  פעמים

אתגר AI

חשיפה כפולה • אתגר 130

לוח מודעות

למעלה