איך אפשר להוריד משם?המקורי של מתיבתא ר' חיים ברלין כאן https://jewishmusic.fm/דף-הבית-2?s=אום+אני+חומה&iva_search_keyword=Musicplay_Custom_Search&iva_search_input=אום+אני+חומה
אני לא יכול להגיב שם...מצורף
בביצוע המקורי - מרגש הרבה יותר
ובביצוע המזרוחניק
אפשר את המילים וההסבר של אם אני חומה?
זה אומר שאם עמ"י מתבצר כחומה אז הגויים לא יפגעו בו?
אולי יעזור.זה דחוף לי ברמותתתת
אני מפשת משמעות, לא מילים.אולי יעזור.
עזרה - מילים של השיר אום אני חומה
אני זקוקה בדחיפות למילים של השיר אום אני חומה באידיש( לאמיר דערציילן)www.prog.co.il
תראו בקובץ הנ"ל בכתב רש"י סמוך למילים של הפיוטאני צריכה הסבר יותר מופשט. מכירה כזה?
אני מפשת משמעות, לא מילים.
מאיפה הפרוש הזה? יש לך מקור?אום אני חומה / ר' אלעזר הקליר
אוֹם אֲנִי חוֹמָה
בָּרָה כַּחַמָּה
גֹּלָה וְסוּרָה
דָּמְתָה לְתָמָר
הַהֲרוּגָה עָלֶיךָ
וְנֶחֱשֶׁבֶת כְּצֹאן טִבְחָה
זְרוּיָה בֵּין מַכְעִיסֶיהָ
חֲבוּקָה וּדְבוּקָה בָּךְ
טוֹעֶנֶת עֻלָּךְ
יְחִידָה לְיַחֲדָךְ
כְּבוּשָׁה בַּגּוֹלָה
לוֹמֶדֶת יִרְאָתָךְ
מְרוּטַת לֶחִי
נְתוּנָה לְמַכִּים
סוֹבֶלֶת סִבְלָךְ
עֲנִיָּה סֹעֲרָה
פְּדוּיַת טוֹבִיָּה
צֹאן קָדָשִׁים
קְהִלּוֹת יַעֲקֹב
רְשׁוּמִים בְּשִׁמְךָ
שׁוֹאֲגִים הוֹשַׁע נָא
תְּמוּכִים עָלֶיךָ הוֹשַׁע נָא
פירוש
אוֹם – אומה (המעידה על עצמה)
• אֲנִי חוֹמָה – כפי שאומרת הרעיה, המסמלת לפי המסורת את כנסת ישראל, בשיר השירים (ח, י): אֲנִי חוֹמָה וְשָׁדַי כַּמִּגְדָּלוֹת אָז הָיִיתִי בְעֵינָיו כְּמוֹצְאֵת שָׁלוֹם.
• בָּרָה כַּחַמָּה – בהירה כשמש, לפי דימויה של הרעיה בשיר השירים ו, י: מִי זֹאת הַנִּשְׁקָפָה כְּמוֹ שָׁחַר יָפָה כַלְּבָנָה בָּרָה כַּחַמָּה אֲיֻמָּה כַּנִּדְגָּלוֹת.
• גּוֹלָה וְסוּרָה – יצאה לגולה, וסרו ממנה בניה. הביטוי מופיע בישעיהו מט, כא: וְאָמַרְתְּ בִּלְבָבֵךְ מִי יָלַד לִי אֶת אֵלֶּה וַאֲנִי שְׁכוּלָה וְגַלְמוּדָה גֹּלָה וְסוּרָה וְאֵלֶּה מִי גִדֵּל הֵן אֲנִי נִשְׁאַרְתִּי לְבַדִּי אֵלֶּה אֵיפֹה הֵם.
• דָּמְתָה לְתָמָר – אף זה דימוי לרעיה, המגלמת את כנסת ישראל לפי המסורת, לקוח משיר השירים (ז, ח) זֹאת קוֹמָתֵךְ דָּמְתָה לְתָמָר...
• הַהֲרוּגָה עָלֶיךָ וְנֶחֱשֶׁבֶת כְּצֹאן טִבְחָה – ישראל נהרגים על קידוש ה' כצאן העולה לפניו לקרבן, לפי תהלים מד, כג: כִּי עָלֶיךָ הֹרַגְנוּ כָל הַיּוֹם נֶחְשַׁבְנוּ כְּצֹאן טִבְחָה.
• זְרוּיָה בֵּין מַכְעִיסֶיהָ – מפוזרת בין הגויים, אויביה, כפי שנאמר בויקרא כו, לג: וְאֶתְכֶם אֱזָרֶה בַגּוֹיִם...
• חֲבוּקָה – כפי שאומרת הרעיה בשיר השירים ב, ו שְׂמֹאלוֹ תַּחַת לְרֹאשִׁי וִימִינוֹ תְּחַבְּקֵנִי, וראו גם שם, ח, ג.
• וּדְבוּקָה בָּךְ – לפי האמור בדברים ד, ד וְאַתֶּם הַדְּבֵקִים בַּה' אֱלֹהֵיכֶם חַיִּים כֻּלְּכֶם הַיּוֹם.
• טוֹעֶנֶת עֻלָּךְ – נושאת על עצמה את עול התורה או את עול קידוש ה'.
• יְחִידָה לְיַחֲדָךְ – היא העם היחיד המייחד את ה', באמירת שְׁמַע יִשְׂרָאֵל ה' אֱלֹהֵינוּ ה' אֶחָד.
• כְּבוּשָׁה – לחוצה, מדוכאת.
• לוֹמֶדֶת יִרְאָתָךְ – לפי האמור בדברים יד, כג ...לְמַעַן תִּלְמַד לְיִרְאָה אֶת ה' אֱלֹהֶיךָ כָּל הַיָּמִים.
• מְרוּטַת לֶחִי נְתוּנָה לְמַכִּים – סובלת מכות ויסורים מהאויבים, כפי שמעיד על עצמו ישעיהו הנביא (נ, ו) גֵּוִי נָתַתִּי לְמַכִּים וּלְחָיַי לְמֹרְטִים פָּנַי לֹא הִסְתַּרְתִּי מִכְּלִמּוֹת וָרֹק. כאן תיאורים אלו חלים על כנסת ישראל.
• סִבְלָךְ – סבל הגלות.
• עֲנִיָּה סֹעֲרָה – כך מתוארת ציון בישעיה נד, יא עֲנִיָּה סֹעֲרָה לֹא נֻחָמָה הִנֵּה אָנֹכִי מַרְבִּיץ בַּפּוּךְ אֲבָנַיִךְ וִיסַדְתִּיךְ בַּסַּפִּירִים.
• פְּדוּיַת טוֹבִיָּה – שנושעה ממצרים על ידי משה, שנקרא טוביה, לפי דברי ר' יהודה בר' עלאי המובאים במדרש ויקרא רבה א, ג אודות משה - "אף טוביה שמו הדא הוא דכתיב שמות ב) 'ותרא אותו כי טוב הוא' - כי טוביה הוא".
• צֹאן קָדָשִׁים – כדברי ה' ביד יחזקאל (לו, לז-לח) עוֹד זֹאת אִדָּרֵשׁ לְבֵית יִשְׂרָאֵל לַעֲשׂוֹת לָהֶם אַרְבֶּה אֹתָם כַּצֹּאן אָדָם. כְּצֹאן קָדָשִׁים כְּצֹאן יְרוּשָׁלִַם בְּמוֹעֲדֶיהָ כֵּן תִּהְיֶינָה הֶעָרִים הֶחֳרֵבוֹת מְלֵאוֹת צֹאן אָדָם...
• קְהִלּוֹת יַעֲקֹב – לפי דברי משה בברכתו בספר דברים לג, ד תּוֹרָה צִוָּה לָנוּ משֶׁה מוֹרָשָׁה קְהִלַּת יַעֲקֹב.
• רְשׁוּמִים בִּשְׁמֶךָ – שם ה' כלול בשם ישראל.
• שׁוֹאֲגִים – משמיעים מנהמת לבם, כפי שמופיע פועל זה בתהלים לח, ט: נְפוּגוֹתִי וְנִדְכֵּיתִי עַד מְאֹד שָׁאַגְתִּי מִנַּהֲמַת לִבִּי.
• הוֹשַׁע נָא – זוהי הפנייה הרווחת בכל ההושענות, והיא נשענת על פסוק ההלל מתהלים קיח, כה אָנָּא ה' הוֹשִׁיעָה נָּא אָנָּא ה' הַצְלִיחָה נָּא.
• תְּמוּכִים – סמוכים, נשענים.
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
26.09
כ"ג אלול
פתיחת
קורס מאסטר בשיווק דיגיטלי
מלגות גבוהות!
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קיט ר'
קנג רְאֵה עָנְיִי וְחַלְּצֵנִי כִּי תוֹרָתְךָ לֹא שָׁכָחְתִּי:קנד רִיבָה רִיבִי וּגְאָלֵנִי לְאִמְרָתְךָ חַיֵּנִי:קנה רָחוֹק מֵרְשָׁעִים יְשׁוּעָה כִּי חֻקֶּיךָ לֹא דָרָשׁוּ:קנו רַחֲמֶיךָ רַבִּים יי כְּמִשְׁפָּטֶיךָ חַיֵּנִי:קנז רַבִּים רֹדְפַי וְצָרָי מֵעֵדְוֹתֶיךָ לֹא נָטִיתִי:קנח רָאִיתִי בֹגְדִים וָאֶתְקוֹטָטָה אֲשֶׁר אִמְרָתְךָ לֹא שָׁמָרוּ:קנט רְאֵה כִּי פִקּוּדֶיךָ אָהָבְתִּי יי כְּחַסְדְּךָ חַיֵּנִי:קס רֹאשׁ דְּבָרְךָ אֱמֶת וּלְעוֹלָם כָּל מִשְׁפַּט צִדְקֶךָ: