השיר אבינו אב הרחמן

• פותח הנושא clip
  • פורסם בתאריך

clip

משתמש צעיר
עיצוב גרפי
עריכה והפקת סרטים
המרחם רחם עלינו...(השיר הידוע והותיק)

clip

משתמש צעיר
עיצוב גרפי
עריכה והפקת סרטים
תודה. האם יש את השיר הזה בהברה חסידית אחרת?

תמי1

משתמש מקצוען
בהברה חסידית או ליטאית?
יש לי חסידי וואקלי אם זה יעזור לך, של קאליש.

clip

משתמש צעיר
עיצוב גרפי
עריכה והפקת סרטים
כן בבקשה

תלתלי

משתמש פעיל
גם אני קופצת על האשכול אם יש בהברה ליטאית זה יעזור לי.
ביתי תחי' למדה את השיר בגן והיא משבשת את המילים נוראות.
חשבתי אולי להשיג לה את השיר ובבית בשקט בלי כל הקשקשת של הגן היא תלמד את המילים הנכונות.
מרוב שהיא בשגיאות לא עוזר מה שאני מנסה לשיר לה על מנת לתקן
יעזור לי מאוד.
תודה לכ העוזרים והמסיעים.
אשמח לאישי

תמי1

משתמש מקצוען
מצאתי בליטאית.

קבצים מצורפים

• 02 - אבינו אב הרחמן.mp3
    4.5 MB · צפיות: 411

א.א.

משתמש צעיר
לא יודעת לאיזה צורך אתם צריכים. [לא מדובר רק על השרשור הזה ספציפי, אלא על כל פעם שמבקשים שירים.
מה עם זכויות יוצרים???

אני חושבת שיש צורך לקבל ע"כ את רשות היוצר.
זה בדיוק כמו לקחת דיסק ולצרוב אותו - שזה אסור ע"פ הלכה....

תלתלי

משתמש פעיל
נכתב ע"י א.א.;1067111:
לא יודעת לאיזה צורך אתם צריכים. [לא מדובר רק על השרשור הזה ספציפי, אלא על כל פעם שמבקשים שירים.
מה עם זכויות יוצרים???

אני חושבת שיש צורך לקבל ע"כ את רשות היוצר.
זה בדיוק כמו לקחת דיסק ולצרוב אותו - שזה אסור ע"פ הלכה....

ביתי תחי' למדה את השיר בגן והיא משבשת את המילים נוראות.
חשבתי אולי להשיג לה את השיר ובבית בשקט בלי כל הקשקשת של הגן היא תלמד את המילים הנכונות.
מרוב שהיא בשגיאות לא עוזר מה שאני מנסה לשיר לה על מנת לתקן

אני לא עושה מזה כסף....

א.א.

משתמש צעיר
באתי רק לעורר,

בסדר, לך אני "מתירה":):):)
בתור אחת שמכירה את הצד השני, כואב לי לראות שצורבים/מעתיקים דיסקים.
אנשים משקיעים הרבה כסף והרבה זמן ונשמה כדי להוציא דיסקים
ואח"כ אנשים מעתיקים והמוציאים לא מצליחים לפעמים לכסות עלויות....

תמי1

משתמש מקצוען
ומה נראה לך שהאנשים שמבקשים פה שירים עושים איתם? הופעה בבנייני האומה בתשלום? צורבים ומוכרים למי שאין לו?
אחד צריך בשביל רקע למצגת, אחד צריך בשביל שהבת שלו תלמד את המילים, אחד בשביל שידע לשיר את זה בזמירות שבת ואחד בשביל שיעזור לו לישון בלילה. מה קופץ לכם כל פעם עם הזכויות יוצרים? אנשים לא מבקשים פה דיסקים שלמים לצרוב ולהאזין במקום לקנות, מה הסיפור?

תלתלי

משתמש פעיל
נכתב ע"י א.א.;1067221:
בסדר, לך אני "מתירה":):):)
בתור אחת שמכירה את הצד השני, כואב לי לראות שצורבים/מעתיקים דיסקים.
אנשים משקיעים הרבה כסף והרבה זמן ונשמה כדי להוציא דיסקים
ואח"כ אנשים מעתיקים והמוציאים לא מצליחים לפעמים לכסות עלויות....

נכתב ע"י תמי1;1067230:
ומה נראה לך שהאנשים שמבקשים פה שירים עושים איתם? הופעה בבנייני האומה בתשלום? צורבים ומוכרים למי שאין לו?
אחד צריך בשביל רקע למצגת, אחד צריך בשביל שהבת שלו תלמד את המילים, אחד בשביל שידע לשיר את זה בזמירות שבת ואחד בשביל שיעזור לו לישון בלילה. מה קופץ לכם כל פעם עם הזכויות יוצרים? אנשים לא מבקשים פה דיסקים שלמים לצרוב ולהאזין במקום לקנות, מה הסיפור?

מצגת זה תשלום בדרך כלל.
ואני לא יקנה דיסק שלם בשביל שיר אחד.עם זה גן וילדים או שאפילו אני יכולה להנות מעוד כמה שירים בדיסק הבנתי אבל השיר ישן נושן והדיסק (אם יש:eek:) עם מיטב השירים הישנים שאין לי מה לעשות איתם אז אני מבקשת שיר אחד...
טוב אולי אני יקפוץ ל"גלפז" לשאול איך וכמה יעלה לי השיר לקבל על הנגן:rolleyes:...

א.א.

משתמש צעיר
שוב...
באתי רק לעורר על כך לפני הימים הנוראים, ולא ספציפי על אף אחד ולא להתווכח.
כל אחד יעשה על פי דעתו,

תמי1

משתמש מקצוען
מצגת זה בתשלום על המצגת ולא משנה איזה שירים שמת ברקע.
בכולופן, עכשיו דיברתי עם מו"צ והוא אמר לי שאם השיר הספציפי לא יזיק את המפיק ולא יפסיד לו כסף- אז מותר להשתמש. כלומר, כמו שאת אומרת, לא תיקני את הדיסק בשביל שיר אחד? את יכולה לצרוב את השיר ממישהו ולהשתמש, כמובן לא לשימוש מסחרי. ושימוש מסחרי זה אומר להרוויח כסף על השיר עצמו, כמו לצרוב אותו ולמכור (לא כליווי למצגת ולא כשיר למקהלה שאז אנשים לא משלמים על השיר הזה דווקא.)
כל מי שרוצה להגיב- בבקשה בזהירות, מדובר בתשובה של ת"ח עצום!!

SmarTune

משתמש פעיל
סאונד והפקות אולפן
עריכה והפקת סרטים
אני אתנסח בקצרה (ובעדינות?) עד כמה שאני יכול.
גם אם קיבלת תשובה מת"ח שפירשת אותה כך את מטעה הרבה אנשים שקוראים את ההודעה הזו ומשתמע מההודעה שלך שהכל פרוץ הכל מותר, מותר לקחת איזה שיר שרוצים לכל מצגת,מותר להוריד שירים כל זמן שזה לא דיסקים שלמים.
ולפי איזה מדד בדיוק בודקים אם זה גורם לנזק למפיק/זמר או לא? תשאלו כל זמר אם זה מזיק לו או אם הוא מוחל על זה, כן אתם יכולים לנחש לבד את התשובה....
גם אם מישהו כאן מחפש לעצמו היתרים ומוצא....שלא ישתף בהם אחרים ויטעה אותם.

א.א.

משתמש צעיר
לתמי 1
אם זה לא לשימוש מסחרי אלא לעצמו בלבד, אז מי יקנה דיסקים??? למי אם כן מיועדים הדיסקים?
כן זה גורם נזק, שהמפיק הרויח פחות.

תמי1

משתמש מקצוען
קראתם מה כתבתי? שיר בודד לשימוש פרטי!
לא משתמע מדברי בכלל שהכל מותר ושהכל פרוץ. אמרתי מילה במילה את הפסק ואת הפרוש נתתם אתם. לא פירשתי כלום!
וכיון שאנחנו אנשים יראי ה' אנחנו ישרים מספיק כדי להחליט בדברים האלה בצורה אמיתית.
מי שצריך את השיר אבינו אב הרחמן לא ילך ויקנה את הדיסק של חיים בנט בשבילו. נכון? והוא גם בחיים לא תכנן לקנות אותו לשום צורך ולכן מותר לו לבקש ממישהו. נקודה. זה הפסק ולא הפרוש שלו. שכל אחד ישאל את הרב שלו ולא יחזיק מעצמו חז"ל קטן.

שמואל גרינשטיין

יותר מעצב מגרפיקאי
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי DIP
צילום מקצועי
D I G I T A L
נכתב ע"י תלתלי;1067238:
מצגת זה תשלום בדרך כלל.
ואני לא יקנה דיסק שלם בשביל שיר אחד.עם זה גן וילדים או שאפילו אני יכולה להנות מעוד כמה שירים בדיסק הבנתי אבל השיר ישן נושן והדיסק (אם יש:eek:) עם מיטב השירים הישנים שאין לי מה לעשות איתם אז אני מבקשת שיר אחד...
טוב אולי אני יקפוץ ל"גלפז" לשאול איך וכמה יעלה לי השיר לקבל על הנגן:rolleyes:...

לא יודעת איזו גירסא העלו פה. אבל דווקא השיר הזה נמצא בדיסק שהייתי ממליצה לך לרכוש. זה דיסק של שירי הימים הנוראים של חיים בנט. אצלנו הוא מתנגן כל שנה במשך כל התקופה (עם עוד כמה דיסקים דומים) זה מעורר, מרגש, מכניס לאוירה.
שנה טובה
חני

SmarTune

משתמש פעיל
סאונד והפקות אולפן
עריכה והפקת סרטים
...אם את גילית את הנוסחה מה מזיק לאומן המבצע ומה לא שתפי אותנו גם בזה, שנדע בדיוק איך מחשבים את זה ואז נוכל לקחת כל דיסק חדש שיוצא לשוק, לבחור מתוכו את הלהיט/השיר הכי יפה בדיסק הרי בכל דיסק יש בד"כ אחד כזה ולא יותר ,לצרוב אותו (כן כן לשימוש אישי ולא מסחרי) "הרי ממילא לא תכננו לקנות את הדיסק" וגמרנו. לא צריך לקנות יותר דיסקים, יש לנו כבר פסק הלכה שמותר לצרוב. אני בטוח שבמידה ויש 2 להיטים בדיסק אני תמיד יכול להגיד לשכן שלי לצרוב לעצמו את הלהיט השני ולעשות "החלפות" זה לא יזיק לאומן הרי ממילא צרבנו :)

אני לא אגיד שמעולם לא שמעתי שיר צרוב וכו' אני ממש לא מתיימר להיות כזה, אבל לקחת איזה פסק הלכה ולנופף בו? חבל...

אגב, לאלו שבאמת מאמינים בזה הייתי מציע לבדוק מדוע בכל הדיסקים שיוצאים לאחרונה כתוב שהדיסק מושכר ל50 שנה. כן, יש לזה סיבה הלכתית, אם אני לא טועה זה פסק של ר' ניסים קרליץ שמונע לגמריי לעשות שימוש גם בשיר אחד (לאלו שחשבו לעצמם להתיר) חפשו טוב ותמצאו.

2 הגרסאות לשיר של ר' חיים בנט שהועלו לפה "זיכו" עד עכשיו 80 איש (נכון לכתיבת שורות אלו).
הייתי מציע למי שהעלה את השירים לכאן להורדה להתקשר לר' חיים בנט ולשאול אם אולי זה קצת מזיק לו ש-80 איש הורידו את השיר שלו אני כמעט בטוח שלא... אבל, אולי קצת?....מי יודע.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  106  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה