השותפה שלי בעסק

מחברת1

משתמש צעיר
ב"ה

הייתי שכירה. עבדתי בעבודה טובה אך תובענית, כל יום שמונה שעות, לקום מוקדם בבקר , לארגן את כל הפיצקלאך, להלביש להאכיל לפזר במעונות ובגנים להעביר כרטיס תוך כדי סידור הדופק מהריצה המטורפת ומבטים חפוזים לכיוון המנהלת לוודא שהיא כועסת רק קצת ולא ממש מתפרצת.

בשעה ארבע הייתי מגיעה למעון ישר מהעבודה לא מספיקה לנשום וכבר משמרת שניה, יחס לילדים, משחקים, אוכל, בישולים כביסות, השכבות וכבר מגיע יום עבודה נוסף וחוזר חלילה.

בסוף החודש הגיע התלוש, נחמד, הייתי אומרת, סכום שמכסה את המעונות ועוד קצת טיטולים, לא יותר.

יום אחד נפל לי האסימון.

זה היה אחרי כנס מיוחד של מט"י באזור מגורי, יצאתי מהכנס וידעתי. זהו, אפתח עסק, אהיה עצמאית, אעבוד בשעות שנוחות לי, אגרוף הון, אעסיק עובדות תחתי ואוכל לנוח.

היה לי רעיון מבריק, שכל יועצי הכלכלה ששמעו עליו, תמכו ועודדו וזרזו אותי ליישם, והתחלתי.

הקמתי עסק בשתי ידי, התחלתי לעבוד, לא שמונה שעות כמו בעבודה הקודמת אלא עשרים וארבע שעות, כן. עשרים וארבע וגם זה לא היה מספיק.

בעלי גויס גם הוא בלית ברירה לעבודה הקשה. שנינו כמעט לא ישנו לילות.

העסק גדל וצמח הלקוחות התרבו מיום ליום, התחזיות התממשו מעל המצופה. ישתבח שמו.

פעם בחודש הייתי מרגישה כדור של לחץ בחזה, זה היה כאשר קבלתי טלפון מהנהלת חשבונות, אנא הכיני כסף למע"מ.

כן, אני זאת שעבדתי קשה, לא ישנתי בלילות, עמדתי בלחץ התשלומים, התנהלתי מול ספקים, סחבתי על גבי סחורה עד שגופי נחלש, ניהלתי את העובדות וגם הייתי המנקה של המשרד.

אבל כנראה שיש לי שותפה שעבדה קשה לפחות כמוני וצריכה להרוויח, המדינה.

השותפה קיבלה את משכורתה נאמנה כל חמש עשרה לחודש.

אבל אני בעלת העסק הייתי צריכה לקחת הלוואה בשביל המשכורת שלה.

למה? מאיפה אשלם? הלקוחות אמורים לשלם שוטף פלוס אבל הפלוס נהיה עוד פלוס ועוד פלוס, עד שמחוסר ברירה נאלצתי להכניס עובדת נוספת שתהיה אחראית רק על גביית הכספים.

אבל במע"מ יש רק שוטף בלי פלוסים. יש תאריך ואסור לחרוג. מנין אביא את הכסף?

היו חודשים מזהירים, בהם נכנסו תשלומים בזמן, כבר חיכיתי בקוצר רוח לרווח, לנשימה העמוקה שאוכל לקחת, אבל הכסף שהיה תמיד הלך לרכישה חדשה של סחורה.

אבל אז הגיע סוף שנה ושוב טלפון מהנהלת חשבונות.

גברת יש מס הכנסה, צריך לשלם.

---

חיי הפכו לבלתי נסבלים.

ילדי היו חוזרים כל יום ישירות למשרד, מה לעשות אמא עובדת, צריך פרנסה או לא?

ארוחות הצהרים הפכו לקלילות וכללו שניצלוני תירס וגוונו במנה חמה ולקינוח חטיפים.

פניות רגשית ונפשית לא היתה בכלל, כל כולי תפוסה בעבודת הפרך.

כולם אמרו לי לחכות, היועצים אמרו שהעסק מוצלח וצריך רק לחכות שיכנס למסלול,

חיכיתי חודש, חיכיתי חודשיים, שנה שנתיים שלוש וזהו,

בשנה הרביעית החלטתי שלא עוד. לא מוכנה למכור את שפיותי, את נפשי, את גופי, את ילדי ואת משפחתי בעד שום הון שבעולם בפרט שההון הוא רק פאטה מורגנה.

החלטתי למכור את העסק. ומכרתי.

קיבלתי סכום הגון, ושמחתי.

תיכננתי שאקנה דירה ובדמי השכירות אשתכר, וגם אחזור להיות שכירה בעבודה קטנה.

ושוב הודעה מהנהלת חשבונות,

גברת שכחת, את לא המוכרת היחידה,

יש כאן עוד משהי שעבדה קשה לשווק את העסק, לתמחר אותו, לשבת בפגישות אין סופיות, שנסעה נסיעות ארוכות ומפרכות.

יש כאן עוד משהי שהתאכזבה ביחד איתך, וגם בכתה בלילות שאף אחד לא ראה, שכמעט איבדה את הנשימה והיתה לחוצה ימים שלימים שאולי העסק לא ימכר והחיים ימשיכו להיות גהינום. ושהבית שלה כמעט ולא תיפקד.

כן המדינה.

גם היא רוצה להרוויח משהו. מגיע לה.

היא לא מבקשת ממש חצי חצי היא מתחשבת בך ורוצה רק עשרים וחמש אחוז. על מה את בוכה. מה קרה?

זה מגיע לה בצדק וביושר, על פי חוק.

נשמתי נשימה עמוקה והמשכתי הלאה, רכישת דירה.

הכסף הספיק לדירה ישנה ומוזנחת באזור לא הכי הכי אבל עדין דירה עם פוטנציאל עתידי.

ישבנו אצל העורך דין לחתימת החוזה.

תוך כדי דיבור והסבר על רכישת הדירה הוא מדווח שיגיע לנו שובר תשלום של מס ----?

מס מה? כן מס, זו לא דירה ראשונה נכון?

אז צריך לשלם.

למה למי?

למדינה.

למה? המדינה מכרה?

ועוד הוא ממשיך, מהיום תצטרכי לשלם מס על הכנסות מהשכרת הדירה.

למה המדינה קנתה?

את קנית אבל המדינה גם שותפה לקניה. לא?

לא מבינה, המדינה כבר קיבלה את שלה כל חודש בזמן העסק, קיבלה את שלה במכירת העסק, תקבל את שלה בקניית הדירה.

אבל עכשיו מה היא קשורה?

בסך הכל רציתי קצת לחיות, קצת לנשום, רק קצת!

להרוויח טיפ טיפה כסף כדי שאוכל לקנות דברים בסיסיים.

אך כנראה שבמדינה הזו, זה מצרך חוקי רק לחברי הכנסת.

בשלב זה כבר ממש התערערתי נפשית.

חזרתי הביתה, נכנסתי למיטה ולא רציתי לצאת.

סדר היום שלי סבב סביב פסיכיאטרים ופסיכולוגים, הלחץ האיום מן הפרנסה שיתק את כולי, הערך העצמי שלי נחת לתהומות, המצב רוח המדוכא תרם לאווירה הכללית.

הבשורה המשמחת היא שביטוח לאומי הכיר בי כנכה.

ומהיום המדינה מפרנסת אותי.

דיו וקסת

משתמש מקצוען
תגובת השותפה:

ייצרתי לה תשתיות, ביוב, מים, חשמל, גז, טלפון, תאורת רחוב, ציוויליזציה.

בניתי לה כבישים, גשרים, מחלפים, מדרכות, רמזורים, כיכרות, פארקים.

שמרתי על ביטחונה בחזית ובעורף, ביטחון פנים וביטחון חוץ, משטרה, צבא, כיבוי אש, מג"ב, יחידות חילוץ, אבטחה, כור גרעיני, כיפת ברזל.

הקמתי ומימנתי לה מוסדות ציבור, בתי ספר, אוניברסיטאות, מכוני מחקר, בתי חולים, בתי משפט.

שילמתי לה קצבאות ילדים, קצבאות זקנה, קצבאות נכות, הבטחת הכנסה, דמי אבטלה, חופשת לידה, דתות.

סבסדתי לה תחבורה ציבורית, מוצרי מזון בסיסיים, תרופות, טיפולים רפואיים, חיסונים.

על חשבון מי בדיוק זה אמור להיות?

נערך לאחרונה ב:

מטאלי

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
ב"ה

הייתי שכירה. עבדתי בעבודה טובה אך תובענית, כל יום שמונה שעות, לקום מוקדם בבקר , לארגן את כל הפיצקלאך, להלביש להאכיל לפזר במעונות ובגנים להעביר כרטיס תוך כדי סידור הדופק מהריצה המטורפת ומבטים חפוזים לכיוון המנהלת לוודא שהיא כועסת רק קצת ולא ממש מתפרצת.

בשעה ארבע הייתי מגיעה למעון ישר מהעבודה לא מספיקה לנשום וכבר משמרת שניה, יחס לילדים, משחקים, אוכל, בישולים כביסות, השכבות וכבר מגיע יום עבודה נוסף וחוזר חלילה.

בסוף החודש הגיע התלוש, נחמד, הייתי אומרת, סכום שמכסה את המעונות ועוד קצת טיטולים, לא יותר.

יום אחד נפל לי האסימון.

זה היה אחרי כנס מיוחד של מט"י באזור מגורי, יצאתי מהכנס וידעתי. זהו, אפתח עסק, אהיה עצמאית, אעבוד בשעות שנוחות לי, אגרוף הון, אעסיק עובדות תחתי ואוכל לנוח.

היה לי רעיון מבריק, שכל יועצי הכלכלה ששמעו עליו, תמכו ועודדו וזרזו אותי ליישם, והתחלתי.

הקמתי עסק בשתי ידי, התחלתי לעבוד, לא שמונה שעות כמו בעבודה הקודמת אלא עשרים וארבע שעות, כן. עשרים וארבע וגם זה לא היה מספיק.

בעלי גויס גם הוא בלית ברירה לעבודה הקשה. שנינו כמעט לא ישנו לילות.

העסק גדל וצמח הלקוחות התרבו מיום ליום, התחזיות התממשו מעל המצופה. ישתבח שמו.

פעם בחודש הייתי מרגישה כדור של לחץ בחזה, זה היה כאשר קבלתי טלפון מהנהלת חשבונות, אנא הכיני כסף למע"מ.

כן, אני זאת שעבדתי קשה, לא ישנתי בלילות, עמדתי בלחץ התשלומים, התנהלתי מול ספקים, סחבתי על גבי סחורה עד שגופי נחלש, ניהלתי את העובדות וגם הייתי המנקה של המשרד.

אבל כנראה שיש לי שותפה שעבדה קשה לפחות כמוני וצריכה להרוויח, המדינה.

השותפה קיבלה את משכורתה נאמנה כל חמש עשרה לחודש.

אבל אני בעלת העסק הייתי צריכה לקחת הלוואה בשביל המשכורת שלה.

למה? מאיפה אשלם? הלקוחות אמורים לשלם שוטף פלוס אבל הפלוס נהיה עוד פלוס ועוד פלוס, עד שמחוסר ברירה נאלצתי להכניס עובדת נוספת שתהיה אחראית רק על גביית הכספים.

אבל במע"מ יש רק שוטף בלי פלוסים. יש תאריך ואסור לחרוג. מנין אביא את הכסף?

היו חודשים מזהירים, בהם נכנסו תשלומים בזמן, כבר חיכיתי בקוצר רוח לרווח, לנשימה העמוקה שאוכל לקחת, אבל הכסף שהיה תמיד הלך לרכישה חדשה של סחורה.

אבל אז הגיע סוף שנה ושוב טלפון מהנהלת חשבונות.

גברת יש מס הכנסה, צריך לשלם.

---

חיי הפכו לבלתי נסבלים.

ילדי היו חוזרים כל יום ישירות למשרד, מה לעשות אמא עובדת, צריך פרנסה או לא?

ארוחות הצהרים הפכו לקלילות וכללו שניצלוני תירס וגוונו במנה חמה ולקינוח חטיפים.

פניות רגשית ונפשית לא היתה בכלל, כל כולי תפוסה בעבודת הפרך.

כולם אמרו לי לחכות, היועצים אמרו שהעסק מוצלח וצריך רק לחכות שיכנס למסלול,

חיכיתי חודש, חיכיתי חודשיים, שנה שנתיים שלוש וזהו,

בשנה הרביעית החלטתי שלא עוד. לא מוכנה למכור את שפיותי, את נפשי, את גופי, את ילדי ואת משפחתי בעד שום הון שבעולם בפרט שההון הוא רק פאטה מורגנה.

החלטתי למכור את העסק. ומכרתי.

קיבלתי סכום הגון, ושמחתי.

תיכננתי שאקנה דירה ובדמי השכירות אשתכר, וגם אחזור להיות שכירה בעבודה קטנה.

ושוב הודעה מהנהלת חשבונות,

גברת שכחת, את לא המוכרת היחידה,

יש כאן עוד משהי שעבדה קשה לשווק את העסק, לתמחר אותו, לשבת בפגישות אין סופיות, שנסעה נסיעות ארוכות ומפרכות.

יש כאן עוד משהי שהתאכזבה ביחד איתך, וגם בכתה בלילות שאף אחד לא ראה, שכמעט איבדה את הנשימה והיתה לחוצה ימים שלימים שאולי העסק לא ימכר והחיים ימשיכו להיות גהינום. ושהבית שלה כמעט ולא תיפקד.

כן המדינה.

גם היא רוצה להרוויח משהו. מגיע לה.

היא לא מבקשת ממש חצי חצי היא מתחשבת בך ורוצה רק עשרים וחמש אחוז. על מה את בוכה. מה קרה?

זה מגיע לה בצדק וביושר, על פי חוק.

נשמתי נשימה עמוקה והמשכתי הלאה, רכישת דירה.

הכסף הספיק לדירה ישנה ומוזנחת באזור לא הכי הכי אבל עדין דירה עם פוטנציאל עתידי.

ישבנו אצל העורך דין לחתימת החוזה.

תוך כדי דיבור והסבר על רכישת הדירה הוא מדווח שיגיע לנו שובר תשלום של מס ----?

מס מה? כן מס, זו לא דירה ראשונה נכון?

אז צריך לשלם.

למה למי?

למדינה.

למה? המדינה מכרה?

ועוד הוא ממשיך, מהיום תצטרכי לשלם מס על הכנסות מהשכרת הדירה.

למה המדינה קנתה?

את קנית אבל המדינה גם שותפה לקניה. לא?

לא מבינה, המדינה כבר קיבלה את שלה כל חודש בזמן העסק, קיבלה את שלה במכירת העסק, תקבל את שלה בקניית הדירה.

אבל עכשיו מה היא קשורה?

בסך הכל רציתי קצת לחיות, קצת לנשום, רק קצת!

להרוויח טיפ טיפה כסף כדי שאוכל לקנות דברים בסיסיים.

אך כנראה שבמדינה הזו, זה מצרך חוקי רק לחברי הכנסת.

בשלב זה כבר ממש התערערתי נפשית.

חזרתי הביתה, נכנסתי למיטה ולא רציתי לצאת.

סדר היום שלי סבב סביב פסיכיאטרים ופסיכולוגים, הלחץ האיום מן הפרנסה שיתק את כולי, הערך העצמי שלי נחת לתהומות, המצב רוח המדוכא תרם לאווירה הכללית.

הבשורה המשמחת היא שביטוח לאומי הכיר בי כנכה.

ומהיום המדינה מפרנסת אותי.

זה אמיתי???;)

תגובת השותפה:

ייצרתי לה תשתיות, ביוב, מים, חשמל, גז, טלפון, תאורת רחוב, ציוויליזציה.

בניתי לה כבישים, גשרים, מחלפים, מדרכות, רמזורים, כיכרות, פארקים.

שמרתי על ביטחונה בחזית ובעורף, ביטחון פנים וביטחון חוץ, משטרה, צבא, כיבוי אש, מג"ב, אבטחה.

הקמתי ומימנתי לה מוסדות ציבור, בתי ספר, מכוני מחקר, בתי חולים, בתי משפט.

שילמתי לה קצבאות ילדים, קצבאות זקנה, קצבאות נכות, הבטחת הכנסה, דמי אבטלה, חופשת לידה.

סבסדתי לה תחבורה ציבורית, מוצרי מזון בסיסיים, תרופות, טיפולים רפואיים, חיסונים.

על חשבון מי בדיוק זה אמור להיות?

וקרל מרקס היה מוסיף עוד טיפטיפה: תביאו לאמא אדמה גם את שאר הכסף וקבלו תלושים לרכישת מזון ומוצרי צריכה בסיסיים, תחי אמא ישראל, יחי הסוציאליזם, יחי הקומוניזם...

מוישה

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
עריכה תורנית
איזה פופולרי זה להגיד שהמדינה עושקת וגונבת ולוקחת את כל עמלנו. אבל הגיע הזמן להתבגר, המדינה זה אני ואתה, וגם נציג חרדי לא היה מנהל את זה אחרת. צריך ללמוד ממש מעט על כלכלה מדינית, ולהבין מה המשמעות של המסים, מה אנחנו מקבלים בתמורה. בכלל מקומם לשמוע דברים כאלו מאדם שהוא [לכאורה] חלק מהציבור החרדי שדווקא הוא דוגל ב'מדינת רווחה'. אני לא מרחיב בזה, וגם לא מתכונן לדון בזה, רק מעורר קלות שיש כמה דברים ללמוד לפני שפותחים את הפה.
כמובן שאין בדברים בכדי לגרוע מתחושת הכאב המוצדקת. לגמרי הזדהיתי עם התחושות, והכתיבה בהחלט נפלאה.

נערך לאחרונה ב:

יוסף שחק

משתמש סופר מקצוען
הכתיבה סוחפת ומרגשת,
לעצם העניין, ברור שבמדינת ישראל יש מיסים ובירוקרטיה עצומים (אגב, על בירוקרטיה משלמים! מאות אלפי עובדי מדינה עם תנאי שכר מנקרי עיניים שעיקר עבודתם זה לתקוע כל מה שאמור לזוז)
תכלס' , בישראל יועצי מס מקצועיים מרויחים יותר מרואי חשבון.. (וכל רואה חשבון הוא בהגדרה גם יועץ מס)

נקודה אחת

משתמש סופר מקצוען
עוד אחד מסמני הגלות....
כל ההתעסקות עם השותפה הבולענית הזו.
ברררררר...... איפה שאני גרה פותחים סוגרים עסקים כמו פיסטוקים. ובאמת זה נשמע רע רק לקרוא את התיאור החי והמפעפע הזה..
בן אדם פותח עסק, כמה תקוות, כמה ציפייה ובום.. נכנס למערבולות שסופה מי ישורינו.
ישועות ונחמות לאמא הזו שלקחה את הקללה של בעלה קצת יותר מידי לטעמי.. אבל לא שופטת. ככה זה היום. כולנו משוגעים ובתוך סחרחרה כזו של הישרדות.
ואם זה אמיתי וזו את מאחורי המילים, אז שה' ישמח אותך במהרה בנחת אמיתית ושלווה וכל הישועות..
פרנסה מעופפת לכל עם ישראל.

מי יודע מה עדיף לבן או שחור . אה אבא,מסכנים הילדים שלך.תרחם עליהם כבר מכל השותפים שרוצים לקחת להם את הגשמיות והרוחניות. אוף.

אשר שרבר

משתמש סופר מקצוען
אם כל הביקורת על החרדים שלא מוכנים להפנים על הצורך בתשתיותץ ביוב וכל מיני כאלה, אני לגמרי מסכים איתך, הם חופרים בכיס ומוציאים ממה שאין, אין צדק ואין שוויון.

אבל זה לא הנושא כאן, אלא הכתיבה, והיא, מקסימה, זורמת, קראתי מהתחלה לסוף במהירות בקלילות, בלי להיעצר, והזדהתי. קצת הומור קצת חדות, מקסים.

מטאלי

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
בכלל מקומם לשמוע דברים כאלו מאדם שהוא [לכאורה] חלק מהציבור החרדי שדווקא הוא דוגל ב'מדינת רווחה'. אני לא מרחיב בזה, וגם לא מתכונן לדון בזה, רק מעורר קלות שיש כמה דברים ללמוד לפני שפותחים את הפה

גם אני אין בכוונתי לדון בזה ולכן דברי אינם מכוונים כנגד @מוישה האגדי, רק אומר שדווקא חרדיותינו מאפשרת לנו להלין על המיסים כאן הרבה מעבר למה שלחפשי הכללי יתאפשר להלין.
אנו כציבור שומר מצוות מודרים באופן גורף ממיטב ההוצאות הכלליות במדינה כשאפילו את הקצבאות המיתולוגיות שהמדינה חילקה מתוקף היותה מדינה בעלת משנה סוציאלית סדורה כבר שללו מאיתנו, צאו וחשבו כמה מכספי המיסים שלכם חוזרים אליכם כפי שהיה אמור להיות, נאדה!

כשברקע, חינגאות, מסיבות, ואירועי תרבות שאין בינן לבין תרבות כי הוא זה, סבסוד שכר לימוד אגדי לסטודנטים, תשלומי קצבאות לחד הוריות שמשום מה נפוץ יותר במגזר הכללי, אחזקת אסירים ובני משפחותיהם, הוצאות שיטור ואבטחה שמתיתרים ברובם בהלך הרוח וחיי הדתי האדוק ועוד כהנה וכהנה, שאת כל זאת צריכים לשלם גם בני הציבור החרדי כ @מחברת1 המשקיעים את אונם והונם ברכישת דירות נוספות למען השיא צאצאיהם בבוא הזמן, שלא כחופשיים הזורקים צאצאיהם לכלבים על פי רוב. או בכספי המיסים שיגבו מהם שלעולם לא יראו את תוצאותיהם ולו עשירית מהם שוב???

ולבסוף אין לנו להלין על כך???

עד כאן.

התגובה עמדה לי כגוש בגרון ועל כאן ביטאתי זאת כאן, אשמח אם לא ימצאו לנכון להפוך את זה לפולמוס ולו עבור @מוישה .

Natan Galant

כתיבה שדגה לך לקוחות, ובכמויות!
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
עריכה תורנית
עיצוב ואדריכלות פנים
מדהים. מיוחד ביותר.
המסר משונן וחד ביותר, מזמין דיון סוער... @אבימי

הסגנון מאוד מזכיר את א.מ. אמיץ, בייחוד העיסוק האובססיבי בכסף. (וזה בסדר גמור, רק מציין.)
הכתיבה מאוד מאוד טובה, תופסת את הקורא באוזניים ומכריחה אותו להמשיך עד לסוף. יש לי תיאוריה שככל ונושא הכתיבה קרוב ללב הכותב, כך החומר הכתוב יוצא טוב יותר ותופס יותר.
ולכן, נשאל: האם אכן היה עסק ונמכר?

מטאלי

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
יש לי תיאוריה שככל ונושא הכתיבה קרוב ללב הכותב, כך החומר הכתוב יוצא טוב יותר ותופס יותר.
חושבני שכל כתב/סופר יסכים עם קביעתך והדברים ברורים.
אגב לדעתי זו נקודה נכונה בכל אמנות שהיא, נגינה, כתיבה, שירה, ציור וכו' וכו' ואפילו באמנות הדיבור, המרצה המוצלח הוא זה שיודע לדבר על נושאים הקרובים לליבו, ההצלחה כבר מובטחת...

Natan Galant

כתיבה שדגה לך לקוחות, ובכמויות!
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
עריכה תורנית
עיצוב ואדריכלות פנים
חושבני שכל כתב/סופר יסכים עם קביעתך והדברים ברורים.
אגב לדעתי זו נקודה נכונה בכל אמנות שהיא, נגינה, כתיבה, שירה, ציור וכו' וכו' ואפילו באמנות הדיבור, המרצה המוצלח הוא זה שיודע לדבר על נושאים הקרובים לליבו, ההצלחה כבר מובטחת...
החוכמה היא לקחת נושא שרחוק מאיתנו, ולהבין שעד שלא נמצא דרך להפוך אותו למעניין וקרוב לליבנו - לא נצליח להציג אותו (לכתוב לצייר לנאום) בצורה טובה.

אולי מעניין אותך גם...