מידע שימושי השבת אבידה חסד?

יוצרת בינה

משתמש צעיר
לאחרונה קרה לי כמה פעמים שנאבד לי חפץ ואחר כך ידעתי היכן איבדתי אותו, הגעתי למקום זמן קצר אחר כך. וכמה לא מפתיע, הוא נלקח לצורך השבת אבידה, נאלצתי לעבור מסע שלם לחפשו עד שמצאתי מודעה קטנה בעיתון.
אוסיף ואומר כי אני מעריכה מאוד את האנשים שלוקחים זאת על עצמם, אבל לא כדאי שנפסיק לקחת מיד ונחכה קצת, לראות האם המאבד חוזר למקום האבדה, או לפחות להשאיר פתק במקום בו נמצאה האבדה, שכשיחזור המאבד יוכל לפחות לדעת אצל מי היא.
שנזכה תמיד לעשות חסד בשלמות, ושוב אדגיש כי אין לי ח"ו שום תלונה על אנשים צדיקים שרוצים רק לעשות טוב, רק הארתי נקודה חשובה לתשומת לב מנסיון וחיפוש מפרך , שיכל להחסך

-דינה-

משתמש פעיל
אבל לא כדאי שנפסיק לקחת מיד ונחכה קצת, לראות האם המאבד חוזר למקום האבדה,
איך נדע אם זה מיד או שעבר זמן?
איך נדע אם המאבד יבוא מיד או שלבינתיים מישו אחר יבוא ויטול?
השאיר פתק במקום בו נמצאה האבדה,
נשמע לי כמו הפיתרון המושלם. רעיון נהדר

סבא ישראל

משתמש מקצוען
לפי ההלכה כל דבר שהניחו אותו אסור להרים אותו כדי לקיים מצות השבת אבידה

סבא ישראל

משתמש מקצוען
הכוונה שהשבת אבידה מקיימים רק בחפץ שנפל למאבד שאין סיכוי שהוא ייזכר אפוא הוא שם אותו חפץ שרואים שהניחו אותו משאירים אותו במקום כדי שהמאבד ייזכר אפוא הוא הניח אותו

סבא ישראל

משתמש מקצוען
הבעיה מתחילה במקומות שידוע שהחפץ לא יישאר הרבה זמן שם לדוגמא ארנק על ספסל אוטובוס או במקום שהמנקים זורקים הכל לפח

rami swisa

משתמש רשום
עימוד ספרים
צילום מקצועי
אין פתרון לזה, כבר כמה פעמים מצאתי חפץ לא ידוע מתי אבד, ואם נשאיר אותו או שאדם כמוני יקח וירצה לעשות השבת אבידה, או שימצא את זה גוי / עובד זר / עובד עיריה / פעול ערבי וכד' שנמצאים בכל מקום ויקח לעצמו וכמובן לא יעשה השבת אבידה. ולכן ישנה תמיד התלבטות האם לקחת או לא, עיקרה ההתלבטות היא האם באמת אני יצליח לעשות השבת אבידה או יניח במקום שאולי יגיע המאבד או שמישהו אחר יתעסק עם זה. כמובן שהכי טוב היה לשים מיד פתק אבל בדר"כ אדם לא מסתובב עם דפים או כלי כתיבה ברחוב והוא גם תמיד ממהר לאיזה מקום כך שלא יחפש כעת דף ועט ממישהו. אב מה עושים לוקחים ואומרים שיותר מאוחר נשים פתק ואז לפעמים זה נהיה ממש מאוחר כי.. או ששוכחים או שמתעצלים כי זה רחוק ממקום המגורים וכד'. במקרה כזה הכי טוב שהמאבד ישים פתק בולט שאבד לו ואז כשהמוצא יעבור שם שוב יזכר ויוכל בנקל להשיב.
1עד היום יש לי רב קו של בחורה / ילדה שמצאתי לפני כמה שנים ועדיין לא מצאתי את הבחורה שעונה על השם ר. עממי (ויש בו כסף).
2גם מצאתי עגיל מכסף אמיתי בגינה בבני ברק בשביעי של פסח לפני שנה וחצי.
3וסך כסף שנמצא ברח' אבן גבירול בבני ברק לפני שבוע.
4ורחפן ששייך כנראה לילד מרחוב סוקולוב ב"ב תליתי מודעות באיזור ולא חזרו אליי.
בקיצור אולי דרך כאן מישהו ימצא את אבידתו לפחות 0527178750

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  102  פעמים

אתגר AI

קוביסט • אתגר 144

לוח מודעות

למעלה