התייעצות הר יונה ועכו, מה מהם עדיף?

ר. המוסד

משתמש מקצוען
ומרושת ברכבות ומטרוניות ובעתיד רקל"ה וכו

ר. המוסד

משתמש מקצוען
אני סבור שאופציות התעסוקה בעכו תהיינה יותר טובות מהר יונה
בהיותה חלק מהגוש העירוני הגדול שמשתרע פחות או יותר מעתלית - חיפה - קריות - רכסים עד נהריה
ומרושת ברכבות ומטרוניות ובעתיד רקל"ה וכו'
לא הבדל דרמטי,
הר יונה היא 10 דקות יותר לחיפה מאשר עכו
אבל מצד שני היא 15 דקות יותר קרובה למרכז מאשר עכו,

מה גם שנוף הגליל עצמה מוגדרת רשמית כבירת הגליל
והיא כוללת בתוכה את קריית ההמשלה הגדולה וחדשה שסיימו לבנות לפני שנה

zkzbhe

משתמש פעיל
לא הבדל דרמטי,
הר יונה היא 10 דקות יותר לחיפה מאשר עכו
אבל מצד שני היא 15 דקות יותר קרובה למרכז מאשר עכו,

מה גם שנוף הגליל עצמה מוגדרת רשמית כבירת הגליל
והיא כוללת בתוכה את קריית ההמשלה הגדולה וחדשה שסיימו לבנות לפני שנה
לתושבי האיזור המרכז לא רלונטי לתעסוקה על פי רוב, ולמי שכן הרכבת הרבה יותר מועילה
לגבי האפשרויות בנוף עצמה אין לי מושג, אבל בסובב המפרץ יש איזה 2 מיליון איש כידוע

די

משתמש סופר מקצוען
מצד אחד הר יונה יותר קרובה למרכז מעכו,
המרחק מהר יונה או מעכו למרכז הוא אותו דבר. הר יונה קצת יותר מזרחית, ועכו קצת יותר צפונית. (לפי גוגל מפות, מדובר בהבדל של 2 דקות ו2 ק"מ בכלל לא משמעותי)

אדיר נוף הגליל

משתמש פעיל
המרחק מהר יונה או מעכו למרכז הוא אותו דבר. הר יונה קצת יותר מזרחית, ועכו קצת יותר צפונית. (לפי גוגל מפות, מדובר בהבדל של 2 דקות ו2 ק"מ בכלל לא משמעותי)
לנוף הגליל יש 3 מרכזי תעסוקה ענקים ופארק הייטק חדש שהרבה מנשות הר יונה כבר עובדות שם בעידוד ראש העיר כמובן (בלעדיו כלום לא זז) . בעיר עכו יש 2 אזורי תעסוקה אחד גדול בעכו דרום שבעיקר מפעלי לאו טק ועוד אחד שמכיל בעיקר מוסכים במרכז העיר צמוד לקניון עזריאלי. הקרבה של עכו לחיפה היא כמעט זהה לקרבה של נוף הגליל לחיפה. אוטובוס מהקריות לנוף הגליל לוקח 18 דקות . מעכו לחיפה שזה מרכזית המפרץ (בכניסה לעיר) לוקח חצי שעה.
לעכו יש רכבת ישירה למרכז שעה ו40 מעכו לתל אביב מה שלנוף הגליל אין.
שתי הערים מאוד מיוחדות ויפות.
בעכו הדירות יקרות יחסית לנוף הגליל לדוגמה בעכו 3 חדרים משכרת ב2700 ובנוף הגליל גם ב2000 ואפילו פחות . תשאלו את הקהילה החדשה בנוף הגליל שכבר 60 משפחות הגיעו בשנה האחרונה קנו דירות יפות ב500 אלף ושוכרים ב1800 .
בעכו יש הרבה קיהלות דתיות ואף חרדיות מזרחיות. יש שכונה דתית גדולה עם ישיבת ההסדר הכי גדולה בארץ.
נוף הגליל מלבד הר יונה יש קהילת חבד עם 200 משפחות . 60 משפחות ליטאיות . ו2 קהילות דתית לאומי.
לגבי הערבים בערים הללו
לשתי השכונות החרדיות זה לא ממש ישנה כי הן ממש מנותקות משאר העיר . בעכו הערבים יותר בעיתים כי הם מגיעים מהכפרים והם מתנהגים כמו בכפר... ובנוף הגליל זה די אחרת כי האוכלוסיה הכי חזקה בנוף הגליל היא דווקא הערבית שהיא נוצרית ברובה עם וילה ו2 ילדים וחתול .
לגבי התחבורה הפנימית בעכו יש קו 1 שעובר בכל העיר . קו מעצבן ורק לאחרונה הוסיפו 2 קוים שזה לשכונות החדשות .
בנוף הגליל כנראה בגלל שהיא הררית התחבורה מאוד מפותחת ובקרוב אפילו רכבת קלה . שבעתיד יצא שלוחה שלה גם מהשכונה החרדית .
לפי התכנון בשכונה החדשה הולך להיות תחנה מרכזית מיוחדת לתושבי ג'

מקוה שעזרתי בהבנת התמונה.

ר. המוסד

משתמש מקצוען
לתושבי האיזור המרכז לא רלונטי לתעסוקה על פי רוב, ולמי שכן הרכבת הרבה יותר מועילה
לגבי האפשרויות בנוף עצמה אין לי מושג, אבל בסובב המפרץ יש איזה 2 מיליון איש כידוע
בסוף מגיעים הרבה כן למרכז...
בכל אופן לחיפה ההבדל לעכו הוא כאמור מזערי,
ולגבי אפשריות תעסוקה בעיר עצמה
ברור שבנוף הגליל יש יותר תעסוקה מאשר עכו

zkzbhe

משתמש פעיל
לנוף הגליל יש 3 מרכזי תעסוקה ענקים ופארק הייטק חדש שהרבה מנשות הר יונה כבר עובדות שם בעידוד ראש העיר כמובן (בלעדיו כלום לא זז) . בעיר עכו יש 2 אזורי תעסוקה אחד גדול בעכו דרום שבעיקר מפעלי לאו טק ועוד אחד שמכיל בעיקר מוסכים במרכז העיר צמוד לקניון עזריאלי. הקרבה של עכו לחיפה היא כמעט זהה לקרבה של נוף הגליל לחיפה. אוטובוס מהקריות לנוף הגליל לוקח 18 דקות . מעכו לחיפה שזה מרכזית המפרץ (בכניסה לעיר) לוקח חצי שעה.
לעכו יש רכבת ישירה למרכז שעה ו40 מעכו לתל אביב מה שלנוף הגליל אין.
שתי הערים מאוד מיוחדות ויפות.
בעכו הדירות יקרות יחסית לנוף הגליל לדוגמה בעכו 3 חדרים משכרת ב2700 ובנוף הגליל גם ב2000 ואפילו פחות . תשאלו את הקהילה החדשה בנוף הגליל שכבר 60 משפחות הגיעו בשנה האחרונה קנו דירות יפות ב500 אלף ושוכרים ב1800 .
בעכו יש הרבה קיהלות דתיות ואף חרדיות מזרחיות. יש שכונה דתית גדולה עם ישיבת ההסדר הכי גדולה בארץ.
נוף הגליל מלבד הר יונה יש קהילת חבד עם 200 משפחות . 60 משפחות ליטאיות . ו2 קהילות דתית לאומי.
לגבי הערבים בערים הללו
לשתי השכונות החרדיות זה לא ממש ישנה כי הן ממש מנותקות משאר העיר . בעכו הערבים יותר בעיתים כי הם מגיעים מהכפרים והם מתנהגים כמו בכפר... ובנוף הגליל זה די אחרת כי האוכלוסיה הכי חזקה בנוף הגליל היא דווקא הערבית שהיא נוצרית ברובה עם וילה ו2 ילדים וחתול .
לגבי התחבורה הפנימית בעכו יש קו 1 שעובר בכל העיר . קו מעצבן ורק לאחרונה הוסיפו 2 קוים שזה לשכונות החדשות .
בנוף הגליל כנראה בגלל שהיא הררית התחבורה מאוד מפותחת ובקרוב אפילו רכבת קלה . שבעתיד יצא שלוחה שלה גם מהשכונה החרדית .
לפי התכנון בשכונה החדשה הולך להיות תחנה מרכזית מיוחדת לתושבי ג'

מקוה שעזרתי בהבנת התמונה.
להדגיש שמעכו לצק פוסט ולמת"ם (שני מרכז התעסוקה הגדולים במפרץ)
יש רכבת ישירה כעת

הר יונה - מחכים לרקל"ה שתגיע לצ'ק פוסט (לא למת"מ)
אבל יכול לקחת 15 שנה. כן???
17_16_27_34.jpg

ר. המוסד

משתמש מקצוען
יש עוד נקודה,
שבעכו העתודות החרדיות הם ל8 אלף דירות
ובנוף הגליל העתודות הם 18 אלף דירות

וככל שהציבור במקום יותר גדול ככה יש יותר סיכויים
לפתיחת מרכזי תעסוקה במקום
ובנוף הגליל יש פי 2 מעכו

אדיר נוף הגליל

משתמש פעיל
להדגיש שמעכו לצק פוסט ולמת"ם (שני מרכז התעסוקה הגדולים במפרץ)
יש רכבת ישירה כעת

הר יונה - מחכים לרקל"ה שתגיע לצ'ק פוסט (לא למת"מ)
אבל יכול לקחת 15 שנה. כן???
17_16_27_34.jpg
יש כמה קוים לחיפה מנוף הגליל וזה 22 דקות עד המרכזית
קו שעובר דרך הקריות .
עוד אחד עובר דרך קרית אתא ועוד אחד דרך מגדל העמק.
גג חצי שעה . אגב יש המון תעסוקה בנוף הגליל ככה שלא צריך לצאת מהעיר. במיוחד שראש העיר דואג לתעסוקה לנשים החרדיות בכל התחומים מי גננת עד הייטק. בעכו אין את זה. בהר יונה גם בשכונה בחדשה שתבנה בעזר השם יהיה מרכז תעסוקה הכל בשכונה החדשה מאוד מחושב ועבדו על התכנון שנים רבות. לא נראה לי שיש שכונה כזו מתוכננת בדיקנות
הממשלה ממש מעורבת לאצסתם משקיעים מיליארדים בעיר ובפיתוח. פעם האחרונה שהשקיעו ככה בעכו זה כשהיה מהומות יום כיפור ב2008 בתגובה הממשלה הזרימה כספים לעכו ואז הקימו שם את השכונה הדתית לאומית וישיבת ההסדר מפוארת.
Screenshot_20230817_004350_Chrome.jpg

אדיר נוף הגליל

משתמש פעיל
יש עוד נקודה,
שבעכו העתודות החרדיות הם ל8 אלף דירות
ובנוף הגליל העתודות הם 18 אלף דירות

וככל שהציבור במקום יותר גדול ככה יש יותר סיכויים
לפתיחת מרכזי תעסוקה במקום
ובנוף הגליל יש פי 2 מעכו
אני לא מאמין שיבנו יותר מ1500 יחידות.

zkzbhe

משתמש פעיל
יש כמה קוים לחיפה מנוף הגליל וזה 22 דקות עד המרכזית
קו שעובר דרך הקריות .
עוד אחד עובר דרך קרית אתא ועוד אחד דרך מגדל העמק.
גג חצי שעה . אגב יש המון תעסוקה בנוף הגליל ככה שלא צריך לצאת מהעיר. במיוחד שראש העיר דואג לתעסוקה לנשים החרדיות בכל התחומים מי גננת עד הייטק. בעכו אין את זה. בהר יונה גם בשכונה בחדשה שתבנה בעזר השם יהיה מרכז תעסוקה הכל בשכונה החדשה מאוד מחושב ועבדו על התכנון שנים רבות. לא נראה לי שיש שכונה כזו מתוכננת בדיקנות
הממשלה ממש מעורבת לאצסתם משקיעים מיליארדים בעיר ובפיתוח. פעם האחרונה שהשקיעו ככה בעכו זה כשהיה מהומות יום כיפור ב2008 בתגובה הממשלה הזרימה כספים לעכו ואז הקימו שם את השכונה הדתית לאומית וישיבת ההסדר מפוארת. צפה בקובץ המצורף 1450156
תן לי קצת מספרי קוים אני לא מכיר את הלו"ז שאתה מדבר עליו

ר. המוסד

משתמש מקצוען
אתה יודע שעל הקו האדום בגוש דן התחילו ב2009 צפי סיום 2013
זה לא דומה
לבנות בליל זה ממש לא מורכב כמו גוש דן

אבל בשורה תחתונה
הקריבה קצת יותר לאזור המרכז
והגודל של העתודות החרדיות היותר גדול
והאפשריות תעסוקה בעיר עצמה
אז מבחינת תעסוקה נוף הגליל ועכו הם פחות או יותר אותו דבר

נערך לאחרונה ב:

ר. המוסד

משתמש מקצוען
רכבת לחיפה
פלוס כל הנסיעות של לפני הרכבת ואחרי הרכבת
זה לא עדיין לא הופך את עכו לאטרקטיבית כל כך מבחינת תעסוקה
עדיין אחרי הכל זה בס"ה חיפה ולא גוש דן...
פתרון ברמה הזאת יש לך עוד הרבה מקומות בארץ...

אדיר נוף הגליל

משתמש פעיל
רכבת לחיפה
פלוס כל הנסיעות של לפני הרכבת ואחרי הרכבת
זה לא עדיין לא הופך את עכו לאטרקטיבית כל כך מבחינת תעסוקה
עדיין אחרי הכל זה בס"ה חיפה ולא גוש דן...
פתרון ברמה הזאת יש לך עוד הרבה מקומות בארץ...
אני גדלתי בעכו רק בעלי עסקים בעיר עובדים בעיר. להקים שכונה חרדית חייב שיהיה גם חממה מוסדית ותעסוקתית עכו עוד לא התחיבה לזה.
תן לי קצת מספרי קוים אני לא מכיר את הלו"ז שאתה מדבר עליו
340
332
342
יש עוד קו לא זוכר מספר הוא בא מטבריה לחיפה ועובד בנוף הגליל

zkzbhe

משתמש פעיל
אני גדלתי בעכו רק בעלי עסקים בעיר עובדים בעיר. להקים שכונה חרדית חייב שיהיה גם חממה מוסדית ותעסוקתית עכו עוד לא התחיבה לזה.

340
332
342
יש עוד קו לא זוכר מספר הוא בא מטבריה לחיפה ועובד בנוף הגליל
אני רואה 340 שעה וחצי נסיעה מיקינטון למרכזית המפרץ וככה בערך גוגל מפות, לא?
או 342 55 דקות?

אדיר נוף הגליל

משתמש פעיל
אני רואה 340 שעה וחצי נסיעה מיקינטון למרכזית המפרץ וככה בערך גוגל מפות, לא?
או 342 55 דקות?
מה פתאום . אני נוסע בקוים הנל כל הזמן . גם מחר נוסע להר יונה. אולי הקו דרך מגדל העמק יותר ארוך אבל בטח לא שעה וחצי . שעה וחצי אתה בתא

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קיט ת'

קסט תִּקְרַב רִנָּתִי לְפָנֶיךָ יי כִּדְבָרְךָ הֲבִינֵנִי:קע תָּבוֹא תְּחִנָּתִי לְפָנֶיךָ כְּאִמְרָתְךָ הַצִּילֵנִי:קעא תַּבַּעְנָה שְׂפָתַי תְּהִלָּה כִּי תְלַמְּדֵנִי חֻקֶּיךָ:קעב תַּעַן לְשׁוֹנִי אִמְרָתֶךָ כִּי כָל מִצְוֹתֶיךָ צֶּדֶק:קעג תְּהִי יָדְךָ לְעָזְרֵנִי כִּי פִקּוּדֶיךָ בָחָרְתִּי:קעד תָּאַבְתִּי לִישׁוּעָתְךָ יי וְתוֹרָתְךָ שַׁעֲשֻׁעָי:קעה תְּחִי נַפְשִׁי וּתְהַלְלֶךָּ וּמִשְׁפָּטֶךָ יַעֲזְרֻנִי:קעו תָּעִיתִי כְּשֶׂה אֹבֵד בַּקֵּשׁ עַבְדֶּךָ כִּי מִצְוֹתֶיךָ לֹא שָׁכָחְתִּי:
נקרא  5  פעמים

אתגר AI

בעלי חיים בראשי תיבות • אתגר 134

לוח מודעות

למעלה