פוליטי הרפורמה במערכת המשפט • מחאות השמאל

טראמפ 2024

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
עריכה תורנית
הפוסט המסית:
WhatsApp-Image-2023-02-04-at-21.07.25-1024x388.jpeg

WhatsApp-Image-2023-02-04-at-20.13.01-797x1024.jpeg

טראמפ 2024

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
עריכה תורנית
דוברות המשטרה: בשל עליית מדרגה משמעותית בהתבטאויות חמורות להסתה, פגיעה ואיומים נגד אישי ציבור, החליטו המפכ״ל שבתאי וראש אח״מ ניצב יגאל בן שלום כי כל פרסום מהסוג הזה ברשתות החברתיות ובכלי התקשורת יטופל חקירתית על ידי משטרת ישראל.
גלית דיסטל בטוויטר: שלום לאל״מ במיל זאב רז שהודיע הערב שחובה לרצוח אותי (לצד נתניהו ושאר השרים). הקריאה שלך להפוך את 2 הילדים שלי ליתומים ואת שני ההורים שלי לשכולים התנוססה יממה שלמה לפני שהסרת אותה. קח את הפנסיה התקציבית שהאנשים שאתה שונא מממנים לך ועוף מהארץ הזאת. אתה נטע זר, חולני ומסוכן.
אריה ארליך: ‏אם זאב רז לא מבלה את הלילות הבאים במעצר - אפשר באמת לסגור את הדמוקרטיה. האיש מאיים ברצח ראש ממשלה בצורה הכי מפורשת. מה זה הגמגום הזה? איפה החוק? איפה משטרת ישראל?
שר הביטחון יואב גלנט - ״איום ברצח ראש הממשלה והשרים הוא חציית קו-אדום שאסור לעבור עליה בשתיקה. על כולנו מוטלת החובה לעשות הכל כדי לעצור את ההסתה, לפני שיהיה מאוחר מדי״.
עופר חדד: זו לא הסתה, זה איום ברצח ראש ממשלה והאיש הזה חייב להיעצר הערב.

טראמפ 2024

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
עריכה תורנית
ראש השב"כ למפכ"ל: בימים האחרונים מזוהה עלייה בהיקף וחומרת התבטאויות פומביות לפגיעה פיזית ולפעילות אלימה כנגד רה"מ ונבחרי ציבור.
על רקע העלייה בשיח האלים והמסית: ראש השב"כ שוחח הערב עם מפכ"ל המשטרה, בשיחה סוכם על מדיניות אפס סובלנות של מערכת אכיפת החוק.
דוברות המשטרה: המשטרה פתחה הערב בחקירה בעקבות פרסום של אל״מ במיל׳ זאב רז בחשד להסתה ואיומים. התיק ייחקר ביחידת הסייבר בלהב 433.
יו"ר ש"ס דרעי: מזועזע מהקריאות המפורשות לרצח רה"מ ושרי הממשלה, הנשמעות ע"י אישים בכירים. אסור לעבור ע"כ לסדר היום והמשטרה חייבת לטפל בנושא.
שר התקשורת קרעי בתגובה לדברי זאב רז: "הדברים של הזאב הרע הם הסתה לרצח באופן החמור ביותר. אם האיש המנוול הזה לא ייכנס למעצר עד הבוקר, אגיש נגדו תלונה במשטרה.".

טראמפ 2024

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
עריכה תורנית
בן כספית ב׳רדיו 103׳: ״זאב רז גרם נזק עצום למחאה. הוא הוכיח שאין קשר בין גבורה לטמטום. גיבורים יכולים להיות גם אידיוטים מוחלטים״. ינון מגל: ״ירדתם מהפסים. האלימות העצורה בכם מתפוצצת״.
דוד ורטהיים: אחרי ההקפאה של נתניהו, מסיבת העיתונאים של שר התקשורת קרעי על התאגיד לא תתקיים בשלישי כמתוכנן, אבל בלשכתו מתעקשים שהיא תתקיים השבוע - ותוצג כהצהרת כוונות ליום שאחרי חקיקת המהפכה המשפטית.
׳ערוץ 7׳: גורמים במשטרה מדווחים: אל״מ זאב רז זומן לחקירה בחשד להסתה ואיומים.
ח״כ ישראל אייכלר לקאהן וחכם ב׳קול חי׳: ״אני מקבל מאנשים שטסים לחו״ל, שבזמן האחרון הם חווים התקפות מילוליות חמורות מאד מחילונים. ההסתה בתקשורת מחלחלת לציבור. הדברים של זאב רז מזעזעים, אבל שורש הבעיה היא באלו שמסכימים איתו בשקט״.
ח״כ משה סעדה לאדמקר וישראל כהן ב׳קול ברמה׳: ״היה צריך לעצור את ההסתה של השמאל לפני כן, היה צריך גינוי מקיר לקיר על דבריו של אהרון ברק שאמר חרוזי רעל, עיתון הארץ השבת מאשים את הממשלה הזו ומשווה אותה לנאצית. התעמולה וההסתה שלהם יכולה להרוג״.
רשת ב׳: בקואליציה הודיעו כי הם שוקלים לפצל את הרפורמה המשפטית ולהצביע על חלק אחד - בחירת שופטים והסעיף שאוסר על בג״צ לבטל חוקי יסוד בשבועיים הקרובים.
מתקפה גם נגד דבריו של ר״ע ת״א רון חולדאי - ח״כ בועז ביסמוט: ״‏לא האמנתי שאמירות כאלו ייאמרו ע״י ראש עיר מכהן במדינת ישראל. בושה! חולדאי, קריאתך לעבור ל״מעשים״ זו הסתה פרועה וחסרת רסן שלא שונה מאיומו של עו״ד חודק לפתוח באש חיה, ומאמירתו של אל״מ זאב רז לרצוח את רה״מ ושריו! ירדתם מהפסים! לאן עוד נגיע? לשפוך את דם אחיכם זה מה שאתם רוצים?״.

טראמפ 2024

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
עריכה תורנית
השר יריב לוין לשרון גל ב׳ערוץ 13׳ - ״אני דוחה את הצעת הרצוג. לא תהיה אפילו דקה הקפאה״.
מורן אזולאי: אמירת השר לוין לפיה לא תהיה אפילו דקת הקפאה בחקיקת הרפורמה גונזת סופית את יוזמת הרצוג לפשרה (שממילא סיכויה היו קלושים). כעת הנשיא לא יוכל לשבת עוד על הגדר בטיעון שהוא ״עובד על פשרה״. הגיע הזמן שנשמע באופן חד וברור מה עמדת הרצוג: בעד או נגד הרפורמה.
סערת עו״ד חודק! ׳ערוץ 14׳: עו״ד דוד חודק נחקר כעת במשטרה בחשד להסתה לאלימות.
יעקב ברדוגו ב׳גלי ישראל׳: ״התנזים של אהרון ברק הרים יד ועכשיו מרים רגל. מעולם לא אמרתי את זה אבל אני מפחד. בעקבות גילויי האלימות של האנשים האלה אני מפחד, הם מפעילים שיטות של טרור, אבל אני אאבק בהם״.
סקרי הנדסת התודעה:
סקר 'ערוץ 12': 54% מהנשאלים חוששים שהרפורמה המשפטית תפגע בכלכלה הישראלית, 36% לא חוששים מפגיעה בכלכלה, 10% לא יודעים.
עוד בסקר 'ערוץ 12': 51% הצהירו שגם אם הייתה להם אפשרות לא היו שוקלים להעביר כסף לחו"ל, 30% כן היו שוקלים זאת, 19% לא יודעים.
תמר אלמוג ב'כאן': נשיאת העליון אסתר חיות אומרת שנכון לעכשיו לא תגיע להציג את עמדתה בוועדת חוקה.

טראמפ 2024

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
עריכה תורנית
יו״ר ועדת החוקה, ח״כ שמחה רוטמן, מעדכן את נוסח חוק השפיטה, שלא רק שוועדת החוקה של הכנסת תזמן את השופטים המועמדים לעליון לשימוע בוועדה, גם ראש ועדת החוקה יהיה חבר בוועדה למינוי שופטים- ראשי ועדות אחרים הוסרו מהנוסח ויוחלפו בח״כים שייבחרו, אחד מהקואליציה ואחד מהאופוזיציה.
'וואלה': נשיאת העליון צפויה להיעדר במכוון מהכינוס הסגור של סמלי השלטון שמתקיים באופן מסורתי בלשכת יו"ר הכנסת לפני הישיבה החגיגית של ט"ו בשבט.
הסתיימה חקירתו של עו״ד דוד חודק במשרדי יאח״ה בחשד לעבירות של הסתה. הוא שוחרר לביתו.
ליאור קינן: ועדת הכנסת מודיעה כי תביא השבוע תיקון לתקנון הכנסת שייתן ארכה של 3 חודשים להקמת הועדה לבחירה שופטים. התיקון ייתן לקואליציה עד אמצע יוני לשנות בחקיקה את הרכב הועדה ולמנות אותה.
'ערוץ 12': ראש הממשלה נתניהו שוחח עם שר האוצר האמריקני לשעבר וניסה לשכנע אותו להביע תמיכה ברפורמה המשפטית.
איתמר בן גביר לגלסנר ב׳קול ברמה׳ על הרפורמה המשפטית: ״לא מבין למה אנחנו אלו שצריכים לדבר על פשרות. במהפכה החוקתית של אהרן ברק אף אחד לא הציע לנו הסכמות והידברות. מערכת המשפט לא אוייבת שלנו חלילה אבל צריכים לזכור שאנחנו נבחרנו כדי למשול ולהביא אג׳נדה ועל בסיס זה נבחרנו״.
שר העבודה יואב בן צור בתגובה חריפה על ההסתה נגד מחנה הימין - ״מאז ההפסד שנחלו מנהיגי השמאל, קמו אישי ציבור בעלי אג׳נדות פרוגרסיביות גזעניות, חסרי אתיקה מקצועית שכל מהותם לרמוס את יסודות הדמוקרטיה וניצלו את הרשתות החברתיות להפיץ טורי הסתה על חברי הממשלה״.
עוד מתגובת השר בן צור - ״כבר תקופה ארוכה שדמנו הותר כמים ואין פוצה פה, כחברי הממשלה אסור לנו לעבור על סדר היום ולתת למפיצי שנאה שכל מהותם לקטב ולשסע, להמשיך במלאכתם ההרסנית המאיימת על המרקם האנושי ואחדות העם. אני קורא לחברי האופוזיציה לעצור את מחול האימים המתנהל נגד מחנה הימין לפני שיהיה אסון״.

טראמפ 2024

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
עריכה תורנית
גם השבוע: פעילי 'מחאת ההייטקיסטים' חסמו למשך חצי שעה את רחוב קפלן בת"א,
כחלק מהפגנה שערכו נגד הרפורמה המשפטית.
משה גלסנר: כעס בקבוצת הוואטסאפ שהקים הפרופ׳ חגי לוין תחת השם ״פורום בריאות ציבור חרדי״,
אחרי שהפרופ׳ משתמש בקבוצה לקידום מאבקו נגד הרפורמה המשפטית. ״זו קבוצה מקצועית, שיפסיק לפמפם את הפוליטיקה שלו באיצטלה של בריאות הציבור״.
ח״כ שמחה רוטמן בגלי ישראל: ״אני אומר לך באחריות - ברגע שדיוני ועדת חוקה יעצרו, כל הרצון הפוטנציאלי של אולי מישהו שרוצה לתקן בהסכמה - ייעצר. הסיבה שהם רוצים כאילו לקיים הידברות זה בגלל שיש דיונים בועדה״.
שר המשפטים יריב לוין בראיון לפודקסאט של כתב ׳ישראל היום׳ אריאל כהנא - ״אני מוכן לדבר עם מתנגדי הרפורמה המשפטית, אני אפילו רוצה לדבר, אבל השיחות יהיו כאשר דיוני ועדת החוקה יתקדמו לקריאה שנייה ושלישית, אז הם יבינו שהגיע הזמן לדבר ברצינות״.
אבי בלום ב'קול חי': מי שעמד בלשכת יו"ר הכנסת ואפי' הצטלם זה לפיד והנשיא הרצוג. זה אומר שהאופוזיציה האמיתית לממשלה שנוקטת בצעדים הם אסתר חיות וגלי מיארה.
יעקב ריבלין לגדסי ב'קול חי': נשיאת העליון החרימה טקס של הכנסת כדי להגיד אני מתכוננת למלחמה והכנסת כבר לא כ"כ חשובה. זה איתות שבכוונתה לפסול חוקי יסוד ולהוציא את רה"מ לנבצרות.

טראמפ 2024

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
עריכה תורנית
עמית סגל: סוער בועדת חוקה - גדעון סער תוקף את סעדה: ״אני בדיוק האיש שיטיף לך צדק, אתה בטח לא מר צדק. אני נבחרתי חמש פעמים על ידי בוחרי הליכוד, אתה שוריינת רק כי ניהלת מו״מ עם איילת שקד ואני אומר זאת מידיעה ובהזדמנות אמסור עוד פרטים. אתה לא תטיף לי מוסר. אתה בעיניי אפס מאופס. אני לא מתכוון להתנצל, האיש הזה מכפיש את שמי. לא אחזור בי אבל אני מוכן לנמק ולהרחיב״.
ח״כ סעדה מגיב לגדעון סער: ״מעבר לאיבוד העשתונות שלך והסגנון הנמוך והלא מכובד בו אתה נוקט, אני מבין שאחרי החבירה לשמאל, אתה מחפש דרך להכפיש את מי שבאמת מתכוון להשפיע במקום ממנו אתה ערקת. אחרי שיישרת קו עם כל מי שתרם להשחתת מערכת המשפט והפרקליטות, במקומך הייתי שותק. וד״ל״.

טראמפ 2024

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
עריכה תורנית
רופא הכנסת הוזעק לועדת החוקה לאחר שאחת מחברות הכנסת של ׳יש עתיד׳ חשה ברע במהלך הדיון בועדה.
שמחה רוטמן בוועדת החוקה כעת על החוק לשינוי הוועדה לבחירת שופטים: ״אם נסיים את הדיון היום אז נצביע היום ואם לא נסיים היום אז נצביע ביום שני״.

עוד מסגה״ש מקלב ליקי אדמקר וישראל כהן ב׳קול ברמה׳: ״דעתנו בנושא הרפורמה המשפטית ידועה, הציבור החרדי הראשון להיפגע מהאקטיביזם השיפוטי, טוב שזה לא לובש פנים חרדיות ואנחנו ממתינים בקוצר רוח לאישור הרפורמה״.

טראמפ 2024

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
עריכה תורנית
ליאור קינן: זו ההודעה שקיבלו כעת הח״כים ממנהל ועדת החוקה - ״מעדכן שיו״ר הוועדה בודק אפשרות להתכנס שוב היום בסיום ישיבת מליאת הכנסת״.
אחרי דחיית ההצבעות על הרפורמה - סוער בקבוצת הוואטסאפ של ועדת החוקה: ח״כ גלעד קריב: ״לא יתכן לקבוע ישיבה אחרי המליאה כשמופעל סעיף 98. זו פעולה בחוסר תום לב של הקואליציה ואפנה ליועמ״שית״. ח״כ שמחה רוטמן: ״גלעד, הבקשה להמשך הדיון היום הוגשה ע״י האופוזיציה. אני רואה חוסר תום לב בהתנהלות שלכם, כשאני נענה לבקשותיכם, ובתמורה זוכה למבול של השמצות״.
ישי כהן: השרה דיסטל-אטבריאן במתקפה נגד היועמ״שית: ״האשה הזאת נמצאת בניגוד ענייני היסטרי. הייתי מצפה ממנה לא לומר מילה אחת על הרפורמה. אחרי הרפורמה צריך להחליף אותה. היא כפרה בתפקידה, העזה להיות פוליטית מכף רגל עד ראש וזה לא מזיז לה״.

טראמפ 2024

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
עריכה תורנית
קול שפוי:
יקי אדמקר: יו"ר ההסתדרות הלאומית יואב שמחי הנחה את הוועדים לא להשתתף בשביתה הגדולה במשק ביום שני הקרוב - "מחאה כן - פגיעה במדינה לא".

טראמפ 2024

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
עריכה תורנית
מאות פרקליטי המדינה במגזר הציבורי הכריזו על סכסוך עבודה במחאה על הרפורמה המשפטית "שתפגע בצורה קשה בביטחונם התעסוקתי".
התנועה לקלקול השלטון עתרה לבג"ץ בבקשה כי ידון בהוצאתו לנבצרות של ראש הממשלה נתניהו שלטענתם מפר את הסדר ניגוד העניינים.
אדמקר ב'וואלה': יש עתיד יוזמת מהלך במסגרתו 14 ועדות בכנסת ייערכו בתקופה הקרובה דיונים על השפעתה השלילית של הרפורמה המשפטית.
׳ערוץ 12׳: במשטרה מגיבים לטענה כי הם אסרו להפגין מחוץ למעון רה״מ: ״מדובר בפרסומים שיש בהם כדי להטעות את הציבור. הפרסומים השגויים מציגים באופן מעוות את עמדת המשטרה ביחס למחאה״.
ח״כ יעקב אשר לישי כהן באולפן ׳כיכר׳ - ״תהיה פיסקת התגברות, לא יהיו פשרות. זו החלטה משותפת של כל סיעות הקואליציה. בית המשפט איננו גורם מאזן כשמדובר בנושאים שלא הולכים עם השקפת עולמו. פסקת ההתגברות היא המענה, זה כלי עבודה״.
דפנה ליאל: הקרב על ההפגנה הערב מול ביתו של נתניהו - המשטרה דורשת מהמארגנים לקיים את ההפגנה בכיכר פריז ולא סמוך לביתו. המארגנים דורשים להפגין במרחק 150 מטר מהבית
מפכ"ל המשטרה לשעבר רוני אלשיך בגל"צ: "החוסן הלאומי שלנו מתערער, חד משמעית. זו סכנה לביטחון המדינה - לא פחות מזה".

טראמפ 2024

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
עריכה תורנית
יעקב ריבלין בטורו ב׳בקהילה׳: מארגני המחאה נגד הרפורמה מודעים לכך שהציבור הרחב לא שותף למחאה. שימו לב שעל מכתבי המחאה לא חתומים ראשי ארגון נהגי המוניות, לא עובדי המוסכים וגם לא ועדי העובדים בנמלים ובחברת החשמל, חתומים כל אלה שלא חייבים לקום לעבוד בשש בבוקר. זה לא במקרה שיוזם המהלך להשבית את המשק ביום שני, הוא שר הביטחון לשעבר בוגי יעלון. האיש שמשתכר 80.000 שקל לחודש בפנסיה תקציבית הוא הדמות הכי מייצגת של אנשי המחאה. רובם עובדי מדינה לשעבר בלי דאגות פרנסה.
עוד מריבלין ב׳בקהילה׳: זו הסיבה לכשלון המחפיר של יוזמת השביתה. כל ראשי הועדים הגדולים במדינה כבר הודיעו שלא ישבתו בשני בנימוק שאת זכות השביתה הם שומרים לפגיעה בזכויות העובדים. הנימוק האמיתי הוא שמרבית העובדים הם מצביעי גוש הימין, שבמקרה של שביתה היו מפגינים נוכחות במקום העבודה על אפם וחמתם של ראשי הועדים. האלפים או עשרות האלפים שיגיעו לי-ם יהיו אנשי הייטק ובעלי מקצועות חופשיים שיכולים להרשות לעצמם להעדר מעבודה.
אבי בלום בטורו ב׳משפחה׳: אם היה צורך בהוכחה נוספת לזהות הגורם העומד בראש מחנה המחאה, היא הגיעה השבוע בט״ו בשבט, יום חגה של הכנסת. אפילו יאיר לפיד לא העלה על דעתו להיעדר מהתמונה המסורתית. אבל מי נעדרה במופגן? נשיאת העליון חיות שהייתה באותו זמן בבניין הכנסת. חיות ומיהרה הפכו למובילות המחאה של השמאל, כשלצידם תקשורת מגוייסת כמעט מקיר לקיר.
עוד מבלום ב׳משפחה׳: יועצי אסטרטגיה ותקשורת יש בלי סוף למחנה השמאל, אבל ברמת ההנהגה הפוליטית של המהלכים - דווקא מחנה השמאל נראה אובד עצות. מובילי ההפגנות נראים כעדר ללא רועה. לפיד הצטרף להפגנות באיחור מגומגם, בני גנץ בכלל נראה כמי שנגרר לאירוע. שנייהם לא נתפסים כמי שמובילים את המאבק מול יריב לוין חדור המטרה. לחלל זה נכנסו חיות ומיהרה, כשהאחרונה אחרי פגרה של שנה וחצי בקדנציה הקודמת החלה פתאום למשול בקדנציית הימין.

טראמפ 2024

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
עריכה תורנית
בית הנשיא בהודעה: נשיא המדינה יצחק הרצוג ישא הערב נאום מיוחד לאומה בשעה 20.00.
׳ערוץ 7׳: ועדת השרים אישרה את ההצעה לנתק את מח״ש מהפרקליטות ולהכפיף אותה למשרד המשפטים.
עמית סגל לקראת נאום הנשיא: ריח של נסיונות פשרה מאומצים באוויר.
הלל ביטון רוזן: במשבר אוסלו הנשיא לא נאם וקרא לפייס את הימין. בגירוש מעזה הנשיא לא נאם וקרא לפייס את הימין. בהונאה הפוליטית של בנט הנשיא לא נאם וקרא לפייס את הימין. אבל ברפורמה המשפטית הנשיא כן יינאם ויקרא לפייס את השמאל.
ספי עובדיה: הנשיא הרצוג שוקל הצהרה מיוחדת הערב שבה יקרא לממשלה ולמוחים להכנס להידברות בהולה.
יעקב ריבלין: ״מעניין היכן היו כל אלה שקוראים היום להסכמות והדברות ברפורמה המשפטית כשבג״צ רמס את הימין והחרדים עשרות שנים״.
חזקי ברוך: האב השכול הרצל חג׳אג׳ ליו״ר ועדת חוקה ח״כ שמחה רוטמן: ״אני רוצה לחזק את ידך בחקיקה לתיקון מערכת המשפט. בתי נרצחה בגלל שלא הייתה הרתעה. צריך להזיז את בג״צ והיועצים המשפטיים מלהתערב בחוקים שנועדו לאפשר הרתעה נגד הטרור״.
׳גל״צ׳: בג״צ מורה למשטרה להשיב עד 14.00 על עתירת התנועה לאיכות השלטון, מדוע לא יתאפשר להפגין מחר מול הכנסת נגד הרפורמה המשפטית.
׳ערוץ 12׳: משרד החינוך הודיע כי הוא מסרב שמוסדותיו ועובדיו ייקחו חלק בוויכוח הפוליטי: ״יום שני הקרוב הוא יום לימודים רגיל לחלוטין״.
ינון מגל: חוסר תיאום: השופרות של השמאל דיווחו אמש על כרבע מליון מפגינים, הארץ מדווח הבוקר על כ-80 אלף.

טראמפ 2024

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
עריכה תורנית
לקראת המחאה מחר: מלשכת קצין הכנסת נשלחו מס' המלצות לח"כים. בין היתר, להגיע עד 8:00 כדי להימנע מעומסי תנועה ולהיערך בהתאם לעיכוב אפשרי ביציאה מהעבודה.

לבלוב

משתמש מקצוען
פרסום וקופי
מוזיקה ונגינה
עריכה תורנית
החוקים עברו בוועדה לקראת ההצבעה במליאה בקריאה ראשונה
היתה שם מהומת ענק ובזיון נורא של הכנסת והאנושות....., חכי"ם קפצו על השולחן, נשכבו על הריצפה, וכמובן שלא נתנו לדבר והפריעו למהלך הדיון.

טראמפ 2024

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
עריכה תורנית
יניר קוזין: ״סלחו לי, אבל זו בושה וחרפה מה שקרה בועדת חוקה. אנשים שמדברים על הצורך להישאר דמוקרטיה אמיתית לא הופכים את הפרלמנט לתוניסיה. זו לא התקרנפות, לא עולים על שולחנות בכנסת ולא מתקרבים ליו״ר הוועדה באלימות הזאת. הגזמה מסוכנת״.
השרה מירי רגב ב׳גלי ישראל׳: ״מעולם לא ראינו תמונות כאלה בכנסת. הם התנהגו בצורה אלימה ובריונית כשהם היו בקואליציה והם מתנהגים בבריונות ואלימות כשהם באופוזיציה. יש כאן אליטה שהתרגלה למשול, שמאל שלא יודע להפסיד, בתי משפט ותקשורת שרוצים לקחת בכוח את מה שלא שייך להם״.
התגובות בתקשורת על המהומה בועדת החוקה. יובל שגב: ״היחס של חלק מחברי ׳יש עתיד׳ כלפי סדרני הכנסת היה מחפיר הבוקר. זוכר איך לפני שנה ניהלו פה יומיים של דיונים על הצורך לכבד את הסדרנים אחרי שאורלי לוי אבקסיס התעמתה עם סדרנית״. ישי כהן: ״רק לפני שנתיים חברי ׳יש עתיד׳ צעקו כמה צריך לכבד את סדרני הכנסת. להם מותר הכל. מספיק לשמוע את מנהל יחידת הסדרנים של הכנסת שזעק לעברם ״תתנהגו אלינו בכבוד, בושה וחרפה״.
ירון אברהם: ״איזה ביזיון של התנהגות. עצוב לראות. לא משנה מה אתם חושבים, לא מתנהגים ככה בכנסת. אובדן הבושה״.
עוד על הפרובוקציה בועדת החוקה. דפנה ליאל: ״תחושה של התפרקות״. יקי אדמקר: ״אני לא זוכר ביזיון כה מחפיר של הכנסת על ידי חבריה, גם לא מהאופוזיציה״. אבי רבינא: ״לאף ח"כ מיש עתיד אין זכות לדבר על ביזיון הכנסת, אחרי מה שהם עשו הבוקר בועדת חוקה. קופצים על השולחנות, נשכבים על הרצפה ומתעמתים עם סדרני הכנסת״.
המהומה בועדת החוקה! נדב אלימלך: ״וואוו תמונות שלא נראו כמותן בכנסת״. אבי רבינא: ״ההצגה הילדותית של חברי יש עתיד בועדת חוקה נמשכת. נשכבים על הרצפה, ובוכים שמוציאים אותם בכוח״. בנימין ליפקין: ״כנסו לערוץ הכנסת, צפו בוועדת החוקה, תראו מה זה אופוזיציה שמוכנה להידברות״.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  108  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה