השופט סולברג הציע לאחרונה פשרה בעימות שבין השר לוין למ"מ נשיא העליון השופט פוגלמן - פשרה לפיה פרופסור מרים ביטון-מרקוביץ מאוניברסיטת בר אילן תמונה לשופטת בעליון, מועמדת שיכולה להיות מקובלת גם על לוין וגם על פוגלמן. כך מדווח עמית סגל.
מה חקירה פלילית?התנועה לאיכות השלטון: "חשיפת חדשות 12 מאשרת את החששות שהעלינו בזמן אמת - יש לפתוח בחקירה פלילית נגד כל המעורבים בפרשה"
התנועה לאיכות השלטון מגיבה לחשיפות העיתונאי עמית סגל אודות השיחות בין אביחי מנדלבליט לאפי נוה סביב מינויו של הראשון לתפקיד היועץ המשפטי לממשלה:
"ההקלטות שנחשפו מעלות תמונה קשה של מניפולציות, ניגודי עניינים, והתערבות פסולה בהליכי מינוי לתפקיד הרגיש ביותר במערכת אכיפת החוק. התנהלות זו מהווה פגיעה חמורה בטוהר המידות, בשלטון החוק ובאמון הציבור."
לאור חומרת הממצאים, התנועה לאיכות השלטון קוראת לפתיחה מיידית בחקירה פלילית מקיפה של כל המעורבים בפרשה . "יש לחקור לעומק את כל ההיבטים של הליך המינוי, כולל מעורבותם של גורמים נוספים במערכת המשפט ובמערכת הפוליטית. אנו נמשיך לעקוב מקרוב אחר התפתחויות בפרשה ולפעול בכל האמצעים העומדים לרשותנו להבטחת טוהר המידות וחיזוק שלטון החוק בישראל."
א. אני קובע שהמציאות אחרת ממה שהייתה! זה הנרטיב שלי!אהוד ברק בועדת החקירה האזרחית: "אני קובע בפסקנות שלא הייתה שום סרבנות. זה תעלול שנועד להכפיש את המחאה. אלה מתנדבים, מה שהם הודיעו שהם ישעו את התנדבותם אם וכאשר יופר החוזה".
עמית סגל:דפנה ליאל: פסק הדין בעתירה שדורשת לחייב את יריב לוין לכנס את הוועדה למינוי שופטים ולמנות נשיא לעליון צפוי להתפרסם היום. [כל רגע]
בג״צ הורה ליריב לוין לכנס את הוועדה לבחירת שופטים ולבחור נשיא קבוע לעליוןעמית סגל:
בעוד רבע שעה: פסק הדין בנושא כינוס הועדה לבחירת שופטים אל תהיו במתח
רק אומר - לא יודע עד כמה הוא "איש שמאל".איש השמאל מפתיע במכתב גלוי: “לכרות גט כריתות מול הפלג המוטרף הזה”
(JDN)
פרופסור משה כהן אליה, משפטן ידוע ואיש שמאל וותיק, פרסם “מכתב גלוי לחברי ממחנה המרכז שמאל”, בוא הוא קורא להם להתנתק מהקיצוניים המובילים את המחנה הזה למחוזות הטרלול. לפניכם המכתב המלא:
“כמי שהיה מלגאי הקרן החדשה ועורך דין באגודה לזכויות האזרח בשנות התשעים, כמי שמי שניסח את חוק איסור ההפליה שמבוסס על איזון בין העקרונות הליברלים של החירות והשוויון, וכמי שמעולם לא הצביע עבור מפלגות הימין – אני מרשה לעצמי לכתוב את הדברים הבאים:
הגיע הזמן להציב קו אדום, בוהק וברור לאנשי המחאה הרדיקליים ולפוליטיקאים הכושלים והפחדנים במחנה שלנו, שאין להם עמוד שדרה מספיק חזק כדי לומר: די!
רובנו המכריע במחנה הם אנשים הגונים, שפויים, חילונים וליברלים. אנחנו לא Woke, אנחנו לא שמאל רדיקלי הזוי מתאבד, אנחנו דמוקרטים ולא יוריסטוקרטים, ולכן לא נאפשר למשפטנים לשלוט בנו ולהעצים את כוחם על חשבוננו. אנחנו לא ניתן למדינה הזו להתרסק על ידי קבוצה קטנה של שורפי אסמים, אנטי דמוקרטיים שחושבים שהמדינה היא שלהם. היא לא שלהם, היא של כולנו.
אני מציע לציונים החילונים במחנה לכרות גט כריתות מול הפלג המוטרף הזה של הקנאים משמאל – הרל”ביסטים המטורללים, היוריסטוקרטים היהירים, ואנשי הווק שהשתלטו על האוניברסיטאות ועל מוסדות התרבות שלנו. אנחנו חייבים להתנתק מהם מבחינה פוליטית. הם מסכנים את קיומה של המדינה ופוגמים ביציבות הדמוקרטית, באמון וביציבות של המוסדות שלנו.
אני יודע שרבים מכם צופים בערוץ 14 (למעשה, נתוני הצפיה האמיתיים הם זהים בין 12 לבין 14 ויודעי ח”ן אכן מכירים בכך). אני מקבל מכם פניות בוואטספ תוך כדי שידור. ככל שאתם צופים בערוץ יותר, אתם מבינים היטב שאין בצד השני מפלצות ירוקות עם קרניים חדות.
אנא הושיטו יד לאנשי ונשות הימין. הם אנשים טובים, אוהבי עם ישראל וארץ ישראל. אפשר להיות חלוקים לגבי הדרך, אבל יש שם הרבה מאוד נשמה ונכונות להקריב למען המדינה. מקומנו איתם ולא עם המטוררלים של קפלן ולא עם האוליגרכיה המשפטית של ישראל. זו לא דמוקרטיה, וזו לא דרכנו.
צריך לחזור להיות ציונים שאוהבים את הארץ ואת עם ישראל, עם ההכרה בכך שאנחנו עוד חוליה בשרשרת בת 3000 שנה של העם היהודי. צריך להעיף את טרפת הרל”ביזם הזו, לשחרר את הדמוקרטיה הישראלית מאחיזתם של היוריסטוקרטים, ולהעמיד את הווקיסטים במקומם. אפשר לשמר כאן ציונות ליברלית, ולא קוסמופוליטניות רדיקלית שאיננה מתאימה לאזור המסוכן שבו אנחנו חיים.
רק אז ניתן יהיה לייצב את המערכת, ורק אז ניתן יהיה להגיע גם להסכמות ליברל דמוקרטיות בנוגע לכללי המשחק החוקתיים”.
לוין יבצע או יסרב?בג״צ הורה ליריב לוין לכנס את הוועדה לבחירת שופטים ולבחור נשיא קבוע לעליון
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: