הלנו או לצרינו?דרמה ענקית בעולם המשפט: נשיא בית משפט מחוזי בדימוס ועו״ד בכיר יו"ר לשכת עו"ד לשעבר נעצרו הבוקר בחשד לשוחד מרמה והפרת אמונים....
וד"ל
לצרינו, לצרינו.הלנו או לצרינו?
זה נחשף בהארץ - זה מרגיש לצרינו
בפעם הקודמת שסיבכו אותו הוא שיחרר לתקשורת חומרים לא נעימים על הגווארדיה וכמובן שהתיק נסגר........האיש לא פראייר, יש למה לחכות!לצרינו, לצרינו.
אתם באמת חושבים שיגעו במישהו במערכת המשפט ששייך לצד הנכון, ליפי הבלורית והתואר?
מודבר בשופט ועו"ד שנחשבים אנשים של איילת שקד.
הוא נתן את זה כדוגמא, הוא לא אמר שזה מה שצריך לעשות עכשיו.
אוקיי,הוא נתן את זה כדוגמא, הוא לא אמר שזה מה שצריך לעשות עכשיו.
אמנם זה באמת חמור לומר כזה דבר בזמן מלחמה, אבל בפירוש הוא אמר - "לא עכשיו", הוא התכוון באופן כללי.
אני אמנם לא מסמפטת את הבחור, אבל כמו שאנחנו לא אוהבים שמוציאים דברים מהקשרם אצלנו, כך גם כאן לדעתי הוציאו את דבריו מהקשרם.
אני לא משווה.אוקיי,
אבל נשווה את דברי החייל לדברי יאיר גולן?
מה יותר חמור?
מה יותר המרדה?
החייל אמר, והיה ותבוא פקודה מסויימת, אנחנו נסרב וקוראים לכולם להיות איתנו.
בחוק, יש מושג של "פקודה בלתי חוקית בעליל". שבניגוד ל"בלתי חוקית", את "בלתי חוקית בעליל" אסור לקיים. הבעיה שבלתי חוקית בעליל זה מושג שתלוי כביכול במצפונו של החייל. בפועל, כמובן, במצפונו של השופט שישפוט אותו.
בכל מקרה, בהחלט קיימת בחוק פקודה שאסור לקיים אותה (ולא, אני ממש לא אומר שצריך לסרב לאיזו פקודה. רק מסביר את ההבדל).
לעומת זאת, אין מצב בחוק שמתיר להפסיק לעשות מילואים בצורה גורפת, לסרב לכל פקודה באשר היא, להפסיק לשלם מיסים וכדו'.
זה כבר מרד ממש.
גם אם רק מארגנים אותו ולא אומרים שהוא צריך להתחיל עכשיו.
עמית סגל: לאחר טענת יו״ר העבודה יאיר גולן שדבריו הוצאו מהקשרם צפיתי בקטע המלא - אם דבריו הוצאו מהקשרם זה עוד שיחק לטובתו כי הטקסט המלא הרבה יותר רדיקלי מהקטע שפורסם אתמול.הוא נתן את זה כדוגמא, הוא לא אמר שזה מה שצריך לעשות עכשיו.
אמנם זה באמת חמור לומר כזה דבר בזמן מלחמה, אבל בפירוש הוא אמר - "לא עכשיו", הוא התכוון באופן כללי.
אני אמנם לא מסמפטת את הבחור, אבל כמו שאנחנו לא אוהבים שמוציאים דברים מהקשרם אצלנו, כך גם כאן לדעתי הוציאו את דבריו מהקשרם.
זה לא רק שאין לו כוח.החייל עשה טעות, כי אין לו באמת כח לארגן סוג כזה של מרד ובסוף תפסו אותו.
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: