יכול להיות שכבר עליתן עלי. יש לי חולשה לבחושות ולטורטים.
המרקם המתפורר, הרכות של העוגה, אני יכולה להתיישב בשקט על תבנית שלמה...(אבל אני לא עושה את זה כמובן. מה פתאום?
זה משמין נורא.)
כל חיי אני במרדף אחרי מתכונים לעוגות בחושות, טעימות ולא משוקלדות (הוצאתי את הקקאו מהתפריט)
הנה אחת היותר מוצלחות (אחרי עוגת הקפה ועוגת התפוז שהעלתי בעבר)
יש לה רכות לא מהעולם הזה, וטעם לימוני עדין הנתון לבחירתכן (אני אוהבת שהחמיצות מודגשת יותר)
ובנוסף-טיפ בונוס לשדרוג כל בחושה שהיא...חכו לסוף.
המתכון הוא של אפרת סיאצ'י מאתר מתכונים ב10 דקות שסתם שווה להכנס אליו, לא התאכזבתי ממנו אף פעם...
עם טיפונת שינויים שלי
הכמות לכאורה היא ל2 תבניות אינגליש קייק, העוגה לא תופחת המון באפיה כך שאפשר למלא את התבנית ממש עד למעלה.
הכוסות הן בגודל של 240 סמק כמו כל הכוסות אצלה באתר.
התחלנו.
החומרים:
4 ביצים
כוס סוכר
שתי שליש כוס שמן
2 כפיות תמצית וניל
10 כפות מיץ לימון טרי (לאוהדות הלימון שימו יותר)
2/3 כוס חלב פרווה (סויה, קוקוס, קוקוס שקדים, שקדים)/ ריץ
(חלב עדיף יותר כי המרקם שלו פחות כבד מריץ'. לכאורה את הריץ' אפשר לדלל במים ולהגיע למרקם דומה לחלב, לא ניסיתי.)
4 כפות שטוחות גרידת לימון (קליפה של לימון מגורדת דק ללא הלבן)
2 כוסות קמח לבן
שקית אבקת אפיה.
אופן ההכנה:
(אפשר לעשות ללא מיקסר!
מטרפה ידנית ואפילו כף יעשו את העבודה, רק מומלץ להתחיל לערבב בלי השמן ולהוסיף אותו ואת שאר החומרים בהדרגה...)
מקציפים ביצים, סוכר ושמן לתערובת תפוחה ובהירה
מוסיפים את שאר החומרים מלבד הקמח ואבקת האפיה וממשיכים לערבב כמה דקות
מערבבים בנפרד את הקמח ואבקת האפיה ומוסיפים. מערבבים כמה שניות בלבד רק עד שהקמח נטמע בבצק.
טיפ של השף חיים כהן באדיבות @noae לתת לתערובת לשבת כמה דקות שאבקת האפיה תתחיל לפעול
משמנים 2 תבניות אינגליש קייק ושופכים לתוכן את התערובת
מכניסים לתנור שחומם על 180 מעלות עד שקיסם הננעץ במרכז יוצר מעט פירורי (פירורים עדינים ממש)
מפדרים באבקת סוכר ומרתיחים מים לקפה.
טיפים קטנים ושווים:
וכמובן-הקפה שלי!! רק מחלב שקדים ובלי לסקול אותי...הרבה יותר טעים (בתנאי שמכינים נכון, אבל זה כבר באשכול נפרד))
אה, תמונה כמובן:
המרקם המתפורר, הרכות של העוגה, אני יכולה להתיישב בשקט על תבנית שלמה...(אבל אני לא עושה את זה כמובן. מה פתאום?
זה משמין נורא.)
כל חיי אני במרדף אחרי מתכונים לעוגות בחושות, טעימות ולא משוקלדות (הוצאתי את הקקאו מהתפריט)
הנה אחת היותר מוצלחות (אחרי עוגת הקפה ועוגת התפוז שהעלתי בעבר)
יש לה רכות לא מהעולם הזה, וטעם לימוני עדין הנתון לבחירתכן (אני אוהבת שהחמיצות מודגשת יותר)
ובנוסף-טיפ בונוס לשדרוג כל בחושה שהיא...חכו לסוף.
המתכון הוא של אפרת סיאצ'י מאתר מתכונים ב10 דקות שסתם שווה להכנס אליו, לא התאכזבתי ממנו אף פעם...
עם טיפונת שינויים שלי
הכמות לכאורה היא ל2 תבניות אינגליש קייק, העוגה לא תופחת המון באפיה כך שאפשר למלא את התבנית ממש עד למעלה.
הכוסות הן בגודל של 240 סמק כמו כל הכוסות אצלה באתר.
התחלנו.
החומרים:
4 ביצים
כוס סוכר
שתי שליש כוס שמן
2 כפיות תמצית וניל
10 כפות מיץ לימון טרי (לאוהדות הלימון שימו יותר)
2/3 כוס חלב פרווה (סויה, קוקוס, קוקוס שקדים, שקדים)/ ריץ
(חלב עדיף יותר כי המרקם שלו פחות כבד מריץ'. לכאורה את הריץ' אפשר לדלל במים ולהגיע למרקם דומה לחלב, לא ניסיתי.)
4 כפות שטוחות גרידת לימון (קליפה של לימון מגורדת דק ללא הלבן)
2 כוסות קמח לבן
שקית אבקת אפיה.
אופן ההכנה:
(אפשר לעשות ללא מיקסר!
מטרפה ידנית ואפילו כף יעשו את העבודה, רק מומלץ להתחיל לערבב בלי השמן ולהוסיף אותו ואת שאר החומרים בהדרגה...)
מקציפים ביצים, סוכר ושמן לתערובת תפוחה ובהירה
מוסיפים את שאר החומרים מלבד הקמח ואבקת האפיה וממשיכים לערבב כמה דקות
מערבבים בנפרד את הקמח ואבקת האפיה ומוסיפים. מערבבים כמה שניות בלבד רק עד שהקמח נטמע בבצק.
טיפ של השף חיים כהן באדיבות @noae לתת לתערובת לשבת כמה דקות שאבקת האפיה תתחיל לפעול
משמנים 2 תבניות אינגליש קייק ושופכים לתוכן את התערובת
מכניסים לתנור שחומם על 180 מעלות עד שקיסם הננעץ במרכז יוצר מעט פירורי (פירורים עדינים ממש)
מפדרים באבקת סוכר ומרתיחים מים לקפה.
טיפים קטנים ושווים:
- בכל עוגה בחושה שמכילה מים-המירו אותם לחלב פרווה ותראו ישועות. ההבדל בטעם ובמרקם לא ניתנים לשיעור.
וכמובן-הקפה שלי!! רק מחלב שקדים ובלי לסקול אותי...הרבה יותר טעים (בתנאי שמכינים נכון, אבל זה כבר באשכול נפרד))
- את החומרים היבשים בכל בלילה מערבבים בתוך שקית הקפאה...
- תכינו כמות כפולה מראש. זה טעים יותר מידי.
אה, תמונה כמובן: