עוגות/עוגיות הרכות אוי הרכות....בחושה לימונית ענוגה, מושלמת לקפה.

ממלמלת

משתמש סופר מקצוען
הפקות ואירועים
המשתמש נחסם
יכול להיות שכבר עליתן עלי. יש לי חולשה לבחושות ולטורטים.
המרקם המתפורר, הרכות של העוגה, אני יכולה להתיישב בשקט על תבנית שלמה...(אבל אני לא עושה את זה כמובן. מה פתאום?
זה משמין נורא.)
כל חיי אני במרדף אחרי מתכונים לעוגות בחושות, טעימות ולא משוקלדות (הוצאתי את הקקאו מהתפריט)
הנה אחת היותר מוצלחות (אחרי עוגת הקפה ועוגת התפוז שהעלתי בעבר)
יש לה רכות לא מהעולם הזה, וטעם לימוני עדין הנתון לבחירתכן (אני אוהבת שהחמיצות מודגשת יותר)
ובנוסף-טיפ בונוס לשדרוג כל בחושה שהיא...חכו לסוף.
המתכון הוא של אפרת סיאצ'י מאתר מתכונים ב10 דקות שסתם שווה להכנס אליו, לא התאכזבתי ממנו אף פעם...
עם טיפונת שינויים שלי
הכמות לכאורה היא ל2 תבניות אינגליש קייק, העוגה לא תופחת המון באפיה כך שאפשר למלא את התבנית ממש עד למעלה.
הכוסות הן בגודל של 240 סמק כמו כל הכוסות אצלה באתר.
התחלנו.

החומרים:
4 ביצים
כוס סוכר
שתי שליש כוס שמן
2 כפיות תמצית וניל
10 כפות מיץ לימון טרי (לאוהדות הלימון שימו יותר)
2/3 כוס חלב פרווה (סויה, קוקוס, קוקוס שקדים, שקדים)/ ריץ
(חלב עדיף יותר כי המרקם שלו פחות כבד מריץ'. לכאורה את הריץ' אפשר לדלל במים ולהגיע למרקם דומה לחלב, לא ניסיתי.)
4 כפות שטוחות גרידת לימון (קליפה של לימון מגורדת דק ללא הלבן)
2 כוסות קמח לבן
שקית אבקת אפיה.

אופן ההכנה:
(אפשר לעשות ללא מיקסר!
מטרפה ידנית ואפילו כף יעשו את העבודה, רק מומלץ להתחיל לערבב בלי השמן ולהוסיף אותו ואת שאר החומרים בהדרגה...)
מקציפים ביצים, סוכר ושמן לתערובת תפוחה ובהירה
מוסיפים את שאר החומרים מלבד הקמח ואבקת האפיה וממשיכים לערבב כמה דקות
מערבבים בנפרד את הקמח ואבקת האפיה ומוסיפים. מערבבים כמה שניות בלבד רק עד שהקמח נטמע בבצק.
טיפ של השף חיים כהן באדיבות @noae לתת לתערובת לשבת כמה דקות שאבקת האפיה תתחיל לפעול
משמנים 2 תבניות אינגליש קייק ושופכים לתוכן את התערובת
מכניסים לתנור שחומם על 180 מעלות עד שקיסם הננעץ במרכז יוצר מעט פירורי (פירורים עדינים ממש)
מפדרים באבקת סוכר ומרתיחים מים לקפה.

טיפים קטנים ושווים:
  • בכל עוגה בחושה שמכילה מים-המירו אותם לחלב פרווה ותראו ישועות. ההבדל בטעם ובמרקם לא ניתנים לשיעור.
(סתם, המלצה שלי, להחזיק בבית חלב שקדים. אני מוסיפה אותו לרטבי עגבניות, למרקים, לעוד כל מיני דברים שאני לא זוכרת כרגע וכמובן לעוגות ופאנקייקים! מתקבלת כעין הסמכה ובעיקר הקרמה מושלמת...
וכמובן-הקפה שלי!! רק מחלב שקדים ובלי לסקול אותי...הרבה יותר טעים :p(בתנאי שמכינים נכון, אבל זה כבר באשכול נפרד))
  • את החומרים היבשים בכל בלילה מערבבים בתוך שקית הקפאה...
  • תכינו כמות כפולה מראש. זה טעים יותר מידי.

אה, תמונה כמובן:



20200516_233940-1.jpg
 

ממלמלת

משתמש סופר מקצוען
הפקות ואירועים
המשתמש נחסם
אפשר קישורים?
בבקשה
עוגת תפוז
עוגת קפה
בסוד אני אגיד לך- העוגות האלה יושבות פחות או יותר על אותו בסיס...
ביצים, סוכר שמן קמח ואבקת אפיה, ועוד נוזל כלשהו.
המשחק עם הכמויות הוא לא גדול כי בסוף אנחנו מדברים על תוצאה די דומה במרקם
(ואני אומרת די כי יש איזשהו שוני. הקפה אוורירית ותפוחה יותר. אולי הרבה יותר...
הלימון רכה ונימוחה.)
כשהשוני העיקרי הוא בטעם.
מי שמבינה במתכונים תדע לשחק לבד, להפחית או להוסיף לפי העניין (על 4 ביצים ל2 תבניות אינגליש קייק,
שלושת רבעי עד כוס נוזלים, 2 כוסות קמח ומשחק עם הסוכר והשמן בהתאמה (יותר סוכר כשיש קקאו, למשל))
מי שמעדיפה לפעול לפי המתכון, הנה שלושה וריאציות לבחושות מוצלחות ביותר.
ציפור קטנה לוחשת לי שיום אחד אני אתחיל גם עם בחושות חלביות.
אז זה כבר יהיה מסוכן...
 

ממלמלת

משתמש סופר מקצוען
הפקות ואירועים
המשתמש נחסם
לא חברה של קקאו ועוגות שוקולד למינהם
היינו חברים מאוד טובים בעבר. אני והקקאו.
נפרדנו על רקע קשה של פצעונים לא רצויים...
סיפור עצוב. אל תשאלי.

וכל המתכונים של הבחושות שניסיתי אף פעם לא יצאו כמו המקור מבחינתי
תנסי את הקפה בהקצפה ארוכה של הביצים השלמות.

שזה מתכון ששיניתי בו קצת אבל הגעתי מבחינתי לדיוק שהטורט לא נופל אפילו לא טיפה אחרי האפייה
ולהיפך היא עולה מהמממם ויוצאת סוף הדרך
אבל רק עם הקצפה חזקה של מקסימום במיקסר חזק
וביצים שלא מהמקרר

את מדברת על טורט עם להפריד-להקציף-לקפל-לפשל? (סתם. לא מפשלת בעוגות. זה רק השתלב לי טוב בחרוז)
אין לי באמת סבלנות לכאלה השקעות, עד שהמיקסר שלי מעלה חלבונים לקצף אני מסיימת לעשות ספונג'ה וללכלך שוב וגם אז הוא לא יוצא כזה יציב בשביל טורט.
ו...לא רואה הבדל כזה גדול בטעם...
אז יש לי את כל הסיבות...
תנסי ותעדכני.
 

ממלמלת

משתמש סופר מקצוען
הפקות ואירועים
המשתמש נחסם
בעצם שאלתי אותך פה אם עוגה בחושה בלי מיקסר כמו שרשמת יוצאת כמו זו שמקציפים לה ביצים שלמות במהירות :)
(כי אצלי אף פעם לא הייתי מרוצה מבחושה ללא מיקסר)
כל העוגות פה מתחילות בהקצפת ביצים שלמות
אם כי את הלימון היא טוענת שאפשר בכף לא ניסיתי
אבל גם ככה המרקם שלה טיפה שונה מהטורט המוקצף אז כנראה שזה בסדר
היא רכה רכה וטעימה!
 

cherry c

משתמש סופר מקצוען
יכול להיות שכבר עליתן עלי. יש לי חולשה לבחושות ולטורטים.
פעם חשבתי שזה עוגות של אנשים שלא יודעים לאפות.
מאז שבני ביתי אוהבים הכי הכי טורט, התחלתי למצוא מתכונים שגרמו לי גם לחולשה המדוברת..
2/3 כוס חלב פרווה (סויה, קוקוס, קוקוס שקדים, שקדים)/ ריץ
(חלב עדיף יותר כי המרקם שלו פחות כבד מריץ'. לכאורה את הריץ' אפשר לדלל במים ולהגיע למרקם דומה לחלב, לא ניסיתי.)
אוף זה יתקע אותי... אולי אני אכין פעם אחת חלבי, לטעום ולהחליט כמה שווה להשקיע בקניית חלב פרווה.
4 כפות שטוחות גרידת לימון (קליפה של לימון מגורדת דק ללא הלבן)
איך מגרדים?
כמה לימונים צריך לתוצאה של 4 כפות?
 

ממלמלת

משתמש סופר מקצוען
הפקות ואירועים
המשתמש נחסם
אוף זה יתקע אותי... אולי אני אכין פעם אחת חלבי, לטעום ולהחליט כמה שווה להשקיע בקניית חלב פרווה.
את יכולה גם לשים מים או מיץ...ככה מגיע המתכון במקור
אבל לדעתי החלב עושה את כל המרקם והטעם
החלב שקדים עושה מה עבודה מושלמת. ואם את אופה הרבה-שווה. יש לו תאריך יחסית רחוק

איך מגרדים?
כמה לימונים צריך לתוצאה של 4 כפות?
שוטפים את הלימון הייטב שלא ישארו כנימות בקליפה
מגררים בפומפיה בזהירות לא להגיע ללבן... 2 או 3 גירודים ולסובב אותו הלאה
כמה צריך? וואי, לא זוכרת...
אבל גם אם יצא לך פחות זה בסדר. זה לא קריטי.
 

cherry c

משתמש סופר מקצוען
הכנתי אותה, יצא תענוג של עוגה.
טעם חדשני ולא מוכר לי.
עוגת אצילית.
אכן, רכות לימונית. כל מי שטועם אותה נדהם מהטעם העמוק והעשיר.
תודה על המתכון!!
שילבתי את המתכון שלך ושלה ביחד.

הנה הגרסה שלי:

4 ביצים

+ו כוס סוכר

2/3 כוס שמן

10 מיץ לימון

1/2 כוס מים

קליפת לימון אחד מגורדת (רק החלק הצהוב)

2כ כוס קמח לבן

1 אבקת אפיה

סירופ: 1/2כוס מים רותחים + 3 כף מיץ לימון + 3 כף סוכר

*לקישוט: 2 כפות שקדים פרוסים/מולבנים (לא חובה)

אופן הכנה:

-מחממים תנור מראש ל-170 מעלות ומשמנים תבנית אינגליש קייק.

-מערבבים את הביצים עם הסוכר (בעזרת מיקסר או מטרפה ידנית). מוסיפים שמן, מיץ לימון, מים וגרידת לימון ומערבבים.

-בקערה נפרדת מערבבים קמח לבן, ואבקת אפיה. מוסיפים לתערובת הנוזלים ומערבבים עד לאיחוד החומרים.

-יוצקים את הבלילה לתבנית משומנת, מפזרים מעל שקדים פרוסים ואופים במשך 30-35 דקות, עד שקיסם יוצא יבש.

-מכינים את הסירופ: מערבבים רבע כוס מים רותחים עם כף סוכר וכף מיץ לימון ויוצקים על העוגה (באופן אחיד) בעודה חמה.
 

ממלמלת

משתמש סופר מקצוען
הפקות ואירועים
המשתמש נחסם
הכנתי אותה, יצא תענוג של עוגה.
טעם חדשני ולא מוכר לי.
עוגת אצילית.
אכן, רכות לימונית. כל מי שטועם אותה נדהם מהטעם העמוק והעשיר.
תודה על המתכון!!
אכן. כיף לשמוע.
עכשיו בא לי להכין אותה אבל הבטחתי לעצמי לא יותר מידי עוגות!:eek:
מה יהיה??

10 מיץ לימון
מה זה?
ועכשיו שאלה, מה עושים עם לימון קרח שגורדה קליפתו?:confused:
סוחטים למיץ;)
 

מאורגנת

משתמש מקצוען
פרסום וקופי
משהי יכולה להסביר לי איך בדיוק עושים גרידת לימון
צריך לזה כלי מיוחד?
פעם עשיתי עם מקלף יצא לי רצועות לא מחמיאות במיוחד
שלא הצלחתי לשלב אותן בעוגה
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
משהי יכולה להסביר לי איך בדיוק עושים גרידת לימון
צריך לזה כלי מיוחד?
פעם עשיתי עם מקלף יצא לי רצועות לא מחמיאות במיוחד
שלא הצלחתי לשלב אותן בעוגה
יש כלי מיוחד- מיקרופליין או דומיו.
אבל גם פומפיה על הצד הדק יותר עושה את העבודה.
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
משהי יכולה להסביר לי איך בדיוק עושים גרידת לימון
צריך לזה כלי מיוחד?
פעם עשיתי עם מקלף יצא לי רצועות לא מחמיאות במיוחד
שלא הצלחתי לשלב אותן בעוגה
רצועות עושים למתכונים ספציפיים שבהם נדרש רצועות ולא גרודת לימון.
לפעמים גם כתוב סרט מקליפת לימון או ז'וליאנים- היינו הך ועושים זאת בצידו הייעודי של קולפן.
 

הני מושקוביץ

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
יש כלי מיוחד- מיקרופליין או דומיו.
אבל גם פומפיה על הצד הדק יותר עושה את העבודה.

בד"כ מדובר במרינדה\רוטב\נוזל, בקיצור, רק להשריה של הקליפה, לא לשימוש בה עצמה.
היא מרה.
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
בד"כ מדובר במרינדה\רוטב\נוזל, בקיצור, רק להשריה של הקליפה, לא לשימוש בה עצמה.
היא מרה.
ישנם די והותר מתכונים שעושים שימוש בקליפה והיא מוכלת בתוך הבלילה /סלט/מאפה.
היא מרה רק אם מקלפים אותה ביחד עם הציפה הלבנה.
 

הני מושקוביץ

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
ישנם די והותר מתכונים שעושים שימוש בקליפה והיא מוכלת בתוך הבלילה /סלט/מאפה.
היא מרה רק אם מקלפים אותה ביחד עם הציפה הלבנה.

זה במקרה כשמגררים את הקליפה דק, לא כשמדובר בסרט...
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  109  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה