דרוש מידע הריאיון של הזמר יונתן שוורץ למגזין משפחה פרשת שלח

מצב
הנושא נעול.

הנדסאית_תוכנה

משתמש צעיר
בעלי לומד אם בחור
שהורים שלו התגרשו כשהוא היה ילד
והסדר שם הולך שפעם בשבועים הוא הולך לשבת אצל האבא {שהספיק להתגרש עוד פעם}

אין לתאר איך נראה היום ראשון שאחרי השבת אצל אביו, השטיפת מוח שהוא עושה לו על אימו משפיע עליו ביותר
שכתוצאה מזה לא היה אפשר לדבר איתו על שום דבר היה בדיכאון מוחלט!!!

כשבעלי קיבל אותו אמרו לו שהוא לא מבושל לטיפול רגשי...

כהיום ב"ה המצב השתפר עקב התרגילים שעשו איתו שלא צריך להתרגש וכו'

אני כותב את זה כי לדעתי אם האבא היה מתקשר להגיד חג שמח בערב יו"ט הבחור לא היה צריך לשום ליווי הוא לא היה צריך שטיפת מוח מאביו כי הוא היה קולט שמותר להתגרש אבל אסור לשנוא
ודי למבין...

ארבע

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הפקות ואירועים
אני לא הבנתי מה ההערצה למיכאל שניצלער שאף שהתגרש הקפיד לצלצל מדי ערב חג לאחל 'חג שמח'. מותר להמשיך לשמור על קשר אחרי הגירושין?

הוא היה קולט שמותר להתגרש אבל אסור לשנוא

רבי יוסי הגלילי הכניס גרושתו ובעלה השני לביתו ופרנסם כל ימיהם כאשר מטו לנפול...

בעיני לאחל לגרושה חג שמח בערבי חגים זו לא פגיעה בצניעות אלא דרגה גבוהה של אצילות נפש!! ערבי חגים במיוחד הם זמנים קשים, מועדים לכאב אצל מתמודדים, ויש כאן ניסיון לוודא שיש לצד השני סעד או עזרה. ומותר לעזור לאישה גרושה לאחר הגירושין בקושי נקודתי.

דובר בכתבה גם על אבות שהודרו מנישואי ילדיהם. לא התייחסו לנקודה של אבות שהתכחשו למחוייבותיהם לא לגרושתם כי אם לצאצאיהם עצמם. ובכן, אם אב לא שילם מזונות ועשה כל טצדקי לחמוק מחובותיו כאב, הוא לא יכול לדרוש זכויות מלאות כאב. אין דבר כזה להיות אבא רק כשנוח לך.

ארבע

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הפקות ואירועים
אנחנו רוצים להיות דומים במעט שבמעט להם ולמעשיהם?
לא, אבל אנחנו רוצים להיות דומים לרבי יוסי...

לא מדברים פה על קשר מלבב.
איני מכירה את ההרכב המשפחתי של אותו אדם גרוש שהובא לשבח בכתבה, אבל אולי היו לו ילדים לא נשואים והוא התקשר אליהם, ועל הדרך איחל חג שמח כשאמא שלהם ענתה?

SHILATI

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
איני מכירה את ההרכב המשפחתי של אותו אדם גרוש שהובא לשבח בכתבה, אבל אולי היו לו ילדים לא נשואים והוא התקשר אליהם, ועל הדרך איחל חג שמח כשאמא שלהם ענתה?
אינני מכירה אותו גם.
ואינני נכנסת לסוגייה של רבי יוסי הגלילי.
הכתבה באה ללמד את הדור הזה משהו, והמשהו הזה חייב להיות ברור.
דבר ראשון להימנע בכל מחיר מגירושין.
ואם כבר נעשה הצעד הזה, אבא נשאר אבא, בכל מובן המילה, במזונות, בקשר חם ואוהב, בהשתתפות בכל צמתי החיים וכו'.
הוא לא נשאר בעל בשום צורה.
הדור היום כל כך מתבלבל (לפעמים), וזה חשוב לשים את הדברים בצורה הברורה והמדויקת.
הלוואי והלוואי שהיינו בתמימותם של דורות עברו.

ארבע

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הפקות ואירועים
דבר ראשון להימנע בכל מחיר מגירושין.
אני, ורבים וטובים, ממש לא מסכימים עם המשפט הזה. להישאר בכל מחיר עם בן זוג מתעלל? אגרסיבי? מהמר כפייתי שאין בגללו פת לחם בבית והוא לא מוכן לטפל בעצמו?
הכתבה הזו, בעיני, נועדה לעורר סנסציה ורעש, ובקיצור - פופוליזם, וככזו היא מאד לא מדייקת, מביאה כותרות ופחות יורדת לפרטים. זה לא שאין גרעין של אמת בתוכן, אבל הוא לא מלובן, הוא מאד תחום בכותרות וללא סעיפי משנה וניתוח עומק.

SHILATI

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
להישאר בכל מחיר עם בן זוג מתעלל? אגרסיבי? מהמר כפייתי שאין בגללו פת לחם בבית והוא לא מוכן לטפל בעצמו?
לא, לא אמרתי את זה! לא לעשות מניפולציות.
כציבור חרדי, קשה מאוד היום לרדת לפרטים ולסיפורים שהשתיקה יפה להם.
ולכן צריך להבין כאן את המסר העיקרי.
כן, הגיע הזמן קצת לנער את אלו שבטוחים שמעבר לגט מסתתר איזה אוצר, נכון?
איך אמרה לי אישה שפירקה את ביתה כשאיתה 5 ילדיה? יש דגים טובים יותר בים, מכירים את המשפט המטומטם הזה?
אז אמרתי לה, יקירתי, יש שם כרישים, בסדר?
הבית שלה מפורק לגורמים, ילדים חילוניים, האבא מנסה לשקם את עצמו (אם כבר לא השתקם) האישה אבודה.
ולמה???

ארבע

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הפקות ואירועים
לא, לא אמרתי את זה! לא לעשות מניפולציות.
לא ייחסתי לך את האמירה, אלא לרוח העולה מהכתבה, שאת עצמך סיכמת במשפט 'להימנע בכל מחיר מגירושין'.
לצטט אותך ואת הפשט העולה מהציטוט זה לא לעשות מניפולציה, ואין דרכי בכך, באופן כללי.

כן, הגיע הזמן קצת לנער את אלו שבטוחים שמעבר לגט מסתתר איזה אוצר, נכון?
מסכימה

ועדיין, זה נושא מרעיש, ובכזה נושא אין מקום, לטעמי, להיות רדודים. כשמכתיבים דעות לקהל, תכתבו אותן ללא שגיאות...

SHILATI

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
שאת עצמך סיכמת במשפט 'להימנע בכל מחיר מגירושין'.
זה לא בגלל הכתבה
כן, אני עדיין אוחזת במשפט הזה
להימנע בכל מחיר. לא במחיר של גיהינום, זה פשוט.
רואה את התוצאות הרות האסון, הנוראיות. כואב לי. כואב לי על זוגות שיכולים להמשיך ובגלל מחשבות מטופשות הורסים עתיד עבר והווה.
נושא מורכב, נקודה.

שיליבי

משתמש מקצוען
אני, ורבים וטובים, ממש לא מסכימים עם המשפט הזה. להישאר בכל מחיר עם בן זוג מתעלל? אגרסיבי? מהמר כפייתי שאין בגללו פת לחם בבית והוא לא מוכן לטפל בעצמו?
הכתבה הזו, בעיני, נועדה לעורר סנסציה ורעש, ובקיצור - פופוליזם, וככזו היא מאד לא מדייקת, מביאה כותרות ופחות יורדת לפרטים. זה לא שאין גרעין של אמת בתוכן, אבל הוא לא מלובן, הוא מאד תחום בכותרות וללא סעיפי משנה וניתוח עומק.
הוא כתב כמה פעמים שהוא לא מתכוון למקרים של אלימות.

שלג קל

משתמש מקצוען
לדעתי המשפט הזה עושה עוול עם הכתבה,
זה ממש ממש לא המסר שניתן להבין ממנה,
המסר הוא שאחרי הגירושין לא מחכה אוצר אלא זו התמודדות בפני עצמה ויש לשקלל רווח מול הפסד,
קל מאד לזרוק כמה מילים וסיסמאות וללכת, לא הוגן כלפי כתבה שכפי הנכתב הושקע בה מאמץ רב לדייק ולזקק כמה שיותר.

ארבע

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הפקות ואירועים
קל מאד לזרוק כמה מילים וסיסמאות וללכת, לא הוגן כלפי כתבה שכפי הנכתב הושקע בה מאמץ רב לדייק ולזקק כמה שיותר.
אני לא הולכת, הנני כאן ועומדת אחר מילותי. לא הרגשתי שהמסר דוייק וזוקק. ובכלל, אתם גם מתייחסים למשפט שכתבתי בעקבות תגובה של אי מי כאן באשכול.
אכן אחד המסרים היה שלא מחכה אוצר לאחר גירושין. אבל לדעתי חסרו מסרים קריטיים אחרים.
לא הודגש שם די שיש מקרים שגירושין הם הכרחיים לשלום הנפש של בני הזוג וילדיהם.

החכמה צודקת

משתמש מקצוען
אני לא הולכת, הנני כאן ועומדת אחר מילותי. לא הרגשתי שהמסר דוייק וזוקק. ובכלל, אתם גם מתייחסים למשפט שכתבתי בעקבות תגובה של אי מי כאן באשכול.
אכן אחד המסרים היה שלא מחכה אוצר לאחר גירושין. אבל לדעתי חסרו מסרים קריטיים אחרים.
לא הודגש שם די שיש מקרים שגירושין הם הכרחיים לשלום הנפש של בני הזוג וילדיהם.
כתבה אינה יכולה להביא א הנושא מכל היקפיו
כל פעם כותבים על נקודה אחרת
אחרת היה יוצא ספר שלם כל שבוע.

וזה לא נקרא שמתעלמים מהנקודות האחרות.

אמא לשלוש

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
ראיתי שהוא סייג בכתבה על מערכת אלימה אבל לדעתי זה היה פחות מודגש ,אבל הכתבה עצמה נכונה מאד!ניכור הורי זה אחד הבעיות של דורינו אני מכירה כמה משפחות שהם בנתק עם אחד מההורים.

ארבע

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הפקות ואירועים
כתבה אינה יכולה להביא א הנושא מכל היקפיו
כל פעם כותבים על נקודה אחרת
אם כך, אסור שהיא תביא אמירה די נחרצת, כי אם יש לאמירה הזו יוצאי דופן ותתי סעיפים מוחרגים שלא הובאו - עושים להם עוול.
ואדגיש כי אני מסכימה בעקרון עם רוח דברי הכתבה. שלא ישתמע אחרת. נישואין הם דבר קדוש, ברית קדושה. אבל הקב"ה שנתנם נתן גם את האפשרות להעניק גט, שאותו אכן יש לשקול בכובד ראש.

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  57  פעמים

לוח מודעות

למעלה