הרהורים על הסגר בחגי תשרי
נכון... כואב מאוד, מאוד מאוד אפילו.
עשרות אלפי יהודים יאבדו את פרנסתם, ממוכרי הנעליים ועד סוחרי ארבעת המינים.
מאות אלפי ילדים שיסתובבו משועממים בין ארבע קירות בצפיפות בלתי נסבלת במשפחות ברוכות.
במקום המניין הגדול ואוירת תפילה מרוממת נתפלל בחצר במניין של עשרה.
במקום סעודות חג חגיגיות נשאר לבד.
אבל חייב לשתף אתכם במחשבה שעלתה לי...
כולנו יודעים שהשנה בראש השנה ביומו הראשון לא נתקע בשופר, מצווה מן התורה ובכל זאת לא נקיים אותה. למה? מדוע?
חכמינו ביטלו את תקיעת השופר שמא יעביר את השופר בשבת ויטלטל אותו ויעבור על חילול שבת.
ובכנות, אני לא מבין... אני שם את השופר מערב שבת בבית הכנסת, הרבנים יתנו הוראה גורפת לכל בתי הכנסת להכין שופרות מערב שבת וכולנו נתקע בשופר בשבת ונקיים מצווה חשובה כל כך. מדוע לא?
התשובה חייבת להיות רק אחת! אם יהודי אחד יחלל את השבת ואפילו בטעות בגלל תקיעת שופר אין ערך למצווה הזו. חכמינו העדיפו לוותר על המצווה החשובה הזו כדי להציל יהודי אחד מחטא.
אתם מבינים מה זה אומר?
אתם מבינים מהי המשמעות של השבת לעם ישראל? מהי החשיבות של כל יהודי?
הרי כולנו יודעים שמי שישכח את השופר ויטלטל אותו בשבת זה לא איזה רב בבני ברק או במאה שערים... זה יהודי פשוט ממושב נידח שלא ידע את ההלכה ויעבור עליה.
אבל חכמינו הקדושים ידעו מה חשוב יותר ומה חשוב פחות והנה התשובה השבת חשובה מכל.
אז רבותי... קטונתי . באמת קטונתי. אבל אם יהיה סגר מראש השנה הבא עלינו לטובה ועד מוצאי חג הסוכות כמה חילולי שבת בפהרסיא נחסוך... ארץ ישראל היא פלטרין של מלך, וחילול שבת בפהרסיא הוא חילול כואב ועצום מאין כמוהו.
נזכה לראש השנה , יום הכתרתו של מלך מלכי המלכים למדינה שלימה שסגורה בשבת שחל להיות בו ראש השנה .
ליום כיפורים-שבת שבתון של שביתה מוחלטת.
לימים של קדושה שמועדון אחד לא יהיה פתוח בו.
עם ישראל זוכה ומסובב כל הסיבות מסובב זאת!
אני אחרי המחשבה הזו שמח שיהיה סגר. אני בטוח שגם אבא למעלה שמח.
ותודה לחיים היקר שעורר אותי למחשבה הזו, בשבת לפני כחודשיים בסעודה שלישית בבית הכנסת, שח לי חיים לפי תומו, הרב מה אתה אומר על לעשות סגר בסופ"ש? חשבתי לרגע והקב"ה שם לי את המילים בפה "בטח" "הלוואי" יהיו פחות חילולי שבת , הכי טוב שזה יקרה.
חיים שמע זאת וממקום של יהודי שבחר את השבת למתנה טובה רץ והתרוצץ להציע את הרעיון הזה, וזה רץ ואושר... לצערי זה לא החזיק ובוטל. אולי אם אז היו מצליחים להחזיק בזה היינו זוכים להבטחת חכמינו "אלמלא שמרו ישראל שני שבתות מיד היו נגאלין"
ואם לא אז אז לפחות עכשיו שנזכה לזה בגאולה שלימה מהרה אמן ואמן