הרגע הם יצאו ותוך שנייה הם נעלמו 。◕‿◕。

אות לי

משתמש סופר מקצוען
עלי פילו במילוי ירקות מוקפצים (פרווה)
שנייה אחת לקח לזה להתחסל...
רוצות מתכון?
 

פוינט

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
נחמד לגלות את היצירתיות שלך גם המטבח:)
 

שרי 1

משתמש פעיל
בצק פילו זה כמו הבצק של המלוואח והבורקס
כי במלוואח ובורקס אני לא נוגעת (מבחינת בריאות ועיכול)
 

אות לי

משתמש סופר מקצוען
על המילוי נדבר בסוף...
החכמה לדעת לעבוד עם עלי פילו נכון,
מניחים את חבילת העלים לנוח לילה במקרר
פורסים את העלים על משטח עבודה ומחלקים בסכין חדה לארבע חלקים,
(כעת יש לנו 4 ערמות של עלים מוכנים לעבודה)
מניחים בין 2 ל - 3 עלים אחד על השני,
משמנים כל ריבוע בספרי שמן או לחלופין מורחים מעט שמן במברשת,

את המילוי שנבחר נניח במרכז העלה, נקפל את השוליים ונגלגל (כמו עלי בלינצ'ס)
מורחים ביצה זורים שומשום וקצח ולתנור שחומם מראש,
200 מעלות עד שמשחים.

אני מלאתי:
קצצתי דק בצל כרוב גזר ופטריות , במחבט טיגנתי עד לריכוך
תיבול מלח פלפל שחור גרוס,
זה הכל - בתאבון

מתאים כמובן גם לכל מילוי בשרי, כבד או בשר טחון.
 

אות לי

משתמש סופר מקצוען
נכתב ע"י שרי 1;2411679:
בצק פילו זה כמו הבצק של המלוואח והבורקס
כי במלוואח ובורקס אני לא נוגעת (מבחינת בריאות ועיכול)
הוא ממש לא!!
בבורקס ומלוואח יש המון מרגרינה = שומן טראנס
הפילו יבש לחלוטין ונקי לחלוטין מהמרכיב הזה,
לכן צריך לשמן אותו (אפשר ורצוי בשמן זית) ולכן גם קשה לעבוד איתו
אין לו את הגמישות של השומן שאינו בריא.
 

bbr

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
בא לי בול בזמן!


ילך עם עלי סיגר?
בדיוק אתמול קניתי והלתבטתי מה לעשות עם זה הפעם, ואין לי זמן להפשיר את העלי פילו לילה שלם...
מה אומרת המומחית?
 

חנה חיה

משתמש סופר מקצוען
ישלי מילוי נהדר של בשר לפילו
היה אתזה בעבר בטעימות
מישהו רוצה?
 

אות לי

משתמש סופר מקצוען
נכתב ע"י חנה חיה;2411781:
ישלי מילוי נהדר של בשר לפילו
היה אתזה בעבר בטעימות
מישהו רוצה?

ולי יש "יועצת סתרים" קולינרית..היא גברת מבוגרת מבוכרה..:D
בכל מה שקשור לבשר טחון/קצוץ אין אלופה גדולה מימנה.

הדבר האחרון שלמדתי זה סמבוסק בשר (תמונה ומתכון לפי דרישה כשיהיה שוב לחץ מהמשפחה להכין...)
את הבשר הם לא טוחנים הם קוצצים!!
ולבשר קצוץ יש טעם אחר לחלוטין במאפים מאחיו הטחון,
איך קוצצים?
הגברת שלנו קונה צלי כתף (טרי בלבד כמובן) ועל קרש עץ היא מכה על הנתח עם גרזן לקציצת בשר
עד שמתקבל פירורים ממש גדולים
אם קונים אצל קצב שטוחן במקום אפשר לבקש קצוץ במקום טחון (הם פשוט מחליפים את הרשת של המכונה לרשת בעלת פתחים גדולים יותר)
יש מטחנות בשר ביתיות שגם להם יש טבעת לקיצוץ בשר.

ההכנה:
במחבט גדולה מטגנים בצל ושום עד להזהבה,
מוסיפים את הבשר הקצוץ ומערבבים עד שהבשר מחליף את הצבע מאדום לאפרפר
מטבלים לפי הטעם, היא מטבלת רק בפלפל שחור וכמון, מלח רק אם יש צורך,
אני מוסיפה גם גריל עוף או תבלין אחר בסגנון,
מקררים לחלוטין וממלאים הכל,
בלינצ'ס
עלי פילו
בצק עלים
וסמבוסק - אני מכינה כמות ענקית מסדרת בקופסאות להקפאה עם נייר פרגמנט ומקפיאה,
כשיש צורך מכניסה לתבנית מורחת ביצה שומשום לבן ושחור, כמה דקות בתנור ויש לי מעדן.
 

yosher2005

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
נכתב ע"י bbr;2411706:
בא לי בול בזמן!


ילך עם עלי סיגר?
בדיוק אתמול קניתי והלתבטתי מה לעשות עם זה הפעם, ואין לי זמן להפשיר את העלי פילו לילה שלם...
מה אומרת המומחית?

עלי פילו אפשר להפשיר גם שעתיים על השיש
לא חייב לילה במקרר
 

מימי99

משתמש רשום
נכתב ע"י bbr;2411706:
בא לי בול בזמן!


ילך עם עלי סיגר?
בדיוק אתמול קניתי והלתבטתי מה לעשות עם זה הפעם, ואין לי זמן להפשיר את העלי פילו לילה שלם...
מה אומרת המומחית?

עשיתי את אותו מילוי עם עלי סיגר יצא פצצה והילדים הזמינו שוב
אוכלים עם רוטב צ'ילי מתוק
 

נירוש

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
אותלי, אנחנו מפונקות... רוצות "הדרכה מצולמת" :rolleyes:
 

אות לי

משתמש סופר מקצוען
נכתב ע"י נירוש;2412246:
רוצות "הדרכה מצולמת" :rolleyes:

העליתי את התמונות כי זו הפעם הראשונה שפילו יצא לי מוצלח,
אהבתי את התוצאה ואת החיסול המהיר של "היצירה"
לכן שיתפתי..
להדרכה מצולמת יש בעלות מקצוע..וזאת לא אני :cool:
 

אולי מעניין אותך גם...

לוח לימודים

מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:

18.11

י"ז חשוון


וובינר מרתק!

המדריך (הלא שלם) לסטוריטלינג

הרצאה ייחודית עם ירון פרל ממשרד הפרסום מקאן, על עולם הסטוריטלינג. מספרי סיפורים נולדים ככה או שאפשר ללמוד את זה? מה הופך סיפור אחד ל״תעירו אותי כשזה מסתיים״ ואחר ל״ספרו לי את זה שוב!״, והקשר לעולם הקריאייטיב.

הכניסה חופשית!


19.11

י"ח חשוון


פתיחת

קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI

קורס מקוצר


19.11

י"ח חשוון


אירוע שיתופים ייחודי

בוטים מספרים על עצמם

בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.

הכניסה חופשית!


25.11

כ"ד


פתיחת

קורס פרסום קופי+

מלגות גבוהות!


27.11

כ"ו חשוון


פתיחת

קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות

מלגות גבוהות!


27.11

כ"ו חשוון


פתיחת

קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!

מלגות גבוהות!


27.11

כ"ו חשוון


נפתחה ההרשמה!

קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!

מלגות גבוהות!


הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכה

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת הַבֹּטְחִים בַּיהוָה כְּהַר צִיּוֹן לֹא יִמּוֹט לְעוֹלָם יֵשֵׁב:ב יְרוּשָׁלִַם הָרִים סָבִיב לָהּ וַיהוָה סָבִיב לְעַמּוֹ מֵעַתָּה וְעַד עוֹלָם:ג כִּי לֹא יָנוּחַ שֵׁבֶט הָרֶשַׁע עַל גּוֹרַל הַצַּדִּיקִים לְמַעַן לֹא יִשְׁלְחוּ הַצַּדִּיקִים בְּעַוְלָתָה יְדֵיהֶם:ד הֵיטִיבָה יי לַטּוֹבִים וְלִישָׁרִים בְּלִבּוֹתָם:ה וְהַמַּטִּים עַקַלְקַלּוֹתָם יוֹלִיכֵם יי אֶת פֹּעֲלֵי הָאָוֶן שָׁלוֹם עַל יִשְׂרָאֵל:
נקרא  8  פעמים

אתגר AI

געגוע קיצי • אתגר 138

לוח מודעות

למעלה