עזרה הרגלי אכילה של בחורים כשמגיעים הביתה

ששונית

משתמש מקצוען
לאחרונה התחלתי לחשוש אולי אני נעשית סנילית.
זכרתי שהיו במקרר שתי פשטידות והן פשוט לא שם. התאדו.
זכרתי שקניתי שני מארזי ג'מבו של קרקרים וגם הם התנדפו.
עד שפתאום קלטתי שבלי ששמתי לב יש פה כמה בחורים בבית, שכשהם מגיעים הביתה הם סוג משודרג של ארבה שפושט על המטבח ומרוקן אותו.
ההכרה הזו הממה אותי וריגשה אותי מאוד, לדעת שאני נמצאת בסטטוס חדש ומרגש.
אז הודיתי מאוד להשם הטוב על הפלא המופלא הזה, אבל יחד עם זה הרגשתי איזה איבוד שליטה.
אני לא יכולה לנהל בית באופן הזה. אני צריכה לדעת מה יש וכמה, אבל מצד שני זה הבית שלהם! אני לא רוצה להשגיח מה וכמה הם אוכלים.
מה עושים? מכפילים כמויות? תסמכו עליהם שגם זה יגמר.
אומרים להם לבקש רשות?? לא רוצה להטיל משטר צנע עם מכסות אכילה.
אודה לכם מאוד על כל תשובה ועיצה.

bbr

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
אולי תשימי לוח מחיק במטבח עם לורד, ורק תבקשי טובה שמי שמחסל משהו שיכתוב שזה נגמר, וכך תוכלי לדעת להערך אחרת, זה מצד אחד לא יגביל מצד שני יגרום שאת תדעי איפה את עומדת עם קניות....

ELFISH

משתמש מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
כמו שאמא שלי אומרת, הכי מפחיד בלילה זה לשמוע את הבנים מגיעים ואת ארונות המטבח נטרקים.
אז במטבח שלי יהיו ארונות טריקה שקטה.

הכרתי מישהי שהתנתה עם הבנים שאפשר לקחת שניצל/ סויה וכו' בתנאי שנוטלים ידיים ואוכלים גם לחם וירקות.

מקצועי בלבד

Moderator
מנהל
מנוי פרימיום
לאחרונה התחלתי לחשוש אולי אני נעשית סנילית.
זכרתי שהיו במקרר שתי פשטידות והן פשוט לא שם. התאדו.
זכרתי שקניתי שני מארזי ג'מבו של קרקרים וגם הם התנדפו.
עד שפתאום קלטתי שבלי ששמתי לב יש פה כמה בחורים בבית, שכשהם מגיעים הביתה הם סוג משודרג של ארבה שפושט על המטבח ומרוקן אותו.
הייתי ממליצה לך לפנות לכוון הכתיבה נראה שאת חזקה בזה

גרניטא פקאן

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
אוטומציה עסקית
תקני בכמויות גדולות יותר. קשה לראות שנגמרים דברים והבית נשאר ריק. ועוד יותר קשה לעשות משטר בבית מי אכל כמה ולמה...
מכירה חברה ממשפחה גדולה שכל פעם שקונים אצלם ביסקויטים או קרקרים היא מחלקת בשקיות לפי מספר הילדים ואומרת לילד/ה זו הקצבה שלך השבועית תתנהלי בתבונה:(;)

תהילתך

משתמש סופר מקצוען
המשתמש נחסם
עיצוב ואדריכלות פנים
טיפ למחסלים....
סבא שלי לימד אותי, שכשלוקחים אוכל מהמקרר או מהארון,
עדיף לסיים אותו ולזרוק את העטיפה לפח (או לשטוף את הסיר:rolleyes:).
כך לא משאירים עקבות.:p

רחשי הלב

משתמש מקצוען
אצל הוריי (10 בנים בלע"ה) היה סוג של מאזן אימה וקווים אדומים. עוגות 'פושטיות', קנויות, חטיפים וכאלה לא הספיקו כלל להגיע למקפיא / מזווה. אבל דברים מושקעים שבושלו / נאפו למטרה מסוימת כמו שבת, אירוחים או אירועים ניצלו ממלתעותינו. זה גם עניין של 'מידעס'. בחור שטורף פשטידה שהוכנה בעמל לכבוד שבת ויודע שאם יאכל אותה אימא תצטרך לעמוד שוב בערב שבת ולהכין ובכל זאת אוכל יש לו בעיה במידות.

תהילתך

משתמש סופר מקצוען
המשתמש נחסם
עיצוב ואדריכלות פנים
אצל הוריי (10 בנים בלע"ה) היה סוג של מאזן אימה וקווים אדומים. עוגות 'פושטיות', קנויות, חטיפים וכאלה לא הספיקו כלל להגיע למקפיא / מזווה. אבל דברים מושקעים שבושלו / נאפו למטרה מסוימת כמו שבת, אירוחים או אירועים ניצלו ממלתעותינו. זה גם עניין של 'מידעס'. בחור שטורף פשטידה שהוכנה בעמל לכבוד שבת ויודע שאם יאכל אותה אימא תצטרך לעמוד שוב בערב שבת ולהכין ובכל זאת אוכל יש לו בעיה במידות.
אצלנו, אם היה משהו סגור, או עוגה שלמה (לגמרי), לא היו נוגעים בה.
אם לקחו כבר חתיכה קטנה, הותרה הרצועה (בתרתי משמע:D)

משה מנחם

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
עריכה תורנית
טיפ למחסלים....
סבא שלי לימד אותי, שכשלוקחים אוכל מהמקרר או מהארון,
עדיף לסיים אותו ולזרוק את העטיפה לפח (או לשטוף את הסיר:rolleyes:).
כך לא משאירים עקבות.:p
אצלנו לא גומרים עד הסוף...

ש. צ. וינמן

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
עימוד ספרים
עריכה תורנית

אולי יש לו בעיה במידות החיצוניות, אם הוא מחסל סידרתי של פשטידות. אבל זו לא בעיה של מידות - זו בעיה של מודעות.
לבחור אין צל של מושג על הטרחה סביב האוכל.
לתכנן, לקנות, לשאת הביתה, לקלף, לקצוץ, לתבל, לאפות, לארוז.
-
מותר וצריך לספר על התהליך והטירחה.

וכדאי לחלק את מוצרי האכילה לשתי קטגוריות:
- מאכלים שלא צריכים לדווח ולשאול ולספור ולמדוד ולהחביא אריזות:
עוגיות וקרקרים - שניתן היום להשיג במארזים גדולים.
דגנים מסוגים שונים.
פרות וירקות.

- מאכלים שיש להם "קצבה" והסימון הכר שלהם - עיטוף בנילון נצמד.

צריך לקחת בחשבון שאלו שנים של גדילה, ואכן יש להם צורך ביותר אוכל.

תהילתך

משתמש סופר מקצוען
המשתמש נחסם
עיצוב ואדריכלות פנים
צריך לקחת בחשבון שאלו שנים של גדילה, ואכן יש להם צורך ביותר אוכל.
אני קצת חולק על זה....
אצל הרבה מהם תהליך הגדילה ממשיך עד גיל 30!
זה מתחיל עם הקוגלים בשבת בקידוש בבית כנסת.

pessi&chani

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
אני לא חושבת שאם מדובר בבחורים אז נגמר החינוך, בכל גיל יש מקום לחנך ולתת גבולות.
ולכן אם מדובר בפשטידה מושקעת, או בתבשיל שהוכן ליום המחרת, מותר גם להם לדעת שיש צורך לשאול או לפחות לידע, ואם אוכלים, לדעת לאכול בגבול מהנ"ל. יש דברים שהם יכולים לאכול יותר בלי חשבון כמו פריכיות, קרקרים, ירקות ופירות ועוד.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  60  פעמים

לוח מודעות

למעלה