דרוש מידע "הרבנית דבורה" מתל אביב, קוראת בשמות

מצב
הנושא נעול.

חושב מחדש

משתמש מקצוען
פעם ניגשתי למרן הגר''י אדלשטיין זצוק''ל, לשאול לגבי 'רב' ידוע אשר מחולל מופתים וידוע בניסים גדולים מאד האם מותר ללכת לקבל את ברכתו, והוא אמר לי - זה כוחות הטומאה, תזהר.

כמדומני שבעל נפש החיים כותב שרק מי שהתפרסם בכח תורתו, אפשר לקבל ממנו אחרי זה ברכות, אבל מי שהתפרסם רק בזכות ניסים, אין ללכת אליו לבקש את ברכתו.

ואגב, ללמוד את נושא כוחות הטומאה זה יחסית קל, בוודאי ללימוד גמרא או משנה, ואם תלכו פעם ליד כיכר דיזנגוף, תמצאו שם בבית קבלה לעם המון שלומדים את הנושא, והם אומרים :) שזה מאד קל לדעת דברים על ידי שמות ועוד דברים הדומים לזה רח''ל.

נ.ב. לא שמעתי על האשה דבורה.

מ. א.

משתמש פעיל
לא מכיר את הרבנית המדוברת ולא יודע מה זה לקרוא בשמות
מה שאני כן יודע שהרב יעקב אדלשטיין זצוק"ל שלח לרב לוין מב"ב - נכדו של ר' אריה לוין
לגבי נושאים הקשורים בשמות
הרב לוין מבני ברק יש לו תפילה עתיקה להוצאת עין הרע
וה"סוד" שלו שהוא פשוט יושב ומתפלל בדמעות על כל שם שמבקשים ממנו
הוא לא לוקח כסף , פשוט מתפלל!!!

פרי העט

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
תזכורת ממוהר"ן מברסלב: "כי עיקר היהדות הוא פשיטות ותמימות ויותר אין צריכין חכמות כלל.." וסליחה אם הציטוט לא היה 100%. הוא נכתב מהזכרון אבל צרוב לי חזק.

נעמיתוש

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
יוצרי ai
יש אחת מוכרת כמדומני באזור הצפון, לא דתית, שאומרת ממש את האמת לכל אחד בלי לראותו.
פשוט מפחיד.
אבל,
היא מודיעה כל הזמן שהיא מתקשרת עם החברים שלה בשמים- עם המתים.
ד' ישמור אותנו.
צריך להיזהר מאד.

אהרן שטיימן

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
סאונד והפקות אולפן
מוזיקה ונגינה
הרב לוין מבני ברק יש לו תפילה עתיקה להוצאת עין הרע
וה"סוד" שלו שהוא פשוט יושב ומתפלל בדמעות על כל שם שמבקשים ממנו
הוא לא לוקח כסף , פשוט מתפלל!!!
אכן לא צריך לתת שקל
לא יודע לגבי העין הרע
אבל לגבי השמות אני יודע ושם חוץ מהעניין של החשבונות וכו' שהוא נותן רשימה של שמות ומתוכם צריך לבחור מה רוצים להוסיף וכו', יש לו גם איזו תפילה אולי זה גם על עין הרע, ואח"כ הוא רושם את השם והוא אומר שהוא יתפלל עליך...
והוא בהחלט נראה אדם גדול ות"ח.
ולא באתי להמליץ על כל הנושא של החשמנים והקוראים בצפורניים
אלא להיפך, לומר שישנם אנשים ת"ח שר' יעקב אדלשטיין שלח אליהם ואפשר ללכת אליהם ...

B&B

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
יש אחת מוכרת כמדומני באזור הצפון, לא דתית, שאומרת ממש את האמת לכל אחד בלי לראותו.
פשוט מפחיד.
אבל,
היא מודיעה כל הזמן שהיא מתקשרת עם החברים שלה בשמים- עם המתים.
ד' ישמור אותנו.
צריך להיזהר מאד.
היא כנראה חולת נפש...

B&B

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
מי יודע?
אך בכ"ז היא מצליחה לגרוף אלפי אנשים.
אם היא מדברת עם המתים...והמתים אומרים לה מה לעשות... האנשים האילו בדרך כלל חולים בנפש.
שמעת על אדם נורמטיבי שמדבר עם מתים?

אהרן שטיימן

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
סאונד והפקות אולפן
מוזיקה ונגינה

ש. צ. וינמן

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
עימוד ספרים
עריכה תורנית
אם היא מדברת עם המתים...והמתים אומרים לה מה לעשות... האנשים האילו בדרך כלל חולים בנפש.
שמעת על אדם נורמטיבי שמדבר עם מתים?

לֹא יִמָּצֵא בְךָ מַעֲבִיר בְּנוֹ וּבִתּוֹ בָּאֵשׁ קֹסֵם קְסָמִים מְעוֹנֵן וּמְנַחֵשׁ וּמְכַשֵּׁף. יא וְחֹבֵר חָבֶר וְשֹׁאֵל אוֹב וְיִדְּעֹנִי וְדֹרֵשׁ אֶל הַמֵּתִים. (דברים יח, י-יא)

ספר החינוך:
ועניין דרישה זו הוא שיש בני אדם מרעיבים עצמם והולכים ולנים בבית הקברות כדי שיבוא להם המת בחלום ויודיעם מה שישאלו עליו. ויש אחרים שלובשין בגדים ידועים ואומרים דברים ומקטרים קטורת ידועה וישנים לבדם, כדי שיבוא המת שהם רוצים בו ויספר להם בחלום. ועל כל מלאכות אלו וכיוצא בם נאמר "לא ימצא בך וגו' ודורש אל המתים"

נקרא בימינו בין היתר סיאנס "סיאנסים"
סיאנסצרפתית: séance) הוא טקס מיסטי, שבו מנסים המשתתפים, ליצור תקשורת עם נשמה של אדם מת, או עם רוח רפאים. הסיאנס אסור על פי ההלכה היות ומדובר ב'דרישה מן המתים'.

אלו הם אנשים נורמטיבים, שאינם שומרי תורה ומצוות. ולכן הם מודעים לחומרת המעשים הללו.

יש שמתכסים בכסות "מיסיטית ומוזרה" כדי להעניק למידע שהם נותנים מסגרת "על טיבעית, מרגשת" אך לא ב"הצגות" הללו נעוצה הבעיה, אלא בעצם המעשה.

ששונית

משתמש מקצוען
ברור שיש כזה מושג של קריאה בשמות והיו צדיקי עליון שלפי עיון בשמו של האדם יכלו לדעת עליו דברים רבים בעבר ובעתיד,
היכולת הזו הגיעה מכח תורתם, צדקתם וקדושתם ובדור היתום שלנו אין אפשרות להגיע לדרגות הגבוהות הללו.
לגבי אבחונים בקפה בתה וכיו"ב, יש נתונים רבים שאפשר בגדול לומר אותם על כל אדם על הגלובוס והם יהיו נכונים, כי בסופו של דבר כולנו בני אדם עם תכונות של בני אדם ורצונות ושאיפות ויכולות וחולשות של בני אדם, ואדם חכם וערמומי יודע ליצור תחושה משכנעת שאכן הוא רואה נתונים נסתרים.
דיברתי פעם עם אישה מאוד שכלתנית ומאוד סקפטית לגבי אותם אבחונים.
היא הלכה ל"קוראת" כלשהי על מנת להפריך את השמועות אודות יכולותיה, והיא יצאה ממנה מכושפת.
"היא אמרה לי שהיה לי לול גדול בצבע לבן וכשאחי נולד מאוד קינאתי כשהעבירו אותי מהלול בגללו"
אמרתי לה שבזמן שהיא היתה בגיל הזה, 90% מהלולים היו גדולים ולבנים.
ואותה "קוראת" שאלה אותה לגבי אחיה ואחיותיה וגילאיהם, ו90% מהפעוטות שנולד להם אח/ות, חווים את הקנאה הזו.
כך עובדת ה"קריאה"
ואם אותה דבורה אכן מספרת דברים ספציפיים, ברור שאין זה מגיע מצד הקדושה.

אשר כותבת

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
אני יודעת שנשמע מפוקפק מאד.
אבל שמעתי מכלי ראשון על אנשים שהיו אצלה ואמרה דברים מעניינים מאד, והייתי רוצה ללכת.
לכן מנסה לברר האם היא אישה מוכרת. האם זה כישוף, האם מותר/אסור וכו

ניסיתי לחפש עליה באינטרנט ולא מצאתי כלום, יש לי רק את שמה הפרטי ואת הטלפון שלה. (ובינתיים לא מעזה להתקשר אליה לברר פרטים, שלא תכשף או תקרא אותי דרך הטלפון או משו..)
יש רבנית דבורה שמוציאה עין הרע והיא גרה בחולון/בת ים. אישה מבוגרת ומקסימה. רבנים שולחים אליה.

אשר כותבת

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
ברברת ברברת ואף אחד כאן לא הסביר בדיוק מה זה 'קוראת בשמות'.
שמעתי ממשהי שהיתה אצל אחת מבוגרת, דבורה (אישה צדיקה)
והיא מוציאה עין הרע בעופרת ואומרת לאדם שיושב, להגיד שמות של אנשים שאולי לא שמחים איתו/מקפידים עליו וכשאומרים שמות שבאמת משפיעים- העופרת מתפוצצת או משהו כזה...

ויש עוד אחת, אין לי מושג מה שמה. שמעתי שמחממת במחבת אבנים מיוחדות ואומרת את שם האדם ולפי האבנים רואים איפה הקושי שלו ובמה הוא צריך להתחזק וכו'... (יש אבן של פרנסה/מידות/צניעות/שלום בית וכו'..)
אין לי פרטים. רק שמעתי ממשהי שהיתה.

אשר כותבת

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
הכח של כוחות טומאה הם להזיק בסופו של דבר לאדם בדרכים משלהם ולאורך זמן
מי שכבר נכנס לזה קשה מאוד פעמים רבות להוציא אותו מזה..
רבותינו לא סתם חוזרים ומזהירים על דברים כאלה בייחוד בדורנו
לפני פן האיסור ההלכתי קיים הפן המסוכן שהם כבר נמצאים בשליטת האדם ויכולים לעשות לו בהמשך מה שעולה בדעתם.
גם אני שמעתי שמי שמתעסק בזה, זה דבק בו יותר...
לדעתי הכי טוב להימנע מעיסוק בנושא.
תשובה ומעשים טובים יעילים יותר מהכל- להצלחה בכל דבר!

מרשימה

משתמש סופר מקצוען
לא יודעת מי הרבנית דבורה -

אבל יש דבר כזה לדעת דברים לפי שמות
ולפעמים אומרים לפי זה לשנות את השם
(הרב שמחה לווין זצ"ל בנו של ר' אריה לוין היה עושה את זה, והגר"י אלדשטיין היה שולח אליו)
זה חוץ מהלחש נגד עין הרע שהוזכר כאן קודם.

כמובן שבדברים כאלו צריך זהירות רבה לברר מניין זה מגיע ממקומות שלנו ולא חלילה להפך.

(אגב, הרב שמחה לוין אמר לנו שבעבר היו באים אליו לבדוק שמות רק אם יש בעיות, והיום כבר לפני שעושים שידוך אנשים באים לוודא שיש התאמה ואין בעיות...)

ב. ש.

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
מישהו כתב לרב יזדי לפני כמה שבועות על שניסה להעלות את נשמת גיסו שנהרג בתאונה כי היה מאוד קשור אליו והוא ממש סבל מזה אח"כ ולא מצא מנוחה, גם התשובה של הרב הייתה מבהילה מאוד.

מה הוא אמר?

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  106  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה