אז אני יודע שפרוג, ובטח פורום 'איש את רעהו' זה לא המקום הטבעי להצעות לקואליציה, ובכל זאת - מכיוון שכ99.5% בערך ממשתתפי הפורום מייחלים לממשלת ימין שתקום סופסוף בב"א, ומכיוון שכולנו שותפים לתסכול שאיווט המדושן ולפיד עדיין מאיישים את הכורסאות רק בגלל קטטות מטופשות על משרדון כזה או אחר - חשבתי לנצל את במת הפורום להעלות רעיון פשוט תכליתי ובעיקר צודק - לפתרון הפלונטר הקואליציוני בצורה הוגנת בה לאיש לא יהיה פתחון פה של ניצול/זלזול וכו'.
ועכשיו לרעיון בקצרה:
הקואליציה הזו היא הומוגנית ואמורה להיות שוויונית, יש 64 חברים בקואליציה העתידית, אז נחלק 64,000 "נקודות" - כל מפלגה מקבלת 1000 נקודות לכל ח"כ (הליכוד 32,000 ש"ס 11,000 וכו') במקביל עושים טבלה של כל תפקידי הקואליציה - שרים, סגנים, יו"ר כנסת, יו"ר וחברי ועדות - הכל מכל - וכל מפלגה "קונה" במספר הנקודות שלה תפקידים, כאשר היא מחליטה כמה "שווה" לה כל תפקיד, כאשר כמובן הן מתחרות אחת בשניה על התפקידים ומעלה את המחיר לפי כמה שתחליט, בכל תפקיד תזכה המפלגה שמציעה עליו את מספר הנקודות הגבוה ביותר, כשכמובן יורדים לה נקודות לתפקידים אחרים.
לדעתי זה פשוט וישים - אני נאיבי?!
ועכשיו לרעיון בקצרה:
הקואליציה הזו היא הומוגנית ואמורה להיות שוויונית, יש 64 חברים בקואליציה העתידית, אז נחלק 64,000 "נקודות" - כל מפלגה מקבלת 1000 נקודות לכל ח"כ (הליכוד 32,000 ש"ס 11,000 וכו') במקביל עושים טבלה של כל תפקידי הקואליציה - שרים, סגנים, יו"ר כנסת, יו"ר וחברי ועדות - הכל מכל - וכל מפלגה "קונה" במספר הנקודות שלה תפקידים, כאשר היא מחליטה כמה "שווה" לה כל תפקיד, כאשר כמובן הן מתחרות אחת בשניה על התפקידים ומעלה את המחיר לפי כמה שתחליט, בכל תפקיד תזכה המפלגה שמציעה עליו את מספר הנקודות הגבוה ביותר, כשכמובן יורדים לה נקודות לתפקידים אחרים.
לדעתי זה פשוט וישים - אני נאיבי?!