הצעה / יזמה | עזרה לנגמלים...

מוישה

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
עריכה תורנית
כידוע דעת רבים מגדולי התורה שאף שימוש באינטרנט חסום אינו לכתחילה, אלא רק למי שנצרך לו לצרכי עבודה וכדו'. ובכלל זה, שמי שצריך אתרים מסוימים בלבד, לכתחילה ראוי שיחסום את שאר האתרים כדי שלא יהיה רגיל בשימוש באינטרנט.
איני נכנס כעת לעצם העניין ואני מבקש גם לא לפתוח את הנושא, כל אחד יעשה מה שרבותיו הורו לו. אבל אני כן מבקש השתתפות והבנה, וכדלהלן.

ישנם רבים שאכן רוצים להתחזק, ומכיוון שהם באופן אישי לא צריכים את כל האתרים שחברות הסינון פותחות, והשיטוט המיותר באתרים גורם נזק להם, למשפחתם ולעבודתם, רוצים הם באמת להתחזק ולחסום לעצמם את כל האתרים מלבד מה שממש נצרך להם ישירות.
אבל - - לאחר הרגל של שנים בהשתמשות באינטרנט לכל צורך קטן ולא חשוב מידיי, קשה להם מאוד להשתחרר מהאינטרנט במחשבה שאולי הם יצטרכו משהו באיזה אתר ואם לא יהיה להם פתוח אותו אתר, הם יפסידו מכך, בין אם זה הפסד כספי ובין אם זה הפסד זמן או כוח.
אלא שמובן מאליו, שאין שום סיבה שאתר יהיה פתוח קבוע בגלל שפעם בחצי שנה או אפילו פעם בחודש צריך ממנו דבר קטן, בפרט שבאותו אתר ישנם דברים נוספים שמורחים את הזמן, ובפרט שמדובר בעשרות או מאות אתרים כאלו.
אמנם אין ספק שאם הם ידעו שגם לאחר שיסננו, תמיד יוכלו לפנות לידיד שישמח לעזור להם וישלח להם במייל מה שהם צריכים, אם זה חיפוש 'גוגלי', קובץ נתונים מסוים, עדכון תכנה, או אפילו... כן, אפילו עדכון חדש באשכול אותו הם פתחו ב'פרוג'... במקרה כזה, יהיה להם קל לאין ערוך לחסום לעצמם את האינטרנט סופית ולהתחיל ליהנות ולהַנות מחיים רגועים ונקיים יותר.

אין ספק כי כל יהודי באשר הוא, אף שהוא חשוף לאינטרנט, אם באישור רב ואפילו אם לא, יכול הוא בוודאי להבין את אלו שרוצים להתחזק ורוצים חסימה טוטאלית מהאינטרנט, כולל אתרים שאינם בעייתיים עקרונית. ואם בעל נפש הוא, ישמח אף לעזור לאותו אחד שרוצה להתחזק.
קודם כל אשמח לראות כאן באשכול מי שמצטרף כמזדהה עם הנ"ל [שנכתב לאחר שמיעת כמה סיפורים כאלו].

אך אגש לעיקר ההצעה - - -
כל מי שנדבה אותו רוחו לסייע ולחזק מי שרוצה להתנזר מהשימוש המיותר והמזיק באינטרנט, יועיל בטובו 'לאמץ' לעצמו שותף כזה, ולעזור לו בכך שיהיה מוכן להקדיש לו זמן מסוים בשבוע שבו הוא יהיה פתוח לשמוע [וירטואלית...] את צרכיו האינטרנטיים ולשלוח לו למייל מה שהוא צריך. בדרך כלל אפילו מי שמשתמש בחסימה רגילה, יוכל לענות על רוב צרכיו של ה'מתחזק'.
קודם כל מבחינה רוחנית אין ספק שהדבר יזכה אותו באינספור זכויות שאין כאן צורך לפרטן, ואולי בזכות זה יינצל גם הוא מפגעים רוחניים שונים. ובכלל, חסד הוא בכל אופן שהוא. אם אני מתנדב ועוזר בבית, להורים, לחברים וכו', הנה גם כאן יש לי הזדמנות לעזור בלחיצת כפתור[ים] ובלי לקום מהכיסא.
מלבד זאת, ה'מתחזק' שהוא 'אימץ' לו, בוודאי לאט לאט יתרגל ללא האינטרנט עד שעם הזמן 'יטריד' אותו פחות ופחות לשלוח לו דברים.

הפרטים דלהלן מיותרים לכאורה, כי הדברים אינדיבידואליים לחלוטין, אבל רק בגדר הצעה:

א. מוטב שמי שמעוניין בעזרה הנ"ל ירשום כאן את שמו ומי שירצה 'לאמץ' אותו יפנה אליו באישי, כדי שלא ייווצר מצב בו ירשום כאן את שמו מי שמעוניין לעזור לאחרים ובסוף יקבל פניות רבות מידיי.

ב. אשמח אם יהיה כאן מתנדב שמוכן שהפניות יעברו דרכו באישי, למען אלו שלא רוצים להיחשף כאן כלל. [לצערי, לא אוכל כ"כ 'לנהל' את זה, כי אני ממעט להשתמש באינטרנט, ולא נכנס לכאן מספיק בכדי לטפל בזה.]

ג. העזרה יכולה להיות למשל רבע שעה בשבוע, או 5 דקות ביום; זמינות קבועה מוגבלת ל-5 דקות חיפוש או רק חד פעמי ביום או בשבוע.

ד. מי שביכולתו יקח על עצמו אפילו יותר מ'מתחזק' אחד, כמובן במשך הזמן יזהה אם זה יותר מידיי עבורו וטל"ח.

ה. 'מתחזק' שיראה שיש לו בשלב מסוים פניות רבות מידיי ל'מאמץ' שלו, ישתמש עם יותר מ'מאמץ' אחד ולפי העניין יזהה למי כדאי לו לשלוח כל בקשה.

ו. צדיק גדול ביותר יהיה זה שירשום כאן כתובת מייל [או הפניה לאישי] שבה יוכל כל אחד ואחד לבקש עזרה כנ"ל.

[סליחה על האריכות | הנ"ל נרשם בלשון זכר מחמת ההרגל אך פונה לצדיקים וצדקניות כאחד...]

פיטפוט

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
ואוו יוזמה ברוכה. חזקו ואמצו!!
חבל שאני לא יכולה להצטרף, כי יש לי אתרוג ורוב הדברים חסומים לי גם ככה.

מוישה

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
עריכה תורנית
נכתב ע"י רותי בן שימ;1096106:
ואוו יוזמה ברוכה. חזקו ואמצו!!
חבל שאני לא יכולה להצטרף, כי יש לי אתרוג ורוב הדברים חסומים לי גם ככה.
ממש לא. אם פתוח אתרוג ברמה ממוצעת, אפשר לעזור לפחות במשרדי ממשלה, בבנקים, באתרים מקצועיים, אתרי מידע וכו' וכו'.
יש אנשים שרוצים להימנע גם מאתרים כאלו כי כל אתר שטותי או בסיסי מורח להם את הזמן לחינם. ובוודאי כל אחד שפתוחים לו אתרים אלו, יכול לעזור.

מוישה

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
עריכה תורנית
לפי הפניות שקבלתי, אני מבין שלא חידדתי מספיק כמה נקודות:

אין כאן שעבוד כביכול ל'מתחזק', כי במשך הזמן ה'מתחזק' יתרגל יותר ויותר להעדר האינטרנט וימצא לעצמו דרכים אחרות מאשר השימוש באינטרנט, כך שבחלוף תקופה דרישותיו יפחתו, עד לכדי השתמשות ב'שירות' בצורה מזערית בלבד, אם בכלל.

לאלו השואלים, הגעתי לעניין זה עקב מעורבותי בגוף העוסק בין היתר בגמילה מאינטרנט, ולאחר כמה מקרים, גיליתי שבעצם החרדה מחוסר הזמינות לאינטרנט שאליו התרגלו, מקשה על נטישתו.

ומכאן לעוד נקודה, אין לכם מושג איזה חסד עצום יש בעזרה זו. במבט שטחי יש מי שירגיש כאילו מבקשים כאן 'גוי של שבת' חלילה, אבל יהודי בעל נשמה יתבונן בזה במבט אחר; גם עזרה לנכה או קשיש זה סוג של 'גוי של שבת', שהרי 'אני משרת אותו בדבר שהוא לבדו לא יכול', הלא כן?! אז אפשר אמנם לראות את זה רדוד ויבש כגוי של שבת, אבל אפשר להתרומם ולראות את החסד וההצלה העצומים שמונחים בזה; עזרה ליהודי 'נכה' – מבחינה מסוימת, שאפי' שימוש הכרחי באינטרנט גורר אותו לשוטטות מיותרת ומזיקה, ובכדי להצילו אנחנו יכולים לעזור לו ע"י תרומה של כמה דקות ביום או בשבוע. בינו נא זאת!

אני פונה שוב לכולם, ללא יוצא/ת מן הכלל; אני מבין שלאנשים לא נעים להירשם כאן בניקם כ'נזקקים' ולכן הם פונים באופן פרטי, לכן ניתן לע"ע לפנות בהצעת עזרה ו'אימוץ' באישי. אתם מציעים את עצמכם באופן שאינו מחייב אפילו לרגע!!

מוישה

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
עריכה תורנית
כמה ימים כבר עברו - - -
בודדים פנו בפרטי, אבל לצערי הרב זה לא מספיק.
נראה שהציבור חושש משום מה, אנא מכם קראו שוב את ההודעות הקודמות.
אין ממה לחשוש כלל וכלל!!
אפשר להישאר חסוי ואף אין התחייבות אפילו לרגע, כאמור.

אלישבע אבר

מנהלת קהילת מוזיקה. סאונד. והפקות במה
מנהל
מנוי פרימיום
סאונד והפקות אולפן
מוזיקה ונגינה
הפקות ואירועים
נראה לי שפשוט ב"ה הרבה מהניקים פה ב"נתיב" או באתרוג"...

מוישה

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
עריכה תורנית
נכתב ע"י PBיסטית;1098112:
נראה לי שפשוט ב"ה הרבה מהניקים פה ב"נתיב" או באתרוג"...
כאמור, רבים מהנגמלים כבר היום חסומים, אלא שגם מהאתרים האלו הם מנסים לברוח בגלל בעייתם האישית, ולכן אף מי שחסום בנתיב או אתרוג, אם כל האתרים המסחריים, ממשלתיים ואתרים תורניים פתוחים לו, יוכל בוודאי לעזור.
על זה בדיוק נשתדל לעשות את ההתאמה בין ה'נזקק' ל'מאמץ'.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קיט ק'

קמה קָרָאתִי בְכָל לֵב עֲנֵנִי יי חֻקֶּיךָ אֶצֹּרָה:קמו קְרָאתִיךָ הוֹשִׁיעֵנִי וְאֶשְׁמְרָה עֵדֹתֶיךָ:קמז קִדַּמְתִּי בַנֶּשֶׁף וָאֲשַׁוֵּעָה (לדבריך) לִדְבָרְךָ יִחָלְתִּי:קמח קִדְּמוּ עֵינַי אַשְׁמֻרוֹת לָשִׂיחַ בְּאִמְרָתֶךָ:קמט קוֹלִי שִׁמְעָה כְחַסְדֶּךָ יי כְּמִשְׁפָּטֶךָ חַיֵּנִי:קנ קָרְבוּ רֹדְפֵי זִמָּה מִתּוֹרָתְךָ רָחָקוּ:קנא קָרוֹב אַתָּה יי וְכָל מִצְוֹתֶיךָ אֱמֶת:קנב קֶדֶם יָדַעְתִּי מֵעֵדֹתֶיךָ כִּי לְעוֹלָם יְסַדְתָּם:
נקרא  9  פעמים

אתגר AI

הסוואה • אתגר 21 • אתגר נושא פרסים 🎁

לוח מודעות

למעלה