המלחמה בין מקינטוש וחלונות בוערת עדיין !מתנצל שאני מתעלק על אשכול לא לי, אבל בתור משתמש מק מכור קשה
לקנות היום מק ב 15000 זה שיגעון על גבול ההזיה
למי שלא מעודכן , אפל עברו לפלטורמה חדשה, מעבדי ARM מתוצרת בית שלה.
בלי להכנס לכל השיקולים שלה והסיבות העסקיות והשיווקיות הברורות שלה , זה הוכח כצעד מתבקש אבל אדיר לעולם המחשוב. אף אחד לא צפה את הפער האדיר.
המעבדים הכי פשוטים שהם הוציאו בינתיים (מחשבי macbook air ) מהירים בהרבה מה i7 נייחים מבוססי אינטל , במאות סקירות ובנצמרקים שמסתובבים ברשת .
אני אישית על מקבוק אייר כזה כבר כחודש , ואין בכלל מה להשוות למקבוק פרו שעלה פי4 ממנו מבוסס i7-9750h , הוא ממהיר ממנו במיוחד בתוכנות שנתכתבו בהתאמה (פיינל קאט וכדו )
הסיבה העיקרית לזה , שאינטל סוחבים תאימות בינרית של 50 שנה אחורה משנות ה 70 של המאה הקודמת , וזה הסיבה שהם די תקועים ב4-5 שנים האחרונות , כי כמה כבר אפשר לשפר תכנון של 4004 מלפני 50 שנה ???
בכל מקרה, בתחילת 2021 יצא איימק מבוסס m1x שיהיה מהיר פי 4 או 5 מאיימקים של היום , אין שום הגיון להשקיע ככ הרבה במודל שעבר שעבר מהעולם ותאריך התפוגה שלו כבר רשום על הקיר.
אם זה ממש דחוף , תקנה משהוא זול יד2 , ותפטר ממנו עוד שנה.
סתם הערה פדנטית... אפליקציות UWP יכולים להיות בכמה שפות, אם נכתבו ב-++C הם ירוצו על ווינדוס מבוסס ARM רק עם אמולציה.היום כבר מבוסס uwp או .net ואז הוא אוניברסלי לכל הפלטפורמות
אפשר את הקובץ שוב?נ.ב. אפשר להריץ את גירסה הוינדוס ל arm על מחשבי המק החדשים
איפה אפשר להשיג?2021 יצא איימק מבוסס m1x שיהיה מהיר פי 4 או 5 מאיימקים של היום
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
26.09
כ"ג אלול
פתיחת
קורס מאסטר בשיווק דיגיטלי
מלגות גבוהות!
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קיט ש'
קסא שָׂרִים רְדָפוּנִי חִנָּם (ומדבריך) וּמִדְּבָרְךָ פָּחַד לִבִּי:קסב שָׂשׂ אָנֹכִי עַל אִמְרָתֶךָ כְּמוֹצֵא שָׁלָל רָב:קסג שֶׁקֶר שָׂנֵאתִי וַאֲתַעֵבָה תּוֹרָתְךָ אָהָבְתִּי:קסד שֶׁבַע בַּיּוֹם הִלַּלְתִּיךָ עַל מִשְׁפְּטֵי צִדְקֶךָ:קסה שָׁלוֹם רָב לְאֹהֲבֵי תוֹרָתֶךָ וְאֵין לָמוֹ מִכְשׁוֹל:קסו שִׂבַּרְתִּי לִישׁוּעָתְךָ יי וּמִצְוֹתֶיךָ עָשִׂיתִי:קסז שָׁמְרָה נַפְשִׁי עֵדֹתֶיךָ וָאֹהֲבֵם מְאֹד:קסח שָׁמַרְתִּי פִקּוּדֶיךָ וְעֵדֹתֶיךָ כִּי כָל דְּרָכַי נֶגְדֶּךָ: