הצילו! קריסת בלנדר... . . . . . .

• פותח הנושא ets
  • פורסם בתאריך

ets

משתמש רשום
רבותי המלומדים, צרה צרורה וחוזרת שוב ושוב [ושוב] נפלה על תוכנת הבלנדר החביבה שלי.

מידי פעם היא קורסת [לא הפתעה גדולה עד כאן], ולא מוכנה להיפתח יותר! [:eek:]
התרופה היחידה היא להוריד גרסה שונה, אבל גם זה עובד רק עד לקריסה הבאה והכל חוזר על עצמו!

בדרך כלל הבעיה נוצרת לא בקריסה רגילה אלא בניסיון להתקין תוסף או כמו במקרה האחרון - כשאמרתי לתוכנה במסך הפתיחה להעתיק את המועדפים מהגרסה הישנה.

מישהו מכיר דרך למחוק איזה קובץ שבו התוכנה שומרת את ההגדרות כך שהיא תחזור להגדרות ברירת המחדל ולא תנסה שוב ושוב לבצע את הפעולה שמפילה אותה?

יש פתרון אחר?

[דרך אגב - אני עובד בווינדוס.]

trew

מהמשתמשים המובילים!
עיצוב גרפי
מוזיקה ונגינה
הדמיות בתלת מימד
D I G I T A L
כמה דברים
1. תוכל לפרט את מה שאתה מנסה לעשות לפני שהתוכנה קורסת?
2. בהנחה שלא הורדת את הגרסה להתקנה תעתיק את הקובץ שחילצת מהראר לכונן C ומשם תפעיל את התוכנה
3. יש איזה שגיאה שהוא נותנת לך כשהיא לא מוכנה לעשות?
4. כשאני יהיה על ווינדוס אני יוכל לאחזר איפה הוא שומר את ההגדרות, בעיקרון זה על תיקה מוסתרת בשם .blender (כן עם נקודה בהתחלה)

אם תוכל לציין על איזה גרסה מדובר נשמח מאוד (הגרסה המדוייקת של התוכנה אמורה להראות כך r42691 למשל זה נמצא במסך הפתיחה בצד ימין למעלה)

ets

משתמש רשום
תודה על התגובה המהירה.

1. כל פעם משהו אחר. במספר מקרים ניסיתי להתקין תוספים ובמקרה האחרון אמרתי מסך הפתיחה להעתיק מהגרסה הקודמת את הקיצורים לקבצים האחרונים שפתחתי.

2. חשדתי [מפעמים קודמות] שזה קשור לכונן C ולכן מראש פתחתי את הראר והנחתי את התיקיה בC. - הבעיה נמשכת
[לפני שהבנתי את הקשר לC,בחלק מהמקרים עצם הפתיחה פעם אחת בתיקיה עם שם בעברית מנע מהתוכנה להיפתח גם אחרי שהעברתי אותה].

3. הודעת השגיאה היא פשוט הודעה של ווינדוס "Blender הפסיק לפעול. מחפש פתרון לבעיה"
ואז "בעיה כלשהי גרמה לתוכנית להפסיק לפעול כראוי. ווינדוס יסגור את התוכנית ויודיע לך אם ישנו פתרון זמין"

4. איך אני מוצא את התיקיה הזו? [גם כשאני אומר לתיקיה להציג קבצים מוסתרים וגם בחיפוש היא לא מופיעה]

מביחנת גרסה התקלה היסודית - שאחרי תקלה אי אפשר להפעיל שוב - קרתה במספר גרסאות.
במקרה הנוכחי הורדתי את הגרסה הרשמית של 2.61 [לצערי אינני יכול לראות אפילו את מסך הפתיחה]

trew

מהמשתמשים המובילים!
עיצוב גרפי
מוזיקה ונגינה
הדמיות בתלת מימד
D I G I T A L
תנסה להוריד גרסה מפה מעניין אותי אם הבעיה חוזרת.
מה קורה כשאתה מנסה להפעיל גרסה אחרת שלא קשורה לבנייה הרשמית של בלנדר?

נ.ב. לגבי הלינק הראשון שים לב למספר הגרסה כדי שתקבל את הקוד האחרון שיצא מהמפתחים.

יניב

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
הדמיות בתלת מימד
אוטומציה עסקית
עד כמה שהבנתי את הבעיה הפיתרון הוא כזה:

1) הגדרות התוכנה נשמרות ב-"%UserProfile%\Application Data\Blender Foundation\Blender" בחלונות (תעתיק את מה שיש כולל המרכאות לתוך שורת הכתובת בסייר של חלונות ואח"כ תמחוק רק את המרכאות זה אמור להתחיל בסימן אחוז כי באתר זה מתהפך בגלל העברית) ובמקרה של לינוקס בתקיית הבית תחת .Blender (בלנדר עם נקודה לפני)
ההגדרות נשמרות גם עבור גירסאות שהורדו מ-Graphicall.org, התוכנה פשוט מחפשת שם כברירת מחדל, כך שאם ההגדרות שגויות כל גירסה תיפול אלא אם כן היא תהיה בגירסה חדשה יותר משמעותית (למשל 2.6 -> 2.61)

2) להיכנס לשם ולמחוק את כל מה שיש / כל מה שנראה מיותר (זה שומר לפי גירסאות את ההגדרות וקובץ מיוחד שנקרא startup.blend שמכיל את הקובץ שהתוכנה פותחת בזמן העליה שלה כברירת המחדל)

3) לאחר שמחקת את כל מה שיש שם התוכנה תיאלץ לעלות עם הגדרות ברירת המחדל (למקרה שהתוכנה מסרבת אפילו לעלות בגלל הגדרות שגויות שנשארו מפעמים קודמות)

4) במקרה והתוכנה עולה בלי בעיות בלי זה אפשר לשחזר את הגדרות ברירת המחדל ע"י לחיצה על מה שמסומן בתמונה ואח"כ לשמור כהגדרות ברירת המחדל ע"י לחיצה על Ctrl+U. (או ללחוץ על השורה מעל מה שמסומן בתמונה), כמובן שאתה יכול לנצל את זה וליצור את סביבת העבודה הנוחה לך ואז לשמור אותה באותה הדרך כך שהתוכנה תעלה עם הסביבה שהגדרת כל פעם.

צפה בקובץ המצורף 111371

קבצים מצורפים

• Factory Setting.PNG
    KB 151.6 · צפיות: 23

ets

משתמש רשום
אמנם זה לא פותר את הבעיה שמידי פעם בלנדר קורסת אבל עוד יבוא זמנו של הלינוקס ואני מקווה שחלק מהבעיות כבר לא תהיינה.

תודה.

trew

מהמשתמשים המובילים!
עיצוב גרפי
מוזיקה ונגינה
הדמיות בתלת מימד
D I G I T A L
בלינוקס בלנדר מהירה בעד 30%
אני לא מתחיל לדבר על יציבות

אולי מעניין אותך גם...

לוח לימודים

מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכד

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לְדָוִד לוּלֵי יי שֶׁהָיָה לָנוּ יֹאמַר נָא יִשְׂרָאֵל:ב לוּלֵי יי שֶׁהָיָה לָנוּ בְּקוּם עָלֵינוּ אָדָם:ג אֲזַי חַיִּים בְּלָעוּנוּ בַּחֲרוֹת אַפָּם בָּנוּ:ד אֲזַי הַמַּיִם שְׁטָפוּנוּ נַחְלָה עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ:ה אֲזַי עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ הַמַּיִם הַזֵּידוֹנִים:ו בָּרוּךְ יי שֶׁלֹּא נְתָנָנוּ טֶרֶף לְשִׁנֵּיהֶם:ז נַפְשֵׁנוּ כְּצִפּוֹר נִמְלְטָה מִפַּח יוֹקְשִׁים הַפַּח נִשְׁבָּר וַאֲנַחְנוּ נִמְלָטְנוּ:ח עֶזְרֵנוּ בְּשֵׁם יי עֹשֵׂה שָׁמַיִם וָאָרֶץ:
נקרא  5  פעמים

אתגר AI

געגוע קיצי • אתגר 138

לוח מודעות

למעלה