עזרה הצילו!!! כאב שיניים אחרי עקירה

• פותח הנושא STBW
  • פורסם בתאריך

STBW

משתמש מקצוען
הפקות ואירועים
עקרתי שן בינה לפני שבוע
כאבים לא נורמלים - נרגעים רק עם משכך כאבים חזק
ורק לכמה שעות.

תגידו, זה נורמלי??
כמה זמן אמורים לסבול ככה???

ששונית

משתמש מקצוען
זה נורמלי.
תנסו משכך כאבים יעיל יותר
אדוויל פורטה פועל הכי מהר ולזמן ארוך

שיפי פוקסמן

תיכנון ועיצוב פנים
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב ואדריכלות פנים
נורמלי בהחלט.
אצלי הכאבים פסקו לגמרי אחרי שבועיים - שלושה.
הייתי לוקחת אדויל ואופטלגין לסירוגין.
תדירות ועוצמת הכאבים ירדו עם הזמן, עד שעברו לגמרי ב''ה.

kola

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
תנסו לשאול את הרופא שעקר

קליין

משתמש מקצוען
עריכה והפקת סרטים
עיצוב ואדריכלות פנים
אם מדובר בכאבים מאד חזקים שנרגעים רק עם משכך כאבים חזק מאד לזמן קצר, יכול להיות שזה סיבוך שנקרא מכתשית יבשה. למעשה, עצם הלסת נחשפה, מה שגורם לכאב עז. חבל לסבול, כדאי לגשת לרופא שיטפל בזה.
העתקתי לך מאתר ההסתדרות לרפואת שיניים:
  • מכתשית יבשה (dry socket) היא סיבוך לא נפוץ (כ2% מהעקירות) אך כואב במיוחד, ובו קריש הדם שנוצר לא מקובע היטב לעצם הלסת ומתפורר או נשטף, ותהליך הריפוי הטבעי של הפצע מתעכב או נעצר.
  • גורמי סיכון הינם למשל עישון, יריקות חזקות של רוק או של שטיפת פה מוקדם מדי (אין לבצע הנ"ל ב24 שעות הראשונות לאחר העקירה), צחצוח שיניים בחוזקה באיזור הפצע, ויש הטוענים שיש קשר לגלולות למניעת הריון.
  • הסימנים הם כאב חזק מאוד שמתעורר ולא נרגע במשך ימים ארוכים, מלווה לעיתים בטעם רע ו/או ריח מוזר מתכתי מאיזור העקירה. בהעדר טיפול מהיר האיזור הנ"ל עלול גם לעבור זיהום.
  • הטיפול המתאים ברוב המקרים יבוצע במרפאה - הרופא יבצע של הפצע שטיפה עדינה במים פיזיולוגיים פושרים, ואז יניח חומרים מיוחדים עם או בלי פד גזה קטן בתוך הפצע. חומר נפוץ בשימוש הינו אלביאוג'יל (או חומרים דומים) שמכיל שמן ציפורן, הידוע ביכולתו להרגיע במהרה את הכאב הנ"ל. לעיתים יש לחזור על הטיפול מדי יומיים שלושה.
  • ברוב המקרים לא לוקחים אנטיביוטיקה - רק אם יש זיהום חיידקי ומקבלים מרשם מהרופא.
  • בעבר הייתה גישה שיש לגרד את הפצע מפנים וליצור קריש דם חדש - גישה זו פחות מקובלת כיום.
  • במקביל לטיפול הנ"ל במרפאה מומלץ לקחת טיפול תרופתי משכך כאבים - בדרך כלל ממשפחת הNSAIDS, כמו אדביל פורטה, נקסין, נרוסין, איבוברופן, אדקס וכולי (בתנאי שאין לכם מגבלה בריאותית עם הנ"ל), ואפשר לקבל מרשם מהרופא לתרופות חזקות יותר ממשפחה זו כגון אתופאן, ארקוקסיה, קספו וכולי.

קריאת כיוון

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
השתתפות:(
זה בלתי נסבל ומחליש את כל הגוף.
מניסיון, מרגיע אם מניחים בד קפוא ולוקחים אופטלגין.
אצלי זה נמשך יותר משלושה שבועות [אך בעוצמה יורדת].

שירו

משתמש סופר מקצוען
עריכה והפקת סרטים
גם לי זה קרה. הלכתי אל הרופא אחרי שבוע של כאב נוראי ומשככי כאבים כל 4 שעות.. הוא קרא לזה "מכטשית יבשה -( חשיפה של העצם.) הוא הזריק לי למקום העקירה חומר שסוגר את זה ונגמר הכאב.

עפיפון

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
הצלחתן להלחיץ אותי :eek:
אני אמורה לעבור ביום ראשון עקירה כירורגית של שן בינה.
למה לצפות? הצילו :eek: :eek: :eek:

Natan Galant

כתיבה שדגה לך לקוחות, ובכמויות!
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
עריכה תורנית
עיצוב ואדריכלות פנים
אין מה לרעוד מפחד. טיפול קצת ארוך, לא כואב, רק ארוך. עשיתי בעבר אצל בחור בשם שוחט, לקח חצי שעה, בערך.
אח"כ הלסת קצת נפוחה לכמה ימים טובים (יותר בהרגשה, פחות במראה), קצת אקמול, וזהו.

למגיבים מעליי, תתחשבו בעוד אנשים. די עם ההפחדות הפראיות, אתם לא רוצים להיות כמו פרשני השמאל...

שירו

משתמש סופר מקצוען
עריכה והפקת סרטים
ה"מכטשית היבשה" היא תופעה שנגרמת לסה"כ 2% מכלל העקירות.

אז בלי פאניקה.

("המכטשית היבשה" קריש הדם, שחוסם את הפצע, כמו בכל פציעה או שריטה בגוף - נופל, או נספג - ואין מה שיגן על העצם עד האיחוי- ומכאן הכאבים.)

אום

משתמש מקצוען
משככי הכאבים המועילים ביותר (מנסיוני) לעקירות שיני בינה הם נרוסין או פוינט. מספיק אחד ל12 שעות.
בסוף זה עובר..
רק בריאות

dag

משתמש פעיל
עיצוב גרפי
אין מה לרעוד מפחד. טיפול קצת ארוך, לא כואב, רק ארוך. עשיתי בעבר אצל בחור בשם שוחט, לקח חצי שעה, בערך.
אח"כ הלסת קצת נפוחה לכמה ימים טובים (יותר בהרגשה, פחות במראה), קצת אקמול, וזהו.

למגיבים מעליי, תתחשבו בעוד אנשים. די עם ההפחדות הפראיות, אתם לא רוצים להיות כמו פרשני השמאל...

אז הנה פחות מפחיד -
לקח דקה וחצי ולא נודע כי היה.
אבל ייתכן מאד שזה קשור למצב השן ועוד כל מיני פרמטרים.

STBW

משתמש מקצוען
הפקות ואירועים
תודה לכל המגיבים!!:cool:

העקירה לקחה אולי דקה או שתיים:eek:

נתמודד עם זה - נשארו לי רק שבועיים :rolleyes:

רבקי פרטיג

משתמש מקצוען
צילום מקצועי

עברתי אתמול עקירה של שני בינה יחד ב5 דקות, כאבים חלשים סבירים לגמרי שנרגעו במהלך הלילה....
אז תשני רגוע הכל בסדר:)

STBW

משתמש מקצוען
הפקות ואירועים
מכל משככי כאבים שנכתבו כאן
מה אפשר לקחת בהנקה?

אופטלגין
פוינט
אדביל פורטה
נקסין
נרוסין
איבוברופן
אדקס

שרוש פרוג

משתמש חדש
לפני שבוע עקרתי שן בינה וזה כואב נורא הלכתי לרופא והניח לי חומר מרגיע בריח מנטה משהיא יודעת איך קוראים לזה אני רוצה לקנות היום, ביום הבחירות הרופא לא עובד, אודה מאד לתשובה

יהודית ק

משתמש מקצוען
הפקות ואירועים
העקירה קצרה! 2 דקות ולא כואב מיד, לי כאב יום אח"כ לקחתי אופטלגין, כדאי להניח תיון (שקית תה) על המקום
מרגיע ועוצר דימום.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קיט ע'

קכא עָשִׂיתִי מִשְׁפָּט וָצֶדֶק בַּל תַּנִּיחֵנִי לְעֹשְׁקָי:קכב עֲרֹב עַבְדְּךָ לְטוֹב אַל יַעַשְׁקֻנִי זֵדִים:קכג עֵינַי כָּלוּ לִישׁוּעָתֶךָ וּלְאִמְרַת צִדְקֶךָ:קכד עֲשֵׂה עִם עַבְדְּךָ כְחַסְדֶּךָ וְחֻקֶּיךָ לַמְּדֵנִי:קכה עַבְדְּךָ אָנִי הֲבִינֵנִי וְאֵדְעָה עֵדֹתֶיךָ:קכו עֵת לַעֲשׂוֹת לַיי הֵפֵרוּ תּוֹרָתֶךָ:קכז עַל כֵּן אָהַבְתִּי מִצְוֹתֶיךָ מִזָּהָב וּמִפָּז:קכח עַל כֵּן כָּל פִּקּוּדֵי כֹל יִשָּׁרְתִּי כָּל אֹרַח שֶׁקֶר שָׂנֵאתִי:
נקרא  0  פעמים

אתגר AI

חשיפה כפולה • אתגר 130

לוח מודעות

למעלה