הצילו!! המשכנתא שלי מאד התייקרה, מה עושים??? יש מה..

יאיר ב

משתמש חדש
היה לך גרייס. הסתיים לך כנראה ואז התחלת לשלם קרן וריבית. בתוספת שהפריים קפץ מטורף ויש לך פריים פלוס 0.3 שזה המון. ממש אפשר לשפר.

מצטרף לידידי אפשר בהחלט להוריד החזר חודשי ולחסוך משמעותי.
גרייס?!
לא ידוע לי על כך. אולי אני טועה.
אשמח לפירוט קצת, באיזו דרך אפשר להוריד את ההחזר?
ע"י מיחזור משכנתא וקבלת ריביות יותר אטרקטיביות?
אם ע"י מיחזור, אשמח לפירוט- איזה חלקים במשכנתא ניתן למחזר? וכן, כמה אפשר לקבל במקום?
נ.ב.
אמר לי (לפני כחצי שנה) היועץ משכנתאות שעשה לי את המשכנתא, שמיחזור לא יהיה לי כדאי כי הבנק תמיד יתן לי הצעת מחיר גבוהה ממה שאני משלם היום. האומנם?

ראובן 23

יועץ משכנתאות מלווה כלכלי ומרצה בתחום במכללת פוקוס
מנוי פרימיום
גרייס?!
לא ידוע לי על כך. אולי אני טועה.
אשמח לפירוט קצת, באיזו דרך אפשר להוריד את ההחזר?
ע"י מיחזור משכנתא וקבלת ריביות יותר אטרקטיביות?
אם ע"י מיחזור, אשמח לפירוט- איזה חלקים במשכנתא ניתן למחזר? וכן, כמה אפשר לקבל במקום?
נ.ב.
אמר לי (לפני כחצי שנה) היועץ משכנתאות שעשה לי את המשכנתא, שמיחזור לא יהיה לי כדאי כי הבנק תמיד יתן לי הצעת מחיר גבוהה ממה שאני משלם היום.
אמרו לך כבר שהפריים הוא היקר אצלך.
לגבי מה אפשר לקבל זה תלוי בטיב הלקוח וכמות השנים בפריסה באזור ה 4.7-5.2 אחוז.
לי ידוע אחרת ממה שאמר לך היועץ.
ואתה גם לא התחתנת למיטב ידיעתי עם הבנק בוא עשית את המשכנתא.

שלום,
@ראובן 23 @הון ובית ושאר המבינים בנושא, אשמח לעזרה.
זו המשכנתא שלי

1694011203473.png

נלקחה לפני כשנתיים במזרחי.
א. האם יש אפשרות/תועלת במיחזור.
ב. יש בידי סכום של כ 60 א"ש שאני מעוניין לבצע איתם פירעון מוקדם. איזה מסלול כדאי לפרוע את הפריים או את המ"צ? (ובמידה והתשובה על שאלה א שכדאי למחזר - האם את הפריעה המוקדמת לבצע כחלק מהמיחזור או ליפרוע לפני/אחרי המיחזור.?)
תודה מראש לעונים.

נערך לאחרונה ב:

הון ובית

נדל"ן. משכנתאות. כלכלת המשפחה
מנהל
מנוי פרימיום
שלום,
זו המשכנתא שלי

צפה בקובץ המצורף 1457545
ב. יש בידי סכום של כ 60 א"ש שאני מעוניין לבצע איתם פירעון מוקדם. איזה מסלול כדאי לפרוע את הפריים או את המ"צ? (ובמידה והתשובה על שאלה א שכדאי למחזר - האם את הפריעה המוקדמת לבצע כחלק מהמיחזור או ליפרוע לפני/אחרי המיחזור.?)
תודה מראש לעונים.
1. לא למחזר!!!!!!
2. לך תשקיע את ה60,000 לחתונות הילדים איפה שהוא.
תמשיך לשלם את המשכנתא, ותהנה צפירות ההשקעה.
יום יבוא ותבין על מה דיברתי.
אין צורך לשלוח משהו לחג.. :p

ניק 109814

משתמש פעיל
1. לא למחזר!!!!!!
עדיין בקרן כספית ופיקדון בנקאי מקבלים פחות מ5.65% שנתי, וזה עוד לפני העלייה הבאה שהנגיד רימז.
ולגבי הטווח הארוך, ההסתברות לתשואה בתקופה הקרובה די נמוך.

1. לא למחזר!!!!!!
ראשית תודה ענקית על התשובה.
הייתי שמח להסבר למה כ"כ ברור שעדיף לא למחזר את המ"צ. ריבית 2.55, אינפלציה גם כאשר תרד לאזור הרצוי 2.5% - זה מביא אותנו ל5.05 ששתים וחצי אחוז מתוכם מתווספים לקרן מה שנותן לבנק ריבית דריבית. לא עדיף למחזר למל"צ עם ריבית באזור ה 5% (לפי מה שהבנתי זה מה שניתן להשיג עכשיו)?
בקשר לנידון אם להשקיע או לפרוע משכנתא, מבירור (לא מעמיק במיוחד) שעשיתי הבנתי שהכי ריווחי יהיה לפרוע חלק מהמשכנתא ללא קיצור תקופה אלא הורדת גובה ההחזר החודשי, ואת הסכום הזה להעביר כל חודש להשקעה לטווח ארוך.
מה דעתך בעניין? ובמידה ואתה מסכים עם זה אז חוזרת השאלה איזה מסלול הכי משתלם לפרוע.
(מבחינתי אפילו שהפריים גבוה, הכי מתחשק לי לפרוע את המ"צ - אחרי שנתיים של החזר חודשי לא רק שהקרן לא ירדה אלא למרבה התיסכול עלתה ב 6000 ש"ח).

ראובן 23

מנוי פרימיום
שלום,
זו המשכנתא שלי

צפה בקובץ המצורף 1457545
תודה מראש לעונים.
דבר ראשון לחלוק על @הון ובית זה באמת הזוי בעיני אבל אני מאמין שבגלל שברוך השם ינאי הוא איש עשייה ענק ויומו עמוס ב"ה.
לכן כנראה נשמט מעינו הפרט שיש כאן משתנה כל שנתיים וחצי שעוד מעט מגיע זמן השינוי ולכן אני חושב שכדאי לבדוק מה יקרה לריבית במסלול הזה ביום השינוי ואז להחליט.
(מאמין שיקפוץ מאוד ושווה לסגור)

הון ובית

מנהל
מנוי פרימיום
לכן כנראה נשמט מעינו הפרט שיש כאן משתנה כל שנתיים וחצי שעוד מעט מגיע זמן השינוי ולכן אני חושב שכדאי לבדוק מה יקרה לריבית במסלול הזה ביום השינוי ואז להחליט
האמת, שמדוייק!
לא שמתי לב שמדובר בשנתיים וחצי.
ושווה לבדוק מה הולך לקרות.
אבל, העליות האחרונות לא היו גדולות 0.14 או משהו כזה, כך שאני משום מה לא לחוץ..
הייתי שמח להסבר למה כ"כ ברור שעדיף לא למחזר
1. בשביל מה למחזר לאותו דבר??
2. במסלול עם ריבית יקרה אתה חשוף להיוון גדול יותר.
לפרוע חלק מהמשכנתא ללא קיצור תקופה אלא הורדת גובה ההחזר החודשי, ואת הסכום הזה להעביר כל חודש להשקעה לטווח ארוך.
1. תפסיד בתכנית הזו את זמן ההשקעה (כמה שנים) של ההחזרים שאתה מצפה לשים בה, על כל סכום ההשקעה ובריבית דריבית של הסכום הגדול. ובכל מקרה, מדובר שהריבית תהיה בהשקעה גבוהה יותר מאשר במשכנתא.
2. כלכלה התנהגותית - כיום יש לך משכנתא שמכריחה אותך לשחם את הכסף בצד, וההשקעה היא עובדה מוגמרת! אם תסלק את המשכנתא, ותצא לדרך חדשה עם חיסכון כספי..
אפילו אם זה היה כלכלי יותר - על זה נאמר: טוב ציפור אחת ביד, משתיים על העץ..

הון ובית

מנהל
מנוי פרימיום
תעשה לעצמך טובה, תתעלם מהשורה המיותרת והטפשית הזו!
קיבלתי.
אבל עדיין אשמח להבין איך אני בודק את זה:
לכן כנראה נשמט מעינו הפרט שיש כאן משתנה כל שנתיים וחצי שעוד מעט מגיע זמן השינוי ולכן אני חושב שכדאי לבדוק מה יקרה לריבית במסלול הזה ביום השינוי ואז להחליט.
תוריד דוח יתרות ותבדוק מה העוגן ומה המרווח
איפה אני רואה את זה בדוח יתרות שצירפתי לעיל?

ראובן 23

מנוי פרימיום
קיבלתי.
אבל עדיין אשמח להבין איך אני בודק את זה:

איפה אני רואה את זה בדוח יתרות שצירפתי לעיל?
קצת מורכב לראות בדו"ח הזה בגלל שמזרחי מראים עם עוגן 0 והם לא מראים שהעוגן הוא מינוס.
בפועל ביום שלקחת את ההלוואה העוגן היה -1.75 ונכון להיום העוגן הוא ±1.35 זה אומר שהריבית תתעדכן (במידה ולא יהיה שינויים בלפחות 1.35 אבל לדעתי (ודעת חברים שהתייעצתי איתם) זה יעלה גם בעוד אחוז נוסף (נקרא מיכונית אבל בשביל לוודות את זה צריך לראות את ההסכם הלוואה) אז אני חושב שזה כבר נהיה יקר ולא אטרקטיבי להשאיר את חלק ההלוואה הזאת במידה ויש אפשרות לסגור אותה.

קצת מורכב לראות בדו"ח הזה בגלל שמזרחי מראים עם עוגן 0 והם לא מראים שהעוגן הוא מינוס.
בפועל ביום שלקחת את ההלוואה העוגן היה -1.75 ונכון להיום העוגן הוא ±1.35 זה אומר שהריבית תתעדכן (במידה ולא יהיה שינויים בלפחות 1.35 אבל לדעתי (ודעת חברים שהתייעצתי איתם) זה יעלה גם בעוד אחוז נוסף (נקרא מיכונית אבל בשביל לוודות את זה צריך לראות את ההסכם הלוואה) אז אני חושב שזה כבר נהיה יקר ולא אטרקטיבי להשאיר את חלק ההלוואה הזאת במידה ויש אפשרות לסגור אותה.
הסכם ההלוואה:
1694329870075.png

אם הבנתי נכון את ההסבר פה ואת הסכם ההלוואה - עידכון הריבית הקרוב אמור להעלות בתוספת של 1.35+1.3, ולפי דעתך שזה יעלה בעוד אחוז נוסף הריבית תהיה בסה"כ 6.2.
אני צודק?

ררררחל

משתמש רשום
שלום,
אשמח לעזרה.
זו המשכנתא שלי
1694436791846.png

נלקחה לפני כשנתיים במרכנתיל.
האם יש אפשרות/תועלת במיחזור?

הון ובית

מנהל
מנוי פרימיום
שלום,
אשמח לעזרה.
זו המשכנתא שלי
צפה בקובץ המצורף 1460756
נלקחה לפני כשנתיים במרכנתיל.
האם יש אפשרות/תועלת במיחזור?
בקבועה לא צמודה - לא לגעת.
את הפריים הייתי ממחזר - למשתנה לא צמודה, גם אם זה יצריך לעבור בנק.
תוכלו להוזיל בלמעלה מאחוז וחצי..

ראובן 23

מנוי פרימיום
בקבועה לא צמודה - לא לגעת.
את הפריים הייתי ממחזר - למשתנה לא צמודה, גם אם זה יצריך לעבור בנק.
תוכלו להוזיל בלמעלה מאחוז וחצי..
ותעשו את זה עם ינאי.
תלכו לבד יוציאו לכם את הנשמה עם פינצטה.

ראובן 23

מנוי פרימיום
אני נותן פה חשיפה בלי אישור של הוגעים בדבר.
(מקווה שאני לא הסתבך).
היועץ.המנטור.המנהל.והמלווה הכלכלי האגדי.ינאי יקואל.
עובד כרגע על קורס שיכיל 15 שיעורים שבכל נושא יגיע מישהו שמומחה לאותו תחום. כולל מסורבים/סוגי בטוחות מורכבות/משכנתא הפוכה/זהב/מחיר למשתכן וכו.
ברמה הכי גבוהה בתחום (3 מתוך 5 מנהלי ההתאחדות יעבירו שיעור בקורס)
בנוסף יהיה שיעורים מקיפים על שוק ההון וכלכלה התנהגותית מבכירי מסילה וגוטפלוס .
ובנוסף שיעור שיווק ובניית עסק מהמנטור פסח פרקוף.
בקיצור בכל תחום השפיץ של השפיץ.
אז כדאי מאוד לחכות כי זה רמה שלא הייתה (אני שעובד כיועץ וחבר התאחדות נרשמתי לקורס כדי להעשיר ידע).
אז עם אתם אוהבים פיננסים ורוצים לעזור לאנשים וגם להתפרנס בכבוד זה המקום בשבילכם.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  55  פעמים

אתגר AI

הצבע הירוק • אתגר 23

לוח מודעות

למעלה