אני מבינה שיכול להיות שפשוט לא קלטתי נכון את הכוונה של האנשים.
חלילה, אנשים לא גוערים בה', הם רק משיחים את כאבם ורצונם שלנוכח טרגדיות כה קשות שעמנו ידע, והאחרונות שהוסיפו עליהן, המשיח יבוא בקרוב ממש.
אני מבינה שיכול להיות שפשוט לא קלטתי נכון את הכוונה של האנשים.
דברים נכונים ואמיתיים, מודה שגם אני שאלתי בקול, למה? למה דווקא הוא?ויש מקום לתת ביטוי גם לשאלות שעולות ולא לחנוק אותם כי אז הם רק מתעצמים. צריך להוציא אותם החוצה ולנקות את המקום הזה כדי שלא להשאר תקועים עם השאלות.
וכאשר מישהו כזה רואה תגובה כמו זו שכתבת לעיל אז הרגשה שהוא מקבל היא איומה. והסיכון באמירה כזו הוא גדול מאוד מאוד כי יתכן והכאב לא יצא החוצה. השאלה תישאר עמוק ותמשיך לנקר וליצור חור הרבה יותר גדול באמונה.
דווקא בגלל שהרשיתי לעצמי לשאול אתמול. להרהר בקול יצאתי בסופו של דבר מחוזקת.
לי זה צלצל כל הזמן סוג של גערה: "עד מתי?!" כמו חס וחלילה "אלוקים! די כבר! תפסיק עם זה! כמה אפשר?!"
עכשיו אני מבינה שאולי זה סוג של שאלה אינטלקטואלית: "עד מתי?" כמו "עד מתי אתם פתוחים היום?" כאילו שואלים את ה' כמה זמן עוד נשאר לנו להיות בגלות. טוב. נשמע כבר יותר סביר.
קשה להסביר לאנשים שלא באמת מבינים בחולי הכליות מה הותיר הרב הבר ז"ל אחריו.דברים נכונים ואמיתיים, מודה שגם אני שאלתי בקול, למה? למה דווקא הוא?
ואז מיד אמרו לי שלפחות הוא עשה משהו בחיים שלו והשאיר אחריו המון אנשים שחיים בזכותו
הכל נכון ואמיתי אבל ברגעים האלה מותר גם להתאבל, לשאול שאלות כואבות ולענות לעצמנו בשקט תשובות מנחמות
להכניס לעצמנו חזק שאנחנו רואים רק חלק קטן בפאזל וזה בסדר שנכאב הכי חזק שיש, אנחנו בני אדם
למישהו יש את הראיון שהוא נתן להידברות בקובץ?
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
26.09
כ"ג אלול
פתיחת
קורס מאסטר בשיווק דיגיטלי
מלגות גבוהות!
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קיט ק'
קמה קָרָאתִי בְכָל לֵב עֲנֵנִי יי חֻקֶּיךָ אֶצֹּרָה:קמו קְרָאתִיךָ הוֹשִׁיעֵנִי וְאֶשְׁמְרָה עֵדֹתֶיךָ:קמז קִדַּמְתִּי בַנֶּשֶׁף וָאֲשַׁוֵּעָה (לדבריך) לִדְבָרְךָ יִחָלְתִּי:קמח קִדְּמוּ עֵינַי אַשְׁמֻרוֹת לָשִׂיחַ בְּאִמְרָתֶךָ:קמט קוֹלִי שִׁמְעָה כְחַסְדֶּךָ יי כְּמִשְׁפָּטֶךָ חַיֵּנִי:קנ קָרְבוּ רֹדְפֵי זִמָּה מִתּוֹרָתְךָ רָחָקוּ:קנא קָרוֹב אַתָּה יי וְכָל מִצְוֹתֶיךָ אֱמֶת:קנב קֶדֶם יָדַעְתִּי מֵעֵדֹתֶיךָ כִּי לְעוֹלָם יְסַדְתָּם: