דרוש מידע הפתרון: חד פעמי מנייר

מצב
הנושא נעול.

תמי אחת

משתמש סופר מקצוען
אם אני משתמשת בכוס אחד לשתיה חמה ביום (ממחזרת אותו לשלו כוסות קפה) - אני כבר יותר אקולוגית משתיה בספל חרסינה שנשטף לאחר כל שימוש. זה רק במאמר מוסגר.
עקרונית, כיהודים שומרי תורה ומצוות יש לנו ערכים יותר ערכיים לשמור על שלימותו של העולם. אם ברור לנו שחילול שבת מזהם את העולם, וביטול תורה הורס את העולם - אז כל הפרמטר שלנו אמור להיות שונה ביחס לסוגיית האקלים

יוסייוסייוס

משתמש מקצוען
סתם שאלה
מישהו שמע דעת תורה על השמירה על האקלים?
לא בקטע של ביקורת
סתם כי מעניין אותי
אין כל משמעות לאדם קטן ואפילו מדינה קטנה בנושא האקלים.
הזיהום הגדול כלל אינו נמצא בשימושים של האדם הקטן.
הזיהום הוא מהתחנות-כח והמפעלים הגדולים.
אבל להם יש 'לובי' חזק ...

אריסטוקקטוס

משתמש פעיל
רְאֵה אֶת מַעֲשֵׂה הָאֱלֹהִים כִּי מִי יוּכַל לְתַקֵּן אֵת אֲשֶׁר עִוְּתוֹ, בְּשָׁעָה שֶׁבָּרָא הַקָּדוֹשׁ בָּרוּךְ הוּא אֶת אָדָם הָרִאשׁוֹן, נְטָלוֹ וְהֶחֱזִירוֹ עַל כָּל אִילָנֵי גַּן עֵדֶן, וְאָמַר לוֹ, רְאֵה מַעֲשַׂי כַּמָּה נָאִים וּמְשֻׁבָּחִין הֵן, וְכָל מַה שֶּׁבָּרָאתִי בִּשְׁבִילְךָ בָּרָאתִי, תֵּן דַּעְתְּךָ שֶׁלֹא תְקַלְקֵל וְתַחֲרִיב אֶת עוֹלָמִי, שֶׁאִם קִלְקַלְתָּ אֵין מִי שֶׁיְתַקֵּן אַחֲרֶיךָ, וְלֹא עוֹד שֶׁאַתְּ גּוֹרֵם מִיתָה לְאוֹתוֹ צַדִּיק. מָשָׁל משֶׁה רַבֵּנוּ לְמָה הַדָּבָר דּוֹמֶה, לְאִשָּׁה עֻבָּרָה שֶׁהָיְתָה חֲבוּשָׁה בְּבֵית הָאֲסוּרִים, יָלְדָה שָׁם בֵּן, גִּדְלָה שָׁם וּמֵתָה שָׁם, לְיָמִים עָבַר הַמֶּלֶךְ עַל פֶּתַח הָאֲסוּרִים, כְּשֶׁהַמֶּלֶךְ עוֹבֵר הִתְחִיל אוֹתוֹ הַבֵּן צוֹוֵחַ וְאוֹמֵר אֲדֹנִי הַמֶּלֶךְ כָּאן נוֹלַדְתִּי, כָּאן גָּדַלְתִּי, בְּאֵיזֶה חֵטְא אֲנִי נָתוּן כָּאן אֵינִי יוֹדֵעַ. אָמַר לוֹ, בַּחֵטְא שֶׁל אִמְּךָ. כָּךְ בְּמשֶׁה, כְּמוֹ שֶׁכָּתוּב (בראשית ג, כב): הֵן הָאָדָם הָיָה כְּאַחַד, כְּתִיב (דברים לא, יד): הֵן קָרְבוּ יָמֶיךָ לָמוּת.
מומלץ לעיין לפני שמביאים ציטוטים.
מדובר על הפן הרוחני שלא לעשות חטאים.

אספרה

כל מה שצריך כדי שמילים שהשמעתם יגיעו אל הדף
מנוי פרימיום
התפיסה על קיימות מגיעה בבסיס ממקום שעוד הרבה שנים משהו נורא יקרה
לא.
התפיסה בקיימות היא שכבר עכשיו, הרגע, איכות החיים שלנו פחותה מאוד.
נושמים זיהום. אוכלים זיהום. שותים זיהום.

יוסייוסייוס

משתמש מקצוען
סליחה?
ברור שכן!
ולא רק מהסיבה שכל אדם/מדינה עלולים לחשוב ככה....
זה סיסמה.
זה כמו 'ועד הבית' צריך לשלם, למרות שבין כך מנקים את הבנין.
אבל כאן כל העולם לא ממש 'אוהב אותנו', אז אין הצדקה שנהיה 'יפה נפש'.
כמובן לא להראות שאנחנו מזלזלים ולגרום לאנטישמיות, אבל אין צורך להטיל מס כדי להיות 'מה יפית' כלפי כל העולם.

השידוך

משתמש רשום
עריכה תורנית
אפשר לייצר כוסות וצלחות מנייר או קרטון.
גם אם זה לא יהיה טוב לשתיה חמה, עדיין לחלק גדול מהמשקאות והמאכלים זה יהיה מתאים.

אפשר גם לייצר כוסות וצלחות מאלומיניום!

GRN

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עיצוב ואדריכלות פנים
ברור
השאלה מה זה כולל
לתשומת לב נשאר בערך עוד
218 שנים עד סוף האלף השישי
- "שיתא אלפי שנין, וחד חרוב" - כלומר, החורבן יהיה באלף השישי, זה יכול להיות גם בסופו, או תהליך מתמשך.
- העולם הבא הוא בעולם החומר, גוף ונשמה ביחד (ע’ דרך השם ועוד)
- גם 218 שנים זה הרבה זמן. הבריאות של הנכדים של הנכדים שלנו חשובה.

GRN

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עיצוב ואדריכלות פנים
אם אני משתמשת בכוס אחד לשתיה חמה ביום (ממחזרת אותו לשלו כוסות קפה) - אני כבר יותר אקולוגית משתיה בספל חרסינה שנשטף לאחר כל שימוש. זה רק במאמר מוסגר.
עקרונית, כיהודים שומרי תורה ומצוות יש לנו ערכים יותר ערכיים לשמור על שלימותו של העולם. אם ברור לנו שחילול שבת מזהם את העולם, וביטול תורה הורס את העולם - אז כל הפרמטר שלנו אמור להיות שונה ביחס לסוגיית האקלים
את יכולה עדיין למחזר כוסות חד פעמיות לשתיה חמה (וקרה). אפשר גם מיום ליום, מנסיון (איפה החבר'ה שיצעקו איכס)

GRN

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עיצוב ואדריכלות פנים

GRN

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עיצוב ואדריכלות פנים
מכובדת...
לי זו לא אופציה, כרגע. הקצב בו הכוסות ישברו לא שווה את זה (אקולוגית וכלכלית)
את וודאי לא חייבת.
אגב, יש כוסות לא שבירות.
אבל גם את זה את לא חייבת.
מכל האשכולות הנ"ל נשמע שאת לא מוצאת דרך אחרת חוץ מלקנות חד פעמי. לא נעים אבל קורה.

וויינער יואל

משתמש מקצוען
סתם שאלה
מישהו שמע דעת תורה על השמירה על האקלים?
לא בקטע של ביקורת
סתם כי מעניין אותי
פשוט שחייבים לשמור על העולם
בדיוק כמו שחייבים לשמור על כל העולמות והניצוצות וכל זה.
עיין פירש"י על הפסוק "תמים תהיה עם ה' אלוקיך" התהלך עמו בתמימות ותצפה לו ולא תחקור אחר העתידות, אלא כל מה שיבא עליך קבל בתמימות ואז תהיה עמו ולחלקו:

תמי אחת

משתמש סופר מקצוען
את וודאי לא חייבת.
אגב, יש כוסות לא שבירות.
אבל גם את זה את לא חייבת.
מכל האשכולות הנ"ל נשמע שאת לא מוצאת דרך אחרת חוץ מלקנות חד פעמי. לא נעים אבל קורה.
כרגע, במצבי ובמצב המשפחתי, אני אכן לא מוצאת דרך אחרת.
את דואגת לבריאותם של נכדייך. אני דואגת לבריאות של עצמי. זה הכל.
ועדיין, עם כל צריכת הח"פ (שמשתדל להיות ממוחזר ככל הניתן, אך לא בכל מחיר), אני כנראה מזהמת פחות ממשפחה שיש לה רכב/ שצורכת הרבה מוניות/ שנוסעת ללא הרף באוטובוסים/ שטסה פעם בשנה

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  108  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה