דרוש מידע הפרשי דמי לידה עבור מעסיק שמעדכן באופן ממוחשב

המוכשר !!!

משתמש מקצוען
שלחתי לחשבת שכר
היא החזירה לי "
לא צריך, כבר הסברתי שאנחנו מעסיק אוט' וכל חודש בטוח לאומי מקבל קובץ שכר של כל עובד ועובד!
"

מה עושים ?????
תגידי לה שבשנה האחרונה ביטוח לאומי דורש בעור כל דורש קצבה לדווח טופס 100 גמלאות לכל עובדת
אמור לקפוץ התראה בתוכנה על העובדים שנדרש עבורם
בכל מקרה ביטוח לאומי מפעיל סנקציות למי שלא מדייוח ככה
היא חייבת ללמוד את העניין היא תיתקע אם זה עוד המון פעמים

דובשניה

משתמש מקצוען
תגידי לה שבשנה האחרונה ביטוח לאומי דורש בעור כל דורש קצבה לדווח טופס 100 גמלאות לכל עובדת
אמור לקפוץ התראה בתוכנה על העובדים שנדרש עבורם
בכל מקרה ביטוח לאומי מפעיל סנקציות למי שלא מדייוח ככה
היא חייבת ללמוד את העניין היא תיתקע אם זה עוד המון פעמים
ממש לא קשור
אתם מדברים על 100 יעודי והיא על שידור חלד

דובשניה

משתמש מקצוען
זה משהו חדש.
מי שלא חשבת שכר לא מכירה את הנושא.
אני מכירה את הנושא מקרוב.
למעשה זה מה שהם צריכים.
זה לא 100 יעודי.

בחברה שאני עובדת יש ממשק שנקרא 'ממשק דמי לידה' שברגע שמדווחים לאישה חלד משודר עבורה נתונים לביטוח לאומי והיא אמורה לקבל את הכסף ממש תוך ימים ספורים.

ברגע שיש הפרשים לאותה עובדת הם גם משודרים.

זה לא קשור למאה יעודי

שרה מביתר

משתמש צעיר
אני גם קיבלתי דמי לידה נמוך- לפי המסמכים שהמעסיק שלי שלח. ובאזור האישי של ביטוח לאומי יש חלק שכתוב "העלאת מסמכים" שם העלתי את כל התלושים מה9 חודשים האחרונים (העלתי אותם אחד אחד. לא הצלחתי הכל ביחד) תוך כמה ימים קיבלתי עוד כסף לחשבון. (מאוחר יותר קיבלתי עוד, לא הבנתי למה. ואח"כ קיבלתי שוב אין לי מושג למה -קיבלתי מכתב שנעשה חישוב חדש, ואני צריכה לקבל עוד. אמרתי תודה והלכתי הלאה. אין לי מושג מה מו מה...)

@תמיד להיות בשמחה מה עשיתם בסוף ? זה הסתדר ?
גם לנו יש אותה בעיה , (במשרד החינוך).
אפשר לומר שהתיאשתי
ניגשתי לביטוח לאומי עם הטפסים שהמליצו לי
היא לא הסכימה בכלל להסתכל לכיוונם
היא טוענת שאין לה איך לעזור לי . זה רק המעסיק מולם. בכל מקרה היא טענה שאני לא אמורה לקבל הפרשים כנראה :(

האמת אני הלכתי על המהלך כי הרו"ח של החברה שלי אמרה לי שאני כן אמורה לקבל.

על מה חשבתי לקבל הפרשים -
על בונוס משמעותי חודש לפני הלידה ועליה בשכר מיד אחרי החזרה
לגבי הבונוס - הוא התחלק לכל ה 12 חודשים לפני הלידה כך שקיבלתי אותו ביחסיות , ז"א רק כשליש , וחשבתי לקבלו במלואו,
לגבי העדכון שכר - היא טענה לי שכל שינוי בשכר מיד בחזרה מזכה אותי בהפרשים , בבט"ל אמרו לי שזה לא נכון.....

מרגיז , אבל כשמאמינים שפרנסה משמים אז לוקחים את זה בפרופורציה מתאימה....

אני גם קיבלתי דמי לידה נמוך- לפי המסמכים שהמעסיק שלי שלח. ובאזור האישי של ביטוח לאומי יש חלק שכתוב "העלאת מסמכים" שם העלתי את כל התלושים מה9 חודשים האחרונים (העלתי אותם אחד אחד. לא הצלחתי הכל ביחד) תוך כמה ימים קיבלתי עוד כסף לחשבון. (מאוחר יותר קיבלתי עוד, לא הבנתי למה. ואח"כ קיבלתי שוב אין לי מושג למה -קיבלתי מכתב שנעשה חישוב חדש, ואני צריכה לקבל עוד. אמרתי תודה והלכתי הלאה. אין לי מושג מה מו מה...)
תשעה חודשים לפני? או אחרי?

שרה מביתר

משתמש צעיר
תשעה חודשים לפני? או אחרי?
9 החודשים שלפני הלידה -החודש של הלידה לא נחשב. למשל ילדת ב 7/10 שולחים על חודשים 1-9.
תנסי לשלוח. מה יש להפסיד? לי לקח הרבה זמן, כי היה לי תלושים מ3 מקומות עבודה, והעלתי אחד-אחד. על כל אחד צריך לכתוב איזה טופס הוא- תפתחי ותראי. אל תתייאשי!
את יודעת איך מחשבים דמי לידה? לפי ממוצע 6 או 9 חודשים אחרונים. אני שלחתי את 9 החודשי האחרונים, והם מחשבנים מה יוצא הכי שווה. לי למשל- הם הביאו בסוף לפי ממוצע 6 חודשים, ולא 9.

נעמה CPA

משתמש מקצוען
שלחתי בקשה להפרשי דמי לידה
וביטוח לאומי החזירו לי:
"על מעסיקך לשלוח תביעה אוטומטית ממוחשבת ולא תביעה ידנית כי אין באפשרותנו לבחון תביעות ידניות."
בפועל המעסיק טוען שהוא שולח כל חודש את השכר בצורה מסודרת
והם אמורים לראות את ההפרשים הנדרשים.

עוד מישהוא נתקל בכזו סיטואציה? מה עלי לעשות הלאה?
קרה לי ממש עכשיו עם בט"ל,
שלחתי לחשבת שכר את המכתב מבט"ל, היא אמרה שתשדר שוב לבט"ל
ותוך כמה ימים קיבלתי את הכסף

9 החודשים שלפני הלידה -החודש של הלידה לא נחשב. למשל ילדת ב 7/10 שולחים על חודשים 1-9.
תנסי לשלוח. מה יש להפסיד? לי לקח הרבה זמן, כי היה לי תלושים מ3 מקומות עבודה, והעלתי אחד-אחד. על כל אחד צריך לכתוב איזה טופס הוא- תפתחי ותראי. אל תתייאשי!
את יודעת איך מחשבים דמי לידה? לפי ממוצע 6 או 9 חודשים אחרונים. אני שלחתי את 9 החודשי האחרונים, והם מחשבנים מה יוצא הכי שווה. לי למשל- הם הביאו בסוף לפי ממוצע 6 חודשים, ולא 9.
היה לי בונוס חודש לפני הלידה ושלושה חודשים לפני הלידה.
קיבלתי חלקי מאוד מאוד.

משצע שכן אני אמורה לקבל יותר , אבל המעסיק שלי אוטומטי. העליתי תלושים ובט"ל החזירו לי שהם מקבלים עדכונים עבורי רק מהמעסיק.

המוכשר !!!

משתמש מקצוען
אפשר לומר שהתיאשתי
ניגשתי לביטוח לאומי עם הטפסים שהמליצו לי
היא לא הסכימה בכלל להסתכל לכיוונם
היא טוענת שאין לה איך לעזור לי . זה רק המעסיק מולם. בכל מקרה היא טענה שאני לא אמורה לקבל הפרשים כנראה :(

האמת אני הלכתי על המהלך כי הרו"ח של החברה שלי אמרה לי שאני כן אמורה לקבל.

על מה חשבתי לקבל הפרשים -
על בונוס משמעותי חודש לפני הלידה ועליה בשכר מיד אחרי החזרה
לגבי הבונוס - הוא התחלק לכל ה 12 חודשים לפני הלידה כך שקיבלתי אותו ביחסיות , ז"א רק כשליש , וחשבתי לקבלו במלואו,
לגבי העדכון שכר - היא טענה לי שכל שינוי בשכר מיד בחזרה מזכה אותי בהפרשים , בבט"ל אמרו לי שזה לא נכון.....

מרגיז , אבל כשמאמינים שפרנסה משמים אז לוקחים את זה בפרופורציה מתאימה....
לגבי הבונוס אז כן קיבלת?
לגבי העליה בשכר ממש אין קשר ולא מקבלים על זה

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  54  פעמים

אתגר AI

הצבע הירוק • אתגר 23

לוח מודעות

למעלה