לאחרונה שמעתי שאם אני הולכת על פיצויים עפ"י סעיף 14 לעובדים
ההפרשה לפיצויים הינה 6% בלבד
האם זה נכון?
ההפרשה לפיצויים הינה 6% בלבד
האם זה נכון?
לא כ"כ הבנתי, אם הוא הפריש 6% מהשכר, אלו הפיצויים?למיטב הבנתי סעיף 14 מבטיח למעביד פטור מהשלמת פיצויי פיטורין בעתיד כנגד התחייבותו להפריש את משכורת חודשית בשנה (8ושליש). אך כל עוד לא הופרש כך אז גם אם חל סעיף 14 מן הסתם כי חייב להפריש לעובד 6% - המעביד מחוייב להשלים את ההפרש.
שזה אומר שכל עובד שמתפטר זכאי לקבל את הכסף שנצבר לזכותו בקופת פיצויים.על הפרשות לפי חוק פנסיה חובה חל סעיף 14 באופן אוטומטי.
אם הבוס מפריש 6% יש לו סיכוי למול סיכון-לפי חוק פנסיה חובת ההפרשה היא 6% בלבד.
מה זה חוזר אלי? למעסיק? מן הסתם כן. הכסף היה שייך למעסיק.רגע,
ואם עובד התפטר מעצמו, ללא סיבה
ולא היינו חתומים על סעיף 14
האם ה 6% שהצטבר הוא מיועד עבורו, או שחוזר אלי?
סעיף 14 מוחל היום אוטומטית גם ללא חתימה עליו.אבל היום זה כמעט חובה וכמעט כולם חתומים על סעיף 14 (זה אפילו לא חתימה ממשית.. זה ההקמה של הקרן פנסיה היא כבר בצורה הזאת.)
ממתי הוא עובד במקום?רגע,
ואם עובד התפטר מעצמו, ללא סיבה
ולא היינו חתומים על סעיף 14
האם ה 6% שהצטבר הוא מיועד עבורו, או שחוזר אלי?
ואם אני לא רוצה להחיל עליו?סעיף 14 מוחל היום אוטומטית גם ללא חתימה עליו.
אני לא שואלת על מישהו ספציפי, בעיקרוןממתי הוא עובד במקום?
היום זה בכלל לא משהו שנתון לבחירהואם אני לא רוצה להחיל עליו?
אני מחוייבת?
אם מתפטר סתם ללא סיבה, ללא הרעת תנאים, ללא נישואין ומעבר דירה או ללא סיבה אחרת - הוא לא זכאי לפיצוייםאני לא שואלת על מישהו ספציפי, בעיקרון
נניח עבד 5 שנים והחליט להתפטר
האם הוא זכאי לפיצויי פיטורין?
אבל לפי סעיף 14 הוא כן זכאיאם מתפטר סתם ללא סיבה, ללא הרעת תנאים, ללא נישואין ומעבר דירה או ללא סיבה אחרת - הוא לא זכאי לפיצויים
לא, לא , לא, באמת התבלבלת.אבל לפי סעיף 14 הוא כן זכאי
התבלבלתי לגמרי
אומרים לי שסעיף 14 היום הוא חובה
מצד שני הוא לא זכאי
אז משהו לא הבנתי בסעיף 14?
אז בעצם הוא מקבל חלק מהפיצויים. הבנתי נכון?אבל... ההשלמה שהיא - 2.33% - אותה הוא לא מקבל בזמן התפטרות.
לא, היום אין אפשרות. זה סוג של ביטוח למעסיק, נכון שלעיתים הוא מפסיד, אבל הרבה פעמים הוא גם מרוויח.אז בעצם הוא מקבל חלק מהפיצויים. הבנתי נכון?
ואם אני לא חייבת לשלם פיצויים, לא עדיף להגדיר מראש ללא סעיף 14
ואז אני לא משלמת בכלל.
כמו שהיה פעם. אסור לעשות את זה היום?
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: