כללי הפרסום הוא למעצבים? מה הקטע? סוג של שחצנות

כספית

משתמש רשום
:(אחותי מתעניינת ברצינות בתחום לימודי פרסום ברמה מקצועית.
היא לא מעצבת גרפית אבל מעניין אותה ללמוד פרסום לעומק.
היא פנתה בהמלצתי לפרוג.

תכל'ס, קבעו לה פגישה הכוללת ראיון ומבחן. ובסופו של דבר השבוע קבלה תשובה שלילית בנימוק שהיא לא בעלת נסיון בעיצוב גרפי...

ואני שואלת:
1. מה הקשר, היא בכלל רצתה פרסום, האם גם לדעתכם צריך רקע בעיצוב, הרי מה
שמלמדים זה פרסום. וככה זה בכל בתי הספר.
2. היא אמרה מראש שהיא רוצה ללמוד קורס פרסום, והיא לא גרפיקאית, אז למה קבעו לה את הראיון והמבחן?

זה פשוט כואב לי הזמן שהיא שרפה שם והתקוות שלה.

אני לא מתכוונת סתם להכפיש את פרוג, אבל זה נראה מוזר ושחצני.

ואם התגובה הזזאת תימחק עוד מעט - זה גם סוג של בריחה מהאמת.

chavi9

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
D I G I T A L
תשובה שלילית היא תמיד מאכזבת וכואבת...

בכל אופן, אם איני טועה, מסלול פרסום בפרוג נועד למעצבים, ומפורסם ככזה.
לגבי השאלה השניה - יתכן שלא הבינו אותה מספיק ברור, יתכן שחשבו שיש לה רקע כלשהו והיא תיקח גם קורסים בעיצוב...

bekki

משתמש מקצוען
נכתב ע"י כספית;944316:
:(אחותי מתעניינת ברצינות בתחום לימודי פרסום ברמה מקצועית.
היא לא מעצבת גרפית אבל מעניין אותה ללמוד פרסום לעומק.
היא פנתה בהמלצתי לפרוג.

תכל'ס, קבעו לה פגישה הכוללת ראיון ומבחן. ובסופו של דבר השבוע קבלה תשובה שלילית בנימוק שהיא לא בעלת נסיון בעיצוב גרפי...

ואני שואלת:
1. מה הקשר, היא בכלל רצתה פרסום, האם גם לדעתכם צריך רקע בעיצוב, הרי מה
שמלמדים זה פרסום. וככה זה בכל בתי הספר.
2. היא אמרה מראש שהיא רוצה ללמוד קורס פרסום, והיא לא גרפיקאית, אז למה קבעו לה את הראיון והמבחן?

זה פשוט כואב לי הזמן שהיא שרפה שם והתקוות שלה.

אני לא מתכוונת סתם להכפיש את פרוג, אבל זה נראה מוזר ושחצני.

ואם התגובה הזזאת תימחק עוד מעט - זה גם סוג של בריחה מהאמת.
מוזר יקירתי.
בד"כ מה שמקובל זה פגישה וראיון לצורך האדרת המוסד והפגנת רצינות תהומית ולאחר הראיון משום מה כולם מתאימים בול!:p

אז אולי בכל זאת מדובר בבי"ס רציני עד דמעות;)??????????

תלתלי

משתמש פעיל
זה הקטע של מוסדות לימוד
אני הלכתי ל"אומן" בירושלים לראיון ללמודי צילום
היתי צריכה להביא תמונות שצלמתי במצלמה ביתית בנושא כלשהו
באתי בשיא הביטחון עם תמונות מהממות
והם על הסף אמרו לי שהן לא שוות כלום ונמקו את תשובתם
והעיקר שיש לי הרבה מה לילמוד (נשים חרדיות לאשה נשואה)
באיזה הרגשה יצאתי משם?
שגם אם אני יקבל תשובה חיובית במקום שחצן שכזה אני לא באה לילמוד.
בסוף עוד רודפים אחרי ומדי פעם מתקשרים להודיע לי שנפתח קורס חדש ואם אני רוצה לבא ללמוד.
שילמדו את המוצלחות אין לי בעיה כנראה שאני לא מתאימה או בתת רמה...
חבל...
זה לא עושה הרגשה טובה לאף אחד!
אפשר לדבר יפה יותר להבהיר ולומר שיש מה ללמוד וב"ה הם עוד ילמדו אותי
ולא הרגשה שהתמונות לא שוות כלום וגם שיקולי הדעת שלי לגבי התמונה המוצלחת מבין כולם שבחרתי היא מוטעת בשיקולי צילום....
ח ב ל
אולי זה הענין שלהם שנשקול שוב פעם את האתאמה שלנו.

Boaz sharon

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
מרצה בבית פרוג
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי DIP
עיצוב גרפי
זה קורס שמיועד למעצבים שרוצים להשתדרג

וזה גם מה שכתוב בלי כוכביות ובלי אותיות קטנות

קבצים מצורפים

• קורס פרסום.jpg
    KB 229.5 · צפיות: 15

כספית

משתמש רשום
מנדלה.
אתה טועה. הקורס הוא מסלול פרסום, עברתי על התוכנית, זה נטו פרסום ברמה גבוהה.
ואין שום קשר לעיצוב גרפי.
ולדעתי זה שפורסם כאן את המילה מעצב בבאנר, זה בגלל שכאן יש מעצבים.
ואם היו גולשים כאן נהגים, היה כתוב בבנאר: 'נהג, בא ללמוד פרסום'

ובכלל, האם לא ידעו מראש שהמסלול מיועד רק למעצבות, למה הטריחו אותה מחוץ לעיר?

אברהם

מהמשתמשים המובילים!
עיצוב גרפי DIP
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
עריכה תורנית
D I G I T A L
עימוד ספרים
לא, את טועה.
הקורס הספציפי הזה מיועד למעצבים בגלל שהם מעצבים, לא בגלל שהם גולשים כאן.
גולשים כאן גם צלמים, מעמדים, סופרים וכו' והפנייה היא לא אליהם.

העתק הדבק מפרטי הקורס:
מסלול פרסום, רעיונאות וקופירייטינג - למעצבים/ות

ממעצב/ת לארט דיירקטור:

ממעצב לארט: את/ה עובד כמעצב השולט ומנוסה במיתוג, טיפוגרפיה, עיצוב גרפי, עבודה מול לקוחות, ויש בך את הניצוץ בעינים להתקדם ולרכוש כלים וביטחון בעבודות פרסומיות: פיתוח רעיון פרסומי לקמפיין, בעיצוב ייעודי לתחום הפרסום, יצירת מודעה שתמכור, ניסוח סיסמה קליטה.

לפי דעת מומחי הפרסום בעולם בעקבות נגישות המדיה הדיגטלית ויכולת השיווק הפרטית - שוק הפרסום פונה יותר ויותר למשרדי הסטודיו הרבים המספקים הכל תחת קורת גג אחת (אסטרטגיה, עיצוב, פרסום וכו'). ופחות למשרדי הפרסום הגדולים.

זה הזמן להפוך ממעצבת לפרסומאית/ארט-דיירקטור

בא להרחיב את ארגז הכלים שלך ולהתמקצע בפרסום

המסלול משלב בתוכו חשיבה ואסטרטגיה, ניתוח קהלי יעד, קופירייטינג, כתיבה שיווקית, ופלניג, לצד עיצוב נכון ושיפור הקריאייטיב לפרסום במדיות שונות. מרצי המסלול הינם אנשי מקצוע מובילים בתעשיית הפרסום והעיצוב בארץ.
מטרת המסלול: נתינת כלים מעשיים בתחום הפרסום, ולהפוך לפרסומאי / ארט דיירקטור.

בוא לעצב את הארט שבך – לחשוב פרסום. לעצב פרסום.

כספית

משתמש רשום
טוב נו.
1. הניסוח שהבאת פשוט פונה למעצבים כי זה קהל יעד של פרוג. אבל תכל'ס ללמוד פלנינג, וקריאייטיב, וקופי וכו' זה לימודים שלא מיועדים דווקא למעצבים.
2. זה לא עונה על זה שנטעו בבן אדם תקוות שוא.

עפרון

משתמש רשום
מוזר יקירתי.
בד"כ מה שמקובל זה פגישה וראיון לצורך האדרת המוסד והפגנת רצינות תהומית ולאחר הראיון משום מה כולם מתאימים בול!

אז אולי בכל זאת מדובר בבי"ס רציני עד דמעות??????????

אפרופו 'שחצנות'.... יש לי חברה שהתעניינה בתחום ה'עיצוב פנים'. היא הלכה לראיון ב-3 מקומות שונים. שניים - אמרו לה שהיא מתאימה בול ומצפה לה הצלחה מטורפת בתחום.
ובפרוג בראיון, (פגישת יעוץ, יותר נכון...) הסבירו לה למה היא מתאימה הרבה יותר לתחום העיצוב גרפי / צילום (כי היא לא כ"כ חזקה בתפיסה מרחבית וכו')
בשונה מהרגשת 'השחצנות', היא דווקא הרגישה שבפרוג יש כנות שאין באף מקום אחר. והם באמת מחפשים להוציא מכל תלמיד את 'המקצוען המושלם'!!!!!

מי

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
בתור אחת שעשתה את הקורס, אני יכולה להגיד דבר מאד פשוט: אין שום דרך להכין שיעורי בית בלי ידע בעיצוב. ואין במשפט הזה שום כוונה להשתחצן.
פשוט, הקורס הזה בנוי ככה שהוא יוצא מנקודת הנחה שהתלמידות כבר מעצבות (לכן הוא גם מפרסם את עצמו ככזה), וכל המשימות דורשות ידע רציני בעיצוב.
זה סוג של קיצור דרך למי שכבר פחות או יותר נמצא בתוך העניין, ובעצם מוצא את עצמו עוסק בפרסום בלי הכשרה קודמת.
ככל הידוע לי, יש מקומות אחרים שמציעים מסלולים ארוכים יותר שבנויים אחרת.

לגבי השאלה השניה, למה לא אמרו לה בטלפון, אפשר להניח שזה סוג של טעות אנוש.

אהובה ו

משתמש מקצוען
הנדסת תוכנה
נכתב ע"י דבי בי;944329:
זה הקטע של מוסדות לימוד
אני הלכתי ל"אומן" בירושלים לראיון ללמודי צילום
היתי צריכה להביא תמונות שצלמתי במצלמה ביתית בנושא כלשהו
באתי בשיא הביטחון עם תמונות מהממות
והם על הסף אמרו לי שהן לא שוות כלום ונמקו את תשובתם
והעיקר שיש לי הרבה מה לילמוד (נשים חרדיות לאשה נשואה)
באיזה הרגשה יצאתי משם?
שגם אם אני יקבל תשובה חיובית במקום שחצן שכזה אני לא באה לילמוד.
בסוף עוד רודפים אחרי ומדי פעם מתקשרים להודיע לי שנפתח קורס חדש ואם אני רוצה לבא ללמוד.
שילמדו את המוצלחות אין לי בעיה כנראה שאני לא מתאימה או בתת רמה...
חבל...
זה לא עושה הרגשה טובה לאף אחד!
אפשר לדבר יפה יותר להבהיר ולומר שיש מה ללמוד וב"ה הם עוד ילמדו אותי
ולא הרגשה שהתמונות לא שוות כלום וגם שיקולי הדעת שלי לגבי התמונה המוצלחת מבין כולם שבחרתי היא מוטעת בשיקולי צילום....
ח ב ל
אולי זה הענין שלהם שנשקול שוב פעם את האתאמה שלנו.

התרשמתי מאד אחרת בראיון שלי באומן

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
בתור בוגרת פרוג אני מתפללת שלא יסירו את הודעתך,
אדרבה, בעיני זה מוסיף מאוד לערך של פרוג, ומחזק בעיני את ההבנה וההערכה על הכנות, האמינות והבריחה ממרדף אחר "לקוחות" וכסף.
מעניין אותם באמת הבן-אדם בלי לפזול אל כיסיו, ולצערנו אין את זה בהרבה מקומות...
ואם היית זוכה להכיר את המנהלים המדהימים של המקום כאן- לא היית מתנסחת כך.
בפרוג תמצאי צניעות, כנות, אכפתיות וביתיות שלא תמצאי בהרבה מקומות אחרים.
אני מנצלת את הבמה להודות מקרב לב לחיים וטובי על היחס המדהים, על החמימות וההכוונה, ועל הרצון האמיתי והכן להוציא כל אחד ואחת מהתלמידים בצורה הטובה ביותר עבור כל אחד ואחת באופן המיוחד והמתאים ביותר עבורו.
יישר כוח לפרוג!
אני כל כך שמחה שהעלית את הנושא הזה, כי עכשיו קיבלתי הוכחה וחיזוק לכך שהדברים שהרגשתי הם נכונים ואמיתיים!
שבוע מבורך!

לאה מירל

משתמש צעיר
נכתב ע"י ort;944390:
בתור בוגרת פרוג אני מתפללת שלא יסירו את הודעתך,
אדרבה, בעיני זה מוסיף מאוד לערך של פרוג, ומחזק בעיני את ההבנה וההערכה על הכנות, האמינות והבריחה ממרדף אחר "לקוחות" וכסף.
מעניין אותם באמת הבן-אדם בלי לפזול אל כיסיו, ולצערנו אין את זה בהרבה מקומות...
ואם היית זוכה להכיר את המנהלים המדהימים של המקום כאן- לא היית מתנסחת כך.
בפרוג תמצאי צניעות, כנות, אכפתיות וביתיות שלא תמצאי בהרבה מקומות אחרים.
אני מנצלת את הבמה להודות מקרב לב לחיים וטובי על היחס המדהים, על החמימות וההכוונה, ועל הרצון האמיתי והכן להוציא כל אחד ואחת מהתלמידים בצורה הטובה ביותר עבור כל אחד ואחת באופן המיוחד והמתאים ביותר עבורו.
יישר כוח לפרוג!
אני כל כך שמחה שהעלית את הנושא הזה, כי עכשיו קיבלתי הוכחה וחיזוק לכך שהדברים שהרגשתי הם נכונים ואמיתיים!
שבוע מבורך!
מסכימה עם כל מה שort כתבה. גם אני בוגרת פרוג ומאודד מרוצה.

גולד

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
אין כאן שום ענין של שחצנות ח"ו,
כפי מה שידוע לי זה קורס שמיועד ומותאם נטו למעצבים, הדרישות הם שונות מקורס פרסום רגיל, כך שגם אם יקבלו אותה, חלק מהדברים היא לא תוכל לבצע...

זה 'סוג של' תואר שני לפני ראשון...וד"ל
(זה אמנם לא בהכרח להיות ביחד, אבל כאן זה מותאם ככה)

ואגב, אם לכתוב על פרוג, אז לא נגמור,
גם אני בוגר פרוג, לאחר לימוד במקומות אחרים, מי שכותב את מה שכתב לא מכיר את פרוג, חד משמעית!!

ariels

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
פשוט מאוד
מחלקת הקריאייטיב בעולם הפרסום מתחלקת ל-2 תפקידים שונים:
יש הבדל בין כותב הטקסטים, קופירייטר - שעבודתו - ניסוח המסר באופן מתאים לבריף
לבין
עבודה של ארט דיירקטור שאמור לספק את הצד החזותי של הרעיון, גם בהתאם לבריף כמובן
(מעל שניהם יש את מנהל הקריאייטיב, שהוא קופירייטר או ארט ותיק שהשתדרג)

במקומות שמלמדים רק כתיבה כקורס בפני עצמו, התלמידים צריכים "להסתדר" עם הצד החזותי, אם זה בשיתוף פעולה כלשהו עם מעצבים, ואם זה באופן אחר, משום שלא ניתן להגיש קובץ וורד כפרוייקט גמר, אפילו שהוא גאוני, קולע לבריף ויוצר בידול מדהים.

בקורס של פרוג, שיעודי להכשרת ארט דיירקטורים -
ברור שצריך בסיס בעיצוב, כי אחרת לא ניתן ללמוד את המקצוע!
אם חברתך רוצה ללמוד קופירייטינג - זה קורס אחר לגמרי
(בשני סוגי הקורסים יש נגיעה באסטרטגיה, פלנינג וכד', אבל לא ברמה מעמיקה של פלנר שזה מקצועו הבלעדי, וכמובן גם תלוי המון במרצים)

קופיריטרית

משתמש מקצוען
נכתב ע"י כספית;944342:
טוב נו.
1. הניסוח שהבאת פשוט פונה למעצבים כי זה קהל יעד של פרוג. אבל תכל'ס ללמוד פלנינג, וקריאייטיב, וקופי וכו' זה לימודים שלא מיועדים דווקא למעצבים.
2. זה לא עונה על זה שנטעו בבן אדם תקוות שוא.

נכון שפלנינג, קריאטיב וקופי לא מיועדים דוקא למעצבים, אבל בפרוג החליטו את הקורס הזה לייעד כן, דוקא למעצבים. זכותם.
אחותך אינה צריכה לקחת את זה אישית [וגם את לא...] והיא מוזמנת לפנות ללימודי פרסום במקומות אחרים כמו: סיעור מוחות, אימייג, הבצפר ועוד שלא מגבילים אלא להפך, פתוחים לכל אחד.
ובהחלט פרסומאי לא צריך להיות מעצב.

prog

מנהל ראשי
מנהל
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי DIP
עריכה והפקת סרטים
D I G I T A L
אוטומציה עסקית
עיצוב ואדריכלות פנים
שלום רב.

1. בתור מנהל פדגוגי בפרוג ומקבל ההחלטות האם לקבל/לא לקבל לקורס, אני חושב שהעובדה שישנם מתעניינים שאינם מתקבלים בכל מחיר - אמורה להחמיא לנו.

2. לגבי הזימון לראיון/מבחן מתעניינת שלא עמדה בתנאי הסף. אין לי מה לומר, אני לא מכיר את המקרה לגופו, הסיפור נשמע לי מוזר, לדעתי המתעניינת אמרה שהיא מתעניינת בתחומים נוספים, ולכן זומנה לראיון עימי. אשמח לבדוק את הענין. וכמובן, סליחה על אי ההבנה...

לגבי המסלול עצמו.
מסלול פרסום למעצבים הינו מסלול פרסום מקצועי ורחב כשלעצמו, בניתי את תוכנית הלימוד חודשים ארוכים, תוך פגישות יעוץ רבות עם מרצים ואנשי פרסום.

המסלול נמשך כשנה (!) ומיועד אך ורק למעצבים מנוסים, המטרה היא לקחת מעצבים תותחים וללמד אותם פרסום, הכולל פלנינג, קופירייטינג, כתיבה שיווקית, קריאייטיב, ניהול מיתוג מדיה, סדנת רדיו וטלויזיה, וכו'.

בסופו של דבר כל מעצב יוכל לנהל משרד פרסום משל עצמו ולנהל מסעות פרסום מוצלחים של לקוחות גדולים.

ההחלטה שלי לייעד את הקורס למעצבים. היא החלטה אסטרטגית הנובעת משיקולי מקצועיות, ומשיקולי השמה.

אודה בפה מלא כי העובדה שהקורס מיועד לאנשים 'מהשטח' העובדים בעיצוב מול לקוחות - מאתגרת במיוחד כי זה דורש ממני סף איכות של מרצים מובילים שיתאימו למטרה ולקהל היעד.

בקיצור: מדובר בקורס איכותי ומקצועי. ולצערי ולשמחתי לא כל אחד/ת מתקבל/ת.

בהצלחה רבה
חיים דיקמן

עפרון

משתמש רשום
אם נודה באמת, קשה היום למצוא מכללות שלא מקבלות כל מתעניין באשר הוא....
לדעתי השיטה של פרוג משדרת מקצועיות שאין באף מקום. אולי זו גם שיטה אסטרטגית לטווח הארוך... סוג שבוררים לעצמם רק את המוצלחים ביותר, כדי שיהיו להם בוגרים שאפשר להתגאות בהם....:)
ובקשר לתחום הנ"ל, אפשר בהחלט להבין שעיצוב ופרסום הולך ביחד.
ביננו, כמה אסטרטגים צריך במשרדי פרסום. יש הרבה יותר מקום למעצבים הטובים וה'קטנים' שעדיפים מסיבות רבות על משרדי הפרסום, וד"ל....

קופיריטרית

משתמש מקצוען
נכתב ע"י עפרון;945079:
אם נודה באמת, קשה היום למצוא מכללות שלא מקבלות כל מתעניין באשר הוא....
לדעתי השיטה של פרוג משדרת מקצועיות שאין באף מקום. אולי זו גם שיטה אסטרטגית לטווח הארוך... סוג שבוררים לעצמם רק את המוצלחים ביותר, כדי שיהיו להם בוגרים שאפשר להתגאות בהם....:)
ובקשר לתחום הנ"ל, אפשר בהחלט להבין שעיצוב ופרסום הולך ביחד.
ביננו, כמה אסטרטגים צריך במשרדי פרסום. יש הרבה יותר מקום למעצבים הטובים וה'קטנים' שעדיפים מסיבות רבות על משרדי הפרסום, וד"ל....

לעניות דעתי, סוף דבריך אינם מדויקים.
כמה אנשים לדעתך,מוכשרים מאד גם בעיצוב וגם בפלנינג וקופי? זה הרי 2 תחומים שונים לחלוטין. ובפרוש דורשים חוש וכשרון, כל אחד בתחומו...
נדיר למצוא מישהו מושלם שכזה שהוא מעולה גם בעיצוב וגם קופירייטר מצוין או פלנר.
שים לב שבמשרדי הפרסום המכובדים מקומם של האסטרטגים והקופירייטרים שמור היטב ויושב טוב... [אצליהם נמצא עיקר העבודה והמעצב הוא המבצע- בלי לזלזל בחשיבות תפקידו...]

לכן חבל שהיום, גם לקוחות וגם מעצבים (והנה גם גושפנקא מפרוג...) חושבים שהם יכולים לעשות הכל. זה לא נכון.
אני מאחלת לקורס ולמשתתפיו הרבה הצלחה, אבל אם דברו פה שזה יעלה את רמת הפרסום בעולם, לדעתי ממש להפך, יקרה מצב שמעצבים שלמדו פרסום יובילו רמת פרסום מאד מסוימת כי כאילו הם מקצועיים... אבל מה לעשות בזה, הם לא הכי מוכשרים, ורק בגלל שהם פלשו לשטח לא להם...
תגידו, אתם תתנו לרופא כללי, משפחה [שלמד את הכל...] לנתח לכם את הלב?!...

תור הזהב

משתמש מקצוען
נראה לי שבגלל זה יש ראיון וכל השאר.
ובעצם לכן גם נפתח האשכול...

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  63  פעמים

לוח מודעות

למעלה