חדשות בעולם הפלישה הרוסית לאוקראינה - נטו דיווחים

מצב
הנושא נעול.

דיאלוג

מהמשתמשים המובילים!
המלחמה מסלימה: הבוקר (ה') התראיינה הרבנית מרים מוסקוביץ׳, שליחת חב"ד בעיר חרקוב הנצורה והמופגזת לארי המניק ומנדי ריזל ב'קול ברמה'.

בראיון סיפרה, כי ״״הרוסים פוצצו את אזור ביה״ס שלנו אתמול, שבדיוק חגגנו 30 שנה - כל החלונות התנפצו לרסיסים.

מוסקוביץ' משתפת ומספרת כי "הכל הרוס לגמרי בעיר. אנחנו מקבלים כל היום פניות תצילו אותי. שלחנו את כל הילדים מהעיר".

היא מוסיפה ומציינת, כי "אנחנו מרגישים את החיבוק הענק של כולם״.

שליח 'כאן חדשות' לאודסה חן ביאר סיפר בראיון: ״יש קרבות בעיר ניקולאי ובעוד כמה ערים, כך שזה מאוד מתקרב. ההתקדמות הרוסית הרבה יותר איטית ממה שחשבנו. אני רואה כאן רוח לאומית חזקה. יש מרכזי גיוס של אזרחים רגילים לגמרי. התחושה היא שזה ממש קרוב״.
622077c3add01_1646294979_news_main_gallery.jpg
 

MEK

משתמש רשום
המשתמש נחסם
שבעה ימים חלפו מאז תחילת הפלישה של רוסיה לאוקראינה, ועד כה הרוסים תפסו שטחים בדרום ובמזרח המדינה. לדברי האוקראינים, מתחילת הפלישה נהרגו יותר מ-2,000 אזרחים אוקראינים, והרוסים פרסמו כי 498 חיילים רוסים נהרגו מאז תחילת הפלישה. וואלה! עושה סדר בשבעת ימי הלחימה.

היום הראשון: ב-24 בפברואר בשעה 05:00 לערך שעון ישראל, החל הצבא הרוסי לפלוש לאוקראינה מהיבשה, מהים ומהאוויר. רוסיה הפגיזה יותר מ-12 ערים ועיירות, כולל מחוץ לבירה קייב. כוחות רוסיים חצו את הגבול האוקראיני בכמה גלים, נחתו בעיר הנמל אודסה בדרום וחצו את הגבול המזרחי אל חרקוב, העיר השנייה בגודלה.

בהמשך, כוחות רוסיים עברו מצפון לקייב, והתקדמו לצ'רניהיב, כ-130 ק"מ מהבירה ולקראת הערב כוחות מיוחדים רוסיים וכוחות מוטסים כבשו את האתר בצ'רנוביל והגיעו לפאתי העיר קייב. לפי גורם בכיר במשרד ההגנה האמריקני, חלק מהלחימה האינטנסיבית ביותר הייתה מחוץ לחרקוב בצפון מזרח. במקביל, תמונת לוויין שצולמה על ידי Planet Labs ביום חמישי בבוקר הראתה אש ועשן שחור עולים מבסיס חיל האוויר מחוץ לחארקוב.
לפי סרגיי נזרוב, עוזרו של ראש עיריית אודסה, בדרום, לפחות 18 פקידי צבא אוקראינים נהרגו בהתקפה מחוץ לאודסה, שם החיפו חיילי קומנדו מהצי הרוסי לחוף. במזרח, הבדלנים הפרו-רוסים בכוחות אוקראיניים לאורך קו החזית שמחלק את המורדים והכוחות האוקראיניים מאז 2014. גם הצבא הרוסי נע צפונה מחצי האי קרים, לכיוון חרסון.

במקביל, צילומים שצולמו במצלמות אבטחה במעבר גבול ביום חמישי בבוקר הראו כלי רכב צבאיים רוסיים נכנסים מחצי האי קרים.

לפי הנשיא וולודימיר זלנסקי לפחות 137 חיילים ואזרחים אוקראינים נהרגו וגורמים רשמיים אמרו כי רוסיה איבדה שני מסוקים ושבעה מטוסים בקרב. משרד ההגנה של רוסיה אמר כי הוא השבית את ההגנה האווירית ואת בסיסי חיל האוויר של אוקראינה וכי כוחות רוסיים השמידו יותר מ-70 מטרות צבאיות, כולל 11 שדות תעופה, מסוק וארבעה מל"טים.

היום השני: כוחות רוסיים החלו לפלוש לאוקראינה לאורך גבולותיה הדרומיים, המזרחיים והצפוניים של המדינה, אך המבצע נתקל בהתנגדות רבה יותר של כוחות אוקראיניים בקייב ובחרקוב, שתי הערים הגדולות במדינה.
כוחותיה של מוסקבה נכנסו לפאתיה המערביים של קייב, הבירה, אך לא הצליחו לחדור לצד המזרחי של העיר נכון מיום שישי בערב לפי שעון מקומי, לפי ניתוח עצמאי של הסכסוך של המכון לחקר המלחמה, קבוצת מחקר בוושינגטון. כוחות אוקראיניים מנעו גם מכוחות רוסיים לכבוש את צ'רניהיב, עיר צפונית מזרחית לקייב.

צבא אוקראינה מסר שחיילים רוסים נכנסו למחוז צפון של קייב ביום שישי וכי "קבוצות חבלה" פועלות בעיר. דיווחים מודיעיניים מהפנטגון ומשרד ההגנה של בריטניה אמרו כי רוסיה מנסה לכתר את הבירה. באזור דונבאס ממזרח, כוחות אוקראיניים קיימו שם חילופי אש עם קבוצות בדלניות הנתמכות על ידי רוסיה, כך נמסר מהניתוח של המכון לחקר המלחמה. ליד קרים בדרום, דווח על כוחות רוסיים שכבשו את העיר חרסון.

לאחר הפגזות קשות ולחימה קרקעית בערים ועיירות ברחבי אוקראינה ביום חמישי, רוסיה הפנתה את את עיקר כוחותיה לקייב. בשעות הלילה, טילים פגעו בקייב, וראש העירייה של הבירה אמר כי שבר רקטה רוסית נחת על בניין מגורים ופצע לפחות שלושה בני אדם.

בנוסף לכך, וידאו ותצלומים שאומתו על ידי הניו יורק טיימס הראו שני גשרים המובילים לקייב שנהרסו. זאת, כחלק מטקטיקה חדשה של אוקראינה כדי להגן על הבירה. באותו היום, מוסקבה הבהירה שמטרתה היא להפיל את ממשלתו של הנשיא וולודימיר זלנסקי. רוסיה אמרה גם כי היא השתלטה על השטח סביב המפעל הגרעיני לשעבר בצ'רנוביל, כ-130 ק"מ צפונית לקייב.

היום השלישי: צבא רוסיה המשיך להתקדם בשלושה ראשים, לכיוון קייב הבירה, לכיוון העיר השנייה בגודלה חרקוב ומכיוון חצי האי קרים. במקביל, אוקראינה נאלצה להילחם גם בבדלנים באזור דונבאס.
הצבא הרוסי ניסה להתקדם לקייב מצפון וממזרח, ובמקביל ביצע הפגזות מסיביות. לאחר שניסיון כיבוש העיר צ'רנהיב כשל, עקפו הכוחות הרוסיים את העיר שמצפון לקייב. במקביל, התקדמו לעבר חרקוב וניסו לתקוף במקביל בנקודות בצפון, דרום ומזרח העיר.

הכוחות הגיעו מכיוון חצי האי קרים התקדמו לכיוון מריופיול וקרבות מרים אירעו בעיר חרסון, לאחר שהרוסים פוצצו סכר בתעלה בצפון קרים, שאוקראינה בנתה ב-2014 כדי לעצור את אספקת המים של חצי האי. בינתיים, מספר החיילים הרוסיים שכבר פלשו למדינה הגיע ליותר מ-150 אלף.

בד בבד, בקייב התנהלו כל העת קרבות עזים כשהאוקראינים מנסים להשאיר את העיר בשליטתם. הקרבות זלגו לכיוון מרכז העיר, אך הצבא המקומי הצליח להדוף את הפולשים. ברחובות העיר ניתן היה לראות כלי רכב עולים באש ובניין מגורים שנהרס מהפגזה.
היום הרביעי: נראה היה שהצבא האוקראיני מצליח להאט משמעותית את התקדמות הכוחות הרוסיים בכל החזיתות, בין היתר באמצעות שימוש בנ"ט. כוחות רוסיים נראו תקועים בשטח וההישגים של הצבא של פוטין נראו מוגבלים, וגם הניסיון להתקרב למרכז חרקוב נכשל. ייתכן כי הדבר נבע מזלזול רוסיה ביכולות האוקראיניות. עם זאת, מומחים טוענים כי הכוחות הרוסיים האטו בכוונה והתרכזו במבצעים לוגיסטיים.

בינתיים, בדרום המדינה, הכוחות שבאו מכיוון חצי האי קרים החלו לתקוף את עיר הנמל מריופול והקיפו אותה. באזור דונבאס, למרות תמיכת הבדלנים, לא הצליחו הרוסים לרשום הישגים משמעותיים.

למרות הדיווחים על אפשרות לשיחות בין הצדדים, צילומי לוויין חשפו שיירה באורך קילומטרים רבים של מאות כלי צבא משוריניים שבדרכה לקייב. מומחים העריכו כי מוסקבה צפויה להטיל את כל כובד משקלה על העיר ולהסלים את התקיפות. בשלב זה, לפי אוקראינה, 352 אזרחים נהרגו בתקיפות, בהם 14 ילדים.
היום החמישי: רקטות רוסיות פגעו בשכונת מגורים בחרקוב, העיר השנייה בגודלה באוקראינה, והרגו עשרות בני אדם, לפי גורמים רשמיים אוקראינים. לפי סרטונים, נראה כי מדובר בפגיעה האגרסיבית ביותר באזורים האזרחיים באוקראינה. אולם, הכוחות האוקראיניים שמרו על השליטה בערים הגדולות, ובמקביל חיילים רוסים עברו לעיירות ממערב לקייב כחלק מניסיון להקיף את קייב ולנתק קווי אספקה של נשק וציוד צבאי אחר המגיעים ממדינות האיחוד האירופי.

כוחות רוסיים בדרום אוקראינה המשיכו להתקדם וכבשו את עיר החוף ברדיאנסק. תקיפות אוויריות רוסיות פגעו בזפוריז'יה, במעלה נהר הדנייפר. בכירים רוסים טענו שהם משתלטים על עיירה סמוכה, אנרהודאר, אם כי פקידים אוקראינים חלקו על כך. ניתן היה לראות את התקפות הרקטות בחרקוב בסרטונים שפורסמו בטלגרם ואומתו על ידי הניו יורק טיימס. לא ניתן היה לאשר מיד את מספר הנפגעים.

שיחות בין פקידים רוסים ואוקראינים החלו בבלארוס גם כשהלחימה נמשכה. הנשיא וולודימיר זלנסקי מאוקראינה אמר לפני הפגישה כי הוא אינו אופטימי מכך שהשיחות יביאו לסיומן של התקיפות.

היום השישי: רוסיה החלה לתקוף מטרות אזרחיות עם כלי נשק יותר ויותר קטלניים, פגעה בערים הגדולות. בנוסף, פיצוץ עז הרעיד את מרכז חרקוב, העיר השנייה בגודלה באוקראינה, הרס בניין ממשל גדול והרג לפחות שבעה בני אדם. פיצוץ אחר שהתרחש בשכונת מגורים בחרקוב הרס בית חולים והביא למספר הרוגים ופציעות, כך אמר ראש עיריית העיר לתחנת טלוויזיה מקומית.

כוחות רוסיים החלו להיאבק על השליטה בשתי ערים מרכזיות בדרום. סרטונים הראו חיילים רוסים מפטרלים בחרסון ופיצוץ בבניין דירות, למרות שהאוקראינים שמרו על השליטה, לדברי חברת ג'ינס המנתחת מידע מודיעיני. ראש עיריית מריופול, עיר נמל מרכזית, אמר שהחשמל בעיר נותק לאחר ימים של לחימה אינטנסיבית. תפיסת מריופול תאפשר לכוחות הרוסיים בדרום להצטרף לבדלנים הנתמכים על ידי רוסיה במזרח, ולבודד את הכוחות האוקראינים באזור.

צילומי אבטחה של התקיפה האווירית לכאורה בחרקוב הראו מה שנראה כמו רקטה שפגעה ישירות מול בניין הממשל של העיר, ויצרה כדור אש גדול שהשמיד כמה מכוניות. הפיצוץ הותיר אחריו מכתש גדול ליד הכיכר המרכזית של העיר.

מחוץ לבירה, עדיין ניתן היה לראות בתמונות לוויין שיירה של טנקים וכלי רכב רוסיים, שאורכה כ-40 ק"מ.

לפי סוכנות הפליטים של האו"ם, עד אותו יום, יותר מחצי מיליון פליטים ברחו מאוקראינה מאז החלה פלישת רוסיה. כמחציתם חצו את הגבול המערבי של אוקראינה לפולין. אחרים נסעו להונגריה, מולדובה, רומניה וסלובקיה. אוקראינה חוקקה בתחילת הסכסוך חוק צבאי המחייב גברים בגילאי 18 עד 60 להישאר במדינה.

עבור פליטים רבים, המדינות הגובלות הללו עשויות להיות התחנה הראשונה במסעם. הרשויות ברומניה אמרו שכמחצית מאלה שנכנסו עד כה למדינה כבר עזבו למדינות אחרות באירופה.


שרידי הפגזה רוסית בעיר חרקוב(צילום: רויטרס)

היום השביעי: העיר חרקוב בצפון מזרח אוקראינה המשיכה להיות מוכת תקיפות אוויריות והפגזות. מאז יום שני דווח על פיצוצים לפחות בשבעה מקומות ברחבי העיר. ראש העיר חרקוב אמר בפייסבוק כי לפחות 20 בני אדם נהרגו ו-125 נפצעו מאז שבת.

הפיצוצים שהרעידו את העיר ביומיים האחרונים גרמו נזק לבנייני משרדים, לאוניברסיטה ורובעי מגורים בעיר. לאחר שכוחות היבשה הרוסיים לא הצליחו להשתלט על חרקוב, אנליסטים אומרים שמוסקבה מתמקדת כעת בהתקפות אוויר, טילים וארטילריה לפני שכנראה תפתח במתקפה קרקעית מחודשת.

קצת אחרי 8 בבוקר שעון מקומי, פגע טיל בשלושה בניינים באזור אחד. בניין של האוניברסיטה הלאומית של חרקוב, מטה המשטרה ומשרד של שירות הביטחון הלאומי. שירות החירום הממלכתי של אוקראינה דיווח על שלושה בני אדם שנפצעו לאורך יום רביעי ועבודות החילוץ נמשכות.

כ-1.5 מיליון בני אדם חיים בעיר חרקוב, לפי ההערכות, מה שהופך אותה לעיר השנייה בגודלה באוקראינה. התושבים מצאו מחסה בתחנות רכבת תחתית, מרתפים ובונקרים מאז החלה המתקפה על העיר בשבוע שעבר
קצת אחרי 8 בבוקר שעון מקומי, פגע טיל בשלושה בניינים באזור אחד. בניין של האוניברסיטה הלאומית של חרקוב, מטה המשטרה ומשרד של שירות הביטחון הלאומי. שירות החירום הממלכתי של אוקראינה דיווח על שלושה בני אדם שנפצעו לאורך יום רביעי ועבודות החילוץ נמשכות.

כ-1.5 מיליון בני אדם חיים בעיר חרקוב, לפי ההערכות, מה שהופך אותה לעיר השנייה בגודלה באוקראינה. התושבים מצאו מחסה בתחנות רכבת תחתית, מרתפים ובונקרים מאז החלה המתקפה על העיר בשבוע שעבר.
קרדיט-וואלה חדשות
 

פ.נ

משתמש סופר מקצוען

מריופול מותקפת; רה"ע: לא יכולים לקחת פצועים מהרחוב​

לאחר כיבוש העיר חרסון בידי רוסיה, 4 פיצוצים עזים נשמעו ברחובות קייב, התקדמות השיירה לכיוון קייב נעצרה - במרחק של כ-30 ק"מ • מתחילת הלחימה - כמיליון פליטים • ביה"ד בהאג יחקור (עולם)​

 

פ.נ

משתמש סופר מקצוען
11:00: שר החוץ האוקראיני צייץ בטוויטר תמונה של המונים חוסמים את הכביש וכתב: "זו מלחמה אמיתית עבור אוקראינה. לפוטין אין סיכוי לנצח. בתמונה הזו, אזרחים חוסמים את הפולשים הרוסים באנרגראד אתמול. אחת מתוך אלפי תמונות וסרטונים כאלה. אנחנו צריכים פרטנרים שיעזרו לאוקראינה להגן על עצמה. במיוחד באוויר. סגרו את השמיים!".

10:40: 34 אזרחים נהרגו ביממה האחרונה באזור חרקוב, כך על פי נתוני ארגוני ההצלה האוקראיניים.

10:06: עיר הנמל מריופול תחת התקפות ממשוכות. ראש העירייה: "אנחנו לא יכולים אפילו לקחת את הפצועים מהרחובות".
 

פ.נ

משתמש סופר מקצוען

השיירה הרוסית נמצאת 30 ק"מ מקייב, מה יקרה כשתגיע?​

אוקראינה עדיין נערכת להגעתה של שיירת המשוריינים באורך של 64 ק"מ שמתקדמת לבירה • במערב מעריכים שהיא האטה נוכח התנגדות משמעותית של אוקראינה, אך קצין שיריון ראשי לשעבר מסביר ל-N12 כי יכול להיות שההאטה היא יוזמה רוסית ומתאר כיצד תיראה הלחימה • "באמצעות מולוטוב לא עוצרים צבא ולא עוצרים טנקים"​


NITZAN_PARSHANUT.png
ניצן שפירא|N12| פורסם 03/03/22 10:26

שיירת רכבים רוסים בדרכם לקייב (צילום: רויטרס)
צילום: רויטרס
תעלומת שיירת הענק של רוסיה בדרך לקייב נמשכת: בעוד שהלחימה באוקראינה מתעצמת, כך גם ההיערכות של המקומיים למתקפה הכוללת על קייב הבירה. המודיעין העדכני בבריטניה מצביע על כך שההתקדמות שלה עוכבה על-ידי "התנגדות אוקראינית חזקה, תקלות מכנית וגודש" – וכרגע נמצאת במרחק של כ-30 ק"מ ממרכז העיר. אבל מה יקרה אם וכאשר תגיע ואיך תיראה הלחימה?


תת-אלוף (מיל') יגאל סלוביק, קצין שריון ראשי וסגן ראש המל"ל ללוטר ועורף מסביר בשיחה עם N12 כי השאלה הגדולה כרגע היא מה היכולת של האוקראינים לתקוף שיירה כזאת בכלל. "זה בסוף כמה חימוש יש לך וכמה יכולות יש לך לפעול מול הדבר הזה", הוא מסביר. "הסיפור הוא שאם הרוסים יחליטו להיכנס לתוך קייב אז הם יכנסו לתוך קייב. זה יקרה. יש לך שם משאיות דלק, ומשאיות תחמושת, וכלי אחזקה, ואמבולנסים, ומשאיות מזון ומשאיות מים. הרוב שם זה כנראה לוגיסטיקה בכלל".

אוקראינים מכינים בקבוקי מולוטוב (צילום: reuters)
אזרחים שנערכים להתנגד למשוריינים של רוסיה | צילום: reuters

"הרוסים לדעתי פשוט צריכים להניע ולנסוע"​

על ההאטה בהתקדמות השיירה אמר כי ייתכן שמדובר במהלך יזום של רוסיה: "בתפיסה יש מושג שנקרא עצירה אופרטיבית, הם אומרים אנחנו עושים עצירה ועוצרים כמה שצריך לארגן את עצמם, לארגן את המחשבה מחדש - ואז ללכת קדימה. יש הטוענים שהם כבר עשו עצירה כזאת מאז תחילת הלחימה לחשב מסלול מחדש".

רכבים צבאיים רוסים (צילום: AP)
"מתפתחת פה מלחמה לא בינארית מסוג חדש לגמרי" | צילום: AP
סלוביק מוסיף כי האתגר הגדול מבחינת הצבא הרוסי הוא לא עצם ההתקדמות לקייב מבחינה לוגיסטית, אלא מה יקרה מבחינת הלחימה כשהיא תגיע ליעד: "הסיפור האמיתי זה איך אתה יודע לממש את הלוגיסטיקה שלך לאורך זמן בתוך מרחב בנוי. זה האתגר האמיתי, כי להיכנס לרחובות של קייב עם טנקים אני מניח שהם יעשו את זה. הרוסים לדעתי פשוט צריכים להניע ולנסוע. אחר כך הם יגיעו לעמדות שלהם ואז הם יעמדו שם".

"סיפור חדש ומרתק"​

הקצין הבכיר לשעבר סבור כי ההתנגדות האוקראינית בקייב לכוחות הרוסיים תהיה, אך התגובה תהיה מוגבלת: "עכשיו זה הזמן להתחיל להפעיל משגרי נ"ט וירי צלפים ועוד אמצעים כאלה. כשהרוסים נכנסו לאפגינסטן מישהו חשב שלאפגנים יש סיכוי? עכשיו אם תשאלו אותי לאורך זמן, זה לא יחזיק מים. בסוף אתה צריך לגרום לאויב שלך להיות מעורער בביטחון, ואז הוא מתחיל לעשות שטויות. אז אם לא יעשו את זה באמצעות נ"ט, צלפים, מטענים, אז זה לא יקרה. באמצעות מולוטוב לא עוצרים צבא ולא עוצרים טנקים".

"הסיפור האמיתי באירוע הזה זה כמה יכולת לוגיסטית ותכנון לוגיסטי עושים", הוא מסכם. "לאוקראינים אין סיכוי מול הרוסים, אבל אני חושב שמתפתחת פה מלחמה לא בינארית מסוג חדש לגמרי. יש מדינה אחת או צד אחד שמשתמש בצורה אחת מאוד קונבנציונלית, למרות שהוא מפעיל בתוכה סייבר ולחימה מתקדמת, למרות שהוא מה שנקרא במלחמה הארד קור. בצד השני, החליט לפעול נגדו במלחמה מסוג אחר לחלוטין - וזה מה שמעניין בסיפור הזה: זו הפעם הראשונה שזה קורה בהיסטוריה - מישהו נלחם במלחמה קינטית (פיזית) ומולו מפעילים מלחמה אחרת לגמרי, משהו שלא הכרנו בממדים האלה. כשבואינג, נטפליקס וכל העולם מחרים. השאלה המעניינת פה היא מה יותר חזק, הקינטיקה או הסנקציה. זה סיפור חדש ומרתק".
 

יצחק ק

משתמש מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
יוצרי ai
פעם אתה למעלה ופעם למטה
זהו כנראה אחד מצילומי הסלפי המפורסמים מתחילת הפלישה הרוסית לאוקראינה, בו חייל מהכוחות הפרו רוסים מצטלם על רקע מתקפת גראדים מסיבית על מטרות אוקראיניות.
בסרטון-המשך, משלשום(מצורף כאן כהמשך) נראה שהחייל נלקח בשבי בידי האוקראינים ואולץ "לחוות דעה מעט שונה על פוטין"...

צפה בקובץ המצורף -מלחמההההההההההה- חדשות האשכול הספיציפי - דף 38 - חרדים לדעת_2.mp4
 

הבית בקצה הכפר

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
פרסום וקופי
צילום מקצועי
א
פעם אתה למעלה ופעם למטה
זהו כנראה אחד מצילומי הסלפי המפורסמים מתחילת הפלישה הרוסית לאוקראינה, בו חייל מהכוחות הפרו רוסים מצטלם על רקע מתקפת גראדים מסיבית על מטרות אוקראיניות.
בסרטון-המשך, משלשום(מצורף כאן כהמשך) נראה שהחייל נלקח בשבי בידי האוקראינים ואולץ "לחוות דעה מעט שונה על פוטין"...

צפה בקובץ המצורף 1077603
אפשר תירגום לשיחה שם?
 

פ.נ

משתמש סופר מקצוען

בידיים חשופות: אזרחי אוקראינה מנסים לבלום בגופם את המשוריינים של צבא רוסיה​

ברקע התיעודים מהמלחמה שמציגים את ההתנגדות של אזרחי אוקראינה - הנשיא זלנסקי קורא לעוד לצאת לרחובות ולהילחם • "מי שחושב שהאוקראינים יפחדו, יישברו או ייכנעו - לא יודע דבר על אוקראינה, ואין לו מה לחפש כאן" • שר החוץ האוקראיני: "לפוטין אין סיכוי לנצח" • כך נראית ההתנגדות האזרחית​

 

פ.נ

משתמש סופר מקצוען
12:15: נמל מריופול בדרום אוקראינה מוקף בכוחות רוסים, כך עדכן יועץ משרד הפנים אנטון הרצ'נקו. לדבריו, "הכובשים רוצים להפוך אותה ללנינגרד הנצורה".

12:01: אזעקות בעיר דנייפר שבמרכז המדינה.

11:48: משרד ההגנה האוקראיני: הפלנו מטוס רוסי מעל שמי וולנובחה - צפונית למריופול.

11:30: שר החוץ הרוסי לברוב: "אני בטוח שיימצא פתרון למשבר סביב אוקראינה, התנאים של רוסיה הם מינימליים".
 

מימי 7

משתמש פעיל
אפשר תירגום לשיחה שם?
נראה שהוא שואל אותו האם פוטין עריץ או דיקטטור (משהו של גנאי..)
הוא עונה לו כן, ובשאלה האם בטוח, עונה שכן. הוא כזה.
רמת בסיסית באנגלית אבל זה ברור מהסרטון.
 
מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  63  פעמים

לוח מודעות

למעלה