חדשות בעולם הפלישה הרוסית לאוקראינה - נטו דיווחים

מצב
הנושא נעול.

אם לא תשאל איך תדע

משתמש סופר מקצוען
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
מוזיקאים אוקראינים מנגנים את ההמנון הלאומי
בקייב המבוצרת
file.php

file.php

file.php

אם לא תשאל איך תדע

משתמש סופר מקצוען
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים

חיילים רוסים שיכורים ירו למוות בילדה אוקראינית בת 10​

ילדה בת 10 נורתה למוות על ידי חיילים שיכורים בכפר ליד קייב, ונקברה בחצר האחורית בביתה, זאת לאחר שאסרו על אמה לקבור אותה בבית הקברות. היא מתה בכפר במרחק של כ-70 קילומטרים מבירת אוקראינה, ב-28 בפברואר​

חיילים רוסים שיכורים הרגו ילדה בת 10, כך על פי דיווחים בתקשורת האוקראינית. הילדה אנסטסיה סטולוק, נקברה בחצר האחורית שלה בכפר סמוך לקייב, לאחר שחיילים אסרו על אמה, לובה, לקבור אותה בבית הקברות.

"הטיימס" הבריטי מדווח, כי בת דודתה של הילדה, אניה סטולוק, בת 18, אמרה שהילדה מתה בכפר סמוך לקייב ב-28 בפברואר. "החיילים הרוסים החלו לירות בכל מקום שהם יכלו לראות, כולל בארבעה בתים, לאחר שנער אוקראיני ירה באקדח באוויר" סיפרה.

לובה, אמא של הילדה הודיעה לאניה על הגעתם של החיילים הרוסים ב-28 בפברואר, אך אמרה שהכול רגוע. למחרת, חברה שגרה באזור סיפרה לאניה על מותה של הילדה. אמה של אניה, ורה דמיטרינקו בת ה-40, אמרה לעיתון 'הטיימס' כי "החיילים הרוסים בזזו את כל החנויות, כמובן שהם שתו הרבה אלכוהול, והשתכרו והתחילו לירות, הם ירו לתוך הבית של אנסטסיה, היא הייתה שם עם הדוד שלה, והיא מתה מיד".

בהתייחסה לקולות של ירי באוויר מצד צעיר אוקראיני, היא אמרה: "החיילים שמעו את זה אבל מכיוון שהם היו כל כך שיכורים הם לא ידעו מאיפה זה אז הם פשוט התחילו לירות לכל עבר".

אביר88

משתמש סופר מקצוען
פרסום וקופי
@אם לא תשאל איך תדע יישר כח על כל התיעודים!
יש הרבה סרטונים מדהימים (מן הסתם..) שאתה מעלה והם חסומים בנטפרי.
אולי תעשה כמעשי @נ. ה.
בטוחני שיועיל לרבים.

[אנצל את ההזדמנות להעיר שמידי פעם אתה כותב על ידיעה "לא מאומת"
ושֶאֶלָתִי היא האם כל ה'עובדות' המוצמדות למדיה שאתה מביא - אכן מאומתות?
מהיכן המקורות? (ללא שום הקנטה! באמת נשמח לדעת.)
]

אם לא תשאל איך תדע

משתמש סופר מקצוען
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
במאמר שנכתב לאחרונה
מסופר כי לאחר הפלישה לקרים ב-2014 פיתח מהנדס אוקראיני מזל"ט תקיפה בשם 'עונשי'
זול יחסית (רק 200 אלף ליחידה)
הוא יכול לתקוף ממרחק של כ-50 ק"מ
הם אומרים שהמל"ט מתוצרת אוקראינה מצליחה מאד
וכבר ביצעה קרוב למאה משימות מוצלחות במלחמה הנוכחית
Screen-Shot-2022-03-03-at-16.58.06.jpg

punisher.92472451.jpeg

אם לא תשאל איך תדע

משתמש סופר מקצוען
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
@אם לא תשאל איך תדע יישר כח על כל התיעודים!
יש הרבה סרטונים מדהימים (מן הסתם..) שאתה מעלה והם חסומים בנטפרי.
אולי תעשה כמעשי @נ. ה.

בטוחני שיועיל לרבים.

[אנצל את ההזדמנות להעיר שמידי פעם אתה כותב על ידיעה "לא מאומת"
ושֶאֶלָתִי היא האם כל ה'עובדות' המוצמדות למדיה שאתה מביא - אכן מאומתות?
מהיכן המקורות? (ללא שום הקנטה! באמת נשמח לדעת.)
]
נא לא להפוך את המקום לדיון
אבל התייחס פעם אחת

רוב המידע שמגיע בזמן אמת או מהמדיה הלא רשמית אינה מאומתת במאה אחוז ויש לקחת אותם בעירבון מוגבל
יש דיווחים שאני לא נותן בהם הרבה אמון על אף שחלק מהפעמים מתברר שהם היו נכונים
עליהם אני מוסיף לא מאומת כי גם אני מסתפק מאד בידיעה הזאת

על אף שאני לא מעביר לכאן את כל הידיעות כי גם כך האשכול עומד לכרוע תחת הנטל
אני מעביר מה שנראה לי אמין ומתאים ומעשיר

לגבי הסרטונים
סרטון שאני מביא קישור אפשר לעשות את זה
שים לב שבסרטונים האלו הכתובת אינטרנט מתחיל או באותיות JDN או באותיות KORE
אלו בעצם סרטונים מאתר JDN או מאתר 'כל רגע'
ומה שעושים זה שמעלים כאן קישור לסרטון בלבד ולא לכל הכתבה

מה שאין כך בסרטון שמעלים לבד לאינטרנט אין באפשרות לעשות כך

אולי תשלחו בקשה לבדיקה

אל תתבלבל יש לי סינון נטפרי ואני גאה בכך

אם לא תשאל איך תדע

משתמש סופר מקצוען
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
דיווח (ABC NEWS)
מנהלי משא ומתן ישראלים אומרים כי ב-24 שעות האחרונות אפשר לראות את ההתקדמות במשא ומתן
גם מצד פוטין שהוא כבר לא מחפש להחליף את הממשלה האוקראינית וכן לא לרסק את אוקראינה
וגם מצד האוקראינים שהם מסכימים לוותר על קרים ודונבאס וכן לוותר על הצטרפות לנאט"ו

הדברים נשמעו מפי שני הצדדים בצורות שונות אך לא מפורשות. בתקשורת ובהודעות כאלו ואחרים

לוקחים מזכרת ממטוס
FNWIo8VVEAENMkM

תור לכספומט במוסקבה
צפה בקובץ המצורף Xn3bpxfvR1j9L0W9.mp4

צלף קנדי בשם "וואלי" הגיע לקייב אתמול וכבר הרג ע"פ הדיווחים 6 חיילים רוסים (בצליפה מרחוק...)
FNbRyd3WQAQb0zt

פיצוץ מטען שהושלך לשגרירות בלארוס באיטליה
צפה בקובץ המצורף bm9eNWuXPbeCEy_g.mp4

המכתש שנוצר מהטיל שפגע בבית החולים
צפה בקובץ המצורף HscKkjiGV9Qd60my.mp4

חיילים רוסים נכנעים
צפה בקובץ המצורף wpZYa3qLh0WbeM_1.mp4

פ.נ

משתמש סופר מקצוען

ארה"ב: "רוסיה עלולה להשתמש בנשק להשמדה המונית"​

הבית הלבן מזהיר מהצעד הבא של פוטין: שימוש בנשק כימי או ביולוגי • בית הנבחרים האמריקני אישר העברת כ-14 מיליארד דולר לאוקראינה • שרי החוץ של מוסקבה וקייב יפגשו היום באנטליה (מתעדכן)​

אם לא תשאל איך תדע

משתמש סופר מקצוען
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים

סופר חיובי

משתמש מקצוען

מומחי מודיעין מעריכים: הסיבה להתמהמהות בכיבוש קייב​

עד עתה לא הצליח צבא רוסיה לכבוש את קייב כפי שככל הנראה תכנן בתחילת המלחמה, ארגוני מודיעין ומחקר טוענים: "רוסיה פותרת מספר בעיות לוגיסטיות, ותפתח במתקפה עזה על קייב בתוך ימים ספורים"​

ישראל לפקוביץ | חדשות בעולם10.3.2022 | 08:20

586adadf9cfabe4a1876.jpg
מלחמת רוסיה באוקראינה | צילום: צבא אוקראינה
אנליסטים צבאיים מאמינים כי רוסיה מתארגנת לקראת התקפה אכזרית על קייב, וכי הורדת הרגל מהגז בהסתערות על קייב נעצרה, אך מדובר בהפסקה לצורך "תיקון בעיות לוגיסטיות" בלבד והמתקפה העוצמתית על קייב תחל בימים הקרובים.
'המכון לחקר המלחמה', צוות חשיבה מוושינגטון טוען בדו"ח שפרסם כי "הכוחות הרוסיים מתרכזים כעת בפאתי מזרח, צפון מערב ומערב קייב לקראת הסתערות על הבירה בעיר בפרק זמן של בין 24 ל-96 שעות". עם זאת, בדו"ח מציינים אנשי המכון כי הצלחת הפלישה לקייב תלויה בעד כמה הצליח הצבא הרוסי "להתארגן מחדש ולדאוג לאספקה מחודשת ותכנון מחודש, לאחר פלישה ראשונית שנכשלה עקב הערכות פגומות מוקדמות".
גם על פי עדכון של הפנטגון לכתבים בארה"ב, הכוחות הרוסיים המקיפים את קייב נותרו ברובם שלמים ולא ספגו אבדות כבדות, מה שמאפשר להם להתארגן מחדש לקראת מתקפה עוצמתית על בירת אוקראינה בימים הקרובים. על פי התדרוך בפנטגון הכוחות הרוסיים התקדמו מעט לתוך קייב בימים האחרונים, אך המתקפה המשמעותית עדיין לא יצאה לדרך. "למרות אובדן חיילים, כלי רכב קרקעיים וכלי טיס בלחימה, הכוחות הרוסיים נותרו שלמים ב-95 אחוזים. אנחנו ממשיכים לראות את מאמצי ההתנגדות האוקראינית להאט את הרוסים, במיוחד בצפון", אמר בכיר במשרד ההגנה.
גורם אחר בפנטגון הוסיף כי "נראה שהצבא הרוסי עדיין סובל מאתגרי לוגיסטיקה, כולל מחסור בדלק ומזון". בתדרוך נמסר עוד כי "הנקודה הרחוקה ביותר שנראה שהכוח הרוסי העיקרי שפנה לקייב הצליח להגיע אליה הוא נמל התעופה הוסטומל כ-20 קילומטרים צפונית מערבית לעיר. אבל הכוונה שלהם ברורה. עדיין יש לנו את כל הסיבות להעריך שהמאמץ העיקרי שלהם הוא לכתר ולכפות את הכניעה של קייב".
גורמים בפנטגון גם טענו כי חיל האויר הרוסי הגביר בימים האחרונים את המתקפות שלו, בעקבות תסכול מחוסר היכולת של הצבא הרוסי להתקדם לכיוון קייב.

סופר חיובי

משתמש מקצוען

חיילים שבויים מאיימים "להפיל את ממשלת רוסיה" לאחר שיחזרו הביתה​

במסיבת העיתונאים שנערכה אתמול, שבעה חיילים מאגף המודיעין של צבא רוסיה שוחחו עם התקשורת באוקראינה, לאחר שאיבדו ציוד צבאי ולא יכלו להילחם. השבעה כמו מאות חיילים בשבועיים האחרונים, נתקלו בכוחות אוקראיניים ולאחר קרב קצר הם החליטו להיכנע | בהצהרה הם קראו לצבאם לסגת ואיימו לחזור ולהפיל את הממשלה​

יענקי פרבר | חדשות בעולם10.3.2022 | 09:26

327764377daf887d197f.jpg
חיילים רוסים שבויים במסיבת עיתונאים | צילום: צילום מסך
חיילי צבא רוסיה שנשבו בידי צבא אוקראינה קראו להנהגת ארצם "להפסיק את המלחמה חסרת ההיגיון והערמומית נגד אוקראינה". במסיבת עיתונאים באוקראינה, שבוי המלחמה וולודימיר רססקזוב התנצל בפני אזרחי אוקראינה על כך שהוא וחבריו לנשק "באו לכאן כפושעי מלחמה".
"כשהיינו כאן בבית החולים, שמענו הפגזה מתמדת של ארטילריה כבדה של הפדרציה הרוסית, מטוסים הפציצו בתי חולים, בתי ספר, גני ילדים, מתקנים רפואיים. היה מטח אינסופי של אש ממערכות להביורים כבדות, מערכות ארטילריה של ירי כבד", אמר רססקזוב.
סרגיי גלקין, חייל שבוי נוסף אמר כי ברוסיה אמרו להם שהם הולכים "להציל את האוכלוסייה האזרחית", אך התברר שלא כך הדבר, והוא קרא להנהגת ארצו להפסיק את "מעשה הטרור".
שבוי מלחמה נוסף בשם סרגיי בלז'קו משוכנע כי "אנשים שלווים מתים באוקראינה כתוצאה מהתוקפנות הרוסית", ופונה להנהגת ארצו להפסיק "לשלוח לכאן אנשים".
9f66ddea698eef701ad6.jpg
החיילים הרוסים השבויים במסיבת עיתונאים. (צילום מסך)
"אני רוצה לומר שההנהגה שלנו צריכה להפסיק לשלוח לכאן אנשים, להפציץ ולהרוג אזרחים באוקראינה שאינם אשמים בכלום. אני רוצה לשדר להנהגה שלי להפסיק את המלחמה לאלתר", אמר.
מקסים צ'רניק, חייל רוסי שבוי גם הוא, הביע "התנצלות עמוקה ביותר לעם האוקראיני" ואיים על הנהגת ארצו בהתקוממות. "הבנו שאין כאן פשיסטים ודיכוי של העם האוקראיני. אני רוצה שהקולגות שלי ישמעו אותי, חיילים, הניחו את הנשק, אנחנו נלחמים נגד אומה שלווה. ואני אגיד לפיקוד העליון יש כאן רבים כמונו, ובמוקדם או במאוחר הם יחזרו הביתה, והעם יאבד את הסבלנות, ויאחזו בנשק כדי להפיל ממשלה שמשליכה במרמה את בניה. כמו בשר תותחים", אמר.
חלק משבויי המלחמה הללו הם לוחמי חטיבת החי"ר ה-15 של הפדרציה הרוסית, שהשתתפה בכיבוש חצי האי קרים ב-2014 ובכיבוש אזורים מסוימים כמו העיר לוהנסק, כמו גם במבצע הרוסי בסוריה.

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  56  פעמים

לוח מודעות

למעלה