סליחה אבל על ידיעה כל כך מרה אני לא יכול לתת תודהנכתב ע"י shirolo;744108:ברוך דיין האמת - - -
סביבות השעה 10:45
מתי ההלויה ;_(
סליחה אבל על ידיעה כל כך מרה אני לא יכול לתת תודהנכתב ע"י shirolo;744108:ברוך דיין האמת - - -
סביבות השעה 10:45
נכתב ע"י לשם שינוי;744156:חייבים להתחזק ולהתפלל בלי סוף!!!!
שיחה של הגרי"ל שטיינמן שליט"א שעוררה אותי מאד. מקווה שיהיה לתועלת הכלל.
בשיעורו השבועי אמש, כמדי מוצאי-שבת, התייחס מרן ראש הישיבה הגאון רבי אהרון לייב שטיינמן, לאשפוזם של גדולי ישראל בתקופה האחרונה, החל ממרן הגרי"ש אלישיב, המשגיח הגר"מ סלומון, הגרח"פ סלומון ואף הבדיל האדמו"ר מויז'ניץ זצוק"ל, שנפטר לבית עולמו.
"לאחרונה הקדוש-ברוך-הוא עושה שיהיו הרבה אנשים שהרבים צריכים להם שיהיו חולים", פתח מרן ראש הישיבה את דבריו, " הקדוש-ברוך-הוא מתאווה לתפילתן של צדיקים, וכל לומדי התורה הם צדיקים. צריך לדעת שיש גוי רשע באיראן שמכין אגרויס'ע בומבע'ס, הוא רוצה להשמיד להרוג ולאבד את כל היהודים מטף ועד זקן. אבל בגלל שדיברו על-זה כל-כך הרבה, אנשים כבר התרגלו ואף אחד לא מתפלל על-זה, כולם חושבים, נו, השם יעזור ולא יקרה כלום, והמה כסילים לא הבינו, יש גזירה בשמים.
אבל הקב"ה רחום וחנון, ומתאווה לתפילתנו, אזי הקב"ה מנסה לזעזע אותנו בכל דרך העיקר שכבר יתפללו. צריך לדעת שכל פרק תהילים, אפילו אם נראה שלא עוזר, שהנה הצדיק אבד וכביכול אין שם על לב על תפילתנו, צריך לדעת שאצל הקב"ה שום דבר לא מתבזבז מה שלא יועיל לפה יועיל לדברים אחרים.
הקב"ה רוצה שבכל העולם יתפללו, הנה אצל הגרי"ש רואים שמתפללים והרופאים החילונים שלא מאמינים עומדים תמהים, מימיהם לא ראו כאלה ניסים גלויים והכל בזכות התהילים, ועדיין צריך הרבה רחמי שמים.
לפעמים בן אדם חושב, יש כל-כך הרבה אנשים שיגידו תהילים, או שהוא חושב, נו זה ממילא לא רב משלנו, זה רב של אחרים, צריך לדעת שהמחשבה לא נכונה, ובכל-אופן כל פרק תהילים חשוב. הנה עכשיו יש מצב שלכל אחד יש סיבה לומר תהילים גם בחוץ-לארץ, וגם אצל כולם, והקב"ה יעזור לעם ישראל בכל מיני דברים שאנו צריכים שמירה.
הגיע אצלי מישהו ואמר, מי אמר שצריך לבטל תורה לומר תהילים, יהודים כל-כך זקנים כבר, אמרתי לו, 'מה הם חייבים מיתה?', יהודי צריך לדעת שכל רגע של חיים זה זכות ובצדיקים יש עניין מיוחד שיחיו עוד ועוד. הקב"ה מתאווה לתפילתן של צדיקים, רק התפילה שלנו יכולה להועיל, אנשים לא מבינים או שהם מעדיפים לא לחשוב ולהבין כמה המצב שלנו כאן בארץ-ישראל הוא מסוכן וכל רגע פה זה אימה ופחד ואלמלא הקב"ה מצילנו מידם הכל היה תוהו ובוהו חס-ושלום, ולכן הקב"ה מנסה אותנו בכל דרך שאולי תגרום להתפלל כדי למלאות המאגר של התפילות. השם יעזור שיהיה לכולם רפואה שלימה במהרה".
(שכתוב ההרצאה לקוח מ'כיכר השבת')
נכתב ע"י גיל קוליוק;744368:האם פורסם באיזו שעה ההלוויה? ומאיפה בדיוק? (נדמה ששמעתי ברמקול דברים שונים ממה שפורסם כאן)
נכתב ע"י מי;744316:גם משפחות סנדלר ומונסנגו גרו בחו"ל...
אם עד אתמול היה לנו צד לחדש את הדרכון הצרפתי, הצד הזה התנדף לחלוטין.
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
18.11
י"ז חשוון
וובינר מרתק!
המדריך (הלא שלם) לסטוריטלינג
הרצאה ייחודית עם ירון פרל ממשרד הפרסום מקאן, על עולם הסטוריטלינג. מספרי סיפורים נולדים ככה או שאפשר ללמוד את זה? מה הופך סיפור אחד ל״תעירו אותי כשזה מסתיים״ ואחר ל״ספרו לי את זה שוב!״, והקשר לעולם הקריאייטיב.
הכניסה חופשית!
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
19.11
י"ח חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכד
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לְדָוִד לוּלֵי יי שֶׁהָיָה לָנוּ יֹאמַר נָא יִשְׂרָאֵל:ב לוּלֵי יי שֶׁהָיָה לָנוּ בְּקוּם עָלֵינוּ אָדָם:ג אֲזַי חַיִּים בְּלָעוּנוּ בַּחֲרוֹת אַפָּם בָּנוּ:ד אֲזַי הַמַּיִם שְׁטָפוּנוּ נַחְלָה עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ:ה אֲזַי עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ הַמַּיִם הַזֵּידוֹנִים:ו בָּרוּךְ יי שֶׁלֹּא נְתָנָנוּ טֶרֶף לְשִׁנֵּיהֶם:ז נַפְשֵׁנוּ כְּצִפּוֹר נִמְלְטָה מִפַּח יוֹקְשִׁים הַפַּח נִשְׁבָּר וַאֲנַחְנוּ נִמְלָטְנוּ:ח עֶזְרֵנוּ בְּשֵׁם יי עֹשֵׂה שָׁמַיִם וָאָרֶץ: