שומעים רבות בתקופה האחרונה ובמו"מ הקואליציוני על הדרישה להשוות את שכר המורים והמורות החרדיות לשכר בציבור הכללי,
איך שהבנתי מדובר בבערך פי 1.5 מהשכר שמקבלים היום,
השאלה שלי היא האם זה נכון כלכלית למדינה ולציבור שלנו לעשות א"ז ככה בבום???
אני לא נכנס כעת לנושא ספציפי אם זה ראוי או לא, אלא נטו מנקודת מבט כלכלית אובייקטיבית,
דבר נוסף אני תומך בכל מאודי בהעלאת השכר למורים שעובדים בעבודת קודש שוחקת, ורוב בני משפחתי מורים ובהחלט אני מפרגן להם כמה שיותר....
אבל,
באו נחשוב רגע מה קורה אם רבע מהציבור החרדי מכפיל את משכורתו?
זה יילך לטיולים בחו"ל?
לקנות עוד מכונית?
לשפץ את הוילה או לבנות חניה פרטית?
לדעתי זה יגרום לעליה מטורפת של מחירי הדיור,
וההסבר לכך, שהסיבה שמחירי הדיור די נעצרו בסביבות ה2.000.000 ש"ח פלוס מינוס (יותר פלוס פלוס אבל לא רוצה להיכנס לפרטים), או שבב"ב המחירים די יציבים...
היא שאין אבל אין לציבור שמרווייח בממוצע משכורת של 7.000 לאשה ובמקרה הטוב גם 7.000 מהבעל.... לשלם יותר מסכום מסויים למשכנתא בחודש... (ובכוונה אני לא נכנס לסכומים..),
מה יקרה שחלק גדול מהציבור יקבל מתנה משמים עוד כמה אלפים טובים? להערכתי רוב רובו של הכסף יילך לשוק הדיור המנופח בלאוו הכי,
ואז מה יקרה? יהיה מי שיקנה דירת 3 חדרים בביתר ב3.000.000 למה? כי הוא יוכל לשלם א"ז ולהישאר באותה רמת חיים כמו עד עכשיו,
וברגע שיהיה מי שמוכן לשלם המחירים יקפצו בטירוף (אגב זה סוג של אינפלציה מקומית שהערך של הכסף במקומות מסויימים יצנח...),
ודירה גם בבית שמש תהיה במחיר הזויי כמו בירושלים,
מה קרה בירושלים שהמחירים של הדירות לא שפויים? פשוט יש תושבי חו"ל שמוכנים לשלם....
וזה מה שיכול לקרות גם בריכוזים החרדיים המובהקים בכל הארץ... נשמע מטורף לא???
אני לא יודע מה יש לעשות מצד אחד הדרישה להעלאת השכר היא לגטימית....
אבל את האינפלציה שזה ייצר בכל הארץ בזמן שבנק ישראל מתאמץ להעלות את ערך הכסף ועוד יותר האינפלציה שזה יכול לעשות בשווקים החרדיים זה נשמע ממש ממש רע...
אני מאד רוצה לשמוע מה דעתכם ואם התיאוריה נכונה...
אבל אנא זה לא אשכול לדון בנחיצות של העלאת שכר המורים....
@עו"ד נתן רוזנבלט מה אתה חושב זה נכון?
איך שהבנתי מדובר בבערך פי 1.5 מהשכר שמקבלים היום,
השאלה שלי היא האם זה נכון כלכלית למדינה ולציבור שלנו לעשות א"ז ככה בבום???
אני לא נכנס כעת לנושא ספציפי אם זה ראוי או לא, אלא נטו מנקודת מבט כלכלית אובייקטיבית,
דבר נוסף אני תומך בכל מאודי בהעלאת השכר למורים שעובדים בעבודת קודש שוחקת, ורוב בני משפחתי מורים ובהחלט אני מפרגן להם כמה שיותר....
אבל,
באו נחשוב רגע מה קורה אם רבע מהציבור החרדי מכפיל את משכורתו?
זה יילך לטיולים בחו"ל?
לקנות עוד מכונית?
לשפץ את הוילה או לבנות חניה פרטית?
לדעתי זה יגרום לעליה מטורפת של מחירי הדיור,
וההסבר לכך, שהסיבה שמחירי הדיור די נעצרו בסביבות ה2.000.000 ש"ח פלוס מינוס (יותר פלוס פלוס אבל לא רוצה להיכנס לפרטים), או שבב"ב המחירים די יציבים...
היא שאין אבל אין לציבור שמרווייח בממוצע משכורת של 7.000 לאשה ובמקרה הטוב גם 7.000 מהבעל.... לשלם יותר מסכום מסויים למשכנתא בחודש... (ובכוונה אני לא נכנס לסכומים..),
מה יקרה שחלק גדול מהציבור יקבל מתנה משמים עוד כמה אלפים טובים? להערכתי רוב רובו של הכסף יילך לשוק הדיור המנופח בלאוו הכי,
ואז מה יקרה? יהיה מי שיקנה דירת 3 חדרים בביתר ב3.000.000 למה? כי הוא יוכל לשלם א"ז ולהישאר באותה רמת חיים כמו עד עכשיו,
וברגע שיהיה מי שמוכן לשלם המחירים יקפצו בטירוף (אגב זה סוג של אינפלציה מקומית שהערך של הכסף במקומות מסויימים יצנח...),
ודירה גם בבית שמש תהיה במחיר הזויי כמו בירושלים,
מה קרה בירושלים שהמחירים של הדירות לא שפויים? פשוט יש תושבי חו"ל שמוכנים לשלם....
וזה מה שיכול לקרות גם בריכוזים החרדיים המובהקים בכל הארץ... נשמע מטורף לא???
אני לא יודע מה יש לעשות מצד אחד הדרישה להעלאת השכר היא לגטימית....
אבל את האינפלציה שזה ייצר בכל הארץ בזמן שבנק ישראל מתאמץ להעלות את ערך הכסף ועוד יותר האינפלציה שזה יכול לעשות בשווקים החרדיים זה נשמע ממש ממש רע...
אני מאד רוצה לשמוע מה דעתכם ואם התיאוריה נכונה...
אבל אנא זה לא אשכול לדון בנחיצות של העלאת שכר המורים....
@עו"ד נתן רוזנבלט מה אתה חושב זה נכון?